Lediga jobb som Bibliotekarie i Helsingborg

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Helsingborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Helsingborg som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie med fokus digital inkludering för barn & unga

Ansök    Maj 3    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museum, Helsingborgs kulturskola och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.

Arbetsplatsbeskrivning 
Vi söker dig som vill vara med och skapa framtidens bibliotek. Bibliotekets uppdrag är att ge alla invånare i Helsingborg fri tillgång till information och kunskap, skapa inspirerande mötesplatser, arbeta läsfrämjande och arbeta med digital delaktighet för att verka för fri åsiktsbildning och utveckling i det demokratiska samhället. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Helsingborgs bibliotek är en del av Helsingborgs stad. Biblioteksverksamheten arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar (Läs, Möt, Sök, Digitala biblioteket/media, Stöd) och en stab. Totalt arbetar ett åttiotal medarbetare inom verksamheten.

Vi söker nu en nyfiken, driven, ansvarstagande, utåtriktad och pedagogisk bibliotekarie till avdelningen Sök. Avdelningens uppdrag är att arbeta med digital inkludering för alla prioriterade målgrupper samt äldre.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ligger ett stort fokus på värdskap, bemötande och bemanning t.ex. genom aktiviteter, vägledning och handledning. Detta sker både i våra egna lokaler men även i samarbete med andra och i andras lokaler. Ditt fokus blir digital inkludering och MIK och dessa kopplas ofta ihop med berättelsen på olika sätt. Målgruppen är i första hand barn och unga men du kommer även att arbeta med övriga prioriterade målgrupper. För att trivas i rollen är det viktigt att mötet med besökarna ger dig energi och att du tycker om att utforska tillsammans med besökarna. Du behöver ha ett agilt och flexibelt förhållningssätt och vara van att leda dig själv.

Helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
Som person är du pedagogisk, kommunikativ och lyhörd och du får energi i mötet med våra användare. Du tycker om och känner dig bekväm med att arbeta med alla våra olika målgrupper och du har ett tydligt fokus på bemötande och att se besökarnas olika behov. Du har en agil inställning till omvärldsförändringar och har en god förmåga att hantera krav och motgångar. Du har lätt att lära nytt och ta till dig nya arbetsuppgifter och du tar till dig ny teknik och information snabbt och delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten. 

Du har också följande kompetenser: 


• Biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande.
• Erfarenhet av att pedagogiskt handleda, hjälpa och vägleda i digitala frågor.
• Erfarenhet av att arbeta med barn och unga, exempelvis som ungdomsledare, lärare, barnbibliotekarie eller motsvarande. 
• Erfarenhet av att arbeta med IKT och MIK. 
• Erfarenhet av att arbeta med bemötande, service och värdskap.
• Erfarenhet av att arbeta med litteraturförmedling för barn och unga. 
• Erfarenhet av att arbeta i eller leda projekt.
• Erfarenhet av att presentera information för enskilda individer och i grupp. 

Övrig information
Som en del i denna rekrytering kommer vi att begära in utdrag från belastningsregistret. Du kan läsa mer på polisens hemsida. Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Sista ansökningsdag: 240519

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 240902 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: 250630

Antal tjänster: 1


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie Campus Helsingborgs

Ansök    Feb 27    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Kravprofil

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek är ett av 24 inom nätverket Lunds universitets bibliotek.

Verksamheten, som idag omfattar 18 medarbetare varav sex är placerade på Campus Helsingborg, är organiserad i fyra team. Biblioteket vid Campus Helsingborg har egna bibliotekslokaler i Helsingborg och utgör en pedagogisk resurs för utbildningarna och forskarna på Campus Helsingborg. Genom att utveckla och förmedla kunskap om informationssökning medverkar bibliotekarierna till en hög informationskompetens hos studenterna. 

Campus Helsingborg präglas av en familjär stämning med goda förutsättningar för nära samarbeten och relationer till såväl studenter som lärare.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner som flextid, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

 

Jobbeskrivning

Vi söker dig som vill ingå i ett dynamiskt team, med en ständigt pågående dialog om pedagogiska metoder.

Nu finns en ledig tjänst som bibliotekarie på Campus Helsingborg. Fokus i tjänsten ligger på undervisning i informationskompetens, men du kommer även att möta våra användare i bibliotekets informationsdisk. Övriga allmänt förekommande arbetsuppgifter på ett akademiskt bibliotek tillkommer. 
Du kommer att ingå i ett undervisningsteam som består av kollegor från både fakultetsbiblioteket i Lund (Sambib), och från biblioteket vid Campus Helsingborg. Teamet har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till olika undervisningsformer med inriktning på studentaktivt lärande. Undervisningen utvecklas hela tiden för att utföra vårt uppdrag att stärka studenterna och hjälpa dem att uppnå lärandemålen för informationskompetens. Dina idéer och ditt engagemang i dessa utvecklingsprocesser är välkomna! Som stöd i ditt arbete finns erfarna kollegor som bidrar med sin kunskap, och du har stor möjlighet att utvecklas inom ditt pedagogiska uppdrag. Det finns ett stort utbud av kompetensutveckling inom Lunds universitet som du får ta del av, som dels riktar sig till alla anställda, dels specifikt mot biblioteksverksamheten.

Placeringen på Campus Helsingborg innebär att du blir en viktig del i ett mindre arbetslag, som präglas av gott samarbete, engagemang och flexibilitet. Vi strävar efter ett tryggt och kreativt klimat där vi värnar om varandra och trivs tillsammans. God samarbets- och kommunikationsförmåga är därmed en framgångsfaktor och en förutsättning för att kunna ingå i arbetslaget.

 

Arbetsuppgifter

Som undervisande bibliotekarie planerar och genomför du undervisning i informationskompetens inom Campus Helsingborgs utbildningar. Tillsammans med dina kollegor arbetar du även i bibliotekets informationsdisk. 

En mindre del av tjänsten omfattar också att, i samarbete med kollegor på Sambib, ge stöd till forskare på Campus Helsingborg och Samhällsvetenskapliga fakulteten. Arbetsuppgifternas karaktär ställer krav på att du har ett pedagogiskt förhållningssätt och förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Arbetet utförs på plats i Helsingborg men resor till Lund i tjänsten förekommer.

 

Om dig

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar och bedriver forskning både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att undervisa och kommunicera på båda språken. Du som söker tjänsten är en nyfiken och driven relationsbyggare, med god samarbetsförmåga. Du ser på utvecklingsarbete och kunskapsdelning som en naturlig av det pedagogiska uppdraget. Som medarbetare har du lätt för att ta självständiga initiativ och tar en aktiv roll i samarbeten.

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Önskvärda kvalifikationer

- Erfarenheter av undervisning i informationskompetens inom utbildningssektorn
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bibliotekarie/koordinator

Ansök    Nov 20    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Arbetsplatsbeskrivning  Idé A är bibliotek och mötesplats med ett tvärsektoriellt persp... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Arbetsplatsbeskrivning 
Idé A är bibliotek och mötesplats med ett tvärsektoriellt perspektiv som drivs av fem förvaltningar tillsammans, som organisatoriskt ligger under Helsingborgs bibliotek.

I höst flyttar vi till nya, fräscha lokaler där verksamheten får utrymme att utvecklas. Med de nya lokalerna får vi både större och mer ändamålsenliga ytor där flera aktiviteter kan pågå samtidigt. Dessutom är vi fler kollegor från olika förvaltningar som kan samarbeta och avlasta varandra. Att vi delar lokalen, Idé A – kulturförvaltningen, arbetsmarknadsförvaltningens Rekrytera och stadsledningsförvaltningens Projekt DrottningH gör att vi kan erbjuda en bredare verksamhet och träffa fler målgrupper som kanske i dagsläget inte hittar till oss. Det nya Idé A kommer att bli det naturliga stadsdelscentrat på Drottninghög, där staden finns samlad och där det händer.   

Vi vill genom det nya Idé A erbjuda en plats till invånarna som andas stolthet över området där det ligger. Stolthet över både platsen och människorna som bor där. Vi vill genom verksamheten visa på alla möjligheter som finns i området, staden och i världen. 

Tjänsten är fördelad 75% bibliotekarie och 25% koordinator.

Arbetsuppgifter
 I rollen som bibliotekarie/koordinator ingår: 


• Bemanning och värdskap av biblioteket, arbeta med bemötande, vägleda och handleda användare.
• Koordinera och samordna verksamhetens olika delar: biblioteksfunktionen och mötesplatsfunktionen.
• Kommunikation till allmänhet och inom verksamheten.
• Hålla i teammöten för personal på Idé A, hålla i och sammankalla styrgrupp och operativ grupp.
• Nätverka och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt.
• Arbeta fram underlag till verksamhetsplan i dialog med chef, styrgrupp och operativ grupp.
• Planera och driva verksamheten tillsammans med övrig personal på Idé A.
• Främja och stödja invånarnas intresse av att vara medskapare av verksamhetens innehåll.
• Övergripande koll på budget.
• Schemaläggning av bemannande personal samt egen bemanning av biblioteket.
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt bidra till kollegornas kompetensutveckling.
• Driva och delta i utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande
• Tydligt fokus på bemötande och kan se alla besökares olika behov av service och handledning
• Ha ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar
• Starkt intresse för bibliotekens framtida verksamhet
• Erfarenhet av att koordinera och driva projekt
• Erfarenhet av att samordna grupper
• Intresse för litteratur och förmedlingen av den
• Vilja och intresse av att arbeta med MIK
• Erfarenhet, vilja och intresse av att arbeta med barn och unga

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du har en förmåga att anpassa ditt uppträdande efter situationen och omgivningen och har en positiv inställning till arbetet. Vi vill att du har en god förmåga att planera och organisera tillsammans med andra. Du ska vara bra på att samordna och koordinera verksamhetens olika delar.  Du kan presentera och kommunicera information på ett obehindrat sätt och ha en god förmåga att skapa relationer och nätverk. 

Som en del i denna rekrytering begär vi in utdrag från Polismyndighetens belastningsregister. Du kan läsa mer på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag! 

Övrig information
Sista ansökningsdag: 2023-12-04

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid. Arbetstiden varierar, du arbetar både dag- och kvällstid samt helger.

Tillträdesdatum: 2024-03-01 eller efter överenskommelse

Antal tjänster: 1


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus barn och läsfrämjande

Ansök    Nov 20    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar ut... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen
Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån att vara en interaktiv mötesplats för kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra samt öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt. Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill inspirera och främja läsning!

Du vill särskilt göra det mot de yngsta barnen, dessutom vill du ta ett speciellt ansvar för och driva läsfrämjande för barn med annat modersmål än svenska och nationella minoriteter. 

