Lediga jobb som Personlig assistent i Helsingborg

Se lediga jobb som Personlig assistent i Helsingborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Helsingborg som finns hos arbetsgivaren.

Tjänst, varannan vecka 40 % personlig assistent Höganäs

Rekryteringen pågår direkt så vänta inte med din ansökan, men beskriv noga vem du är och hur du tänker. Beskrivning - Vill du ha ett arbete som gör skillnad för en annan människa? - Kan du vara ansvarstagande - utan att ta över - praktiskt assistera mig, så mitt liv blir ännu rikare? - Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig, är jag ev. beredd att anställa ändå. - Är du en ärlig, klarsy... Visa mer
Rekryteringen pågår direkt så vänta inte med din ansökan, men beskriv noga vem du är och hur du tänker.

Beskrivning

- Vill du ha ett arbete som gör skillnad för en annan människa?
- Kan du vara ansvarstagande - utan att ta över - praktiskt assistera mig, så mitt liv blir ännu rikare?
- Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig, är jag ev. beredd att anställa ändå.
- Är du en ärlig, klarsynt, arbetsglad, praktisk och snabbtänkt person?

Såhär är schemat förlagt på denna 40 % tjänst ett 4-veckors schema. Ojämn vecka, v. 1: mån 20-06, fre 6-13, lör 6-13 sön 20-06. Jämn vecka, v 2: ledig. Ojämn vecka, v. 3: mån 20-06, fre 6-13, lör 6-13, sön 20-06. Jämn vecka, v. 4: ledig.

OBS! Schemat innehåller vaken natt vilket innebär att du får ob hela natten, enligt kollektivavtal! Motivera varför detta passar dig. Om du kan jobba både morgonpass och även nätter då kan detta arbete passa dig!

Arbetsbeskrivning

Jag är en 66-årig kvinna som själv kan förklara hur jag behöver ha den personliga assistans som betyder så oerhört mycket för mig. Jag har oftast många järn i elden. Jag lägger själv upp dagen, hur jag vill leva för att få bästa tänkbara livskvalitet. När den som är anställd visar sig seriös och förstår mina behov och hur jag vill och behöver ha det, så delegerar jag gärna uppgifter.

Jag gillar att fotografera, aktivt trädgårdsarbete i egen trädgårdshörna, jag är politiskt aktiv, väldigt samhällsengagerad och mycket annat. Jag är kristen med respekt för andras tro. Jag förväntar mig att den som jobbar hos mig respekterar min tro och tänker på att man arbetar hos mig, i mitt hem. Du måste kunna bistå mig i köket med samtliga råvaror då detta är en del av mitt assistans behov. Du behöver inte dela mina intressen men ändå bistå mig seriöst.

Jag använder datorn och mobilen mycket med din hjälp, så detta måste du kunna bistå mig med. Du måste därför kunna prata, skriva, stava och läsa flytande svenska.

Obs, jag har inte slutat skratta och njuta av dagen för det! Obs, jag gillar att vara ute oavsett väderlek.

Jag ihop med vana assistenter hjälper dig in i arbetet här tex ang lyftteknik mm. En bra och respektfull relation mellan mig och dig är den grunden vi bygger på. Mat uppehåll och paus, ja. Ständig fika, nej. Vi blir inte ”vanliga” vänner, men jag utgår från att vi kommer att ha en god relation.

Jag bor ganska centralt i Höganäs, men om du inte bor i Höganäs behöver du ha egen bil eller säker tillgång till bil pga att schemat här och busstiderna ofta krockar. Förklara i ditt personliga brev om du har en seriös möjlighet att lösa detta, även utan bil och körkort mm.

 Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att bistå mig i det jag på grund av att jag är rörelsehindrad behöver assistans till.

Du får vara beredd på att arbetet är mycket aktivt en hel del av dessa pass. Jag är utåtriktad med många kontakter mm. Pga att jag har assistans dygnet runt så är tempot olika vid olika tider!

Som assistent kommer man mycket nära inpå mig i mitt hem och liv, ibland vill jag vara själv, det är viktigt att förstå sin roll i mitt hem och liv. Detta fungerar precis som i andra service yrke, där man måste se sin arbetsroll. Service med nära personliga behov ingår och därför behöver du ha god fysik och hälsa. Jag är dock noga med en god arbetsmiljö. Jag behöver assistans också med det som alla naturligt behöver göra i livet.

Det är för de allra flesta inte svårt att lära sig bistå mig väl även med dyl, om du har viljan att lyssna, våga fråga och lära dig hur just jag vill och behöver få assistans. Vi tar det steg för steg.
På grund av mitt funktionshinder tar en hel del dagliga moment mer tid och blir lite av ett ”hinder” i det flyt som man annars har i livet. Steg för steg får du lära dig hur just jag behöver assistans, för att jag ska kunna få flyt och kunna fungera i mitt liv.

Det finns möjligheter till att utvecklas inom detta arbete och därmed få delegationer mm.

Kvalifikationer

Viktiga egenskaper är:

- Du är ärlig, pålitlig, positiv i ditt sätt, du behöver ha är ett gott hjärta, praktiskt handlingssätt, vara kreativ och förstå humor. Du är tydlig och lugn som person men du tycker ändå om att bistå aktivt och engagerat, har gott omdöme och är läraktig.
- ”Navelsträngen ska vara kapad”, du ska vara vuxen nog att arbeta, alltså har du god arbetsmoral.
- Du måste ha en god och respektfull ton mot mig och dina kollegor.
- Att du kan se och respektera mig som den vuxna kvinna jag är i mitt eget hem och liv.
- Tidigare erfarenhet av assistans eller dyl, om du har erfarenhet och utbildning är det klart ett plus, om du kan använda det i linje med mina behov.
- Tidigare erfarenhet och kunskap av muskler och massage är en merit, om detta används för min räkning.
- Du behöver ha viljan att förstå och våga fråga om något är oklart, för att också på detta sätt bidra till att aktivt lära dig arbetet.

Avgörande för arbetets tillsättande är inte minst personlig lämplighet och att personkemin stämmer. Jag som har assistans är den som kommer att avgöra vem jag ska anställa, tillsammans med personalen på Kooperativet Lila.

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV, ett foto och 2 referenser. Skriv en bra och ärlig ansökan, sanningen kommer alltid fram. Tänk igenom vilka referenter du har som är lämpliga för uppdraget. Detta är viktigt också för att vi ska få rätt info om vem du är, vilket är bäst för oss alla i längden.

Kooperativet Lila är en av Sveriges första assistansverksamheter. Vårt mål och vision är att ge våra medlemmar den assistans de själva önskar samtidigt som de anställda personliga assistenterna skall erbjudas de bästa förutsättningarna i sin anställning.


Under våra 30 år har verksamheten utvecklats tillsammans med reformen som gav oss personlig assistans i Sverige. Några av våra medlemmar har med sitt politiska engagemang på riksnivå varit med och påverkat den lagstiftning som ger personer med funktionsnedsättning "rätt att leva som andra". 


 


Läs mer om oss på http://www.kooperativetlila.se/. Visa mindre

Positiv och varm personlig assistent på 50% till en tonårskille i Helsingbo

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, men du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll och God Assistans policy ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett belastningsregister (utdrag för arbete med barn och funktionsnedsättning). Du beställer utdraget på följande länk: Blanketter - barn med funktionsnedsättning | Polismyndigheten (polisen.se).
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Personlig assistent sökes i Helsingborg!

Nytt
Bra Assistans i Örebro AB arbetar med personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialförsäkringsbalken och Socialtjänstlagen (SoL). Alla människor har rätt till ett bra liv och det eftersträvar vi på Bra Assistans i Örebro AB - vi styrs av kundens behov! Bra Assistans i Örebro AB har huvudkontor i Örebro men andra kontor i Göteborg, Västerås och Stockholm. Kunder oc... Visa mer
Bra Assistans i Örebro AB arbetar med personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialförsäkringsbalken och Socialtjänstlagen (SoL).
Alla människor har rätt till ett bra liv och det eftersträvar vi på Bra Assistans i Örebro AB - vi styrs av kundens behov! Bra Assistans i Örebro AB har huvudkontor i Örebro men andra kontor i Göteborg, Västerås och Stockholm. Kunder och anställda runt om i hela landet.
Vi söker dig som är kvinna och är intresserad av att jobba som personlig assistent hos en kvinna i 60-årsåldern (ca. 50%) med halsryggmärgskada. Hon bor i Helsingborg med sin man. Det är en stor merit ifall du har erfarenhet av arbete inom?personlig assistans. Arbetet kan innefatta allt från omvårdnad, intimhygien, förflyttningar, matlagning, hushållssysslor, hjälp vid fritidsaktiviteter, m.m. Du hjälper till att utföra vardagsbestyr tillsammans med den enskilde, såsom att laga mat, städa och tvätta, promenera, pyssla, m.m. Du måste också kunna anpassa dig efter den enskildes eget tempo som varierar från dag till dag.
Arbetsplatsen är i den enskildes hem och var än den enskilde befinner sig.
Arbetstiderna är förlagda på dagtid, kvällstid, och helger. Vi ser gärna att du även kan arbeta med kort framförhållning vid behov, p.g.a sjukdom o dyl.
Vi ser gärna att du som söker tjänsten har ett flexibelt och självständigt arbetssätt och lätt kan anpassa dig till nya situationer. Du måste kunna ta ansvar då du arbetar utifrån den enskildes behov. Du ska ha god kompetens i dokumentation samt ha ett professionellt förhållningssätt. Du som söker har ett genuint intresse och känsla för omsorg om människor.
Övriga egenskaper hos dig som är bra i jobbet är ett gott humör, lugn, tålamod, och att du är ansvarstagande. Du ska kunna tala flytande svenska då detta är ett jobb där bra kommunikation är väldigt viktigt.
Vi intervjuar löpande och tjänsten tillsätts snarast, enligt överenskommelse. Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!
Vi på Bra Assistans värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta utdrag på samtliga personer som anställs i företaget. Detta innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Visa mindre

Söker personlig assistent till tjänst på 25%

Ansök    Nov 21    Stil Assistans AB    Personlig assistent
STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se. Du som söker är man, ... Visa mer
STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se.

Du som söker är man, du är trygg och lugn i dig själv. Du talar flytande svenska, är rökfri och tål pälsdjur. Du lär dig lätt rutiner, men kan också ta egna initiativ utan att för den delen bestämma över mig. Du är lyhörd för mina behov, ansvarstagande, flexibel och du har förmågan att lösa problem ifall det skulle behövas. Du har en god förmåga att se när du ska vara aktiv och när du ska dra dig tillbaka och finnas mer i bakgrunden.

Jag är en man på 51 år som bor med min fru, som även hon har assistans, och vår katt i vårt enplans hus 1,5 mil utanför Helsingborg. Vi har egen anpassad bil som vi själva kör när vi ska någonstans, du följer med i vår bil.

Jag är rullstolsburen och det innebär att jag behöver en del fysisk hjälp och det varierar från dag till dag utifrån min dagsform. Jag har också utmattningssyndrom som såklart påverkar mycket av vad jag orkar med under dagarna.

Dina arbetsuppgifter är att hjälpa mig med min personliga omvårdnad som ex. på- och avklädning, dusch och förflyttningar m.m. Lift finns i hemmet, men är vi utanför hemmet kan jag behöva lyftas. Du följer med mig och träffar vänner och familj och då är det bra om du kan dra dig tillbaka och finnas lite mer i bakgrunden. Hushållsarbete som ex. städa, tvätta och veckohandla samt trädgårdsarbete delar du med min frus assistenter.

P.g.a. rådande samhällssituation vill jag poängtera att våra rutiner kring hygien i vårt hem och omkring oss är otroligt viktiga att följa. Det var dom även innan pandemin, men nu är det ännu viktigare.

Mina assistenter går på ett rullande 4 veckors schema som innefattar dagspass, kvällspass och även ett helgpass i månaden.

Anställningsvillkor regleras i gällande kollektivavtal mellan Fremia & Kommunal.
Tillträde: Omgående eller enligt ö.k.
Rekrytering sker löpande. Visa mindre

Personlig Assistent Helsingborg Ref:201

Ansök    Nov 18    Hil Assistans AB    Personlig assistent
Kokboksförfattare 70+ välkomnar personlig assistent, icke rökare. Du ska vara praktisk och road matlagare. Om du har vana vid symaskin är det ett plus, liksom B-körkort. Tjänst 66% med möjlighet att arbeta lite extra då och då. Kollektivavtal Fremia-Kommunal. HIL Assistans AB är helägt av Helsingborgskooperativet för Independent Living. Visa mer
Kokboksförfattare 70+ välkomnar personlig assistent, icke rökare. Du ska vara praktisk och road matlagare. Om du har vana vid symaskin är det ett plus, liksom B-körkort.
Tjänst 66% med möjlighet att arbeta lite extra då och då.
Kollektivavtal Fremia-Kommunal.
HIL Assistans AB är helägt av Helsingborgskooperativet för Independent Living. Visa mindre

Personlig assistent till kvinna i Helsingborg

ELFA Assistans i Sverige AB bedriver personlig assistans och vänder sig till personer med funktionsnedsättning som vill leva ett aktivt och utvecklande liv. All verksamhet bedrivs med utgångspunkt i LSS intentioner om individens rätt till delaktighet, självbestämmande, integritet och inflytande. Vår vision är att företaget ska betraktas som ett kompetent och personligt assistansbolag som genom samverkan uppnår höga resultat vad gäller nöjdhet hos brukare, ... Visa mer
ELFA Assistans i Sverige AB bedriver personlig assistans och vänder sig till personer med funktionsnedsättning som vill leva ett aktivt och utvecklande liv. All verksamhet bedrivs med utgångspunkt i LSS intentioner om individens rätt till delaktighet, självbestämmande, integritet och inflytande. Vår vision är att företaget ska betraktas som ett kompetent och personligt assistansbolag som genom samverkan uppnår höga resultat vad gäller nöjdhet hos brukare, anhöriga och medarbetare.
Jag är en 55 årig kvinna med en muskelsjukdom som söker en assistent för en deltidstjänst. Jobbet utgår från Påarp eller där jag befinner mig. Just nu jobbar jag både hemifrån och på kontor.
Som min personliga assistent kompenserar du mina svaga muskler, - tänka, ta besluta och initiera, gör jag själv. Däremot gillar jag dock om du kommer med egna initiativ. Jag lever ett aktivt liv där jag jobbar, rider, tränar i bassäng, trädgårdsarbete, gillar bilar, shopping och hitta på en massa annat.
Du måste uppfylla samtliga nedanstående kriterier.
Kvinna (Du bör vara ca 165cm)
Mycket god fysik (inga rygg-, nack-, knäbesvär osv)
God svenska
Kunna arbeta såväl dagar, kvällar och helger
Kunna följa med på resor både i Sverige och utomlands om det blir aktuellt
Ha körkort och vana med bilkörning

Du behöver vara trygg i dig själv, kunna anpassa dig till olika situationer och trivas med högt likväl lågt tempo. Det är viktigt är att du är lyhörd, serviceinriktad, lojal, flexibel och har hög känsla för integritet. Du behöver vara ordningsam och ha lätt för att ta instruktioner.
I ansökan vill jag att du berättar om dig själv med utgångspunkt från det jag skrivit i denna annons. Jag lägger stor vikt vid personlighet och ingen tidigare erfarenhet krävs. All nödvändig intro får du av mig.
Vikariatet är ca 75% men kan komma att bli en 80%- tjänst samt utöver det extra timmar vid behov. Visa mindre

Personlig assistent sökes till 19-årig tjej i Helsingborg (70-80% + timv...

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu kvinnliga personliga assistenter som antingen vill arbeta på schema ca 70-80% eller som timvikarier hos en av våra kunder i Helsingborg. Kunden är en glad, aktiv och viljestark tjej på 19 år. Hon söker dig som är påhittig, flexibel, utåtriktad och inte är allergisk mot djur då familjen har både katter och hästar. Arbetsuppgifterna innebär dels att hjälpa kunden i mat- och hygiensituationer och dels att följa med på akt... Visa mer
Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu kvinnliga personliga assistenter som antingen vill arbeta på schema ca 70-80% eller som timvikarier hos en av våra kunder i Helsingborg. Kunden är en glad, aktiv och viljestark tjej på 19 år. Hon söker dig som är påhittig, flexibel, utåtriktad och inte är allergisk mot djur då familjen har både katter och hästar.

Arbetsuppgifterna innebär dels att hjälpa kunden i mat- och hygiensituationer och dels att följa med på aktiviteter såsom att spela/tävla i boccia och racerunning, vattengymnastik, voltige, rida, hänga med kompisar, åka iväg och fika, gå på fester/discon, göra läxor och interagera med övriga familjen.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Bil finns till förfogande.

Ingen direkt sjukvård är aktuell i uppdraget och därför krävs ingen vårdutbildning, men erfarenhet av tidigare assistentjobb är bra. Viktigast är din personlighet.