Arbetet görs när du bemannar våra bibliotek, genomför program och aktiviteter i våra eller andras lokaler samt samarbete med andra. Att möta våra besökare är en av bibliotekets viktigaste uppdrag, det är därför viktigt att detta är något som ger dig energi. 

I bemanning behöver du arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare.
Att handleda, vägleda och inspirera våra besökare är några av dina viktigaste arbetsuppgifter i bemanningen på våra bibliotek. Men du förväntas även hålla i t.ex. aktiviteter och program kopplade till uppdraget.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du planera och genomföra aktiviteter för målgruppen såsom sagostunder och aktiviteter kopplade till bokstart. Att nätverka och hitta nya samarbeten ser du som en självklarhet och är särskilt viktigt för att nå de prioriterade målgrupperna. Du kommer dessutom att vara med i arbetet med att öka invånarinvolvering och medskapande.

För att fortsätta utveckla dig själv och biblioteket behöver du omvärldsbevaka och ta ansvar för den egna kompetensutvecklingen men också vara generös med att dela med dig av din erfarenhet.

Du kommer ingå i avdelning Läs som ansvarar för det läsfrämjande och läsinspirerade arbetet mot alla åldrar och målgrupper. Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske på såväl stadsbibliotek, områdesbibliotek och buss.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande
• Tydligt fokus på bemötande och kan se alla besökares olika behov av service och handledning
• Ha ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar
• Starkt intresse för bibliotekens framtida verksamhet
• Erfarenhet av att driva projekt
• Intresse för barn- och ungdomslitteratur och förmedlingen av den
• Intresse för MIK och digitaliseringens möjligheter
• Erfarenhet och vilja av att arbeta med barn och unga
• Pedagogisk erfarenhet

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du har en förmåga att anpassa ditt uppträdande efter situationen och omgivningen samt kommer med nya infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten. Vi vill att du har en god förmåga att planera och organisera tillsammans med andra. Du kan presentera och kommunicera information på ett obehindrat sätt och har en god förmåga att skapa samt underhålla relationer och nätverk. 

Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag! 

Övrig information
Sista ansökningsdag:  2023-12-04

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid. Arbetstiden varierar, du arbetar både dag-och kvällstid samt helger

Tillträdesdatum: 2024-03-01, eller efter överenskommelse

Som en del i denna rekrytering begär vi in utdrag från Polismyndighetens belastningsregister. Du kan läsa mer på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Campus Helsingborgs bibliotek söker amanuenser

Ansök    Okt 23    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Campus Helsingborgs bibliotek söker amanuenser

Vi söker minst 3 engagerade studenter vid Lunds universitet, i första hand från ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens/Campus Helsingborgs utbildningar, för extraarbete i bibliotekets lånedisk.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ge service i vår informationsdisk för i huvudsak studenter och anställda på Campus i Helsingborg. 

I arbetsuppgifterna ingår att bemanna vår informationsdisk, enklare biblioteksarbete som lånehantering, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service.

Campus Helsingborg erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och du kommer att använda båda språken i bibliotekets lånedisk. 
En del ensamarbete ingår i disktjänstgöringen och du behöver ta självständiga beslut utifrån givna ramar.
Du behöver ha servicekänsla, samarbetsförmåga och ett gott ordningssinne.

Krav

- Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier 
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda IT-kunskaper 

Önskvärda kvalifikationer

- Student på ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens/Campus Helsingborgs utbildningar 
- Erfarenhet av biblioteksarbete
- Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Arbetstid

Anställningen är tidsbegränsad fyra-fem månader med start från 2024-01-08 eller enligt överenskommelse. Du arbetar 1-2 halvdagar per vecka enligt ett fast schema förlagd till dagtid vardagar. 
 

Övrigt 

Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §. 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 46. Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bibliotekarie Campus Helsingborg bibliotek

Ansök    Okt 22    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Kravprofil
Vi söker en engagerad bibliotekarie för undervisning i informationskompetens på högskolenivå, mediehantering och arbete med bibliotekets externa kommunikationskanaler.

Bibliotekets undervisningsformer utvecklas fortlöpande. Vi jobbar med ett studentaktivt lärande och har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du kommer att ingå i flera dynamiska team där det förs en pågående dialog och där det sker ett löpande erfarenhetsutbyte om bland annat pedagogiska metoder, mediehantering, kommunikation och om bibliotekets övergripande serviceArbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att:

- planera och genomföra undervisning i informationskompetens på Campus Helsingborgs utbildningar. 
- ansvara för bibliotekets samlingar genom förvärv, katalogisering och gallring av medier.
- ansvar för bibliotekets webbplats och övrig extern kommunikation. 

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor. Du ska vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Campus Helsingborgs bibliotek är en liten arbetsplats vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor finns tillgänglig för bibliotekets besökare på arbetsplatsen. 

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar och bedriver forskning både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att undervisa och kommunicera på båda språken. I anställningen ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk och du ska ha en välutvecklad servicekänsla. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma. 

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Önskvärda kvalifikationer

- Erfarenhet av undervisning i informationskompetens i en akademisk kontext
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer
- Erfarenhet av webbplatsarbete och extern kommunikation
- Erfarenhet av mediehantering (förvärv, katalogisering och gallring)
- Erfarenhet av Libris XL, Drupal eller Koha

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen är placerad vid Campus Helsingborg.

Anställningen har tillträde 2023-12-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningen avser heltid.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 46. Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bibliotekarie Campus Helsingborg bibliotek

Ansök    Apr 25    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Kravprofil

Vi söker en engagerad bibliotekarie för undervisning i informationshantering på högskolenivå samt arbete med forskningsstöd.

Bibliotekets undervisningsformer utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du arbetar i dynamiska team där det förs en pågående dialog om pedagogiska metoder och där det sker ett löpande erfarenhetsutbyte om bibliotekets stöd till forskare och forskning. Dina idéer och ditt engagemang i de utvecklingsprocesserna är välkomna!

 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning i informationshantering på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborgs utbildningar, samt att i samarbete med kollegor på Sambib ge stöd till forskare på Campus Helsingborg. 

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor. Du ska ha god samarbetsförmåga.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar och bedriver forskning både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att undervisa och kommunicera på båda språken. I anställningarna ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk och du ska ha en välutvecklad servicekänsla. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma. 

 

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext

 

Önskvärda kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete med forskningsstöd
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer
- Erfarenhet av lärplattformen Canvas 
- Erfarenhet av undervisning inom anställningens ämnesområden för utbildning

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningen är placerad vid Campus Helsingborg.

Anställningen har tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse, t.o.m. 2023-10-31.

Anställningen avser heltid.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 22-24. 

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Campus Helsingborgs bibliotek söker amanuenser

Ansök    Apr 26    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Campus Helsingborgs bibliotek söker amanuenser

Vi söker minst 4 engagerade studenter i första hand från ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens/Campus Helsingborgs utbildningar, för extraarbete i bibliotekets lånedisk.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ge service i vår informationsdisk för i huvudsak studenter och anställda på Campus. 

I arbetsuppgifterna ingår enklare biblioteksarbete som lånehantering, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service. 

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och du kommer att använda båda språken i bibliotekets lånedisk. 
En del ensamarbete ingår i disktjänstgöringen och du behöver ta självständiga beslut utifrån givna ramar.

 

Krav

Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier  
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
God datorvana
Serviceinriktad
God samarbetsförmåga
Gott ordningssinne
 

Önskvärda kvalifikationer

Student på ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens/Campus Helsingborgs utbildningar 
Erfarenhet av biblioteksarbete
Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Arbetstid

Anställningen är tidsbegränsad fyra till 10 månader enligt överenskommelse, med start från 230821 eller enligt överenskommelse. Du arbetar 1-2 halvdagar per vecka enligt ett fast schema förlagd till vardagar, främst eftermiddagar men även förmiddagar förekommer. 
 

Övrigt 

Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §. 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 22-24. Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bibliotekarie Campus Helsingborg

Ansök    Jun 9    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

 

Jobbeskrivning
Vi söker en engagerad bibliotekarie till Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborg, för undervisning i informationskompetens på högskolenivå samt arbete med forskningsstöd. Bibliotekets undervisningsformer utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du arbetar i dynamiska team där det förs en pågående dialog om pedagogiska metoder. Det sker även ett löpande erfarenhetsutbyte mellan dig och dina kollegor om bibliotekets stöd till forskare och forskning. Dina idéer och ditt engagemang i de utvecklingsprocesserna är välkomna!


Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning i informationskompetens på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborgs utbildningar samt att, i samarbete med kollegor på Sambib, ge stöd till forskare på Campus Helsingborg och Samhällsvetenskapliga fakulteten. 

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor. Då det är en mindre arbetsplats med få kollegor så är det viktigt att du ska vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar och bedriver forskning både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att undervisa och kommunicera på båda språken. I anställningen ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk och du ska ha en välutvecklad servicekänsla. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma.

 

Kvalifikationer
Krav
- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext

 

Önskvärda kvalifikationer
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer
- Erfarenhet av arbete med forskningsstöd
- Erfarenhet av lärplattformen Canvas 
- Erfarenhet av undervisning inom anställningens ämnesområden för utbildning

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
- Anställningen är placerad vid Campus Helsingborg.
- Anställningen har tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse.
- Anställningen avser heltid.
- Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 34-36. 
- Provanställning i 6 månader tillämpas.

 

Ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus Läsfrämjande vuxna

Ansök    Dec 16    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning 
Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ca 80 medarbetare i verksamheten.

Uppdrag
Vi söker nu dig som vill få fler vuxna att läsa! Det arbetet sker genom att bemanna våra bibliotek, genomföra aktiviteter i våra och andras lokaler samt genom att samarbete med andra. Vi behöver särskilt testa och utveckla aktiviteter för unga vuxna och personer med funktionsvariationer, så där behöver du se möjligheter och vilja testa nytt.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du ta tillvara på digitaliseringens och teknikens möjligheter i det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet och utveckla ett brett nätverk både internt och externt. Du behöver arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare. Dessutom förväntas du arbeta för ökad invånarinvolvering och medskapande.

Att möta våra besökare är bland det viktigaste vi gör, det är därför viktigt att detta är något som ger dig energi.

Bemanning i våra bibliotek där du handleder, vägleder och inspirerar våra besökare till ny kunskap och nya upplevelser är grunden i vår verksamhet. Men du förväntas även hålla i t.ex. bokcirklar, författarsamtal och andra läsfrämjande aktiviteter.

För att fortsätta utveckla dig själv och biblioteket behöver du omvärldsbevaka och engagera dig i din egen kompetensutveckling.

Du kommer ingå i avdelning Läs som ansvarar för det läsfrämjande arbetet för alla åldrar. Du har tillsammans med dina närmaste kollegor ansvar för det läsfrämjande arbetet för vuxna, ibland planerar och genomför ni tillsammans, ibland jobbar du ensam. Vi gör redan nu många intressanta aktivitet men vill så klart att du kommer med egna idéer som du vill planera och genomföra. För att utveckla verksamheten behöver vi våga testa nytt!

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske på såväl stadsbibliotek, områdesbibliotek och biblioteksbuss.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig med biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande inom pedagogik, kommunikation eller kultur. 

I rollen som bibliotekarie hos oss är det viktigt att du har intresse för litteratur samt förmedling av den. Du har ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökares olika behov av service och handledning. Du vill och känner dig bekväm med att arbeta med bibliotekslagens prioriterade målgrupper. Du har pedagogisk erfarenhet, är kommunikativ, lyhörd och du får energi i mötet med våra användare. Du har en agil inställning till omvärldsförändringar och tar själv initiativ till förändringar. Du planerar ditt arbete så att du arbetar mot de mål som verksamheten har och delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten.

I urvalsprocessen lägger vi särskild vikt vid svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Då man i denna tjänst kommer att arbeta mot flertalet av bibliotekets målgrupper, bland annat barn och unga, kommer vi att begära in underlag från polisens belastningsregister. Du kan läsa mer om detta på Belastningsregistret - begär utdrag | Polismyndigheten (polisen.se)

Sista ansökningsdag: 9 januari 2023

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1-2

 


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Teamledare till Bibliotek och patientutbildningscentrum i Helsingborg

Ansök    Dec 28    REGION SKÅNE    Bibliotekarie
Gör skillnad. Varje dag Bibliotek och Patientutbildningscentrum är en integrerad verksamhet som arbetar med vårdkvalitet genom att stödja lärande, forskning och utveckling i bred mening. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och närstående i hela vårt ansvarsområde som omfattar bland annat sjukhusen (eller lasaretten) i Helsingborg och Ängelholm. Som en del av förvaltningens forskningsorganisation strävar vi efter att tillhandahålla informatio... Visa mer
Gör skillnad. Varje dag

Bibliotek och Patientutbildningscentrum är en integrerad verksamhet som arbetar med vårdkvalitet genom att stödja lärande, forskning och utveckling i bred mening. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och närstående i hela vårt ansvarsområde som omfattar bland annat sjukhusen (eller lasaretten) i Helsingborg och Ängelholm. Som en del av förvaltningens forskningsorganisation strävar vi efter att tillhandahålla informationsresurser och utbildningsstöd i världsklass.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt arbete utgörs dels av teamledarfunktionen där du verkar för helhetstänk, verksamhets- och kompetensutveckling. Du arbetar också nära våra målgrupper med bibliotek och patientutbildning. Var tyngdpunkten i dina arbetsuppgifter kommer att ligga beror mycket på dig och din bakgrund. Antingen kommer fokus ligga på biblioteksrelaterade uppgifter eller patientutbildning. Eftersom vi är en liten arbetsgrupp arbetar vi brett, flexibelt och teamorienterat. Bland arbetsuppgifterna ingår tjänstgöring i informationsdisken.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har avslutad högskole- eller universitetsutbildning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har goda färdigheter i svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har även goda färdigheter i engelska samt god IT-kunskap. Är du legitimerad sjuksköterska ses det som meriterande för tjänsten. Det ses även som meriterande om du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap med några års erfarenhet av arbete på bibliotek samt erfarenhet av patientnära verksamhet och arbete inom hälso- och sjukvård.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, men som också kan arbeta självständigt när så krävs. Det är viktigt att du är flexibel, kommunikativ och serviceinriktad. Att du är prestigelös och öppen i arbetsgruppen är väldigt viktigt för oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant och som en roll för dig? Välkommen att skicka in din ansökan redan idag! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande innan annonsens sista ansökningsdag.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie med fokus läsfrämjande vuxna

Ansök    Dec 16    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning 
Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ca 80 medarbetare i verksamheten.

Nu söker vi en vikarierande bibliotekarie med fokus läsfrämjande vuxna för ett föräldravikariat på ca ett år. 

Uppdrag
I vår går en av våra kollegor på föräldraledighet och vi söker därför nu dig som vill få fler vuxna att läsa! Det arbetet sker genom att bemanna våra bibliotek, genomföra aktiviteter i våra och andras lokaler samt genom att samarbete med andra. Vi behöver särskilt testa och utveckla aktiviteter för unga vuxna och personer med funktionsvariationer, så där behöver du se möjligheter och vilja testa nytt.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du ta tillvara på digitaliseringens och teknikens möjligheter i det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet och utveckla ett brett nätverk både internt och externt. Du behöver arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare. Dessutom förväntas du arbeta för ökad invånarinvolvering och medskapande.

Att möta våra besökare är bland det viktigaste vi gör, det är därför viktigt att detta är något som ger dig energi.

Bemanning i våra bibliotek där du handleder, vägleder och inspirerar våra besökare till ny kunskap och nya upplevelser är grunden i vår verksamhet. Men du förväntas även hålla i t.ex. bokcirklar, författarsamtal och andra läsfrämjande aktiviteter.

För att fortsätta utveckla dig själv och biblioteket behöver du omvärldsbevaka och engagera dig i din egen kompetensutveckling.

Du kommer ingå i avdelning Läs som ansvarar för det läsfrämjande arbetet för alla åldrar. Du har tillsammans med dina närmaste kollegor ansvar för det läsfrämjande arbetet för vuxna, ibland planerar och genomför ni tillsammans, ibland jobbar du ensam. Vi gör redan nu många intressanta aktivitet men vill så klart att du kommer med egna idéer som du vill planera och genomföra. För att utveckla verksamheten behöver vi våga testa nytt!

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske på alla våra enheter. Men idagsläget är denna tjänst till största del förlagd till ett områdesbibliotek. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande inom pedagogik, kommunikation eller kultur. 

I rollen som bibliotekarie hos oss är det viktigt att du har intresse för litteratur samt förmedling av den. Du har ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökares olika behov av service och handledning. Du vill och känner dig bekväm med att arbeta med bibliotekslagens prioriterade målgrupper. Du har pedagogisk erfarenhet, är kommunikativ, lyhörd och du får energi i mötet med våra användare. Du har en agil inställning till omvärldsförändringar och tar själv initiativ till förändringar. Du planerar ditt arbete så att du arbetar mot de mål som verksamheten har och delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten.

I urvalsprocessen lägger vi särskild vikt vid svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Då man i denna tjänst kommer att arbeta mot flertalet av bibliotekets målgrupper, bland annat barn och unga, kommer vi att begära in underlag från polisens belastningsregister. Du kan läsa mer om detta på Belastningsregistret - begär utdrag | Polismyndigheten (polisen.se)

Sista ansökningsdag: 9 januari 2023

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: Heltid, ca 12 månader 

Tillträdesdatum: Från 3 april 2023 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Campus Helsingborgs bibliotek söker amanuenser

Ansök    Nov 10    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Campus Helsingborgs bibliotek söker amanuenser
Vi söker minst 4 engagerade studenter i första hand på någon av fakultetens/Campus Helsingborgs utbildningar för extraarbete i bibliotekets lånedisk.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ge service i vår informationsdisk för i huvudsak studenter och anställda på Campus. 

I arbetsuppgifterna ingår enklare biblioteksarbete som lånehantering, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service. 

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att kommunicera på båda språken i bibliotekets lånedisk. 
En del ensamarbete ingår i tjänsten, vilket kräver en god förmåga att ta självständiga beslut utifrån givna ramar.

Du ska även ha en god servicekänsla och samarbetsförmåga samt ett väl utvecklat ordningssinne.

 

Krav
- Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier  
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda IT-kunskaper

 

Önskvärda kvalifikationer
- Student på någon av fakultetens/Campus Helsingborgs utbildningar 
- Erfarenhet av biblioteksarbete
- Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Arbetstid
Anställningen är tidsbegränsad från 230109 och fem månader framåt enligt överenskommelse. Du arbetar 1-2 halvdagar per vecka schemalagda till vardagar, främst eftermiddagar men även förmiddagar förekommer.

 

Övrigt 
Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §. 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 48. Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bibliotekarie Campus Helsingborg bibliotek

Ansök    Dec 13    Lunds Universitet    Bibliotekarie
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Kravprofil

Vi söker en engagerad bibliotekarie för undervisning i informationshantering på högskolenivå samt arbete med forskningsstöd.

Bibliotekets undervisningsformer utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du arbetar i dynamiska team där det förs en pågående dialog om pedagogiska metoder och där det sker ett löpande erfarenhetsutbyte om bibliotekets stöd till forskare och forskning. Dina idéer och ditt engagemang i de utvecklingsprocesserna är välkomna!

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning i informationshantering på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborgs utbildningar, samt att i samarbete med kollegor på Sambib ge stöd till forskare på Campus Helsingborg. 

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor. Du ska ha god samarbetsförmåga.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar och bedriver forskning både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att undervisa och kommunicera på båda språken. I anställningarna ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk och du ska ha en välutvecklad servicekänsla. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma. 

Kvalifikationer

•  Examen i biblioteks- och informationsvetenskap

•  Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Önskvärda kvalifikationer
•  Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext

•  Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer

•  Erfarenhet av arbete med forskningsstöd

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen är placerad vid Campus Helsingborg.

Anställningen har tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse, t.o.m. 2023-07-31.

Anställningen avser heltid.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 2 eller 3. Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

 


 

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på Digital inkludering

Ansök    Dec 16    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning 
Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ca 80 medarbetare i verksamheten.

Uppdrag
Vi söker nu dig som vill arbeta med att få människor digitalt inkluderade! Arbetet görs i bemanningen av våra bibliotek, genom program och aktiviteter i våra och andras lokaler och genom samarbete med andra. Vi arbetar med bibliotekens alla prioriterade målgrupper samt äldre och du måste tycka om att arbeta med alla målgrupper.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du kunna omsätta din kompetens inom MIK och IKT till aktiviteter kopplade till arbetet med digital inkludering både i och utanför våra lokaler och i samarbete med andra. Att nätverka och hitta nya samarbeten ser du som en självklarhet. Du behöver arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare. Du kommer dessutom att vara med i arbetet med att öka invånarinvolvering och medskapande.

Att möta våra besökare är bland det viktigaste arbetet för biblioteket, det är därför viktigt att detta är något som ger dig energi.

Bemanning i våra bibliotek där du handleder, vägleder och inspirerar våra besökare en av de viktigaste arbetsuppgifterna. Men du förväntas även hålla i t.ex. aktiviteter och program kopplade till uppdraget. Dessa görs både på våra egna bibliotek men även i andras lokaler.

För att fortsätta utveckla dig själv och biblioteket behöver du omvärldsbevaka och ta ansvar för den egna kompetensutvecklingen men också vara generös med att dela med dig av din erfarenhet.