Arbetstider

Du kommer ha ett treveckorsschema där arbetspassen är förlagda eftermiddagar/kvällar måndag till fredag, samt var tredje helg lördag-söndag kl. 10.00-18.00. Under lov och lediga dagar kan arbetstiderna komma att justeras.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Visstidsanställning (så länge uppdraget varar)

- Omfattning: Deltid (ca. 70-80%) + timvikare/behovsanställning

- Arbetstid: Måndag-fredag ca. 14.30-21.00 samt lördag-söndag var tredje vecka kl. 10.00-18.00

- Tillträde: Omgående

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Sista ansökningsdag

2022-12-05

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Jennifer Ericsson, Verksamhetschef
Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent till flicka i Påarp vikariat / timanställning

Ansök    Nov 18    Humana AB    Personlig assistent
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor. Humana Assistans söker nu en vikarie / timanställd som kan hjälpa till vår 10-åriga barnku... Visa mer
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Humana Assistans söker nu en vikarie / timanställd som kan hjälpa till vår 10-åriga barnkund i Påarp.

Flickan har till följd av sin Cerebral Pares behov av stöd och hjälp i sin vardag med bland annat förflyttningar, personlig omsorg, skola, lek, träning och att göra roliga saker på sin fritid. Hennes intressen består av att lyssna på musik, gå i sin gåstol, och vara ute i friska luften. Flickan kan kommunicera lite verbalt och använder bland annat en ögonstyrd kommunikationsdator. Då flickan har epilepsi är det meriterande om du har erfarenhet av detta. Hon äter med anledning av detta ketogen kost vilket hon får genom sond i magen. Flickan bor i en villa tillsammans med sin mamma, pappa och tre bröder.

Passen för tjänsten är förlagda em/kvällstid och varannan helg. Tillgänglighet för att hoppa in vid vakanser pga sjukdom eller ledighet är av stor vikt.

Du som assistent bör vara barnkär, snäll, tålmodig, ansvarsfull, uppmärksam, flexibel och självständig. Du har en positiv inställning, är driven och framåt samtidigt som du är lugn och ödmjuk. Du ska ha ett genuint intresse och engagemang för yrket samt för flickan som du ska arbeta för. Det förekommer många lyft vid hjälp av förflyttningar som kräver en hyfsad fysik. Personkemin mellan dig och kunden samt kundens familj är av största betydelse.
Erfarenhet av sondmatning är meriterat.
Önskvärt att du innehar körkort.

Urval kommer ske löpande så skicka in din ansökan med CV och personligt brev där du beskriver vem du är och varför du hade passat till tjänsten. Tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse.

För att få arbeta med ett barn under 18 år behöver du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. Beställ det redan idag så det hinner komma i tid. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Timvikarier sökes till Helsingborg med omnejd

Beskrivning av tjänsten som personlig assistent Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd. Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag. Utbildning, erfarenhet och personliga ege... Visa mer
Beskrivning av tjänsten som personlig assistent

Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Just nu söker vi dig med eller utan erfarenhet av personlig assistans till våra kunder.

Då tiderna är förlagda på dygnets alla tider behöver du vara flexibel och lyhörd.

Körkort är ett stort plus!

Du måste kunna göra dig förstådd på svenska i tal och skrift.

Erfarenhet av personlig assistans, vård och omsorg och/eller elevassistent är meriterande.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Behovsanställning

- Omfattning: DELTID

- Arbetstid: Dag/kväll/natt/dygn

- Tillträde: ENLIGT ÖVERENSKOMMELSE

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: 010 130 30 50

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent med bemanningsansvar sökes till Helsingborg

Hej! Jag är en kvinna, 30 år, som använder permo och som behöver en assistent på heltid. Jag bor i Helsingborg, Ringstorp. Jag är för det mesta en "hemmakatt" som tittar på tv/film eller skriver på min dator. Går på daglig verksamhet några timmar varje vardag. Jag gillar också att shoppa, gå på bio, konserter, teater m.m. och tänker börja ”simma”. Någon gång vill jag också resa lite längre bort. Din arbetsplats är där jag befinner mig. Jag behöver en mo... Visa mer
Hej!

Jag är en kvinna, 30 år, som använder permo och som behöver en assistent på heltid. Jag bor i Helsingborg, Ringstorp.

Jag är för det mesta en "hemmakatt" som tittar på tv/film eller skriver på min dator. Går på daglig verksamhet några timmar varje vardag. Jag gillar också att shoppa, gå på bio, konserter, teater m.m. och tänker börja ”simma”. Någon gång vill jag också resa lite längre bort. Din arbetsplats är där jag befinner mig.

Jag behöver en mogen kvinna som är mina armar och ben, jag ser också dåligt. Däremot är jag bra på att kommunicera.  Jag vill att du ska vara lyhörd, lugn, ha ett bra säkerhetstänk, flexibel, öppen och ha rätt inställning till mig, dvs att det är jag som styr mitt liv men att jag ändå behöver någon som ibland hjälper mig att ta initiativ och planera. Jag har adekvata hjälpmedel i hemmet men du behöver ändå vara frisk och normalstark för att det ska fungera. Du måste kunna bra svenska i både tal och skrift. Jag har allergier och därför får du inte vara rökare eller ha egna husdjur.

För att vara min personliga assistent krävs att du är ansvarsfull och har förmågan att sätta sig in i en annan människas situation. Jag värdesätter att du är noggrann, flexibel och att du är lösningsfokuserad.

Jag är troende och går till svenska kyrkan så ofta tillfälle ges varav du som assistent behöver kunna assistera mig i den miljön. 

 


Din arbetsgivare blir JAG Personlig assistans. Vi är Sveriges största privata assistansanordnare som drivs utan vinstintresse. Vi tillämpar individuell lönesättning enligt vårt kollektivavtal med Kommunal och erbjuder alla anställda betald introduktion, fortbildning och friskvårdsbidrag.

Som anställd i JAG gör du skillnad varje dag.
Läs mer om oss på JAG.SE

Annonsens referensnummer 2089

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Timvikarier sökes till Helsingborg med omnejd

Beskrivning av tjänsten som personlig assistent Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd. Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag. Utbildning, erfarenhet och personliga ege... Visa mer
Beskrivning av tjänsten som personlig assistent

Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Just nu söker vi dig med eller utan erfarenhet av personlig assistans till våra kunder.

Då tiderna är förlagda på dygnets alla tider behöver du vara flexibel och lyhörd.

Körkort är ett stort plus!

Du måste kunna göra dig förstådd på svenska i tal och skrift.

Erfarenhet av personlig assistans, vård och omsorg och/eller elevassistent är meriterande.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Behovsanställning

- Omfattning: DELTID

- Arbetstid: Dag/kväll/natt/dygn

- Tillträde: ENLIGT ÖVERENSKOMMELSE

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: 010 130 30 50

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Hästvan Personlig Assistent sökes till heltidstjänst utanför Helsingborg

På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du? Om tjänsten Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en tjej i 25-årsåldern boendes strax utanför Helsingborg. I arbetsuppgifterna ingår det bland annat att: - Hjälpa till kvällstid i stallet när kunden rider ca kl. 17-20 - Tyngre lyft vid förflyttning till rullstol kan... Visa mer
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en tjej i 25-årsåldern boendes strax utanför Helsingborg. I arbetsuppgifterna ingår det bland annat att:

- Hjälpa till kvällstid i stallet när kunden rider ca kl. 17-20
- Tyngre lyft vid förflyttning till rullstol kan förekomma vid arbete i stallet men hjälpmedel finns för att underlätta


I arbetsuppgifterna kommer det att ingå att hjälpa till med stallskötsel så som mockning, in-utsläpp, longering samt att hjälpa kund vid ridning. Eventuellt kommer det framöver ingå att följa med på tävling.Om dig

Vi ser gärna att du som söker tjänsten har både erfarenhet och intresse för hästar. Kunden ser i sin framtid en satsning inom paradressyr. Är du en flexibel person med humor och energi som brinner för att hjälpa andra - då är den här tjänsten för dig.

Meriter:

- Körkort och tillgång till bil för att underlätta att ta dig till arbetsplatsen

Krav:

- Erfarenhet av arbete med hästar
- Ej allergisk mot pälsdjur
Omfattning: Heltid 100%.

Tillträde: Omgående.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Vi utgår ifrån vår värdegrund - kunskap, känsla, närhet och tillgänglighet. Det betyder att vi som arbetar på Olivia Personlig Assistans har en humanistisk människosyn och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till vårt arbete. I vår rekryteringsprocess innebär det att vi värdesätter dessa egenskaper hos dig. Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans, av kund och dennes anhöriga och /eller samordnare.

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.
- Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/).


Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med. Visa mindre

Personlig Assistent i Helsingborg!

Vi erbjuder ett arbete som personlig assistent till dig som är ansvarsfull och engagerad. Det är en fördel om du har erfarenhet av autism. Egenskaper hos dig som vi uppskattar är om du har lätt för att anpassa dig, har tålamod kan ta egna initiativ och är trygg i dig själv. Jag är en glad och nyfiken kille i 30 års-åldern som har en intellektuell funktionsnedsättning och autism. Jag har ett syndrom som ger balanssvårigheter. Mina kommunikationssvårigheter... Visa mer
Vi erbjuder ett arbete som personlig assistent till dig som är ansvarsfull och engagerad. Det är en fördel om du har erfarenhet av autism. Egenskaper hos dig som vi uppskattar är om du har lätt för att anpassa dig, har tålamod kan ta egna initiativ och är trygg i dig själv.

Jag är en glad och nyfiken kille i 30 års-åldern som har en intellektuell funktionsnedsättning och autism. Jag har ett syndrom som ger balanssvårigheter. Mina kommunikationssvårigheter gör att jag förstår en hel del men inte kan tala. Det gör att du behöver kunna läsa av mina signaler. Du är mitt levande stöd i alla olika situationer. Det innebär att jag behöver din assistans i vardagens alla aktiviteter såsom kommunikation, personlig hygien, måltider samt med på och avklädning. Aktiviteter som jag gillar är att lyssna på musik och vara ute. Jag bor i egen lägenhet och har behov av dubbelassistans dygnet runt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent och att du kan bada då det förekommer rehab-bad. Vi söker nu en vikarie som kan hoppa in vid ordinarie personals frånvaro då vi är ett stort team så kan det innebära mycket arbete.

Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt

Anställningsvillkor: Timvikarie vid behov

Tillträde: Snarast

Stor vikt vid läggs på personlig lämplighet och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Intervjuer sker löpande och vi ser fram emot din ansökan!

Vi har valt att själva genomföra rekryteringsprocessen och undanber oss alla former av erbjudande från annonserings- och bemannings-/rekryteringsföretag.För oss på Kompis Assistans är det viktigt att kunna ha en god kommunikation med våra kandidater samt kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och vi ber därför vänligen att skicka in ansökan via länken digitalt och inte genom e-post.

Vi tillämpar individuell lönesättning enligt vårt kollektivavtal med Vårdföretagarna.Om Kompis Assistans
Kompis Assistans EF gör det möjligt för personer med funktionsnedsättning att kunna leva sina liv som alla andra, utifrån sin egen förmåga och vilja. Hos oss är alla lika mycket värda och vi strävar efter rättvisa förhållanden för våra assistansberättigade och medarbetare.?

Vår vision är att vara det tryggaste valet, nu och i framtiden.

Kompis Assistans EF erbjuder sedan 1995 personlig assistans till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i hela Sverige. Vi verkar i hela Sverige och vårt huvudkontor är placerad i Borlänge och har även kontor i Sundsvall, Stockholm och Hässleholm.

Kompis Assistans är en av de 25 största assistansanordnarna i Sverige med cirka 650 medarbetare.

Att arbeta som personlig assistent hos oss
Personlig assistent är ett kvalificerat och ansvarsfullt arbete. Det innebär att du behöver vara trygg i dig själv och lyhörd för andras behov. Självbestämmande, valfrihet, integritet och delaktighet är Kompis Assistans värderingar och något som du förväntas arbeta utifrån.

Belastningsregistret
För att få arbeta som personlig assistent hos oss måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister - utdrag (442.3). Viktigt att tänka på är att polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor så beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt. Utdraget kommer att efterfrågas vid en eventuell intervju. Visa mindre

Hästvan Personlig Assistent sökes utanför Helsingborg

På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du? Om tjänsten - Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en tjej i 25-årsåldern boendes strax utanför Helsingborg. I arbetsuppgifterna, som är många och varierande, ingår det bland annat att: - Hjälpa till kvällstid i stallet när kunden rider ca kl. 17-20 - tyngre lyft vi... Visa mer
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

- Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en tjej i 25-årsåldern boendes strax utanför Helsingborg. I arbetsuppgifterna, som är många och varierande, ingår det bland annat att:

- Hjälpa till kvällstid i stallet när kunden rider ca kl. 17-20
- tyngre lyft vid förflyttning till rullstol kan förekomma vid arbete i stallet men hjälpmedel finns för att underlätta


I arbetsuppgifterna kommer det att ingå att hjälpa till med stallskötsel så som mockning, in-utsläpp, longering samt att hjälpa kund vid ridning. Eventuellt kommer det framöver ingå att följa med på tävling.

Om dig

Vi ser gärna att du som söker tjänsten har både erfarenhet och intresse för hästar. Kunden ser i sin framtid en satsning inom paradressyr. Är du en flexibel person med humor och energi som brinner för att hjälpa andra - då är den här tjänsten för dig.

Meriter:

- Körkort
- Tillgång till bil


Krav:

- Erfarenhet av arbete med hästar
- Ej allergisk mot pälsdjur


Omfattning: Någon eller några kvällar/vecka, ca 10%

Tillträde: Enligt överenskommelse, helst per omgående.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Vi utgår ifrån vår värdegrund - kunskap, känsla, närhet och tillgänglighet. Det betyder att vi som arbetar på Olivia Personlig Assistans har en humanistisk människosyn och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till vårt arbete. I vår rekryteringsprocess innebär det att vi värdesätter dessa egenskaper hos dig. Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans, av kund och dennes anhöriga och /eller samordnare.

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.
- Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/).


Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med. Visa mindre

Personlig assistent sökes till 2 årig tjej i Helsingborg

Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att vå... Visa mer
Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att våra kunder, utöver den självklara personliga assistanssamordningen, kan använda konduktiv pedagogik i vardagen. Conductorer i teamet ger stöd i det dagliga livet till kunden/familjen samt utbildning/stöd till assistenten.

Genom vårt gedigna utbildningspaket och kontinuerlig kontakt med våra conductorer får du kunskap som är mycket värdefull i ditt arbete som personlig assistent. Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt arbete med en trygg anställning och goda personalförmåner. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdförbundet Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med vår kund.

Nu söker vi på Move & Walk personlig assistent till en 2-årig tjej i Helsingborg. Hon behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Hon bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem samt kan ha ett gott samarbete med föräldrarna. 

Vår kund söker dig som vill vara med henne i hennes vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter såväl som att assistera henne i hemmet. Hon behöver bland annat hjälp vid sondmatning och med sina andningshjälpmedel. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att hjälpa till med sondmatning, inhalationer och andningsgymnastik. Då arbetet innebär en hel del hjälp vid förflyttningar ser vi gärna att du har en god fysik. Vi vill även att du har förmåga att arbeta självständigt, samt att du är initiativrik och framåt. 

Arbetstiderna är förlagda, eftermiddag, kvällstid och helger. Tjänsten är på 35-75% beroende på hur den läggs upp, vi söker även en timanställning för inhopp vid behov.
Märk din ansökan med 175 Visa mindre

Personlig assistent sökes till 18 årig kille i Helsingborg

Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att vå... Visa mer
Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att våra kunder, utöver den självklara personliga assistanssamordningen, kan använda konduktiv pedagogik i vardagen. Conductorer i teamet ger stöd i det dagliga livet till kunden/familjen samt utbildning/stöd till assistenten.

Genom vårt gedigna utbildningspaket och kontinuerlig kontakt med våra conductorer får du kunskap som är mycket värdefull i ditt arbete som personlig assistent. Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt arbete med en trygg anställning och goda personalförmåner. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdförbundet Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med vår kund.

Nu söker vi på Move & Walk en assistent till en 18-årig kille i Helsingborg. Han är en aktiv kille som älskar när det händer saker, men han behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Han bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem.

Träning är en viktig del i hans liv. Han söker dig som vill vara med honom i hans vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter som ridning och bad såväl som att assistera honom i hans hem. Han behöver bland annat hjälp vid matsituationer och med personlig hygien. Då arbetet innebär en hel del hjälp vid förflyttningar ser vi gärna att du har en god fysik. Vi vill även att du har förmåga att arbeta självständigt, samt att du är initiativrik och framåt. Vi ser både kvinnliga och manliga sökande mellan 20-30 år. Visa mindre

Vi söker efter vår nya engagerade och varma stjärna som personlig assistent

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och som brinner för att hjälpa dem som behöver det som allra mest.  Ibland är det svårt att veta vilken av alla tjänsterna som personlig assistent man ska söka till och då kan du skicka din ansökan här så ser vi om vi har en matchande tjänst för dig hos oss! Kanske kommer du från en helt annan bransch och är nyfiken på assistansyrket och att verkligen hjälpa andra människor? Eller så jobbar du redan inom perso... Visa mer
Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och som brinner för att hjälpa dem som behöver det som allra mest. 