Du kommer ingå i avdelning Sök som arbetar med digital inkludering mot alla åldrar och målgrupper.

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske på såväl stadsbibliotek, områdesbibliotek och buss.

Arbetsuppgifter i urval

• Värdskap och bemanning i verksamheten, arbeta med bemötande och vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Planera och hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler med fokus på digital inkludering. Exempelvis pop-up, kurser, workshops, handledning och visningar.
• Driva och delta i bibliotekets innovations- och utvecklingsarbete, både i det dagliga arbetet och i projekt.
• Nätverka, skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt
• Omvärldsbevaka och ta ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området.


Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande inom pedagogik, kommunikation eller kultur. 

Du har ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökares olika behov av service och handedande. Du har erfarenhet och intresse av att arbeta med barn och unga i din roll men också av att arbee med bibliotekets alla prioririterade målgrupper. 

Som person är du pedagogisk, kommunikativ och lyhörd och du får energi i mötet med våra användare. Du tycker om och känner dig bekväm med att arbeta med alla våra olika målgrupper och du har ett tydligt fokus på bemötande och att se besökarnas olika behov. Du har en agil inställning till omvärldsförändringar och har en god förmåga att hantera krav och motgångar. Du har lätt att lära nytt och ta till dig nya arbetsuppgifter och du tar till dig ny teknik och information snabbt och delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten.  


I urvalsprocessen lägger vi särskild vikt vid svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Då man i denna tjänst kommer att arbeta mot flertalet av bibliotekets målgrupper, bland annat barn och unga, kommer vi att begära in underlag från polisens belastningsregister. Du kan läsa mer om detta på Belastningsregistret - begär utdrag | Polismyndigheten (polisen.se)

Sista ansökningsdag: 20230109

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1-2


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Mångspråksbibliotekarie - fokus läsfrämjande för vuxna

Ansök    Apr 13    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning
Helsingborgs biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ca 80 medarbetare i verksamheten.

Arbetsuppgifter
Helsingborgs bibliotek söker nu en ny kollega till avdelning Läs. Avdelningens uppdrag är att arbeta läsfrämjande och läsinspirerande.

Det läsfrämjande arbetet utförs dels i bemanning på våra enheter och dels i form av aktiviteter. Arbetet riktas mot alla målgrupper, men fokus för tjänsten är vuxna med annat modersmål än svenska.

Arbetet med målgruppen har pågått under flera år och ditt ansvar är att fortsätta utveckla det. En viktig del i uppdraget är att utveckla det läsfrämjande arbetet med hjälp av de digitala möjligheter som finns, i uppdraget ingår även att koppla ihop det med MIK.

Du som söker tjänsten ska ha ett intresse av att bemanna våra bibliotek, hålla i utbildningar, aktiviteter och visninga samt vara värd vid några av bibliotekens programpunkter. Att möta våra besökare är bland det viktigaste arbetet för biblioteket, det är därför viktigt att detta är något som ger dig energi.

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske på såväl stadsbibliotek, områdesbibliotek och buss.

 Mål:


• Utveckla bibliotekets arbetsmetoder i det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet för målgruppen.
• Ta tillvara på digitaliseringens och teknikens möjligheter i det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet.
• Utveckla ett brett nätverk med både internt och externt.
• Arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare.
• Delta och driva arbetet med ökad invånarinvolvering och medskapande.

 Arbetsuppgifter i urval:


• Värdskap och bemanning i verksamheten genom att arbeta med bemötande, pedagogik samt vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Planer och hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler med fokus på målgruppen. Exempelvis pop-up, lättlästa bokcirklar, språkcafé och visningar.
• Genom samarbete med andra och tillsammans med andra utveckla och genomföra aktiviteter för målgruppen.
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området.
• Driva och delta i bibliotekets innovations- och utvecklingsarbete, både dagligen och i projekt.

Kvalifikationer
Till avdelningen Läs söker vi dig med utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande inom pedagogik, kommunikation eller kultur.

Du har 


• ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökarnas olika behov av service och vägledande
• erfarenhet, vilja och intresse av att arbeta med barn och unga
• pedagogisk erfarenhet och vilja att förklara och lära ut på ett pedagogiskt sätt
• erfarenhet av att driva projekt och en bred it-kompetens
• intresse av litteratur, särskilt för målgruppen, samt för förmedling av den
• ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar

Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med människor. Du har lätt för att bygga upp kontaktnät och fungerande samarbeten såväl inom som utanför organisationen. Du har en god förmåga att presentera och kommunicera information och kan anpassa ditt sätt gentemot den du möter. Du visar personlig integritet och står fast vid dina värderingar.

Vi tror också att du gärna kommer med nya idéer och infallsvinklar på problem som uppstår i vardagen. Du ser möjligheter i verksamheten och tar initiativ till förbättringar. Du har en förmåga att planera och strukturera ditt arbete så att du håller uppsatta mål och tidsramar.  

Övrig information
Sista ansökningsdag: 2022-05-01

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Varierar, du arbetar både dag-och kvällstid samt helger

Tillträdesdatum: 2022-08-29, eller efter överenskommelse

Antal tjänster: 1

I den här rekryteringen använder vi oss av urvalsfrågor som du besvarar när du skickar in din ansökan, dessa utgör en viktig del i din ansökan. Vi kommer att arbete med urval och att kalla till intervjuer löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Då tjänsten innebär att du kommer att arbeta med barn och unga som målgrupp, kommer vi att begära in utdrag från polisens belastningsregister. Du kan läsa mer på polisens hemsida www.polisen.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

skolbibliotikarie

Ansök    Mar 15    Dibber Kubikskolan AB    Bibliotekarie
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever. På sikt vill Dibber bli den ... Visa mer
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 80 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Arbetsuppgifter
Du kommer att planera och bygga upp skolans bibliotek från början och skapa kreativa språkmiljöer samt bygga upp ett mediabestånd utifrån elevernas behov och intressen.
Du kommer att ha ett nära samarbete med skolledning, lärare och elevhälsa för att skolbiblioteket ska vara en självklar plats och en integrerad del av skolans pedagogiska verksamhet.
Du har en viktig roll i att stärka hela skolans läskultur genom olika främjande insatser för att öka elevernas läslust.
Du är en självklar del i undervisningen i att stärka elevernas digitala kompetens kring tex källkritik.
 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning/ erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.

Personliga egenskaper
Du är en kreativ, driven och ansvarsfull person . Du tycker att det är roligt att möta barn och elever i olika åldrar och stimulera deras nyfikenhet och intresse för läsning och böcker. Du skulle tycka att det var spännande att  bygga upp en helt ny verksamhet från början. Du är utåtriktad och kan anpassa dig efter olika situationer, gillar samarbete och att bygga relationer.

Vi erbjuder
Kubikskolan Dibber är en fristående skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. Skolan har ca 465 elever från förskoleklass upp till skolår 9. Vi är en skola med engagerade lärare som har ett stort hjärta för eleverna och samtidigt stort fokus på kunskaper. Vårt uppdrag är att få världens viktigaste värden att växa

Kontaktinformation
Karolin Molén, Rektor

Arbetsplats
Larmvägen

254 56 Helsingborg Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Apr 13    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning 
Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar (Läs, Möt, Sök, Digitala biblioteket/media, Stöd) och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi på Helsingborgs bibliotek en kollega till en spännande tjänst med fokus på bibliotekssystem och periodika. Tjänsten är placerad i avdelning Digitala biblioteket/media vars uppdrag är ansvar för mediehantering, bibliotekets digitala kanaler och IT. För 2022 har avdelningen dessutom ett specifikt uppdrag i att utifrån invånarnas behov utveckla och stötta verksamhetens övriga avdelningar i att ta tidigare oprövade digitala grepp .

Att möta våra besökare i bemanning och aktiviterer är ett prioriterat arbete för biblioteket, det är därför viktigt att detta är något som ger dig energi. Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske på såväl stadsbiblioteket, områdesbibliotek och buss. 

I tjänsten ingår bemanning på biblioteken, delansvar som systemansvarig för bibliotekssystemet och delansvar för bibliotekets periodikahantering och fjärrlån. Du kommer att ha ett nära samarbete med de kollegor som är verksamma inom digitalisering och teknik samt med gruppen som arbetar med media. Under början av 2023 kommer samarbetet inom Bibliotek Familjen Helsingborg att byta bibliotekssystem. Du kommer att vara en viktig del av att både delta och vara drivande i avdelningens och verksamhetens utvecklingsarbete.

I arbetet är det viktigt med helhetstänk och att hitta samarbetsvägar både inom bibliotekets organisation och med andra verksamheter, förvaltningar och tillsammans med externa aktörer. Du tycker att det är roligt att möta användare, samarbeta med kollegor och att delta i nätverk. Du omvärldsbevakar och ansvarar för den egna kompetensutvecklingen, samt kan aktivt och självständigt också bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området.

Du som söker tjänsten har ett intresse av att arbeta som värd vid några av bibliotekets många programpunkter samt att hålla i utbildningar, aktiviteter och visningar för de olika målgrupperna. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning inom system eller kommunikation. 
Du har också; 


• ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökarnas olika behov av service och vägledning. 
• erfarenhet, vilja och intresse att arbete med barn och ungdomar 
• bred IT-kompetens samt vilja intresse och erfarenhet av att arbeta med IKT och MIK inom olika verksamheter
• ett intresse av litteratur samt förmedlingen av den 
• ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar

Det är meriterande om du är van att leda projekt och/eller arbeta med inköp inom offentlig förvaltning.

Vi söker dig som tycker om att arbete med människor och olika målgrupper. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du ser det som en viktig del i ditt arbete att kunna presentera och kommunicera information och har en vilja att förklara på ett pedagogiskt sätt. Du kan anpassa ditt sätt att agera till omgivningen eller rådande situation. 

Du kommer gärna med nya idéer och infallsvinklar samt ser möjligheter i verksamheten, vilket också ger att du har en förmåga att hitta lösningar på problem som uppstår i verksamheten. Vi ser det som viktigt att du är framtidsorienterad och förändringsbenägen samt att du utvecklar och tar till dig ny kompetens som kan användas som en del i ditt arbete. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete så att du håller angivna tidsramar. 

Övrig information
Sista ansökningsdag: 2022-05-01

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetstider: Varierar, du arbetar både dag- och kvällstid samt helger

Omfattning: Heltid, 100%

Tillträdesdatum: 29 augusti eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

I den här rekryteringen använder vi oss av urvalsfrågor som du får besvara i samband med att du skickar in din ansökan. Vi lägger stor vikt vid att du har besvarat urvalsfrågorna som en del av sin ansökan. Vi kommer att arbete med urval och att kalla till intervjuer löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Då tjänsten innebär att du kommer arbeta med målgruppen barn och unga kommer vi att begära in utdrag från polisens belastningsregister som en del i rekryteringen. Du kan läsa mer på polisens hemsida www.polisen.se

Läs mer: traineeprogrammet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarier till Helsingborgs bibliotek

Ansök    Mar 10    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar ut... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen
Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån att vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra samt att öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt. Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg, där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne

Helsingborgs bibliotek söker nu två vikarierande bibliotekarier.

Till avdelning Möt placering Idé A 


• Avdelningen Möts uppdrag är att arbeta med biblioteket som mötesplats och Idé A är en mötesplats och bibliotek som drivs av fem av stadens förvaltningar, men hör till Helsingborgs bibliotek
• Vi söker dig som vill arbeta med fokus bemanning, barn och unga, samarbete i och utanför verksamheten och delta i stadsdelsprojekt

Till avdelning Sök/Läs


• Avdelning Söks uppdrag är att arbeta med digital inkludering och avdelning Läs uppdrag är att arbeta med läsfrämjande. För att koppla ihop dessa båda uppdrag söker vi en bibliotekarie med delad tillhörighet i bägge avdelningarna
• Vi söker dig som vill arbeta med fokus bemanning, barn och unga, samarbete i och utanför verksamheten

Arbetsuppgifter
För tjänsten på avdelning Möt, Idé A


• Värdskap och bemanning i verksamheten, arbeta med bemötande och vägleda och handleda enskilt eller i grupp
• Planera och hålla i målgruppsöppet och Fredagsklubben för barn och unga och annan programverksamhet
• Handleda i det digitala landskapet och arbeta med digitala och tekniska verktyg
• Främja, inspirera och förmedla kunskap och litteratur
• Främja och stödja invånarnas intresse av att vara medskapare av verksamhetens innehåll
• Nätverka samt skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt

För tjänsten avdelning Sök/Läs


• Värdskap och bemanning i verksamheten, arbeta med bemötand och vägleda och handleda enskilt eller i grupp
• Handleda i det digitala landskapet och arbeta med digitala och tekniska verktyg
• Främja inspirera och förmedla kunskap och litteratur
• Nätverka samt skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt
• Planera och genomföra aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler
• Bidra till bibliotekspersonalens kompetensutveckling inom det digitala och läsfrämjande området

Kvalifikationer
Till de båda tjänsterna söker vi dig som har följande komptenser; 


• Akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande
• Tydligt fokus på bemötande och kan se alla besökares olika behov av service och handledning
• Erfarenhet, vilja och intresse av att arbeta med barn och unga
• Erfarenhet av att arbeta i/ koordinera projekt
• Pedagogisk erfarenhet
• Intresse för litteratur och förmedlingen av den
• Vilja och intresse av att arbeta med IKT och MIK

Vi söker också dig som har ett stort intresse för att arbeta med människor och har god förmåga att etablera och underhålla ett brett kontaktnät och relationer. För dig känns det naturligt att presentera och kommunicera information både gentemot våra besökare, nätverksgrupper och kollegor. Du är en person som kan strukturera och planera ditt arbete, men också som har förmåga att anpassa dig efter förändrade omständigheter och situationer som kan uppstå i din arbetsvardag. Vi tror att du är en person som kommer med nya idéer och insikter i ditt arbete och ser utvecklingsmöjligheter i verksamheten.
Välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer kommer att ske löpande! 

Övrig information
Sista ansökningsdag:  2022-03-23

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: 100% 

Tillträdesdatum: Snarast

Varaktighet: 2022-12-31

Antal tjänster: 2

 

Som en del i rekryteringsprocessen kommer vi att begära in ett utdrag från belastningsregistret, då det i uppdraget ingår att arbeta med målgruppen barn och unga. Utdraget beställer du från polisens hemsida. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie – fokus digital inkludering

Ansök    Mar 11    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Om arbetsplatsen
Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem verksamhetsavdelningar (Barn och unga, Läs, Möt, Sök och Digitala biblioteket/media) och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten.

Arbetsuppgifter
Helsingborgs bibliotek söker nu en ny kollega till avdelning Sök där fokus ligger på att arbeta med digital inkludering för våra prioriterade målgrupper. Avdelningen Sök arbetar bland annat med att samordna och att arbeta med det digitala utanförskapet, MIK samt ny teknik kopplat till informations- och kommunikationsteknik (IKT). I uppdraget ligger även att hålla i visningar sam kompetensutveckla bibliotekets personal. I avdelningens uppdrag ligger att genomföra aktiviteter tillsammans med kollegor, bibliotekets övriga avdelningar och med andra samarbetspartners i och utanför staden. Samarbeten och nätverkande är en viktig del i arbetet. Anställning på Helsingborgs bibliotek innebär att tjänstgöring sker både på stadsbibliotek och områdesbibliotek.

I rollen ingår att arbeta som värd vid några av bibliotekens många programpunkter samt att hålla i utbildningar, aktiviteter och visningar för de olika målgrupperna, något som du bör ha ett stort intresse av. 

Kvalifikationer
Som person är du pedagogisk, kommunikativ och lyhörd och du får energi i mötet med våra användare. Du tycker om och känner dig bekväm med att arbeta med alla våra olika målgrupper och du har ett tydligt fokus på bemötande och att se besökarnas olika behov. Du har en agil inställning till omvärldsförändringar och har en god förmåga att hantera krav och motgångar. Du har lätt att lära nytt och ta till dig nya arbetsuppgifter och du tar till dig ny teknik och information snabbt och delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten. 

Du har också följande kompetenser: 


• Biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande.
• Bred IT-kompetens och viljan att förklara på ett pedagogiskt sätt.
• Vilja, intresse och erfarenhet av att arbeta med barn och unga, exempelvis som ungdomsledare, lärare, barnbibliotekarie eller motsvarande. 
• Vilja, intresse och erfarenhet av att arbeta med IKT och MIK i olika verksamheter.
• Du har ett tydligt fokus på bemötande och att se besökarnas olika behov.
• Du tycker om och känner dig bekväm med att arbeta med alla våra olika målgrupper. 
• Du trivs med att tala och presentera information i professionella sammanhang. 
• Framtidsorienterad och förändringsbenägen. 
 


I urvalsprocessen lägger vi särskild vikt vid svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Sista ansökningsdag:  22-03-24

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100 %

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

 

Som en del i rekryteringsprocessen kommer vi att begära in ett utdrag från Polisens belastningsregister, då det i uppdraget ingår att arbeta med målgruppen barn och unga. Utdraget beställer du själv från polisens hemsida. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 22    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning 
Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån att vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra samt att öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt. Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarberare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne

Helsingborgs bibliotek söker nu en bibliotekarie till avdelning Möt. Avdelning Möts uppdrag är att arbeta med biblioteket som mötesplats, för alla målgrupper i och utanför lokalen. Avdelningen har också ett samordningsansvar för invånarinvolvering, bemanning och programverksamhet. Till avdelningen hör också Mötesplats Idé A och Biblioteksbussen.

Vi söker dig som vill arbeta på Helsingborgs bibliotek med fokus på biblioteksbussen, både med bemanning och viss samordning av verksamheten. Du kommer också att vara bibliotekets kontaktperson för biblioteksbussen. En helt ny buss håller på att färdigställas och beräknas vara i drift januari -22

Arbetsuppgifter

• Värdskap och bemanning i verksamheten, arbeta med bemötande och vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Handleda i det digitala landskapet och arbeta med digitala och tekniska verktyg i olika aktiviteter
• Främja, inspirera och förmedla kunskap och litteratur
• Nätverka samt skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt. 
• Beställning och bokning av chaufförer, tillstånd m.m. hos bussföretag, stadsbyggnadsförvaltning och polismyndighet
• Schemalägga bussens turer
• Urval och introduktion av nya förare
• Sammankalla och hålla i bussmöte med tjänstgörande personal
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande
• Tydligt fokus på bemötande och kan se alla besökares olika behov av service och handledning
• Ha ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar
• Starkt intresse för bibliotekens framtida verksamhet
• Erfarenhet av att koordinera och driva projekt
• Intresse för litteratur och förmedlingen av den
• Vilja och intresse av att arbeta med MIK
• Vilja och intresse av att arbeta med barn och unga

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du har en förmåga att anpassa ditt uppträdande efter situationen och omgivningen och har en positiv inställning till arbetet. Vi vill att du har en god förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete och kommer gärna med egna idéer och lösningar på uppkomna situationer och problem. Du kan presentera och kommunicera information på ett obehindrat sätt och har en god förmåga att skapa relationer och nätverk. 

Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag! 

Övrig information
Sista ansökningsdag: 7/11

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse 

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarier med fokus läsfrämjande

Ansök    Maj 20    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning 

Helsingborgs bibliotek är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån att vara en interaktiv mötesplats för kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra samt öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt. Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem avdelningar och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs biblioteket ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg som är ett tätt samarbete mellan 11 kommuner i nordvästra Skåne.

Arbetsuppgifter

Helsingborgs bibliotek söker nu två kollegor till avdelning Läs. Avdelningens uppdrag är att arbeta läsfrämjande och läsinspirerande i både det fysiska och digitala informationslandskapet. Tillsammans jobbar vi för alla åldrar och målgrupper. Men ditt huvudfokus kommer antingen vara barn ca 10-18 år eller barn från 13 år och vuxna. Vi har som en del i Stärkta bibliotek arbetat med att utveckla verksamheten för ungdomar och i båda tjänsterna ingår att bidra till att införliva detta i ordinarie verksamhet.

Vi söker dig som vill fortsätta det befintliga läsfrämjande arbete som sker både i bemanning på våra bibliotek, i aktiviteter på olika platser samt digitalt. Du vill tillsammans med kollegor, samarbetspartners och invånarna utveckla vårt läsfrämjande så att det blir ännu bättre och når fler. En viktig del i utvecklingsarbetet är att hitta synergieffekterna mellan det läsfrämjande arbetet och MIK för att skapa änne bättre förutsättningar för oss att lyckas med vårt uppdrag. I uppdraget ingår att driva och delta i bibliotekets innovations- och utvecklingsarbete, både i det dagliga arbetet och i projekt.

Värdskap och bemanning i verksamheten samt att vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp är viktiga arbetsuppgifter.

Anställning innebär att tjänstgöring sker både på stadsbibliotek och områdesbibliotek.

Kvalifikationer och erfarenheter

Du som söker har biblioteks-och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande inom pedagogik, kommunikation, kultur. Du har ett starkt intresse för bibliotekets framtida verksamhet samt en vilja och intresse av att arbeta med MIK. Du tycker om att möta människor i olika typer av handledning och du har kunskap om litteratur och förmedlingen av den, särskilt med fokus barn och ungdomar. Du har erfarenhet och en starkt vilja av att arbeta med barn och unga. 