Ibland är det svårt att veta vilken av alla tjänsterna som personlig assistent man ska söka till och då kan du skicka din ansökan här så ser vi om vi har en matchande tjänst för dig hos oss!

Kanske kommer du från en helt annan bransch och är nyfiken på assistansyrket och att verkligen hjälpa andra människor? Eller så jobbar du redan inom personlig assistans eller liknande men känner att du inte är på helt rätt plats?

Hos oss är det viktigaste att du och kunden trivs ihop och att ni helt enkelt är en riktigt bra match! För att du ska trivas så bra som möjligt hos oss så får du vid en anställning en bra och trygg onboarding med 1-3 bredvid gångar beroende på hur många du själv känner att du behöver innan du påbörjar en anställningen officiellt (som så klart är betalda). Du får också en arbetsgivare som bryr sig och finns där bara ett telefonsamtal eller träff bort. 

Oavsett om du har erfarenhet som personlig assistent eller inte så är du varmt välkommen att skicka din ansökan! Erfarenhet är väldigt meriterande men inget krav och det viktigaste är din personlighet och ditt intresse för att hjälpa andra och göra skillnad. 


Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor så är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Våra ledord är omtanke, enkelhet, öppenhet och inflytande. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se


Varmt välkommen! Visa mindre

Engagerad och varm personlig assistent på 50% till en glad tonårskille i He

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, men du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget (enligt God Assistans policy kräver vi belastningsutdraget för arbete på HVB-hem) från polisens hemsida här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Personlig assistent sökes till 18 årig kille i Helsingborg

Nu söker vi på Move & Walk en assistent till en 18-årig kille i Helsingborg. Han är en aktiv kille som älskar när det händer saker, men han behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Han bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem. Träning är en viktig del i hans liv. Han söker dig som vill vara med honom i hans vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter som ridning och bad såväl som att assistera h... Visa mer
Nu söker vi på Move & Walk en assistent till en 18-årig kille i Helsingborg.

Han är en aktiv kille som älskar när det händer saker, men han behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Han bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem.

Träning är en viktig del i hans liv. Han söker dig som vill vara med honom i hans vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter som ridning och bad såväl som att assistera honom i hans hem. Han behöver bland annat hjälp vid matsituationer och med personlig hygien. Då arbetet innebär en hel del hjälp vid förflyttningar ser vi gärna att du har en god fysik. Vi vill även att du har förmåga att arbeta självständigt, samt att du är initiativrik och framåt. Vi ser både kvinnliga och manliga sökande mellan 20-30 år.

Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att våra kunder, utöver den självklara personliga assistanssamordningen, kan använda konduktiv pedagogik i vardagen. Conductorer i teamet ger stöd i det dagliga livet till kunden/familjen samt utbildning/stöd till assistenten.

Genom vårt gedigna utbildningspaket och kontinuerlig kontakt med våra conductorer får du kunskap som är mycket värdefull i ditt arbete som personlig assistent. Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt arbete med en trygg anställning och goda personalförmåner. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdförbundet Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med vår kund. Visa mindre

Personlig Assistent i Helsingborg!

Vi erbjuder ett arbete som personlig assistent till dig som är ansvarsfull och engagerad. Det är en fördel om du har erfarenhet av autism. Egenskaper hos dig som vi uppskattar är om du har lätt för att anpassa dig, har tålamod kan ta egna initiativ och är trygg i dig själv. Jag är en glad och nyfiken kille i 30 års-åldern som har en intellektuell funktionsnedsättning och autism. Jag har ett syndrom som ger balanssvårigheter. Mina kommunikationssvårigheter... Visa mer
Vi erbjuder ett arbete som personlig assistent till dig som är ansvarsfull och engagerad. Det är en fördel om du har erfarenhet av autism. Egenskaper hos dig som vi uppskattar är om du har lätt för att anpassa dig, har tålamod kan ta egna initiativ och är trygg i dig själv.

Jag är en glad och nyfiken kille i 30 års-åldern som har en intellektuell funktionsnedsättning och autism. Jag har ett syndrom som ger balanssvårigheter. Mina kommunikationssvårigheter gör att jag förstår en hel del men inte kan tala. Det gör att du behöver kunna läsa av mina signaler. Du är mitt levande stöd i alla olika situationer. Det innebär att jag behöver din assistans i vardagens alla aktiviteter såsom kommunikation, personlig hygien, måltider samt med på och avklädning. Aktiviteter som jag gillar är att lyssna på musik och vara ute. Jag bor i egen lägenhet och har behov av dubbelassistans dygnet runt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent och att du kan bada då det förekommer rehab-bad. Vi söker nu en vikarie som kan hoppa in vid ordinarie personals frånvaro då vi är ett stort team så kan det innebära mycket arbete.

Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt

Anställningsvillkor: Timvikarie vid behov

Tillträde: Snarast

Stor vikt vid läggs på personlig lämplighet och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Intervjuer sker löpande och vi ser fram emot din ansökan!

Vi har valt att själva genomföra rekryteringsprocessen och undanber oss alla former av erbjudande från annonserings- och bemannings-/rekryteringsföretag.För oss på Kompis Assistans är det viktigt att kunna ha en god kommunikation med våra kandidater samt kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och vi ber därför vänligen att skicka in ansökan via länken digitalt och inte genom e-post.

Vi tillämpar individuell lönesättning enligt vårt kollektivavtal med Vårdföretagarna.Om Kompis Assistans
Kompis Assistans EF gör det möjligt för personer med funktionsnedsättning att kunna leva sina liv som alla andra, utifrån sin egen förmåga och vilja. Hos oss är alla lika mycket värda och vi strävar efter rättvisa förhållanden för våra assistansberättigade och medarbetare.?

Vår vision är att vara det tryggaste valet, nu och i framtiden.

Kompis Assistans EF erbjuder sedan 1995 personlig assistans till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i hela Sverige. Vi verkar i hela Sverige och vårt huvudkontor är placerad i Borlänge och har även kontor i Sundsvall, Stockholm och Hässleholm.

Kompis Assistans är en av de 25 största assistansanordnarna i Sverige med cirka 650 medarbetare.

Att arbeta som personlig assistent hos oss
Personlig assistent är ett kvalificerat och ansvarsfullt arbete. Det innebär att du behöver vara trygg i dig själv och lyhörd för andras behov. Självbestämmande, valfrihet, integritet och delaktighet är Kompis Assistans värderingar och något som du förväntas arbeta utifrån.

Belastningsregistret
För att få arbeta som personlig assistent hos oss måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister - utdrag (442.3). Viktigt att tänka på är att polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor så beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt. Utdraget kommer att efterfrågas vid en eventuell intervju. Visa mindre

Personlig assistent till aktiv 16-åring, 75% (RE05)

Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett a... Visa mer
Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

.

Är du en lyhörd och stabil person som trivs med ett aktivt arbete? Då är du kanske den jag söker. 

Jag är en aktiv 16-årig kille som gillar att gå långa promenader i ur och skur, ta en sväng med cykeln, rida eller åka till simhallen. Jag har en assistent med mig hela dagen, både på skolan, hemma och ute på olika aktiviteter. Jag bor med min familj i ett hus utanför Höganäs. Vi har både katt och hund i hemmet så du bör inte ha några problem med allergier. 

Min blivande assistent är en lugn och stabil person, som blir en trygghet för mig när saker i min omgivning gör mig orolig. Jag behöver en tydlig struktur i min vardag, då jag kan bli stressad när jag inte vet vad som ska hända. Mina assistenter jobbar därför med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande, det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med utmanande beteende. Har du kunskap av AKK och bildstöd är även det meriterande, men inget krav då du kommer få upplärning på plats och möjlighet att gå utbildningar inom lågaffektivt bemötande, autism och AKK i tjänsten. Då du kommer vara en viktig person i min vardag önskar jag att vårt samarbete kommer vara under en längre tid framöver. 

Tjänsten kommer att vara på 75% med tillträde omgående eller efter överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda på dagar, kvällar och varannan helg. Det är en fördel om du är flexibel och kan tänka dig att jobba extra vid behov. 

Vi söker även timvikarier som vill jobba extra vid planerad och plötslig frånvaro. Eventuellt kan det bli aktuellt med enstaka fasta pass på schema varje månad. 

För att arbeta med barn med funktionsnedsättning krävs att du kan uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Det beställer du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Vi kommer endast att kontakta kandidater som är aktuella för intervju.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Matilda på [email protected] Visa mindre

Personlig assistent till kille i Helsingborg, ca 70 %

Jag är en positiv och humoristisk kille på 29 år som bor i egen lägenhet i Helsingborg och söker nu en personlig assistent. Jag är allmänbildad och gillar att titta på sport både på TV och i verkligheten, bland annat går jag på Olympia och kollar på HIF. Själv tränar och tävlar jag i Boccia. Andra intressen är konserter, bio och min familj. Jag använder mig utav personlig assistans med alla vardagliga bestyr. Jag behöver ditt stöd med kommunikation och du ... Visa mer
Jag är en positiv och humoristisk kille på 29 år som bor i egen lägenhet i Helsingborg och söker nu en personlig assistent. Jag är allmänbildad och gillar att titta på sport både på TV och i verkligheten, bland annat går jag på Olympia och kollar på HIF. Själv tränar och tävlar jag i Boccia. Andra intressen är konserter, bio och min familj. Jag använder mig utav personlig assistans med alla vardagliga bestyr. Jag behöver ditt stöd med kommunikation och du behöver därför kunna behärska svenska flytande i tal och skrift, själv talar jag via en talapparat. 

Jag söker dig som vill jobba på en timanställning om ca. 70 %, som sen övergår till schemaanställning. 

Arbetet innebär att kunna utföra alla hushållssysslor som finns i ett hem. Det innebär också att du själv kan se vad som behöver göras i mitt hem. Jag vill att du som person är noggrann, punktlig, arbetsvillig, samarbetsvillig och ansvarstagande. Du har inget behov av att ta plats samtidigt som du kan ta egna initiativ som är relevanta för arbetet. Du behöver även kunna motivera mig att träna på ett sätt som passar mig.

Jag går med mänskligt stöd kortare sträckor, mina assistenter behöver därför ha en god grundfysik för att klara av att stötta mig i det. Du måste orka med flera lyft mellan olika stationer så som rullstol, toalettbesök och bil t.ex. under en dag. Tjänsteresor förekommer då jag kan åka på semester och man behöver ibland kunna följa med på dessa.

Personkemin och ovannämnt är det som till slut kommer att avgöra vem som får tjänsten. 

Jag ser gärna att du är vaccinerad mot Covid-19 samt har ett genuint intresse för arbetet som personlig assistent. Körkort och tillgång till bil är en fördel. Du behöver vara rök- och snusfri.

Anställningsform: timanställning, ca. 70 % som övergår till schemaanställning.


Din arbetsgivare blir JAG Personlig assistans. Vi är Sveriges största privata assistansanordnare som drivs utan vinstintresse. Vi tillämpar individuell lönesättning enligt vårt kollektivavtal med Kommunal och erbjuder alla anställda betald introduktion, fortbildning och friskvårdsbidrag.

Som anställd i JAG gör du skillnad varje dag.
Läs mer om oss på JAG.SE

Annonsens referensnummer 1432

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

En erfaren personlig assistent

Vi letar efter en erfaren personlig assistent som kan jobba hos en man som 39 år gammal. Vi kräver att personen talar arabiska och har goda erfarenheter inom yrket. Personen ska vara tålmodig, ödmjuk, lugn och kan lyfta tunga saker som brukaren behöver i sin dagliga rutiner. Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mer
Vi letar efter en erfaren personlig assistent som kan jobba hos en man som 39 år gammal. Vi kräver att personen talar arabiska och har goda erfarenheter inom yrket.
Personen ska vara tålmodig, ödmjuk, lugn och kan lyfta tunga saker som brukaren behöver i sin dagliga rutiner.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Personlig assistent till man på Råå, referens 101

Ansök    Okt 27    Hil Assistans AB    Personlig assistent
Vi söker personlig assistent till en äldre författare. Mannen är rullstolsburen och bor med sin hustru på Råå. Du ska hjälpa till i hans dagliga liv med hygien, städ, tvätt, och allt annat som ingår i hans liv. Mannens intresse är matlagning och han skulle uppskatta om du dessutom är van vid sömnad på symaskin, är praktiskt lagd och har körkort. Passen är från kväll 23.00 till 15.00 dagen efter, med varvad jour och vaken arbetstid under natten. Ange refere... Visa mer
Vi söker personlig assistent till en äldre författare. Mannen är rullstolsburen och bor med sin hustru på Råå. Du ska hjälpa till i hans dagliga liv med hygien, städ, tvätt, och allt annat som ingår i hans liv.
Mannens intresse är matlagning och han skulle uppskatta om du dessutom är van vid sömnad på symaskin, är praktiskt lagd och har körkort.
Passen är från kväll 23.00 till 15.00 dagen efter, med varvad jour och vaken arbetstid under natten.
Ange referens nr 101 på ansökan.
Vi rekryterar under ansökningstiden så först till kvarn! Visa mindre

Personlig assistent sökes i Helsingborg!

Bra Assistans i Örebro AB arbetar med personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialförsäkringsbalken och Socialtjänstlagen (SoL). Alla människor har rätt till ett bra liv och det eftersträvar vi på Bra Assistans i Örebro AB - vi styrs av kundens behov! Bra Assistans i Örebro AB har huvudkontor i Örebro men andra kontor i Göteborg, Västerås och Stockholm. Kunder oc... Visa mer
Bra Assistans i Örebro AB arbetar med personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialförsäkringsbalken och Socialtjänstlagen (SoL).
Alla människor har rätt till ett bra liv och det eftersträvar vi på Bra Assistans i Örebro AB - vi styrs av kundens behov! Bra Assistans i Örebro AB har huvudkontor i Örebro men andra kontor i Göteborg, Västerås och Stockholm. Kunder och anställda runt om i hela landet.
Vi söker dig som är kvinna och är intresserad av att jobba som personlig assistent hos en kvinna i 60-årsåldern (ca. 50%) med halsryggmärgskada. Hon bor i Helsingborg med sin man. Det är en stor merit ifall du har erfarenhet av arbete inom?personlig assistans. Arbetet kan innefatta allt från omvårdnad, intimhygien, förflyttningar, matlagning, hushållssysslor, hjälp vid fritidsaktiviteter, m.m. Du hjälper till att utföra vardagsbestyr tillsammans med den enskilde, såsom att laga mat, städa och tvätta, promenera, pyssla, m.m. Du måste också kunna anpassa dig efter den enskildes eget tempo som varierar från dag till dag.
Arbetsplatsen är i den enskildes hem och var än den enskilde befinner sig.
Arbetstiderna är förlagda på dagtid, kvällstid, och helger. Vi ser gärna att du även kan arbeta med kort framförhållning vid behov, p.g.a sjukdom o dyl.
Vi ser gärna att du som söker tjänsten har ett flexibelt och självständigt arbetssätt och lätt kan anpassa dig till nya situationer. Du måste kunna ta ansvar då du arbetar utifrån den enskildes behov. Du ska ha god kompetens i dokumentation samt ha ett professionellt förhållningssätt. Du som söker har ett genuint intresse och känsla för omsorg om människor.
Övriga egenskaper hos dig som är bra i jobbet är ett gott humör, lugn, tålamod, och att du är ansvarstagande. Du ska kunna tala flytande svenska då detta är ett jobb där bra kommunikation är väldigt viktigt.
Vi intervjuar löpande och tjänsten tillsätts snarast, enligt överenskommelse. Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!
Vi på Bra Assistans värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta utdrag på samtliga personer som anställs i företaget. Detta innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Visa mindre

Hästvan Personlig Assistent sökes utanför Helsingborg

På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du? Om tjänsten - Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en tjej i 25-årsåldern boendes strax utanför Helsingborg. I arbetsuppgifterna, som är många och varierande, ingår det bland annat att: - Hjälpa till kvällstid i stallet när kunden rider ca kl. 17-20 - tyngre lyft vi... Visa mer
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

- Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en tjej i 25-årsåldern boendes strax utanför Helsingborg. I arbetsuppgifterna, som är många och varierande, ingår det bland annat att:

- Hjälpa till kvällstid i stallet när kunden rider ca kl. 17-20
- tyngre lyft vid förflyttning till rullstol kan förekomma vid arbete i stallet men hjälpmedel finns för att underlätta


I arbetsuppgifterna kommer det att ingå att hjälpa till med stallskötsel så som mockning, in-utsläpp, longering samt att hjälpa kund vid ridning. Eventuellt kommer det framöver ingå att följa med på tävling.

Om dig

Vi ser gärna att du som söker tjänsten har både erfarenhet och intresse för hästar. Kunden ser i sin framtid en satsning inom paradressyr. Är du en flexibel person med humor och energi som brinner för att hjälpa andra - då är den här tjänsten för dig.

Meriter:

- Körkort
- Tillgång till bil


Krav:

- Erfarenhet av arbete med hästar
- Ej allergisk mot pälsdjur


Omfattning: Någon eller några kvällar/vecka, ca 10%

Tillträde: Enligt överenskommelse, helst per omgående.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Vi utgår ifrån vår värdegrund - kunskap, känsla, närhet och tillgänglighet. Det betyder att vi som arbetar på Olivia Personlig Assistans har en humanistisk människosyn och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till vårt arbete. I vår rekryteringsprocess innebär det att vi värdesätter dessa egenskaper hos dig. Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans, av kund och dennes anhöriga och /eller samordnare.