Kompetenser

Vi söker dig som har intresse och visar förståelse för andra människor. Du har en god görmåga att planera och organisera ditt arbete och du tar initiativ till förbättringar i verksamheten och kommer med lösningar på problem. Du är mottaglig för nya idéer och kan anpassa dig efter dessa. 

Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten, för dig är vikten av goda relationer både till användare och personal en självklarhet. Du har lätt för att prata inför andra människor och inger förtroende. Att tillmötesgå användarnas behov och önskemål är något du strävar efter. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten och har ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar.   

Övrig information

Sista ansökningsdag: 6 juni

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-08-30 eller enligt överenskommelse

Arbetstid: Variera, du arbetar både dag- och kvällstid samt helger

Antal tjänster: 2

Vi kommer att gå igenom urvalet löpande. Välkommen med din ansökan! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie - fokus utrednin goch projekt

Ansök    Mar 10    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning
Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem verksamhetsavdelningar  (Läs, Möt, Sök, Digitala biblioteket/media och Stöd). Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten.

Helsingborgs bibliotek söker nu en ny kollega till avdelning Stöd där fokus ligger på att arbeta med drift och utveckling av verksamhetens lokaler. I avdelningens uppdrag ligger även frågor kopplat till säkerhet, arbetsmiljö och inredning av lokaler. Olika utvecklingsprojekt så som införande av meröppet och förändringar i de publika biblioteksrummen utgår från avdelningen. Samarbeten och nätverkande med partners i och utanför staden är en viktig del i arbetet, liksom nära dialog med användare och kollegor i alla förändringsprocesser. Inom verksamheten arbetar vi med tjänstedesign i våra dialoger med användarna.

Arbetsuppgifter

• Driva och utreda processer för att utveckla framtidens områdesbibliotek som innovativa och kreativa mötesplatser.
• Planera och genomföra flytt av bibliotek till nya lokaler i samverkan med andra aktörer.
• Nätverka samt skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen
• Värdskap och bemanning i biblioteksverksamheten, arbeta med bemötande och vägleda och handleda användare

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning inom biblioteks och informationsvetenskap, service management eller motsvarande
• Projektledarutbildning eller dokumenterad erfarenhet av att leda projekt
• Starkt intresse för bibliotekens framtida verksamhet
• Handledande, bemötande och servicetänkande för samtliga bibliotekets målgrupper

Du har en förmåga att fatta beslut självständigt och är bra på att driva arbetet framåt. Du har en agil inställning till omvärldsförändringar och en god förmåga att hantera krav och motgångar. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten. Du trivs med att skapa nya idéer i dialog med kollegor, samarbetspartners och invånare. Du är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete effektivt.

I urvalsprocessen läggs särskild vikt vid urvalsfrågorna. 

 

 
Övrig information
Sista ansökningsdag: 11 april

Anställningsform: visstidsanställning (1 år)

Omfattning: heltid (100%). Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. 

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie på Filbornaskolan

Ansök    Okt 21    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen Filbornaskolan är en arbetsplats som kännetecknas av en elevorienterad... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen
Filbornaskolan är en arbetsplats som kännetecknas av en elevorienterad- och lösningsfokuserad verksamhet med en tydlig pedagogisk idé. Sammanhållningen på skolan är omtalad, både mellan elever och personal samt i personalgruppen. Filbornaskolan är Helsingborgs största idrottsgymnasium, som präglar skolan på ett mycket positivt sätt. Vi har fem nationella program, introduktionsprogram samt en gymnasiesärskola. Du får arbeta tillsammans med många trevliga kollegor. Filbornaskolan är "Helt enkelt en bra skola!"

 

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en bibliotekarie till Filbornaskolan. Din första uppgift innebär att skapa ett nytt bibliotek. Du börjar din tjänst på skolan under tiden det nya biblioteket planeras. Med hjälp av våra erfarenheter och dina nya ögon på vår verksamhet skapar vi vårt nya bibliotek tillsammans! Som bibliotekarie på Filbornaskolan är du en viktig del i att lyfta fram elevernas läs- och skrivutveckling och inspirera till läsning. Du bör ha ett brett register av arbetsmetoder för att främja alla elevers läs- och kunskapsutveckling. I egenskap av bibliotekarie ska du även kunna arbeta pedagogiskt med medie-och informationskunnighet och digital kompetens. Du administrerar och hanterar bibliotekets fysiska och digitala resurser och planerar bibliotekets verksamhet. Utöver att se till att biblioteket är en tillgänglig, inbjudande och inkluderande miljö för våra elever kommer du även handleda och utbilda skolans elever i informationssökning och källkritik.

Kvalifikationer
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap alternativt liknande utbildning vi bedömer likvärdigt. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i gymnasiebibliotek eller med gymnasieungdomar är det meriterande för tjänsten. Vi söker dig som trivs med att möta ungdomar och arbeta utifrån deras förutsättningar. Som person har du god förmåga att organisera och skapa struktur i verksamheten. Eftersom rollen innebär många kontaktytor med både elever och personal är kommunikations- och samarbetsförmåga av extra vikt för tjänsten.

Övrig information
Sista ansökningsdag:  211108

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-01-15

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på digital inkludering

Ansök    Mar 10    Helsingborgs kommun    Bibliotekarie
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva sta... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.
Arbetsplatsbeskrivning 
Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fem verksamhetsavdelningar  (Läs, Möt, Sök, Digitala biblioteket/media och Stöd). Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten.

Helsingborgs bibliotek söker nu en ny kollega till avdelning Sök där fokus ligger på att arbeta med digital inkludering för våra prioriterade målgrupper. Avdelningen Sök arbetar bland annat med att samordna och att arbeta med det digitala utanförskapet, MIK samt ny teknik kopplat till informations- och kommunikationsteknik (IKT). I uppdraget ligger även att hålla i visningar samt kompetensutveckla bibliotekets personal. I avdelningens uppdrag ligger att genomföra aktiviteter tillsammans med kollegor, bibliotekets övriga avdelningar och med andra samarbetspartners i och utanför staden. Samarbeten och nätverkande är en viktig del i arbetet.

I tjänsten ingår även bemanning inom Helsingborgs bibliotek både i våra egna lokaler men även i andras. Utöver sedvanlig bibliotekarieutbildning har du intresse för och kompetens inom teknik. Under 2018 har Digidel på Stadsbiblioteket invigts och avdelningen bemannar dagligen i denna yta.

Arbetsuppgifter

• Värdskap och bemanning i verksamheten, arbeta med bemötande och vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.

• Planera och hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler med fokus på digital inkludering. Exempelvis pop-up, kurser, workshops, handledning och visningar.

• Nätverka, skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt.

• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området.

• Driva och delta i bibliotekets innovations- och utvecklingsarbete, både i det dagliga och i projekt.

Kvalifikationer
Som person är du pedagogisk, kommunikativ och lyhörd och du får energi i mötet med våra användare. Du tycker om och känner dig bekväm med att arbeta med alla våra olika målgrupper och du har ett tydligt fokus på bemötande och att se besökarnas olika behov. Du har en agil inställning till omvärldsförändringar och har en god förmåga att hantera krav och motgångar. Du har lätt att lära nytt och ta till dig nya arbetsuppgifter och du tar till dig ny teknik och information snabbt och delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten. Du kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten.

I urvalsprocessen lägger vi särskild vikt vid svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Sista ansökningsdag: 24 mars

Anställningsform: Visstidsanställning.  1 år.

Omfattning: Heltid (100 %)

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie till enhet för utbildning, Skånes sjukhus nordväst

Ansök    Okt 7    REGION SKÅNE    Bibliotekarie
Gör skillnad. Varje dag. Nu har du chansen att utveckla bibliotekariens roll i hälso- och sjukvårdsmiljö! Sjukhusbibliotekets uppdrag är att bidra till högre kvalitet för alla i vården genom att stödja lärande, forskning och utveckling i bred mening. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och deras närstående i hela vårt ansvarsområde, som omfattar bland annat Helsingborg och Ängelholm. Genom att tillhandahålla, sprida kännedom om samt utbilda... Visa mer
Gör skillnad. Varje dag.

Nu har du chansen att utveckla bibliotekariens roll i hälso- och sjukvårdsmiljö!

Sjukhusbibliotekets uppdrag är att bidra till högre kvalitet för alla i vården genom att stödja lärande, forskning och utveckling i bred mening. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och deras närstående i hela vårt ansvarsområde, som omfattar bland annat Helsingborg och Ängelholm. Genom att tillhandahålla, sprida kännedom om samt utbilda och handleda i användningen av vetenskapliga databaser och kunskapsstödjande verktyg, är vi en del i arbetet för en sjukvård i världsklass. Samtidigt är vi en viktig aktör för ett humanistiskt och personcentrerat perspektiv i vården.

ARBETSUPPGIFTER
Tyngdpunkten i dina arbetsuppgifter blir att i olika former arbeta med att söka fram och tillgängliggöra vetenskaplig information åt våra användare, samt att undervisa och handleda dem i deras individuella kunskapsinhämtning. Du kommer vidare att vara delaktig i det löpande arbetet med support, förvärv och marknadsföring av de e-resurser och verktyg som sjukhusbiblioteken i Region Skåne tillhandahåller. Initialt kommer vikt att läggas vid att du bygger upp dina kunskaper i användning av bibliografiska databaser MEDLINE/PubMed, CINAHL, Embase och PsycINFO, men på sikt kan dina arbetsuppgifter och ditt ansvarsområde komma att breddas.

Ditt arbete kommer huvudsakligen att röra vetenskapliga e-resurser, men eftersom vi till personalstyrkan sett är ett mindre bibliotek kräver verksamheten att du har en förståelse samt grundläggande operativ kompetens inom flera kärnuppgifter, det vill säga bland annat arbete med fjärrlån, inköp, patientinformation med mera. Bland arbetsuppgifterna ingår tjänstgöring i informationsdisken om cirka sex timmar i veckan och det kan förekomma uppsökande arbete inom vårt upptagningsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med kandidat-/magister-/masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap att söka tjänsten hos oss. Förkunskaper om medicinska informationsresurser är meriterande, men inte ett krav vid ansökan. Goda språkkunskaper i både svenska och engelska krävs för tjänsten. En viss förtrogenhet med, och framförallt intresse av, digitalteknik och nya informationsteknologier är viktigt. Kunskaper inom statistisk metod och arbetsvana inom programmet SPSS är meriterande.

I vår enhet är förmågan att sätta sitt eget och bibliotekets arbete i ett större perspektiv viktig och du behöver kunna relatera dina uppgifter till den större organisationen. Det är därför av stor betydelse att du tycker om att arbeta utåtriktat, kommunikativt och kontaktskapande samt att du löpande kan anpassa ditt arbetssätt efter beställarnas behov och önskemål. Att du är prestigelös och öppen i arbetsgruppen är väldigt viktigt för oss. Som bibliotekarie på vårt bibliotek kommer du att få mandat, förtroende och spelrum, men du behöver vara inkluderande, delaktig och kommunikativ inom personalgruppen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant och som en roll för dig? Välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på läsfrämjande för barn och ungdomar

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig ku... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionernas profession och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer, Dunkers kulturhus, Kulturstöd och utveckling. Tillsammans stöds de av gemensamma verksamheter för teknik, kommunikation och marknadsföring samt Styr och stöd, en central funktion för administration, ekonomi och HR.

Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fyra verksamhetsavdelningar (Läs, Möt, Sök och Digitala biblioteket/media) och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne.


ARBETSUPPGIFTER
Helsingborgs bibliotek söker nu en ny kollega till avdelning Läs. Avdelningens uppdrag är att arbeta läsfrämjande och läsinspirerande i både det fysiska och digitala informationslandskapet.

Det läsfrämjande arbetet utförs både i bemanning på samtliga av våra enheter och i uppsökande verksamhet samt i ett flertal aktiviteter och programpunkter. Arbetet riktas mot samtliga målgrupper, men även mer specifikt mot de för biblioteket prioriterade målgrupperna. Denna tjänsts fokus är ungdomar.

I avdelningens uppdrag ligger att genomföra aktiviteter tillsammans med kollegor, bibliotekets övriga avdelningar och med andra samarbetspartners i och utanför staden.
En viktig del i uppdraget är att utveckla det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet med hjälp av de digitala möjligheter som finns. I uppdraget ingår även att koppla ihop MIK och läsfrämjande.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av bland annat:

• Värdskap och bemanning i verksamheten genom att arbeta med bemötande, pedagogik samt vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Nätverka, skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt.
• Hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler med fokus på barn och ungdomar. Exempelvis pop-up, föräldragrupper, bokprat och visningar.
• Genom samarbete med andra och tillsammans med ungdomar utveckla och genomföra aktiviteter för målgruppen.
• Arbeta med att stärka och hitta synergieffekterna mellan det läsfrämjande arbetet och MIK.
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området.
• Driva och delta i utvecklingsarbetet, både i det dagliga arbetet och i projekt.

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske både på Stadsbibliotek och områdesbibliotek.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande, samt erfarenhet av pedagogik och av arbete med barn och unga.

Du behöver ha ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökarnas olika behov av service och handledande. Du vill och är intresserad av att arbeta med digitaliseringens möjligheter och har ett intresse för utveckling inom IKT och MIK. Du behöver ha ett intresse av litteratur, särskilt för barn och ungdomar, samt för förmedlingen av den.

Utöver detta är det viktigt att du har ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar och att du har lätt för att bygga upp kontaktnät och samarbeten, samt att du gärna kommer med nya idéer och ser möjligheter i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Tjänsten innebär schemalagd arbetstid. Varierande dag- och kvällstid samt helger.

I denna rekrytering är din ansökan avidentifierad under urvalsprocessen. Detta för att säkra ett objektivt urval. Vi arbetar löpande med denna rekrytering under hela ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på läsfrämjande och digital inkludering

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig ku... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionernas profession och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer, Dunkers kulturhus, Kulturstöd och utveckling. Tillsammans stöds de av gemensamma verksamheter för teknik, kommunikation och marknadsföring samt Styr och stöd, en central funktion för administration, ekonomi och HR.

Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fyra verksamhetsavdelningar (Läs, Möt, Sök och Digitala biblioteket/media) och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne.


ARBETSUPPGIFTER
Helsingborgs bibliotek söker nu en ny kollega till avdelning Läs och Sök. Avdelning Läs uppdrag är att arbeta läsfrämjande och läsinspirerande i både det fysiska och digitala informationslandskapet.

Avdelning Söks uppdrag är att genom MIK och med hjälp av IKT arbeta med den digitala inkluderingen, med särskilt fokus på prioriterade målgrupper utifrån bibliotekslagen samt äldre.

Både det läsfrämjande och det digitalt inkluderande arbetet utförs både i bemanning på samtliga våra enheter och i uppsökande verksamhet samt i ett flertal aktiviteter och programpunkter. Arbetet riktas mot samtliga målgrupper, men även mer specifikt mot de för biblioteket prioriterade målgrupperna.

I avdelningarnas uppdrag ligger att genomföra aktiviteter tillsammans med kollegor, bibliotekets övriga avdelningar och med andra samarbetspartners i och utanför staden.

En viktig del i uppdraget är att utveckla det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet med hjälp av de digitala möjligheter som finns. I uppdraget ingår även att koppla ihop MIK och läsfrämjande.

Du som söker tjänsten ska också ha ett intresse av att arbeta som värd vid några av bibliotekens många programpunkter samt att hålla i utbildningar och visningar för de olika målgrupperna.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av bland annat:

• Värdskap och bemanning i verksamheten genom att arbeta med bemötande, pedagogik samt vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Nätverka, skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt.
• Hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler. Exempelvis pop-up, bokprat och visningar.
• Genom samarbete med andra och tillsammans med användarna utveckla och genomföra aktiviteter för målgrupperna.
• Arbeta med att stärka och hitta synergieffekterna mellan det läsfrämjande arbetet och MIK.
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom områdena.
• Driva och delta i utvecklingsarbetet, både i det dagliga arbetet och i projekt.

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske både på Stadsbibliotek och områdesbibliotek.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande, samt erfarenhet av pedagogik och av arbete med barn och unga.

Du behöver ha ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökarnas olika behov av service och handledande. Du vill och är intresserad av att arbeta med digitaliseringens möjligheter och har ett intresse för utveckling inom IKT och MIK. Du behöver ha ett intresse av litteratur, särskilt för vuxna, samt för förmedlingen av den.

Utöver detta är det viktigt att du har ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Tjänsten innebär schemalagd arbetstid. Varierande dag- och kvällstid samt helger.

I denna rekrytering är din ansökan avidentifierad under urvalsprocessen. Detta för att säkra ett objektivt urval. Vi arbetar löpande med denna rekrytering under hela ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie till enheten för kunskapsstöd i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag. Sjukhusbibliotekets uppdrag är att bidra till högre kvalitet för alla i vården genom att stödja lärande, forskning och utveckling i bred mening. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och deras närstående i hela vårt ansvarsområde, som omfattar bland annat Helsingborg och Ängelholm. Genom att tillhandahålla, marknadsföra samt utbilda och handleda i användningen av vetenskapliga databaser och kunskapsstödjande verktyg är... Visa mer
Gör skillnad. Varje dag.

Sjukhusbibliotekets uppdrag är att bidra till högre kvalitet för alla i vården genom att stödja lärande, forskning och utveckling i bred mening. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och deras närstående i hela vårt ansvarsområde, som omfattar bland annat Helsingborg och Ängelholm. Genom att tillhandahålla, marknadsföra samt utbilda och handleda i användningen av vetenskapliga databaser och kunskapsstödjande verktyg är vi en del i arbetet för en sjukvård i världsklass. Samtidigt är vi en viktig aktör för ett humanistiskt och personcentrerat perspektiv i vården.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en bibliotekarie till enheten för kunskapsstöd på Helsingborgs lasarett.

Biblioteket är en kunskapsstödjande funktion i Region Skåne. Det är därför helt centralt att du är social och utåtriktad, tycker om att arbeta uppsökande samt knyta kontakter med bibliotekets många användare. Du kommer bland annat att arbeta med undervisning och handledning, informationssökning och administration av bibliotekets IT-system. Det är av vikt att du är villig att arbeta med högt som lågt: allt från att möta multinationella företag till att bemanna informationsdisken. Då vi även har verksamhet i Ängelholm kan det förekomma viss tjänstgöring även där.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med kandidat-/masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Förkunskaper om medicinska informationsresurser är meriterande, men inte ett krav. Goda språkkunskaper i både svenska och engelska krävs för tjänsten.

Vi värdesätter egenskaper som nyfikenhet, öppenhet och en vilja att utvecklas i yrkesrollen som medicinsk bibliotekarie. Vi strävar att ligga långt fram med den service vi erbjuder våra användare. Vår verksamhet ska präglas av initiativkraft och framåtanda och vi vill därför att du känner igen dig i detta. I vår arbetsgrupp är det väldigt viktigt att du är prestigelös och har goda kommunikativa egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona och Trelleborg. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Bibliotekarie med digitaliserings - och mediafokus

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig ku... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionernas profession och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer, Dunkers kulturhus, Kulturstöd och utveckling. Tillsammans stöds de av gemensamma verksamheter för teknik, kommunikation och marknadsföring samt Styr och stöd, en central funktion för administration, ekonomi och HR.

Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fyra verksamhetsavdelningar (Läs, Möt, Sök och Digitala biblioteket/media) och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne.

Helsingborgs bibliotek söker nu en kollega till avdelning Digbib/media.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Digbib/media har uppdraget att ansvara för mediehantering, bibliotekets digitala kanaler och IT. Helsingborgs bibliotek har arbetat med att samordna och ta fram effektiva rutiner för urval, inköp, hantering och logistik av all media.

Ditt arbete hos oss på biblioteket drivs av målen att:
• Utveckla bibliotekets arbetsmetoder för periodikahantering
• Hitta möjligheter för att ta vara på digitaliseringens och teknikens möjligheter i arbetet.
• Arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare i alla sammanhang.
• Delta och driva arbetet med ökad invånarinvolvering och medskapande arbetssätt

Ett arbete mot dessa mål är mångfacetterat, och dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

• Värdskap och bemanning i verksamheten, att arbeta med bemötande och vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler.
• Handleda i det digitala landskapet och arbeta med digitala och tekniska verktyg i olika aktiviteter.
• Främja, inspirera och förmedla kunskap och litteratur.
• Nätverka samt skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt.
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området.
• Driva och delta i utvecklingsarbetet både i det dagliga arbetet och i projekt.
• Ansvara för tidning- och tidskriftshantering
• Del i ansvar av inleverans av media
• Del i ansvar av fjärrlån

Utöver ovanstående och sedvanliga bibliotekarieuppgifter ska du kunna arbeta som värd vid några av bibliotekens många programpunkter. Du har också huvudansvar för tidningar och tidskrifter, inleverans av media samt del av fjärrlåneansvar. Det är viktigt med ett helhetstänk och att arbeta för att hitta samarbetsvägar inom bibliotekets organisation, med andra förvaltningar/verksamheter och tillsammans med externa aktörer. Det ingår därför att representera och hålla i aktiviteter och projekt utanför bibliotekets egna lokaler vilket du bör trivas med.