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.
- Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/).


Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med. Visa mindre

Personlig assistent sökes till 45 årig man i Helsingborg

Ansök    Okt 21    JS OMSORG AB    Personlig assistent
Om jobbet Vi söker assistenter som kan jobba deltid eller heltid hos en rullstolsbunden man i Helsingborg. Tjänsten utgår från Helsingborg. Arbetstider: 07:45-15:30 Vi söker en assistent som kan jobba deltid och söker dig som trivs i assistent-rollen, är lyhörd, omtänksam, kompetent och har erfarenhet av att hjälpa andra människor. Tidigare erfarenheter av meriterande. Brukaren studerar "Inköp och logistik" i Helsingborg och önskar även att assistenten ska... Visa mer
Om jobbet
Vi söker assistenter som kan jobba deltid eller heltid hos en rullstolsbunden man i Helsingborg. Tjänsten utgår från Helsingborg.
Arbetstider: 07:45-15:30
Vi söker en assistent som kan jobba deltid och söker dig som trivs i assistent-rollen, är lyhörd, omtänksam, kompetent och har erfarenhet av att hjälpa andra människor.
Tidigare erfarenheter av meriterande.
Brukaren studerar "Inköp och logistik" i Helsingborg och önskar även att assistenten ska följa med till skolan och sitta med under lektionerna.
Det är även meriterande om assistenten har ett intresse för inköp och logistik, dock inget krav.
Assistenten skall hjälpa till med vardagliga arbetet som innefattar personlig assistent, såsom omvårdnad, hygien, handling, städning etc.
Merit om Körkort B och tillgång till bil.
Startdatum: omgående, ansökan behandlas löpande, välkommen med din ansökan.


OM JS
Alla har rätt till en vanlig dag
JS omsorg AB är en privat assistansanordnare
med verksamhet i hela Sverige. JS omsorg är ett serviceföretag för assistansberättigade enligt LSS, Lagen om sto?d och service till vissa funktionshindrade. Vi som arbetar på JS omsorg har mångårig erfarenhet inom assistans och omsorg och vi strävar dagligen efter att erbjuda högsta kvalitet till såväl kunder som personal. Det som utmärker oss är vårt höga engagemang och vår kompetens inom LSS. Tillstånd från IVO.


Våra fyra kärnvärden utgör fundamentet för det förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet och som utgör vår värdegrund:
Omtanke - Förtroende - Kompetens - Ansvar Visa mindre

Timvikarier sökes till Helsingborg med omnejd

Beskrivning av tjänsten som personlig assistent Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd. Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag. Utbildning, erfarenhet och personliga ege... Visa mer
Beskrivning av tjänsten som personlig assistent

Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Just nu söker vi dig med eller utan erfarenhet av personlig assistans till våra kunder.

Då tiderna är förlagda på dygnets alla tider behöver du vara flexibel och lyhörd.

Körkort är ett stort plus!

Du måste kunna göra dig förstådd på svenska i tal och skrift.

Erfarenhet av personlig assistans, vård och omsorg och/eller elevassistent är meriterande.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Behovsanställning

- Omfattning: DELTID

- Arbetstid: Dag/kväll/natt/dygn

- Tillträde: ENLIGT ÖVERENSKOMMELSE

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: 010 130 30 50

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

PERSONLIGA ASSISTENTER/ ARBETSLEDARE HELSINGBORG

Ansök    Okt 18    Fmf Assistans AB    Personlig assistent
Vi söker nya härliga assistenter till en kund i Helsingborg. Teamet behöver utökas och här gäller det att förstå vikten av att jobba lågaffektivt. Man behöver ha förståelse för kunden som snabbt pendlar i både humör och förmågan att förstå det som händer. Vi söker nu både en arbetsledare och flera assistenter till vår kund. Han är rullstolsburen och behöver hjälp med allt i sin vardag. Sköta hemmet, daglig verksamhet, nöjen och integritets nära situatione... Visa mer
Vi söker nya härliga assistenter till en kund i Helsingborg. Teamet behöver utökas och här gäller det att förstå vikten av att jobba lågaffektivt. Man behöver ha förståelse för kunden som snabbt pendlar i både humör och förmågan att förstå det som händer.
Vi söker nu både en arbetsledare och flera assistenter till vår kund. Han är rullstolsburen och behöver hjälp med allt i sin vardag. Sköta hemmet, daglig verksamhet, nöjen och integritets nära situationer. Vår kund har ett stort musikintresse, högst upp står Gyllene Tider och sommaren bjuder på många härliga konserter.
Här erbjuder vi tjänster hos en kund som har assistans dygnet runt. Man jobbar dygnspass och är med kunden överallt. Du erbjuds trevliga kollegor och en aktiv kund som verkligen uppskattar att vara ute på olika nöje. Du kommer att få individanpassad introduktion/utbildning i alla delar kring kundens hjälpbehov och rutiner.

Assistentens roll och erfarenhet
Du som person behöver vara noggrann, ansvarstagande, lyhörd, initiativrik och positiv. Det är bra om du har grundläggande datakunskaper då man som assistent och arbetsledare arbetar med viss dokumentation. Som arbetsledare får du fördjupade kunskaper i bland annat schema och kundens assistans. Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser oftast bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter
· Intresserad av musik.
· Grundläggande datakunskap.
· Svenska i tal och skrift.
· Lågaffektivt bemötande.
· Bipolär.
· Psykoser.
· Medfödd hjärnskada.
· Medicin hantering.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad
· Arbetsledare, tjänstgöringsgrad hel- eller deltid beroende på överenskommelse.
· Assistent, hel- eller deltid beroende på överenskommelse.
· På timmar – extra vid behov vid ordinarie assistents sjukfrånvaro och semester.
· Start omgående för introduktion.

Om lön
· Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
· Vi erbjuder friskvård.

Kontaktperson
Kundansvarig: Jonas Wanker
Tel: 072-183 97 87
E-post: [email protected]
Märk din ansökan med referens: Helsingborg
Ansök till tjänsten, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee
På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder.
Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret
Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter. Visa mindre

Positiv och varm personlig assistent på 50% till en tonårskille i Helsingbo

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, men du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll och God Assistans policy ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett belastningsregister (utdrag för arbete med barn och funktionsnedsättning). Du beställer utdraget på följande länk: Blanketter - barn med funktionsnedsättning | Polismyndigheten (polisen.se).
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta frida.nilsso[email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Behöver du en extra inkomst? Inhoppare/vikarie

Beskrivning - Vikariat med stor möjlighet att få hoppa in redan nu. - Vill du arbeta på ett arbete som gör skillnad för en annan människa? - Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig är jag beredd att anställa ändå. - Läs vidare för du är kanske den jag söker för att anställa snarast, så ansök nu! Jag söker 1 vikarie/inhoppare nu som kan hoppa in en hel del i höst och framåt. Upplärning få... Visa mer
Beskrivning
- Vikariat med stor möjlighet att få hoppa in redan nu.

- Vill du arbeta på ett arbete som gör skillnad för en annan människa?
- Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig är jag beredd att anställa ändå.
- Läs vidare för du är kanske den jag söker för att anställa snarast, så ansök nu!

Jag söker 1 vikarie/inhoppare nu som kan hoppa in en hel del i höst och framåt. Upplärning får du när du börjar och jag som har assistans kan även förklara själv så du känner dig trygg med arbetsuppgifterna. Det finns mer eller mindre mycket morgon-, dag-, kväll-, vaken natt- och helgpass. 7-10 timmar jobbar man men även kortare pass kan ibland vara viktiga men utan kluvna pass.

Är du beredd på att lägga dina egna åsikter lite åt sidan för att kunna assistera mig personligt? Jag arbetsleder och tar ansvaret här på plats men tar mycket hjälp av vana assistenter vid upplärning. På schemat finns en del dubbelbemanning för att assistera mig rätt.

Du behöver kunna ta ett steg tillbaka om jag vill vara själv - utan att känna dig åsidosatt -  om än du behöver vara tillgänglig pga mitt assistansbehov. På grund av mitt funktionshinder tar en hel del dagliga moment mer tid och är ibland ett ”hinder” i det flyt som man annars har i livet, med tålamod och förståelse brukar detta lösa sig.

Jag bor ganska centralt i Höganäs, men om du inte bor i Höganäs måste du ha säker tillgång till bil pga att schemat här och busstiderna ofta krockar. Förklara i ditt personliga brev om du har en seriös möjlighet att lösa detta, även utan bil och körkort mm.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att bistå mig i det jag pga att jag är rörelsehindrad behöver assistans till. Arbetet är mycket aktivt en hel del av dessa pass. Jag är utåtriktad med många kontakter mm vilket innebär att jag inte hinner och orkar med en "vanlig" vänskapsrelation till dig, men räknar med en trevlig relation oss emellan. Pga att jag har assistans dygnet runt så är tempot olika vid olika tider.

Arbetet innebär t ex att bistå mig aktivt och praktiskt: arbete i trädgården, aktivt bistå mig vid datorn och mobilen där jag dikterar, matlagning där jag lagar min mat med dina händers hjälp, fotografera mina foto och redigera foton. Du följer med mig och handlar och jag är noga i affärer pga diabetes mm.

Som assistent kommer man mycket nära mig i mitt hem och liv. Det är viktigt att lära sig förstå sin arbetsroll i mitt hem och liv. Service med nära personliga behov ingår och bla  därför behöver du ha god fysik och hälsa. Jag är dock noga med en god arbetsmiljö.

Det är för de allra flesta inte svårt att lära sig bistå mig väl, om du är praktisk, har viljan att lyssna, våga fråga och lära dig hur just jag vill och behöver få fungerande assistans.

Som assistent kommer man mycket nära inpå mig i mitt hem och liv, det får man vara beredd på. Därför behöver man kunna förstå om jag tydlig i arbetsbeskrivning och dyl ang mina behov mm. 

Vem är då jag som söker en assistent?
Jag är en 66-årig kvinna som själv kan berätta och förklara hur jag vill ha det. Jag använder rullstol efter en olycka 1973, men lever ett rikt och engagerat liv, trots funktionshindret inte minst pga assistans när den fungerar bra.

Obs, jag har inte slutat skratta och njuta av dagen för det! Obs, jag gillar att vara ute så mycket jag hinner.

Jag är aktivt kristen med respekt för andras tro. Kan du respekterar min tro och tänka på att man arbetar hos mig, i mitt hem, kan du bistå mig i köket med samtliga råvaror då detta är en del av mitt assistans behov? Du behöver inte dela mina intressen men ändå bistå mig. En respektfull men ändå trevlig relation mellan mig och dig är den grunden vi bygger på. Mat och paus, ja. Ständig fika och mobilchatt mm, nej.

Jag bestämmer själv hur jag vill lägga upp mina dagar och hur jag vill leva mitt liv för att få bästa tänkbara livskvalitet. Det är inte alltid jag vill ta emot råd dygnet runt i mitt eget hem och liv. Hänsyn tas här till god arbetsmiljö. Vanlig arbetsmoral, insikt om hur man beter sig på en arbetsplats är av största vikt, för allas bästa. Jag är van att förklara både hur jag vill ha min mat gjord, ang min trädgård, hur mina foto ska se ut mm..

Kvalifikationer
Du behöver: vara pålitlig o ärlig, ha god vilja, god arbetsmoral, gott omdöme, vara uppmärksam och hänsynsfull, vara praktisk.
Viktiga egenskaper är att du är positiv i ditt sätt, klarar arbetsledning och är läraktig.

Du behöver kunna flytande svenska pga att du ska kunna bistå mig vid datorn och mobilen.
Du trivs med att jobba omväxlande och ibland mycket aktivt, samt kunna ändra tempot efter mitt behov, då jag har assistans dygnet runt och naturligtvis inte är lika aktiv under dygnets alla timmar. Du är serviceminded och utan fördomar mot funktionshindrade.

Tidigare erfarenheter inom vård eller dyl och kunskap av muskler och massage är en merit, om detta används för min räkning. Du tycker om att bistå aktivt, förstående och ärligt.. Du vågar fråga "vad menar du?" om du inte uppfattar något, för att undvika ev missförstånd. Du måste kunna arbeta och bistå mig även fysiskt både inne och ute och ha fysik och hälsa nog för det. Tyvärr innebär vissa moment att det kan vara svårt för den som är under ca 162 cm lång att bistå mig, kan testas på plats. 

Avgörande för tjänstens tillsättande är personlig lämplighet och att personkemin stämmer.

Vi har kollektivavtal, Fremia-Kommunal.

Kooperativet Lila är en av Sveriges första assistansverksamheter. Vårt mål och vision är att ge våra medlemmar den assistans de själva önskar samtidigt som de anställda personliga assistenterna skall erbjudas de bästa förutsättningarna i sin anställning.


Under våra 30 år har verksamheten utvecklats tillsammans med reformen som gav oss personlig assistans i Sverige. Några av våra medlemmar har med sitt politiska engagemang på riksnivå varit med och påverkat den lagstiftning som ger personer med funktionsnedsättning "rätt att leva som andra". 


 


Läs mer om oss på http://www.kooperativetlila.se/. Visa mindre

Personlig assistent med bra fysik

Jag som söker dig är en ung kille, 16 år, med flera diagnoser, Downs Syndrom. Autism, utvecklingsstörning, blind på ett öga och inget eget tal utan jag kommunicerar på mitt sätt. Det betyder att det är viktigt att du kan lära dig förstå mig, mina signaler och på det sättet vara det stöd jag behöver. Lika viktigt är det att du behärskar det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Som person är jag väldig livlig vilket gör att du som söker bör vara e... Visa mer
Jag som söker dig är en ung kille, 16 år, med flera diagnoser, Downs Syndrom. Autism, utvecklingsstörning, blind på ett öga och inget eget tal utan jag kommunicerar på mitt sätt.
Det betyder att det är viktigt att du kan lära dig förstå mig, mina signaler och på det sättet vara det stöd jag behöver. Lika viktigt är det att du behärskar det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Som person är jag väldig livlig vilket gör att du som söker bör vara en fysiskt aktiv person. För mig är det viktigt at du har erfarenheter av funktionsvariationer och då främst inom Autism och att du vet vad det innebär. Har du arbetat med lågaffektivt bemötande är det ett stort plus. Inom hus går jag kortare sträckor och utomhus använder jag rullstol som du ska kunna manövrera.
Saker jag älskar är att sjunga, klappa takten och det sägs att jag är glad och kramgo.
Du som söker ska vara trygg som person, observant, närvarande och lyhörd. Tydlighet är viktigt och att du vet vad det innebär att arbeta som personlig assistent. Jag vill att du har ett engagemang för yrket och att du är beredd på att det kan ta tid att få mig att känna tillit.
Vi kommer tillsammans att forma våra dagar som vi till stor del tillbringar i mitt hem där även mina föräldrar bor.
Det är långa arbetspass, dygnspass med sovande jour.
Viss hygien ingår
Omfattning 50-90%
Registerutdrag kommer att behövas i ansökningens sista steg för en anställning på denna arbetsplats.
Du som söker kommer att få utbildning och handledning under din anställning.
Togethter Assistans arbetar ständigt med att kvalitetssäkra arbetsplatser. Visa mindre

Personlig assistent - Timvikarier i Höganäs/Helsingborg/Ängelholm

Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett a... Visa mer
Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

.

Vi söker timvikarier till våra medlemmar i Höganäs, Helsingborg och Ängelholm. Att jobba som timvikarie innebär att du täcker upp vid ordinarie personals planerade eller plötsliga frånvaro. I vissa fall kan du ha enstaka fasta pass på ett rullande schema och gå in extra utöver det. Arbetstiderna kan se olika ut hos olika medlemmar, allt från korta pass på ca 4 timmar till dygnspass. Vi utför assistans dygnet runt och året om. Som timvikarie är du en viktig del i att få assistansen att fungera på ett tryggt och bra sett. Vi ser därför gärna att du ser detta som ett långsiktigt samarbete. 

Vi ser gärna att du har jobbat inom personlig assistans eller liknande tidigare, det är dock inget krav då all personal lärs upp på plats. Vi erbjuder också utbildningar utifrån varje medlems behov. Kunskap inom lågaffektivt bemötande, autism, AKK och TAKK är meriterande. Vi ser gärna att du är flexibel och har möjlighet att ta extrapass med kort varsel. För rätt person finns det goda möjligheter att jobba extra i flera grupper, eller kombinera en deltidstjänst hos en medlem med en timanställning hos andra medlemmar. 

Då en del av våra medlemmar är under 18 år krävs utdrag ur belastningsregistret. Det beställer du enkelt på polisens hemsida inför en eventuell intervju. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Intervjuer hålls löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi kommer enbart att kontakta de kandidater som blir aktuella för intervju. Visa mindre

Personlig assistent till aktiv 16-åring, 80% (RE05)

Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett a... Visa mer
Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

.

Är du en lyhörd och stabil person som trivs med ett aktivt arbete? Då är du kanske den jag söker. 

Jag är en aktiv 16-årig kille som gillar att gå långa promenader i ur och skur, ta en sväng med cykeln, rida eller åka till simhallen. Jag har en assistent med mig hela dagen, både på skolan, hemma och ute på olika aktiviteter. Jag bor med min familj i ett hus utanför Höganäs. Vi har både katt och hund i hemmet så du bör inte ha några problem med allergier. 

Min blivande assistent är en lugn och stabil person, som blir en trygghet för mig när saker i min omgivning gör mig orolig. Jag behöver en tydlig struktur i min vardag, då jag kan bli stressad när jag inte vet vad som ska hända. Mina assistenter jobbar därför med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande, det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med utmanande beteende. Har du kunskap av AKK och bildstöd är även det meriterande, men inget krav då du kommer få upplärning på plats och möjlighet att gå utbildningar inom lågaffektivt bemötande, autism och AKK i tjänsten. Då du kommer vara en viktig person i min vardag önskar jag att vårt samarbete kommer vara under en längre tid framöver. 

Tjänsten kommer att vara på 80% med tillträde omgående eller efter överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda på dagar, kvällar och varannan helg. Det är en fördel om du är flexibel och kan tänka dig att jobba extra vid behov. 

Vi söker även timvikarier som vill jobba extra vid planerad och plötslig frånvaro. Eventuellt kan det bli aktuellt med enstaka fasta pass på schema varje månad. 

För att arbeta med barn med funktionsnedsättning krävs att du kan uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Det beställer du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Vi kommer endast att kontakta kandidater som är aktuella för intervju.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Matilda på [email protected] Visa mindre

Personlig assistent till aktiv 16-åring, 75% (RE05)

Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett a... Visa mer
Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

.

Är du en lyhörd och stabil person som trivs med ett aktivt arbete? Då är du kanske den jag söker. 

Jag är en aktiv 16-årig kille som gillar att gå långa promenader i ur och skur, ta en sväng med cykeln, rida eller åka till simhallen. Jag har en assistent med mig hela dagen, både på skolan, hemma och ute på olika aktiviteter. Jag bor med min familj i ett hus utanför Höganäs. Vi har både katt och hund i hemmet så du bör inte ha några problem med allergier. 

Min blivande assistent är en lugn och stabil person, som blir en trygghet för mig när saker i min omgivning gör mig orolig. Jag behöver en tydlig struktur i min vardag, då jag kan bli stressad när jag inte vet vad som ska hända. Mina assistenter jobbar därför med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande, det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med utmanande beteende. Har du kunskap av AKK och bildstöd är även det meriterande, men inget krav då du kommer få upplärning på plats och möjlighet att gå utbildningar inom lågaffektivt bemötande, autism och AKK i tjänsten. Då du kommer vara en viktig person i min vardag önskar jag att vårt samarbete kommer vara under en längre tid framöver. 

Tjänsten kommer att vara på 75% med tillträde omgående eller efter överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda på dagar, kvällar och varannan helg. Det är en fördel om du är flexibel och kan tänka dig att jobba extra vid behov. 

Vi söker även timvikarier som vill jobba extra vid planerad och plötslig frånvaro. Eventuellt kan det bli aktuellt med enstaka fasta pass på schema varje månad. 

För att arbeta med barn med funktionsnedsättning krävs att du kan uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Det beställer du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Vi kommer endast att kontakta kandidater som är aktuella för intervju.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Matilda på [email protected] Visa mindre

Ung tjej i Rydebäck söker studerande och flexibel Personlig Assistent

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta två helger(jämn vecka) i månaden samt extra under skollov men främst jullovet. Kunden är en lugn och glad 19-årig tjej som bor med sin familj i Rydebäck. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd ... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta två helger(jämn vecka) i månaden samt extra under skollov men främst jullovet. Kunden är en lugn och glad 19-årig tjej som bor med sin familj i Rydebäck. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens dagsform och kan känna av när det är läge att ta det lugnt och vila.

Arbetsuppgifterna innefattar att vara ett stöd i vardagen samt följa med henne på olika fritidsaktiviteter så som ridning, simning, gymnastik och träffa kompisar.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet
Erfarenhet av tidigare assistentjobb eller arbete med barn/ungdomar är bra men viktigast är din personlighet.

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Tillgång till egen bil är en fördel.

Arbetstider
Du behöver vara tillgänglig för arbete på helger kl. 12.00-18.00. Är du flexibel med att göra om tiderna samt ta på dig extra arbete under lov när tjejen är ledig från skolan är det ett stort plus.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Sista ansökningsdag
2022-11-15

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Jennifer Ericsson, Verksamhetschef, Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent sökes till 2 årig tjej i Helsingborg

Nu söker vi på Move & Walk personlig assistent till en 2-årig tjej i Helsingborg. Hon behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Hon bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem samt kan ha ett gott samarbete med föräldrarna.  Vår kund söker dig som vill vara med henne i hennes vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter såväl som att assistera henne i hemmet. Hon behöver bland annat hjälp vid sondmat... Visa mer
Nu söker vi på Move & Walk personlig assistent till en 2-årig tjej i Helsingborg.

Hon behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Hon bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem samt kan ha ett gott samarbete med föräldrarna. 

Vår kund söker dig som vill vara med henne i hennes vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter såväl som att assistera henne i hemmet. Hon behöver bland annat hjälp vid sondmatning och med sina andningshjälpmedel. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att hjälpa till med sondmatning, inhalationer och andningsgymnastik. Då arbetet innebär en hel del hjälp vid förflyttningar ser vi gärna att du har en god fysik. Vi vill även att du har förmåga att arbeta självständigt, samt att du är initiativrik och framåt. 

Arbetstiderna är förlagda, eftermiddag, kvällstid och helger. Tjänsten är på 35-75% beroende på hur den läggs upp, vi söker även en timanställning för inhopp vid behov. 

Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att våra kunder, utöver den självklara personliga assistanssamordningen, kan använda konduktiv pedagogik i vardagen. Conductorer i teamet ger stöd i det dagliga livet till kunden/familjen samt utbildning/stöd till assistenten.

Genom vårt gedigna utbildningspaket och kontinuerlig kontakt med våra conductorer får du kunskap som är mycket värdefull i ditt arbete som personlig assistent. Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt arbete med en trygg anställning och goda personalförmåner. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdförbundet Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med vår kund. Visa mindre

Ung tjej i Rydebäck söker studerande och flexibel Personlig Assistent

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta två helger(jämn vecka) i månaden samt extra under skollov men främst jullovet. Kunden är en lugn och glad 18-årig tjej som bor med sin familj i Rydebäck. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd ... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta två helger(jämn vecka) i månaden samt extra under skollov men främst jullovet. Kunden är en lugn och glad 18-årig tjej som bor med sin familj i Rydebäck. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens dagsform och kan känna av när det är läge att ta det lugnt och vila.

Arbetsuppgifterna innefattar att vara ett stöd i vardagen samt följa med henne på olika fritidsaktiviteter så som ridning, simning, gymnastik och träffa kompisar.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet
Erfarenhet av tidigare assistentjobb eller arbete med barn/ungdomar är bra men viktigast är din personlighet.

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Tillgång till egen bil är en fördel.

Arbetstider
Du behöver vara tillgänglig för arbete på helger kl. 12.00-18.00. Är du flexibel med att göra om tiderna samt ta på dig extra arbete under lov när tjejen är ledig från skolan är det ett stort plus.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Sista ansökningsdag
2022-11-15

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Jennifer Ericsson, Verksamhetschef, Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent på 70 % till en glad tjej i Helsingborg.

Ansök    Okt 12    Humana AB    Personlig assistent
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.   Vi söker nu en personlig assistent till vår kund som är en tjej på 20 år som bor hemma med sin familj på Råå. Tjänsten är på 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar och arbetspassen är förlagda på vardagar och helger och arbetstiden är vardag... Visa mer
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.  
Vi söker nu en personlig assistent till vår kund som är en tjej på 20 år som bor hemma med sin familj på Råå. Tjänsten är på 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar och arbetspassen är förlagda på vardagar och helger och arbetstiden är vardagar 15-20 och helger 8-20. Förekommer även dygnspass med 7 timmars väntetid. 
Kunden är funktionshindrad p.g.a. en kromosomavvikelse. Hon sitter i rullstol, men kan köra själv inomhus och elrullstol utomhus. Kommunikationen fungerar bra med stödtecken, bilder, ljud och kroppsspråk. Passerad mat och dryck går fint via munnen, men får näring som komplement och mediciner via sondknapp på magen. Alla i flickans omgivning upplever henne som glad, positiv, nyfiken och framåt. Älskar djur, att leka med vatten, bada, spela på sin iPad, måla, lyssna på musik, träffa vänner och allt möjligt annat!

Kunden bor på Råå tillsammans med sina föräldrar och ett yngre syskon och hund. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att hjälpa flickan med personlig hygien, matsituationer och övriga aktiviteter i och utanför hemmet.
För att trivas i rollen som personlig assistent tror vi att du är lugn, trygg och ansvarsfull, men också kreativ, initiativrik och flexibel. Du behöver inte ha vårdutbildning, dock ska du inte vara helt främmande för sjukvård och medicinering, samt vara omhändertagande och lyhörd. Vi vill att du ska ha erfarenhet att ta hand om funktionshindrade, helst erfarenhet av funktionshindrade barn och ungdomar / unga vuxna. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om stödtecken och bildkommunikation samt motorisk träning. Viktigast är dock att du är genuint intresserad av människor samt är glad och positiv!
Du har bil och körkort, är en van bilförare, och är inte allergisk mot hundar.

En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid och nattid på vardag och helg. Tjänstgöringsgraden är 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar. 
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: 2022 09 24 - upplärning sker innan. Anställningen löper så länge assistansuppdraget varar. 

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent sökes till 25-årig kille i Kristianstad (ca 70%)

BESKRIVNING AV TJÄNSTEN Vi söker nu en personlig assistent som vill arbeta hos en av våra kunder i Kristianstad. Kunden är en lugn och trevlig kille på 25 år vars intressen är musik, datorer och datorspel. Just nu söker han dig som vill arbeta som assistent hos honom, dygnspass med en schemarad som innefattar 70% (motsvarar 7 dygn på 4 veckor). Kunden har en muskelsjukdom som gör att han främst behöver fysisk hjälp med allt från mat- och hygiensituatione... Visa mer
BESKRIVNING AV TJÄNSTEN

Vi söker nu en personlig assistent som vill arbeta hos en av våra kunder i Kristianstad. Kunden är en lugn och trevlig kille på 25 år vars intressen är musik, datorer och datorspel. Just nu söker han dig som vill arbeta som assistent hos honom, dygnspass med en schemarad som innefattar 70% (motsvarar 7 dygn på 4 veckor).

Kunden har en muskelsjukdom som gör att han främst behöver fysisk hjälp med allt från mat- och hygiensituationer, hjälp vid förflyttningar och, när önskemål finns - följa med på aktiviteter. Han kan själv berätta vad han behöver hjälp med och hur han vill ha hjälpen.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs. Viktigast är din personlighet och ditt engagemang.

Arbetstider

Du kommer ha ett schema som innebär arbete kl. 9.00-9.00 (dygnspass) varav 9 timmars sovande jour. Helgpass förekommer varannan helg.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Visstid så länge uppdraget varar.

- Omfattning: Deltid ca 70 %.

- Arbetstider: Dygnspass kl. 9.00-9.00.

- Tillträde: 20 oktober

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag

2022-10-19

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Jennifer Ericsson, Verksamhetschef Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Helgarbete som personlig assistent till 17-årig tjej

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta en helgdag i veckan samt extra under sommarlovet och andra skollov. Kunden är en glad 17-årig tjej som bor med sin familj i Mörarp. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens dagsform o... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta en helgdag i veckan samt extra under sommarlovet och andra skollov. Kunden är en glad 17-årig tjej som bor med sin familj i Mörarp. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens dagsform och kan känna av när det är läge att ta det lugnt och vila.

Arbetsuppgifterna innefattar att vara ett stöd i vardagen samt följa med henne på olika fritidsaktiviteter.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet
Erfarenhet av tidigare assistentjobb eller arbete med barn/ungdomar är bra men viktigast är din personlighet.

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Tillgång till egen bil är en fördel.

Arbetstider : Dagtid.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent till en härlig ung tjej behövs omgående i Osby

Nu söker vi flera härliga och goda personliga assistenter till en ung tjej som är bosatt i Osby. Som personlig assistent ska du hjälpa brukaren med medicinering, matlagning, personlig omvårdnad, träning, fritidsaktiviteter mm. Arbetet är fördelat i tre skift, dag, kväll och natt. Helgarbete förekommer också. Arbetsplatsen är i brukarens hem och därför är personlig mognad och hänsynstagande viktigt. Vi söker nu dig som kan ta egna initiativ och är en ansvar... Visa mer
Nu söker vi flera härliga och goda personliga assistenter till en ung tjej som är bosatt i Osby. Som personlig assistent ska du hjälpa brukaren med medicinering, matlagning, personlig omvårdnad, träning, fritidsaktiviteter mm. Arbetet är fördelat i tre skift, dag, kväll och natt. Helgarbete förekommer också. Arbetsplatsen är i brukarens hem och därför är personlig mognad och hänsynstagande viktigt.
Vi söker nu dig som kan ta egna initiativ och är en ansvarstagande och pålitlig person. Personkemin är viktig, därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Erfarenhet inom vård- och omsorg är meriterande.
Tillträde omgående!
Arbetsplatsen är i Osby. Visa mindre

Positiv och varm personlig assistent på 50% till en tonårskille i Helsingbo

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, men du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget (enligt God Assistans policy kräver vi belastningsutdraget för arbete på HVB-hem) från polisens hemsida här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Personlig assistent till en härlig tjej i Helsingborg

Om oss Vi på Livihop Syd arbetar med både barn och ungdomar samt vuxna som är assistansberättigade. Vi har varit verksamma i många år och har en målsättning att vara både professionella men även personliga i vårt bemötande både med kund och assistent. Vi värnar om våra kunder och vi tror på alla människor lika värde. Vårt mål är att kunna ge våra kunder en så god livskvalitet som möjligt och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare för dig som personlig a... Visa mer
Om oss

Vi på Livihop Syd arbetar med både barn och ungdomar samt vuxna som är assistansberättigade. Vi har varit verksamma i många år och har en målsättning att vara både professionella men även personliga i vårt bemötande både med kund och assistent. Vi värnar om våra kunder och vi tror på alla människor lika värde. Vårt mål är att kunna ge våra kunder en så god livskvalitet som möjligt och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare för dig som personlig assistent.

Om dig

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent hos en tjej i Helsingborg. Du bör vara lyhörd och engagerad i ditt arbete med kunden. Erfarenhet av att ha arbetat som personlig assistent är meriterande. Men det är ännu mer meriterande om du har erfarenhet av städning och matlagning då kunden är mycket noggrann med sin städning i hemmet och tycker om att laga mat. Om du har erfarenhet av att arbeta med städning är det meriterande.

Du som söker brinner för att arbeta med människor och är ansvarstagande. Du bör vara villig att arbeta på kundens villkor och lyhördhet är ytterst viktigt i din roll. Inga prickar i registret bör finnas och du bör kunna behärska svenska språket väl.

Om tjänsten

Tjänsten är varje måndag 08-17. Du bör kunna vara flexibel och kunna arbeta olika arbetstider. Ditt arbete innebär olika lyft. Kunden simmar och tränar och därför bör du kunna utföra lyft. Hjälp med bland annat dusch, matlagning städning och på- och avklädning.

T

Krav:

B- körkort.

Kunna laga mat mycket väl.
Vara duktig på städning.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan annonsen är slut.

Skicka ditt CV till [email protected] och markera det med K.HBG2 Visa mindre

Assistenter på deltid sökes tlll man med MS i Helsingborg

Ansök    Okt 7    Humana AB    Personlig assistent
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor. Vi på Humana assistans söker assistent till en schemarad till ett fint uppdrag i Helsingbo... Visa mer
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Vi på Humana assistans söker assistent till en schemarad till ett fint uppdrag i Helsingborg. Uppdraget är hos en man i 70-årsåldern med progressiv MS. Mannen jobbar på att bibehålla styrka och rörlighet så gott det bara går. Även om det är motigt håller han modet uppe. Hemmet är fullt bostadsanpassat och det finns förflyttningshjälpmedel såsom golvlift att tillgå. Hans intressen består bland annat av social gemenskap, läsning och ljudböcker.

Vi söker dig som värnar om andra, har ett vänligt bemötande samt är ansvarsfull och villig att hjälpa till där det behövs. Erfarenhet inom vården är ett krav. Den personliga kemin är det som väger allra tyngst.

DELTIDSTJÄNSTEN:
Tjänsten som erbjuds är varannan helg (lördag och söndag). Passen är förlagda till dagtid kl.07.30-13 eller 07.30-15.30 på vardagar, och kl. 07.30-11.30 på helgen.

Rökfri är ett krav.

Skicka in en ansökan med CV och personligt brev där du beskriver vem du är och varför du söker till oss. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent till aktiv 16-åring, 75% (RE05)

Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett a... Visa mer
Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

.

Är du en lyhörd och stabil person som trivs med ett aktivt arbete? Då är du kanske den jag söker. 

Jag är en aktiv 16-årig kille som gillar att gå långa promenader i ur och skur, ta en sväng med cykeln, rida eller åka till simhallen. Jag har en assistent med mig hela dagen, både på skolan, hemma och ute på olika aktiviteter. Jag bor med min familj i ett hus utanför Höganäs. Vi har både katt och hund i hemmet så du bör inte ha några problem med allergier. 

Min blivande assistent är en lugn och stabil person, som blir en trygghet för mig när saker i min omgivning gör mig orolig. Jag behöver en tydlig struktur i min vardag, då jag kan bli stressad när jag inte vet vad som ska hända. Mina assistenter jobbar därför med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande, det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med utmanande beteende. Har du kunskap av AKK och bildstöd är även det meriterande, men inget krav då du kommer få upplärning på plats och möjlighet att gå olika utbildningar i tjänsten. Då du kommer vara en viktig person i min vardag önskar jag att vårt samarbete kommer vara under en längre tid framöver. 

Tjänsten kommer att vara på 75% med tillträde 1 januari 2023. Arbetstiderna är förlagda på dagar, kvällar och varannan helg. Det är en fördel om du är flexibel och kan tänka dig att jobba extra vid behov. 

Vi söker även timvikarier som vill jobba extra vid planerad och plötslig frånvaro. Eventuellt kan det bli aktuellt med enstaka fasta pass på schema varje månad. 

För att arbeta med barn med funktionsnedsättning krävs att du kan uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Det beställer du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Vi kommer endast att kontakta kandidater som är aktuella för intervju.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Matilda på [email protected] Visa mindre

Personlig assistent sökes i Helsingborg referens 32

Ansök    Okt 6    Hil Assistans AB    Personlig assistent
Vi söker en personlig assistent till en kvinna i Helsingborg. Du ska vara trygg i dig själv, vara lugn men ha mycket humor, vara över 30 år. Gilla att gå promenader och vara stark eftersom kvinnan sitter i rullstol. Hon har även en intellektuell funktionsnedsättning. Du bör ha erfarenhet av liknande arbete och kunna hantera oro och ångest. I arbetet ingår att sköta hem, hjälpa till vid hygien- och matsituationer, vara ute på aktiviteter och ta hand om katt... Visa mer
Vi söker en personlig assistent till en kvinna i Helsingborg. Du ska vara trygg i dig själv, vara lugn men ha mycket humor, vara över 30 år. Gilla att gå promenader och vara stark eftersom kvinnan sitter i rullstol. Hon har även en intellektuell funktionsnedsättning.
Du bör ha erfarenhet av liknande arbete och kunna hantera oro och ångest.
I arbetet ingår att sköta hem, hjälpa till vid hygien- och matsituationer, vara ute på aktiviteter och ta hand om katt.
Vi kan erbjuda en tjänst på 67% men behöver även inhoppare vid ordinarie personals sjukdom och ledighet.
Endast ansökningar med personligt brev beaktas. Visa mindre

Personlig assistent Helsingborg

Ansök    Okt 7    Alberum AB    Personlig assistent
Alberum arbetar för självbestämmande på riktigt inom personlig assistans. Vi är verksamma över hela Sverige och arbetar uteslutande med kunder som vill driva sin assistans i egen regi. Vi söker nu för kunds räkning, som bedriver assistans i egen regi en personlig assistent. Kunden är en 28-årig rullstolsburen tjej. Denna tjänst är främst inriktad på att simträna med tjejen, men innefattar även sedvanliga uppgifter inom assistans så som bland annat personli... Visa mer
Alberum arbetar för självbestämmande på riktigt inom personlig assistans. Vi är verksamma över hela Sverige och arbetar uteslutande med kunder som vill driva sin assistans i egen regi.
Vi söker nu för kunds räkning, som bedriver assistans i egen regi en personlig assistent. Kunden är en 28-årig rullstolsburen tjej. Denna tjänst är främst inriktad på att simträna med tjejen, men innefattar även sedvanliga uppgifter inom assistans så som bland annat personlig hygien.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska vara konsekvent och ödmjuk samt ha tålamod.
Beskriv dig själv i din ansökan, vilka egenskaper du besitter, samt varför just du skulle passa för denna tjänst.
Arbetstiderna för denna tjänst är måndagar och onsdagar, totalt ca 12 h/v. Tjänsten påbörjas snarast möjligt.
Vi tar endast emot ansökningar elektroniskt via e-post. Var god ange "Helsingborg" som rubrik i din ansökan. Visa mindre

Personlig assistent sökes på deltid till man i 50 års åldern

Ansök    Okt 4    Stil Assistans AB    Personlig assistent
STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se. Jag är en man på 51 å... Visa mer
STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se.

Jag är en man på 51 år som bor med min fru och vår katt i vår enplansvilla utanför Helsingborg. Jag har en neuromuskulär sjukdom som bl.a. innebär svaga muskler och gör att jag är rullstolsburen.Jag söker dig som vill ha ett extrajobb som personlig assistent på deltid.Tjänsten är till att börja med som timanställd, vilket betyder inhopp vid semester och sjukdom mm. Det finns ett rullande 4-veckors schema med både dag- och kvällspass och även ett helgpass i månaden.Du som söker är man, helt rökfri och tål pälsdjur. Du talar flytande svenska, är lugn, lyhörd, har god initiativförmåga, är flexibel och ser möjligheter istället för problem. Du har inga problem med att sätta mina behov före dina egna. Du har heller inga problem med att samarbeta med andra då du kommer att samarbeta i hushållet med min frus assistenter. Personkemin är viktig för att vi ska fungera ihop.Dina arbetsuppgifter är: att hjälpa mig med min personliga omvårdnad, hushållsarbeten och matlagning som du delar med min frus assistenter. Jag behöver hjälp med att köra min manuella rullstol utomhus, men ibland använder jag min permobil utomhus. Du hjälper mig med allt i min vardag och under sommaren innebär det även trädgårdsarbete.Ha gärna med en bild på dig själv i din ansökan.

Anställningsvillkor regleras i gällande kollektivavtal mellan Fremia & Kommunal.Tillträde: Omgående eller enligt ö.k.Rekrytering sker löpande.Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga mä... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Om arbetsplatsen
På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3500 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi en personlig assistent för olika typer av arbetspass såsom dag, kväll, helg samt vaken- och journatt. 

På Personlig assistans i Helsingborgs stad arbetar vi med alla sinnen för att skapa omsorg av hög kvalitet! Du har stöttning i arbetet av närvarande chefer, koordinatorer och andra pedagogiska stödfunktioner vid behov.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning
Som personlig assistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Kundernas funktionsvariationer är olika men främst neurologiska. Du arbetar självständigt tillsammans med kunden och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv. Du arbetar i kundens hemmiljö men i dina arbetsuppgifter ingår även att följa med på olika aktiviteter. I vissa hem finns familjemedlemmar och rökning kan förekomma. Det kan även finnas djur i hemmet. 

Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättningar är ett brett, varierande, utmanande men väldigt givande arbete! Vi arbetar med människor i livets alla olika skeden. För att detta ska fungera i praktiken krävs det att du är trygg och erfaren i din yrkesroll och är lyhörd inför kundens behov och livssituation, du vet när du ska dra dig tillbaka och när du ska träda fram i din roll. Det ställs stora krav på ditt engagemang, självständighet, inlevelseförmåga, bemötande och uthållighet.

God samarbetsförmåga är oerhört viktig i din roll som personlig assistent. Det krävs att du är en mästare på möten och att du kan samverka med kunden, kollegor, den enskildes nätverk och familj samt med andra professioner.

Du ska vara en del i arbetet dag, kväll, natt och helg, med omsorg och aktiviteter tillsammans med kunden i ett mindre arbetslag. Din främsta uppgift är att, i samråd med kunden, planera och utforma stöd, service och omsorg som är individuellt anpassat för att kunden ska kunna leva som andra; med livskvalitet och goda levnadsvillkor. Förutsättningar för individuell utveckling ska ges för kunden.

Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp, därför är det viktigt att du känner dig säker i dokumentation.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer
Att vara personlig assistent innebär ständig utveckling och vi förutsätter att du som söker är engagerad både i utvecklingen av din egen yrkesroll såväl som i verksamhetens.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ha en avslutad gymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har läst vård- och omsorgsprogrammet eller har en  utbildning som personlig assistent. 

Du ska kunna ta emot både lyft- och medicindelegering efter genomgången utbildning och vi förväntar oss att du kan vistas i alla typer av hem, trots att rökning och djur kan förekomma. Det är även viktigt att du har goda datorkunskaper och dokumentationsvana.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent och har erfarenhet av dokumentationssystemet Procapita. Det är en fördel, men inget krav, om du har B-körkort och tillgång till egen bil då detta underlättar för dig att ta dig till och från arbetet, som kan förekomma i hela Helsingborgs stad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval sker löpande så vänta inte med att inkomma med din ansökan.

Övrig information
Sista ansökningsdag:  2022-10-30

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid 75-90% eller enligt överenskommelse

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Personlig Assistent Helsingborg Ref:98

Ansök    Okt 5    Hil Assistans AB    Personlig assistent
Positiv assistent till aktiv man Jag är en man i centrala Helsingborg på 53 år som söker en assistent på ca 26 timmar schemalagt i veckan. Tillträde omgående. Dag- och kvällstid. Främst söker jag assistenter i åldern 50-60 år. Jag lever ett aktivt liv. Jobbar, har stort socialt umgänge, föreningsengagemang och särbo. Som min personliga assistent kompenserar du mina svaga muskler – tänka, besluta och sätta igång gör jag själv. Sitter i permobil, kör bil sj... Visa mer
Positiv assistent till aktiv man
Jag är en man i centrala Helsingborg på 53 år som söker en assistent på ca 26 timmar schemalagt i veckan. Tillträde omgående. Dag- och kvällstid. Främst söker jag assistenter i åldern 50-60 år.
Jag lever ett aktivt liv. Jobbar, har stort socialt umgänge, föreningsengagemang och särbo. Som min personliga assistent kompenserar du mina svaga muskler – tänka, besluta och sätta igång gör jag själv.
Sitter i permobil, kör bil själv och behövliga hjälpmedel för att hjälpa mig finns.


Du har helst dessa egenskaper:
· Över 18 år
· God fysik (inga ryggbesvär osv)
· God, inte nödvändigtvis perfekt, svenska.
· Bo i Helsingborgs kommun
· Körkort (undantag kan göras)
· Erfarenhet av att ha arbetat som personlig assistent
· Stort kulturintresse är ett plus
Som person behöver du vara trygg i dig själv, kunna anpassa dig till olika situationer och ha en stor känsla för integritet och empati.
I ansökan vill jag att du berättar mer om dig själv, med utgångspunkt från det jag skrivit i denna annons. Jag lägger stor vikt vid personligheten och ingen tidigare erfarenhet krävs.
HIL Assistans AB är helägt av Helsingborgskooperativet för Independent Living (HIL).
Kollektivavtal finns. Visa mindre

Personlig assistent, dagtid.

Personlig assistent På Assistanspoolen arbetar vi med människor och här finns plats för både livsglädje och allvar. Assistanspoolen är ett privat omsorgsföretag som utför personlig assistans sedan 1994 då LSS (1993:387), lag om stöd och service till vissa funktionshindrade trädde i kraft. Företaget har idag ca 80 kunder med olika behov. Det kan vara allt från barn till äldre människor. Assistanspoolens affärsidé är att leverera kvalitativ anpassad personli... Visa mer
Personlig assistent
På Assistanspoolen arbetar vi med människor och här finns plats för både livsglädje och allvar. Assistanspoolen är ett privat omsorgsföretag som utför personlig assistans sedan 1994 då LSS (1993:387), lag om stöd och service till vissa funktionshindrade trädde i kraft.
Företaget har idag ca 80 kunder med olika behov. Det kan vara allt från barn till äldre människor. Assistanspoolens affärsidé är att leverera kvalitativ anpassad personlig assistans och att synliggöra och tillgodose varje persons unika behov. Våra kunder har varierande psykiska och/eller fysiska funktionsnedsättningar. Vi vill alltid att vårt bemötande ska utifrån från ett professionellt förhållningsätt från kompetenta och engagerade medarbetare. Glädje och omtanke ska spegla verksamheten. Vårt varumärke står för "Omtanke och värme" och detta genomsyrar vårt sätt att bemöta våra kunder och varandra. I vår verksamhet arbetar vi efter våra värdeord; TEKK - Tillit, Engagemang, Kompetens och Kommunikation. Värdeorden betyder mycket för oss, vad betyder de för dig?
Roll och uppgift:
Att arbeta som personlig assistent innebär att ingå i ett sammanhang och i ett samarbete som bidrar till att en annan människas vardag fungerar.
Vi söker en assistent till kvinna med MS i centrala Helsingborg. I detta uppdraget kommer du att hjälpa till med allt som rör kundens vardag. Du behöver vara simkunnig och vara trygg i vatten då kunden tränar i bassäng 1ggr/v. Arbetstiden är förlagd måndag-fredag, dagtid.
Du som söker:
Att stödja en medmänniska i vardagen är en uppgift som kräver respekt, omtanke, kreativitet men också en humanitär livsinställning. Du som söker har en personlig trygghet och mognad som du har samlat på dig genom olika erfarenheter i livet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom omvårdnad och/eller som personlig assistent. För att passa ihop med kunden tror vi att du är jordnära, empatisk och har förmåga att plocka fram ett humoristiskt perspektiv i vardagliga händelser.
Din ansökan ska innehålla dels ett CV och dels ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av tjänsten, vem du är som person och vilka erfarenheter och utbildningar du har som är värdefulla i rollen som personlig assistent.
Intresserad?
Urval sker löpande och utvalda kandidater kommer kalls till intervju. Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Personlig assistent, natt med jour.

Personlig assistent På Assistanspoolen arbetar vi med människor och här finns plats för både livsglädje och allvar. Assistanspoolen är ett privat omsorgsföretag som utför personlig assistans sedan 1994 då LSS (1993:387), lag om stöd och service till vissa funktionshindrade trädde i kraft. Företaget har idag ca 80 kunder med olika behov. Det kan vara allt från barn till äldre människor. Assistanspoolens affärsidé är att leverera kvalitativ anpassad personli... Visa mer
Personlig assistent
På Assistanspoolen arbetar vi med människor och här finns plats för både livsglädje och allvar. Assistanspoolen är ett privat omsorgsföretag som utför personlig assistans sedan 1994 då LSS (1993:387), lag om stöd och service till vissa funktionshindrade trädde i kraft.
Företaget har idag ca 80 kunder med olika behov. Det kan vara allt från barn till äldre människor. Assistanspoolens affärsidé är att leverera kvalitativ anpassad personlig assistans och att synliggöra och tillgodose varje persons unika behov. Våra kunder har varierande psykiska och/eller fysiska funktionsnedsättningar. Vi vill alltid att vårt bemötande ska utifrån från ett professionellt förhållningsätt från kompetenta och engagerade medarbetare. Glädje och omtanke ska spegla verksamheten. Vårt varumärke står för "Omtanke och värme" och detta genomsyrar vårt sätt att bemöta våra kunder och varandra. I vår verksamhet arbetar vi efter våra värdeord; TEKK - Tillit, Engagemang, Kompetens och Kommunikation. Värdeorden betyder mycket för oss, vad betyder de för dig?
Roll och uppgift:
Att arbeta som personlig assistent innebär att ingå i ett sammanhang och i ett samarbete som bidrar till att en annan människas vardag fungerar.
Vi söker en assistent för ett vikariat hos en rullstolsburen man med en muskelsjukdom som gör att han har ett omfattande vårdbehov. Han har även allergier som gör att du som assistent inte får bära starka dofter.
Kunden har önskemål om att all hans personal skall vara fullvaccinerade samt ha körkort och tillgång till egen bil.
Du som söker:
Att stödja en medmänniska i vardagen är en uppgift som kräver respekt, omtanke, kreativitet men också en humanitär livsinställning. Du som söker har en personlig trygghet och mognad som du har samlat på dig genom olika erfarenheter i livet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom omvårdnad och/eller som personlig assistent. För att passa ihop med kunden tror vi att du är jordnära, empatisk och har förmåga att plocka fram ett humoristiskt perspektiv i vardagliga händelser.
Din ansökan ska innehålla dels ett CV och dels ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av tjänsten, vem du är som person och vilka erfarenheter och utbildningar du har som är värdefulla i rollen som personlig assistent.
Intresserad?
Urval sker löpande och utvalda kandidater kommer kalls till intervju. Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Personlig assistent, tim Helsingborg

Personlig assistent På Assistanspoolen arbetar vi med människor och här finns plats för både livsglädje och allvar. Assistanspoolen är ett privat omsorgsföretag som utför personlig assistans sedan 1994 då LSS (1993:387), lag om stöd och service till vissa funktionshindrade trädde i kraft. Företaget har idag ca 80 kunder med olika behov. Det kan vara allt från barn till äldre människor. Assistanspoolens affärsidé är att leverera kvalitativ anpassad personli... Visa mer
Personlig assistent
På Assistanspoolen arbetar vi med människor och här finns plats för både livsglädje och allvar. Assistanspoolen är ett privat omsorgsföretag som utför personlig assistans sedan 1994 då LSS (1993:387), lag om stöd och service till vissa funktionshindrade trädde i kraft.
Företaget har idag ca 80 kunder med olika behov. Det kan vara allt från barn till äldre människor. Assistanspoolens affärsidé är att leverera kvalitativ anpassad personlig assistans och att synliggöra och tillgodose varje persons unika behov. Våra kunder har varierande psykiska och/eller fysiska funktionsnedsättningar. Vi vill alltid att vårt bemötande ska utifrån från ett professionellt förhållningsätt från kompetenta och engagerade medarbetare. Glädje och omtanke ska spegla verksamheten. Vårt varumärke står för "Omtanke och värme" och detta genomsyrar vårt sätt att bemöta våra kunder och varandra. I vår verksamhet arbetar vi efter våra värdeord; TEKK - Tillit, Engagemang, Kompetens och Kommunikation. Värdeorden betyder mycket för oss, vad betyder de för dig?
Roll och uppgift:
Att arbeta som personlig assistent innebär att ingå i ett sammanhang och i ett samarbete som bidrar till att en annan människas vardag fungerar.
Vi söker assistenter som kan arbeta vid korttidsfrånvaro samt vid planerad frånvaro. Arbetstiden varierar beroende på uppdrag.
Du som söker:
Att stödja en medmänniska i vardagen är en uppgift som kräver respekt, omtanke, kreativitet men också en humanitär livsinställning. Du som söker har en personlig trygghet och mognad som du har samlat på dig genom olika erfarenheter i livet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom omvårdnad och/eller som personlig assistent. För att passa ihop med kunden tror vi att du är jordnära, empatisk och har förmåga att plocka fram ett humoristiskt perspektiv i vardagliga händelser.
Din ansökan ska innehålla dels ett CV och dels ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av tjänsten, vem du är som person och vilka erfarenheter och utbildningar du har som är värdefulla i rollen som personlig assistent.
Intresserad?
Urval sker löpande och utvalda kandidater kommer kalls till intervju. Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Positiv och varm man sökes som personlig assistent till en glad tonårskille

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget (enligt God Assistans policy kräver vi belastningsutdraget för arbete på HVB-hem) från polisens hemsida här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Positiv och omtänksam personlig assistent på 50% till en tonårskille i Hels

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, men du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget (enligt God Assistans policy kräver vi belastningsutdraget för arbete på HVB-hem) från polisens hemsida här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Kramgo och aktiv kille söker personlig assistent (RE05)

Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett a... Visa mer
Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

.

Jag är en kille på 15 år och bor med min familj, hund och katter i en villa utanför Höganäs. Du kommer att hjälpa mig både på skolan och i hemmet. Efter skolan kommer du följa med på olika aktiviteter som jag tycker om. Så som promenader, simma/bada, ridning och cykelturer. Då jag gillar att vara ute i alla väder och är mycket aktiv så är det ju bra om du också gillar det. Du kommer vara ett stöd för mig både när jag är hemma och iväg.

Jag har en fantastisk familj som kommer välkomna dig in i familjen med öppna armar. Då du även kommer att vara en del i deras vardag, är det därför viktigt att du trivs med ett socialt arbete och kan samarbeta med andra.

Jag har grav autism och grav utvecklingsstörning, vilket innebär att jag behöver din hjälp att skapa struktur i min vardag. Jag behöver stöd i att veta vad jag ska göra och när, jag kommunicerar framförallt med bilder, men förstår allt du säger och jag kan själv använda en del ord.

Jag söker dig som har kunskap och erfarenhet i tydliggörande pedagogik, är fysiskt stark med ett gott tålamod och förståelse för att det ibland kan bli lite rörigt för mig. Har du dessutom erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt en god förmåga att läsa av din omgivning så tror jag att du är helt rätt person för jobbet.

Tjänsten kommer att vara på cirka 30% och arbetstiderna förlagda, dag, kväll och helg. Du kommer arbeta både i skolan och i hemmet. Jag och min familj välkomnar alla att söka tjänsten och vi uppskattar att du precis som vi kan se ett samarbete under en längre tid.

För att arbeta med barn med funktionsnedsättning krävs att du kan uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Det beställer du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Vi kommer endast att kontakta kandidater som är aktuella för intervju.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Matilda på [email protected] Visa mindre

Timvikarie sökes till 6-årig pojke strax utanför Helsingborg

Är du en person som tycker om att jobba med barn och vill vara en viktig del av någons liv så är detta tjänsten för dig! Jag är en glad sexårig pojke som söker personliga assistententer som kan hjälpa och stötta mig i vardagen. Till mitt team önskar jag assistenter som är genuint intresserade av att jobba med barn och som har ett respektfullt och varmt bemötande. Jag bor tillsammans med min familj i en villa strax utanför Helsingborg. Jag behöver hjälp m... Visa mer
Är du en person som tycker om att jobba med barn och vill vara en viktig del av någons liv så är detta tjänsten för dig!

Jag är en glad sexårig pojke som söker personliga assistententer som kan hjälpa och stötta mig i vardagen. Till mitt team önskar jag assistenter som är genuint intresserade av att jobba med barn och som har ett respektfullt och varmt bemötande. Jag bor tillsammans med min familj i en villa strax utanför Helsingborg.

Jag behöver hjälp med det mesta i min vardag då jag har både motorisk och intellektuell funktionsnedsättning. Jag får mat via knapp på magen, har också epilepsi och luftvägsproblematik så det finns en del medicinska inslag i tjänsten.

Det är viktigt att du är glad, fantasifull och tar egna initiativ så att jag får en rolig och meningsfull vardag med personer jag kan förlita mig på. Då jag kommunicerar på mitt egna sätt är samspel, lyhördhet och kontinuitet viktigt. På grund av min medicinska situation behöver du vara på din vakt och ha en förmåga att behålla lugnet i stressiga situationer.

Om du är kvinna eller man spelar ingen roll, inte heller hur gammal du är, men du får gärna ha erfarenhet av att arbeta med barn, personlig assistans, omvårdnad eller liknande. Störst vikt kommer dock att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Vi söker timvikarie vid behov. Arbetspassen är huvudsakligen förlagda dagtid på vardagar men helgpass kan också förekomma enligt överenskommelse.

Som personlig assistent till mig kommer du att få vara med mig både på förskolan och i mitt hem.

Låter detta intressant och du tror att du skulle passa som personlig assistent till mig? Då är du välkommen att skicka in din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och ett CV!

PERSONLIG ASSISTANS - VAD INNEBÄR DET?

Personlig Assistans handlar i grund och botten om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet, exempelvis att klä sig själv, att ta en promenad, att överhuvudtaget få vardagen fungerande. Vår bransch gör skillnad för människor - på riktigt. Yrket som personlig assistent ställer höga krav på flexibilitet, ansvarstagande och respekt. Din förmåga att arbeta utifrån kundens fokus och önskemål är avgörande för din lämplighet som personlig assistent. Respekt, Engagemang och Nyfikenhet är Frösundas värderingar och något som du förväntas arbeta utifrån.

VI ERBJUDER DIG

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

OM FRÖSUNDA PERSONLIG ASSISTANS

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

ÖVRIG INFORMATION

- Anställningsform: Visstidsanställning så länge assistansuppdraget varar samt behovsanställning.

- Tillträde: Enligt överenskommelse.

Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning".

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande.

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Marielle Larsson, verksamhetschef, 010-130 40 01

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent sökes till 19-årig tjej i Helsingborg (70-80% + timv...

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu kvinnliga personliga assistenter som antingen vill arbeta på schema ca 70-80% eller som timvikarier hos en av våra kunder i Helsingborg. Kunden är en glad, aktiv och viljestark tjej på 19 år. Hon söker dig som är påhittig, flexibel, utåtriktad och inte är allergisk mot djur då familjen har både katter och hästar. Arbetsuppgifterna innebär dels att hjälpa kunden i mat- och hygiensituationer och dels att följa med på akt... Visa mer
Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu kvinnliga personliga assistenter som antingen vill arbeta på schema ca 70-80% eller som timvikarier hos en av våra kunder i Helsingborg. Kunden är en glad, aktiv och viljestark tjej på 19 år. Hon söker dig som är påhittig, flexibel, utåtriktad och inte är allergisk mot djur då familjen har både katter och hästar.

Arbetsuppgifterna innebär dels att hjälpa kunden i mat- och hygiensituationer och dels att följa med på aktiviteter såsom att spela/tävla i boccia och racerunning, vattengymnastik, voltige, rida, hänga med kompisar, åka iväg och fika, gå på fester/discon, göra läxor och interagera med övriga familjen.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Bil finns till förfogande.

Ingen direkt sjukvård är aktuell i uppdraget och därför krävs ingen vårdutbildning, men erfarenhet av tidigare assistentjobb är bra. Viktigast är din personlighet.

Arbetstider

Du kommer ha ett treveckorsschema där arbetspassen är förlagda eftermiddagar/kvällar måndag till fredag, samt var tredje helg lördag-söndag kl. 10.00-18.00. Under lov och lediga dagar kan arbetstiderna komma att justeras.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Visstidsanställning (så länge uppdraget varar)

- Omfattning: Deltid (ca. 70-80%) + timvikare/behovsanställning

- Arbetstid: Måndag-fredag ca. 14.30-21.00 samt lördag-söndag var tredje vecka kl. 10.00-18.00

- Tillträde: Omgående

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Sista ansökningsdag

2022-10-31

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Jennifer Ericsson, Verksamhetschef
Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent, 2 st Gravvik ca 60-90%, ref.nr 223-2022

Jag är en kvinna på 66 år med Huntington. Bor i villa i Ramlösa. Arbetet innebär personlig omvårdnad, förflyttningar och allt i ett hem förekommande sysslor. Det viktigaste är att du kan känna empati och att du passar in i gänget. Jag lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du bör vara psykiskt och fysiskt stark pga omständigheter i vardagen. Att vara flexibel, punktlig, ha en positiv livssyn och framåtanda är egenskaper jag värderar högt. Arbetet inne... Visa mer
Jag är en kvinna på 66 år med Huntington. Bor i villa i Ramlösa. Arbetet innebär personlig omvårdnad, förflyttningar och allt i ett hem förekommande sysslor.
Det viktigaste är att du kan känna empati och att du passar in i gänget. Jag lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du bör vara psykiskt och fysiskt stark pga omständigheter i vardagen. Att vara flexibel, punktlig, ha en positiv livssyn och framåtanda är egenskaper jag värderar högt.
Arbetet innebär dubbel bemanning dygnet runt. Arbetstiden är oregelbunden, dygnspass och helg.
ca 60% Gravvik, startar i November 2022
ca 90% Gravvik, startar i December 2022
Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning, referenser och eventuella lönekrav. Före erbjudande om anställning måste utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Glöm inte att ange referensnummer. Rekrytering kommer att påbörjas under annonstiden. Ange refnr: 223-2022 i ansökan. Visa mindre

Personlig assistent för en 18 årig kille.

Vi söker en erfaren personlig assistent som kan jobba för en kille i 18 års ålder som är man och talar arabiska. Tjänsten är på heltid. Du kommer att arbeta själv med brukaren som är rullstolsbunden och det krävs lyft. Viktigt att du är positiv och motiverad till att jobba med människor som är funktionshindrade. Visa mer
Vi söker en erfaren personlig assistent som kan jobba för en kille i 18 års ålder som är man och talar arabiska. Tjänsten är på heltid.
Du kommer att arbeta själv med brukaren som är rullstolsbunden och det krävs lyft. Viktigt att du är positiv och motiverad till att jobba med människor som är funktionshindrade. Visa mindre

Personlig assistent på 70 % till en glad tjej i Helsingborg.

Ansök    Sep 26    Humana AB    Personlig assistent
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.   Vi söker nu en personlig assistent till vår kund som är en tjej på 20 år som bor hemma med sin familj på Råå. Tjänsten är på 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar och arbetspassen är förlagda på vardagar och helger och arbetstiden är vardag... Visa mer
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.  
Vi söker nu en personlig assistent till vår kund som är en tjej på 20 år som bor hemma med sin familj på Råå. Tjänsten är på 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar och arbetspassen är förlagda på vardagar och helger och arbetstiden är vardagar 15-20 och helger 8-20. Förekommer även dygnspass med 7 timmars väntetid. 
Kunden är funktionshindrad p.g.a. en kromosomavvikelse. Hon sitter i rullstol, men kan köra själv inomhus och elrullstol utomhus. Kommunikationen fungerar bra med stödtecken, bilder, ljud och kroppsspråk. Passerad mat och dryck går fint via munnen, men får näring som komplement och mediciner via sondknapp på magen. Alla i flickans omgivning upplever henne som glad, positiv, nyfiken och framåt. Älskar djur, att leka med vatten, bada, spela på sin iPad, måla, lyssna på musik, träffa vänner och allt möjligt annat!

Kunden bor på Råå tillsammans med sina föräldrar och ett yngre syskon och hund. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att hjälpa flickan med personlig hygien, matsituationer och övriga aktiviteter i och utanför hemmet.
För att trivas i rollen som personlig assistent tror vi att du är lugn, trygg och ansvarsfull, men också kreativ, initiativrik och flexibel. Du behöver inte ha vårdutbildning, dock ska du inte vara helt främmande för sjukvård och medicinering, samt vara omhändertagande och lyhörd. Vi vill att du ska ha erfarenhet att ta hand om funktionshindrade, helst erfarenhet av funktionshindrade barn och ungdomar / unga vuxna. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om stödtecken och bildkommunikation samt motorisk träning. Viktigast är dock att du är genuint intresserad av människor samt är glad och positiv!
Du har bil och körkort, är en van bilförare, och är inte allergisk mot hundar.

En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid och nattid på vardag och helg. Tjänstgöringsgraden är 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar. 
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: 2022 09 24 - upplärning sker innan. Anställningen löper så länge assistansuppdraget varar. 

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent Rydebäck

AB OmsorgsCompagniet i Norden har funnits sedan 2003. Vi finns i dagsläget etablerade i Stockholm, Göteborg , Malmö, Örebro och Vindeln. OmsorgsCompagniet i Norden består av personlig assistans, avlösning, ledsagning, boendestöd och stödboende. Nu söker vi personal till vår kund i Rydebäck. Kunden är ett barn och behöver hjälp med trak, sondmatning och all omvårdnad. Tjänsten är primärt ett nattjänst med arbetstider 23-07 4 dagar i veckan, möjlighet til... Visa mer
AB OmsorgsCompagniet i Norden har funnits sedan 2003. Vi finns i dagsläget etablerade i Stockholm, Göteborg , Malmö, Örebro och Vindeln. OmsorgsCompagniet i Norden består av personlig assistans, avlösning, ledsagning, boendestöd och stödboende.Nu söker vi personal till vår kund i Rydebäck. Kunden är ett barn och behöver hjälp med trak, sondmatning och all omvårdnad. Tjänsten är primärt ett nattjänst med arbetstider 23-07 4 dagar i veckan, möjlighet till att arbeta både natt- och dagpass finns.

För att du ska kunna ge den bästa assistansen till våra kunder tror vi att du ska vara lyhörd, och ha en god förståelse för vad ett bra bemötande innebär för våra kunder. Att man brinner för att hjälpa andra, du gör ditt yttersta för att kunden ska få den hjälp hen behöver. Att du är ansvarsfull och ödmjuk trygg i dig själv, och du behärskar det svenska språket. Våra kunder har olika behov men alla behöver stöd i vardagen. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är städning, matlagning, av-på klädning, hjälp med hygien, dusch, toalettbesök och följa med på kundens olika aktiviteter.OmsorgsCompagniet värnar om både kunders säkerhet och trygghet, samt personalens trygghet och har därför som rutin att alltid begära ett utdrag ur belastningsregistret på samtliga personer som anställs i företaget. Detta innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor - beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4423-enskild-person-belastningsregistret/ Visa mindre

Jobba som timvikarie och gör skillnad på riktigt. Helsingborg med omnejd!

Ansök    Sep 22    Humana AB    Personlig assistent
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro?  I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.   Vi söker nu ett antal assistenter som timvikarier till våra kunder i Helsingborg med omnejd. Vår assistans vänder sig till både vuxna och barn med olika funktionsnedsättningar. Som personlig assistent hjälper du kunden i vardagen med de grundl... Visa mer
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro?  I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.  
Vi söker nu ett antal assistenter som timvikarier till våra kunder i Helsingborg med omnejd. Vår assistans vänder sig till både vuxna och barn med olika funktionsnedsättningar. Som personlig assistent hjälper du kunden i vardagen med de grundläggande behoven så som personlig hygien, förflyttningar och kommunikation. Utöver det hjälper du kunden med andra förekommande uppgifter exempelvis aktiviteter, hushållsarbeten och träning.
För arbetet krävs att du är flexibel och trygg i din arbetsroll samt har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi ser gärna sökande med erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning, samt sökande som studerar eller fullgjort en vårdutbildning.
Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen. Om du är den som erbjuds tjänsten förväntas du utföra en webbaserad introduktionsutbildning för personliga assistenter. Utbildningen syftar till att skapa trygghet
En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär tim vid behov med varierade arbetstider.
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:Omgående. Anställningen löper så länge assistansuppdraget varar. 

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent till tjej i Landskrona

Albatross Personlig Assistans AB är ett personligt assistansföretag i Lund med 25 brukare och ca 150 anställda. Vi strävar efter att vara det personliga, familjära företaget med hög serviceanda och god tillgänglighet . Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se Vill du ha ett jobb där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Där kvalité och närhet är viktigt. Välkommen till oss på Albatross! Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se... Visa mer
Albatross Personlig Assistans AB är ett personligt assistansföretag i Lund med 25 brukare och ca 150 anställda. Vi strävar efter att vara det personliga, familjära företaget med hög serviceanda och god tillgänglighet . Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se

Vill du ha ett jobb där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Där kvalité och närhet är viktigt. Välkommen till oss på Albatross! Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se

Yrket som personlig assistent ställer höga krav på flexibilitet, ansvar och respekt. Att vara personlig assistent är ett stimulerande och utmanande arbete där din förmåga att arbeta utifrån vår brukares önskemål är helt avgörande

Är du den vi söker?

Vi söker en glad assistent till vår brukare med Autism boendes utanför Landskrona.

Arbetet är förlagt både i hemmet och i skolan. Tiderna är kl 06-13:30 samt 13:30-19 och ev någon helg vid behov.

Enligt lagen om registerkontroll och Albatross personlig assistans policy ska den som jobbar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt arbete med barn med funktionsnedsättning, blankett finner du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansökningarna bearbetats löpande och kan tillsättas omgående så tveka inte att skicka in. Visa mindre

Ung man i Helsingborg söker assistent

Ansök    Sep 23    Humana AB    Personlig assistent
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor. Nu söker vi personlig assistent till en man på 22 år bosatt i Helsingborg. Han bor i en eg... Visa mer
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Nu söker vi personlig assistent till en man på 22 år bosatt i Helsingborg. Han bor i en egen lägenhet och har aktiv assistans dygnet runt samt viss dubbelassistans för aktiviteter utanför hemmet. Till följd av sin funktionsnedsättning behöver han hjälp med all personlig omsorg, aktiviteter, kommunicering samt att sköta förekommande hushållssysslor. Vana vid sondmatshantering är bra erfarenhet men inte nödvändigt för anställning. Mannen använder rullstol som assistent hjälper till att manövrera (vanlig samt elrullstol), taklift, vårdsäng mm för att underlätta vardagen. Utöver den fysiska funktionsnedsättningen har han även kognitiv funktionsnedsättning. Han kommunicerar genom lite ljud men du som assistent läser också av hans kroppsspråk och mimik för att tolka vad han vill och hur han mår för att hjälpa honom på rätt sätt. Mannen gillar långa promenader, att vara vid havet, umgås med familj och kompisar, gå på köpcentrum, baka mm. Åker gärna buss med assistent men har även egen anpassad bil att tillgå.

Arbetspassen är förlagda kl. 07.45-20.00 respektive kl. 19.45-08.00, arbetspass för dubbelassistans planeras efter behov och aktiviteter. Vi söker en assistent för visstidsanställning ca 75% enligt schema under perioden 220901-230630 med möjlighet till förlängning.

Vi söker dig som är positiv och kan bjuda på dig själv och hoppas att du vill vara del i en positiv grupp med högt i tak, dagliga skratt och stor gemenskap. Tveka inte utan skicka in din ansökan på en gång! Visa mindre

Personlig assistent till tjej i Landskrona

Albatross Personlig Assistans AB är ett personligt assistansföretag i Lund med 25 brukare och ca 150 anställda. Vi strävar efter att vara det personliga, familjära företaget med hög serviceanda och god tillgänglighet . Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se Vill du ha ett jobb där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Där kvalité och närhet är viktigt. Välkommen till oss på Albatross! Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se... Visa mer
Albatross Personlig Assistans AB är ett personligt assistansföretag i Lund med 25 brukare och ca 150 anställda. Vi strävar efter att vara det personliga, familjära företaget med hög serviceanda och god tillgänglighet . Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se

Vill du ha ett jobb där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Där kvalité och närhet är viktigt. Välkommen till oss på Albatross! Lär känna oss bättre på www.albatross-pa.se

Yrket som personlig assistent ställer höga krav på flexibilitet, ansvar och respekt. Att vara personlig assistent är ett stimulerande och utmanande arbete där din förmåga att arbeta utifrån vår brukares önskemål är helt avgörande

Är du den vi söker?

Vi söker en glad assistent till vår brukare med Autism boendes utanför Landskrona.

Arbetet är förlagt både i hemmet och i skolan. Tiderna är kl 06-13:30 samt 13:30-19 och ev någon helg vid behov.

Enligt lagen om registerkontroll och Albatross personlig assistans policy ska den som jobbar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt arbete med barn med funktionsnedsättning, blankett finner du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansökningarna bearbetats löpande och kan tillsättas omgående så tveka inte att skicka in. Visa mindre

Personlig assistent sökes till 25-årig kille i Kristianstad (ca 70%)

BESKRIVNING AV TJÄNSTEN Vi söker nu en personlig assistent som vill arbeta hos en av våra kunder i Kristianstad. Kunden är en lugn och trevlig kille på 25 år vars intressen är musik, datorer och datorspel. Just nu söker han dig som vill arbeta som assistent hos honom, dygnspass med en schemarad som innefattar 70% (motsvarar 7 dygn på 4 veckor). Kunden har en muskelsjukdom som gör att han främst behöver fysisk hjälp med allt från mat- och hygiensituatione... Visa mer
BESKRIVNING AV TJÄNSTEN

Vi söker nu en personlig assistent som vill arbeta hos en av våra kunder i Kristianstad. Kunden är en lugn och trevlig kille på 25 år vars intressen är musik, datorer och datorspel. Just nu söker han dig som vill arbeta som assistent hos honom, dygnspass med en schemarad som innefattar 70% (motsvarar 7 dygn på 4 veckor).

Kunden har en muskelsjukdom som gör att han främst behöver fysisk hjälp med allt från mat- och hygiensituationer, hjälp vid förflyttningar och, när önskemål finns - följa med på aktiviteter. Han kan själv berätta vad han behöver hjälp med och hur han vill ha hjälpen.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs. Viktigast är din personlighet och ditt engagemang.

Arbetstider

Du kommer ha ett schema som innebär arbete kl. 9.00-9.00 (dygnspass) varav 9 timmars sovande jour. Helgpass förekommer varannan helg.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Visstid så länge uppdraget varar.

- Omfattning: Deltid ca 70 %.

- Arbetstider: Dygnspass kl. 9.00-9.00.

- Tillträde: 20 oktober

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag

2022-10-10

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Jennifer Ericsson, Verksamhetschef Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Assistent på timmar sökes till ung man i Helsingborg

Ansök    Sep 20    Humana AB    Personlig assistent
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor. Nu söker vi personlig assistent till en man på 22 år bosatt i Helsingborg. Han bor i en eg... Visa mer
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Nu söker vi personlig assistent till en man på 22 år bosatt i Helsingborg. Han bor i en egen lägenhet och har aktiv assistans dygnet runt samt viss dubbelassistans för aktiviteter utanför hemmet. Till följd av sin funktionsnedsättning behöver han hjälp med all personlig omsorg, aktiviteter, kommunicering samt att sköta förekommande hushållssysslor. Vana vid sondmatshantering är bra erfarenhet men inte nödvändigt för anställning. Mannen använder rullstol som assistent hjälper till att manövrera (vanlig samt elrullstol), taklift, vårdsäng mm för att underlätta vardagen. Utöver den fysiska funktionsnedsättningen har han även kognitiv funktionsnedsättning. Han kommunicerar genom lite ljud men du som assistent läser också av hans kroppsspråk och mimik för att tolka vad han vill och hur han mår för att hjälpa honom på rätt sätt. Mannen gillar långa promenader, att vara vid havet, umgås med familj och kompisar, gå på köpcentrum, baka mm. Åker gärna buss med assistent men har även egen anpassad bil att tillgå.

Arbetspassen är förlagda kl. 07.45-20.00 respektive kl. 19.45-08.00, arbetspass för dubbelassistans planeras efter behov och aktiviteter. Vi söker en assistent för timanställning vid behov.

Vi söker dig som är positiv och kan bjuda på dig själv och hoppas att du vill vara del i en positiv grupp med högt i tak, dagliga skratt och stor gemenskap. Tveka inte utan skicka in din ansökan på en gång! Visa mindre

Personlig assistent sökes i Helsingborg!

Bra Assistans i Örebro AB arbetar med personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialförsäkringsbalken och Socialtjänstlagen (SoL). Alla människor har rätt till ett bra liv och det eftersträvar vi på Bra Assistans i Örebro AB - vi styrs av kundens behov! Bra Assistans i Örebro AB har huvudkontor i Örebro men andra kontor i Göteborg, Västerås och Stockholm. Kunder oc... Visa mer
Bra Assistans i Örebro AB arbetar med personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialförsäkringsbalken och Socialtjänstlagen (SoL).
Alla människor har rätt till ett bra liv och det eftersträvar vi på Bra Assistans i Örebro AB - vi styrs av kundens behov! Bra Assistans i Örebro AB har huvudkontor i Örebro men andra kontor i Göteborg, Västerås och Stockholm. Kunder och anställda runt om i hela landet.
Vi söker dig som är kvinna och är intresserad av att jobba som personlig assistent hos en kvinna i 60-årsåldern med halsryggmärgskada. Hon bor i Helsingborg med sin man. Det är en stor merit ifall du har erfarenhet av arbete inom?personlig assistans. Arbetet kan innefatta allt från omvårdnad, intimhygien, förflyttningar, matlagning, hushållssysslor, hjälp vid fritidsaktiviteter, m.m. Du hjälper till att utföra vardagsbestyr tillsammans med den enskilde, såsom att laga mat, städa och tvätta, promenera, pyssla, m.m. Du måste också kunna anpassa dig efter den enskildes eget tempo som varierar från dag till dag.
Arbetsplatsen är i den enskildes hem och var än den enskilde befinner sig.
Arbetstiderna är förlagda på dagtid, kvällstid, och helger. Vi ser gärna att du även kan arbeta med kort framförhållning vid behov, p.g.a sjukdom o dyl.
Vi ser gärna att du som söker tjänsten har ett flexibelt och självständigt arbetssätt och lätt kan anpassa dig till nya situationer. Du måste kunna ta ansvar då du arbetar utifrån den enskildes behov. Du ska ha god kompetens i dokumentation samt ha ett professionellt förhållningssätt. Du som söker har ett genuint intresse och känsla för omsorg om människor.
Övriga egenskaper hos dig som är bra i jobbet är ett gott humör, lugn, tålamod, och att du är ansvarstagande. Du ska kunna tala flytande svenska då detta är ett jobb där bra kommunikation är väldigt viktigt.
Vi intervjuar löpande och tjänsten tillsätts snarast, enligt överenskommelse. Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!
Vi på Bra Assistans värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta utdrag på samtliga personer som anställs i företaget. Detta innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Visa mindre

Personlig assistent till en glad och härlig kille i Landskrona

Ansök    Sep 19    Liv ihop AB (publ)    Personlig assistent
Om oss Vi på Livihop Syd arbetar med både barn och ungdomar samt vuxna som är assistansberättigade. Vi har varit verksamma i många år och har en målsättning att vara både professionella men även personliga i vårt bemötande både med kund och assistent. Vi värnar om våra kunder och vi tror på alla människor lika värde. Vårt mål är att kunna ge våra kunder en så god livskvalitet som möjligt och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare för dig som personlig a... Visa mer
Om oss

Vi på Livihop Syd arbetar med både barn och ungdomar samt vuxna som är assistansberättigade. Vi har varit verksamma i många år och har en målsättning att vara både professionella men även personliga i vårt bemötande både med kund och assistent. Vi värnar om våra kunder och vi tror på alla människor lika värde. Vårt mål är att kunna ge våra kunder en så god livskvalitet som möjligt och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare för dig som personlig assistent.

Om dig

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en härlig kille i Landskrona. Du bör vara lyhörd och tålmodig i ditt bemötande med kunden. Erfarenhet av att ha arbetat som personlig assistent tidigare samt erfarenhet av olika hjälpmedel, taklift, rullstol och liknande är meriterande men inte krav. Du måste inte ha någon erfarenhet eller vara utbildad. Det viktiga är att du har ett stort hjärta och ett sinne för humor.

Du som söker brinner för att arbeta med människor, du har god arbetsmoral och är ansvarstagande. Du bör vara villig att arbeta på kundens villkor och lyhördhet är ytterst viktigt i din roll. Inga prickar i registret bör finnas och du bör kunna behärska svenska språket väl.

Om tjänsten

Tjänsten är en 60% tjänst där du arbetar både eftermiddag, kväll och natt. Tjänsten innebär exempelvis arbete med olika hjälpmedel, dusch, blöjbyten och annat som är betydande för kundens livskvalitet. Arbetstiderna kan variera och vara förlagda eftermiddag, kväll och natt med väntetid/jour 7 h och 15 min/natt.

Om kunden

Kunden är en härlig och glad kille som bor hemma med sin familj. Kunden vill ha en assistent som är lyhörd och kunnig inom sitt arbete, någon som kan vara social och ha humor och därför bör du som assistent kunna vara villig att bjuda på dig själv och vara initiativtagande. Kunden behöver hjälp med all ADL. Några av kundens intressen är fika, schack och programmering. Om du har det intresset är det också meriterande.

Krav

Kan prata svenska flytande.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan annonsen är slut.

Skicka ditt cv till [email protected] Visa mindre

Personlig assistent till man i Ödåkra

Om dig   För vår kunds räkning i Ödåkra, Helsingborg stad, söker vi en personlig assistent som är lyhörd för vår kunds behov och önskemål. Har du ett intresse för idrott och trädgård är det fördelaktigt.     För oss är det viktigt att du klickar med kunden som du ska jobba hos och att du är lyhörd för kundens behov och önskemål. Du ska vara empatisk och respektera kundens integritet. Du har nära till skratt och är beredd att ta egna beslut. Du är ansvarsta... Visa mer
Om dig
 
För vår kunds räkning i Ödåkra, Helsingborg stad, söker vi en personlig assistent som är lyhörd för vår kunds behov och önskemål. Har du ett intresse för idrott och trädgård är det fördelaktigt.  
 
För oss är det viktigt att du klickar med kunden som du ska jobba hos och att du är lyhörd för kundens behov och önskemål. Du ska vara empatisk och respektera kundens integritet.
Du har nära till skratt och är beredd att ta egna beslut. Du är ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du har förmågan att ta ett steg tillbaka när det behövs. Du är duktig på att entusiasmera och tycker det är roligt med ett aktivt liv. 
 
Du kan jobba dag som natt och helger. Personlig assistans utförs under dygnets alla timmar. 
Har du erfarenhet av personlig assistans eller är undersköterska är det bra men inte nödvändigt för att du ska bli bli aktuell för tjänsten. Du blir en del av ett team som jobbar tillsammans med och för kunden.
 
Dina arbetsuppgifter
 
För yrket förekommande uppgifter.
Det kan vara allt från individanpassad omvårdnad till hushållssysslor.
Assistansen bedrivs främst i kundens hem men innebär också att följa med på aktiviteter utanför hemmet. 
Du arbetar stödjande och motiverande.
Utbildning får du på plats och via Monument Assistans.
 
Tjänstgöringsgraden varierar. Just nu söker vi både personer som är intresserade av att arbeta som vikarier vid semester och sjukdom men också personer som är intresserade av en fast schemarad. 


Monument Assistans är alternativet för personer med personlig assistans som söker skräddarsydda lösningar. Vi har hög kompetens och bred erfarenhet av personlig assistans. För att vi ska kunna hjälpa våra kunder på allra bästa sätt så arbetar vi med hög tillgänglighet och ett nära och personligt samarbete.

Vi vet att vår personal är nyckeln till att bedriva en bra personlig assistans. Därför är det centralt för oss att du som medarbetare är både känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Vi på Monument Assistans vill därför ge dig möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare.

Vi erbjuder dig goda lönevillkor, ett nära ledarskap och friskvårdsersättning. Vi ger dig en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Vi tar gärna fram individuella fortbildningslösningar beroende på i vilken typ av uppdrag du arbetar i. Hos oss får du möjligheten att växa! Visa mindre

Personlig assistent sökes till 19-årig tjej i Helsingborg (70-80% + timv...

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu kvinnliga personliga assistenter som antingen vill arbeta på schema ca 70-80% eller som timvikarier hos en av våra kunder i Helsingborg. Kunden är en glad, aktiv och viljestark tjej på 19 år. Hon söker dig som är påhittig, flexibel, utåtriktad och inte är allergisk mot djur då familjen har både katter och hästar. Arbetsuppgifterna innebär dels att hjälpa kunden i mat- och