Som anställd på Helsingborgs bibliotek kan tjänstgöring ske både på Stadsbibliotek och områdesbibliotek.


KVALIFIKATIONER
För denna tjänst behöver du ha en biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande. Du behöver ha en pedagogisk förmåga som grundar sig i tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete. Ditt förhållningssätt i arbetet bör baseras på ett tydligt fokus på lyhört och individanpassat bemötande, service och handledning. Det krävs att du vill arbeta med digitaliseringens möjligheter och utveckling inom IKT och MIK. Ditt förhållningsätt gentemot omvärldsförändringar behöver vara agilt och det är viktigt att du har ett intresse för litteratur och förmedlingen av den. Vi förutsätter även att du har ett intresse för att arbeta med barn och unga och ett starkt intresse för bibliotekens framtida verksamhet.

Dina personliga egenskaper bör grunda sig i ett intresse, en vilja och förmåga att arbeta med och hjälpa andra människor genom ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt. Tjänsten kräver en kvalitetskänsla där ett systematiskt och metodiskt arbetssätt skapar en god upplevelse för våra besökare. Du behöver även ha förmågan att anpassa dig till ändrade förhållanden och att på ett kreativt sätt skapa nya idéer, möjligheter och lösningar i arbetet.

Du behöver en förmåga att nyttja och tillämpa din expertkunskap och kompetens inom ditt område för att driva arbetet framåt. Då ditt dagliga arbete dessutom kommer att bestå av möten med olika människor så är det av stor vikt att du kan skapa kommunikationsdrivna och goda nätverk.

ÖVRIGT
Tjänsten innebär schemalagd arbetstid. Varierande dag- och kvällstid samt helger.

I denna rekrytering är din ansökan avidentifierad under urvalsprocessen. Detta för att säkra ett objektivt urval. Vi arbetar löpande med denna rekrytering under hela ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie med fokus läsfrämjande för barn och unga

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kul... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionernas profession och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer, Dunkers kulturhus, Kulturstöd och utveckling. Tillsammans stöds de av gemensamma verksamheter för teknik, kommunikation och marknadsföring samt Styr och stöd, en central funktion för administration, ekonomi och HR.

Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fyra verksamhetsavdelningar (Läs, Möt, Sök och Digitala biblioteket/media) och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne.

Nu söker vi på Helsingborgs bibliotek en vikarierande kollega till avdelning Läs.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelning Läs uppdrag är att arbeta läsfrämjande och läsinspirerande i både det fysiska och digitala informationslandskapet. Det läsfrämjande arbetet utförs både i bemanning på samtliga våra enheter och i uppsökande verksamhet samt i ett flertal aktiviteter och programpunkter. Arbetet riktas mot samtliga målgrupper, men även mer specifikt mot de för biblioteket prioriterade målgrupperna.

I avdelningens uppdrag ligger att genomföra aktiviteter tillsammans med kollegor, bibliotekets övriga avdelningar och med andra samarbetspartners i och utanför staden.
En viktig del i uppdraget är att utveckla det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet med hjälp av de digitala möjligheter som finns. I uppdraget ingår även att koppla ihop MIK, IKT och läsfrämjande.

I ditt uppdrag kommer du att:

• Utveckla bibliotekets arbetsmetoder i det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet för målgruppen barn & unga
• Hitta möjligheter för att ta vara på digitaliseringens och teknikens möjligheter i det läsfrämjande och läsinspirerande arbetet.
• Arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare i alla sammanhang.
• Delta och driva arbetet med ökad invånarinvolvering och medskapande arbetssätt


I dina arbetsuppgifter ingår det bland annat:

• Värdskap och bemanning i verksamheten, arbeta med bemötande och vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Nätverka, skapa och upprätthålla samarbeten och relationer, både internt och externt
• Hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler med särskilt fokus på barn, unga och deras vuxna. Exempelvis pop-up, föräldragrupper, sagostunder, bokprat och visningar.
• Arbeta för att se hur det läsfrämjande arbetet samt MIK och IKT kan främja varandra.
• Omvärldsbevakning och ansvar för den egna kompetensutvecklingen, samt aktivt och självständigt bidra till kollegornas kompetensutveckling inom området.
• Delta i utvecklingsarbetet, både i det dagliga arbetet och i projekt.

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske både på Stadsbibliotek och områdesbibliotek.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande. Du har ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökarnas olika behov av service och handledande. Vi söker dig med pedagogisk erfarenhet och som har lätt för att kommunicera tydligt i både tal och skrift gentemot olika målgrupper. Du är intresserad och får energi av att arbeta med barn och unga. Du har även ett stort intresse för litteratur, särskilt för barn och ungas, samt för förmedlingen av den.

Du vill och är intresserad av att arbeta med digitaliseringens möjligheter och har ett intresse för utveckling inom IKT och MIK. Du har även ett starkt intresse för bibliotekens framtida verksamhet samt ett agilt förhållningssätt gentemot omvärldsförändringar och förändringar inom den egna organisationen.

Du har lätt för att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät och att hitta fungerande samarbeten både inom och utanför den egna verksamheten. Du är även duktig på att orgnisera och planera ditt arbete och sätta upp tydliga mål för dig själv. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och kommer gärna med nya idéer, infallsvinklar och ser möjligheter i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Tjänsten innebär schemalagd arbetstid. Varierande dag- och kvällstid samt helger.

I denna rekrytering är din ansökan avidentifierad under urvalsprocessen. Detta för att säkra ett objektivt urval. Vi arbetar löpande med denna rekrytering under hela ansökningstiden.

Då arbetet innebär arbete med barn och unga ska ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarier sökes till stärkta bibliotek

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kul... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionernas profession och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer, Dunkers kulturhus, Kulturstöd och utveckling. Tillsammans stöds de av gemensamma verksamheter för teknik, kommunikation och marknadsföring samt Styr och stöd, en central funktion för administration, ekonomi och HR.

Helsingborgs stads biblioteksverksamhet är en del av Kulturförvaltningen och arbetar utifrån syftet att Helsingborgs bibliotek är en interaktiv mötesplats för kunskaps, kultur- och läsinspiration för alla. Som en del av bibliotekets strategi arbetar hela verksamheten med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt öka deltagandekulturen. Biblioteket arbetar i linje med och är en del av de kraftfulla digitala satsningar som sker inom staden och nationellt.

Helsingborgs bibliotek arbetar som en helhet och omfattar nio områdesbibliotek, biblioteksbuss, stadsbibliotek och det digitala biblioteket. Organisationen består av fyra verksamhetsavdelningar (Läs, Möt, Sök och Digitala biblioteket/media) och en stab. Totalt arbetar ett 80-tal medarbetare inom verksamheten. Helsingborgs bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg där vi har ett tätt samarbete med 10 andra kommuner i nordvästra Skåne.

Nu söker vi kollegor till "stärkta bibliotek"!

ARBETSUPPGIFTER
Helsingborgs bibliotek har genom stärkta bibliotek sökt projektmedel för att utveckla vår verksamhet genom olika projekt. Under förutsättning att vi blir beviljade projektmedel söker vi nya kollegor till våra bibliotek för att både delta i projekten och i den ordinarie verksamheten. Två av projekten är främst inom digital inkludering för våra prioriterade målgrupper där speciellt LSS och Nya i Sverige lyfts fram och ett projekt handlar om läsfrämjande för barn och deras vuxna. Ytterligare ett projekt handlar om att vi mer aktivt vill arbeta med invånarinvolvering med fokus barn och unga.

I arbetet är det viktigt med ett helhetstänk och att arbeta för att hitta samarbetsvägar inom bibliotekets organisation, med andra förvaltningar/verksamheter och tillsammans med externa aktörer. I arbetet ingår även att representera och hålla i aktiviteter och projekt utanför bibliotekets egna lokaler vilket du trivs med.

Uppdraget innebär att:
• Visa och skapa glädje med litteratur och läsande.
• Utveckla en mer uppsökande, aktiv litteraturförmedling i olika forum inom och utanför bibliotekets lokal och webb.
• Utveckla bibliotekets arbetsmetoder i arbetet för att öka digital inkludering
• Utveckla den digitala kompetensen hos användare och hos bibliotekets personal
• Arbeta för att öka invånarinvolvering.
• Arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande i bemanning och värdskap vid bibliotekets programpunkter.
• Utveckla ett brett nätverk med både interna och externa relationer och samarbeten

I dina arbetsuppgifter ingår det även:
• Värdskap och bemanning i verksamheten, arbeta med bemötande och vägleda och handleda användare enskilt eller i grupp.
• Hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler.
• Handleda i det digitala landskapet och arbeta med digitala och tekniska verktyg i olika aktiviteter.
• Främja, inspirera och förmedla kunskap och litteratur.

Vi söker just nu tre medarbetare men det kan även bli aktuellt med fler.

Du blir anställd på Helsingborgs bibliotek vilket innebär att tjänstgöring kan ske både på Stadsbibliotek och områdesbibliotek


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning eller motsvarande. Vi vill även att du har pedagogisk erfarenhet och ett intresse för samt får energi av att arbeta med barn och unga. Du har ett intresse för litteratur, särskilt för barn och ungas, samt för förmedlingen av den. Du har ett tydligt fokus på bemötande och att se alla besökarnas olika behov av service och handledande. Du vill och är intresserad av att arbeta med digitaliseringens möjligheter och har ett intresse för utveckling inom IKT och MIK, samt ett intresse för bibliotekens framtida verksamhet.

Som person är du utåtriktad, pedagogisk, kommunikativ och har förmågan att tala och argumentera för din åsikt. Du har lätt för att planera och organisera ditt arbete och kan sätta upp tydliga mål och delmål för dig själv. Du får energi i mötet och är intresserad och nyfiken på att testa nya saker tillsammans med våra besökare. Vidare är du kreativ och bra på att se nya möjligheter och lösningar på hur arbetet kan organiseras och genomföras. Du är även en nätverkande person som har lätt för att skapa goda relationer med personer både inom och utanför det egna verksamheten.

Du kommer med idéer och engagerar kollegor till att använda digitala och tekniska verktyg i det dagliga arbetet med förmedling och andra aktiviteter samt i lokalen. Vidare är du en flexibel person med ett agilt förhållningssätt till förändringar både i verksamheten och i omvärlden.


ÖVRIGT
Tjänsten innebär schemalagd arbetstid. Varierande dag- och kvällstid samt helger.

I denna rekrytering är din ansökan avidentifierad under urvalsprocessen. Detta för att säkra ett objektivt urval. Vi arbetar löpande med denna rekrytering under hela ansökningstiden.

Då arbetet innebär arbete med barn och unga ska ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre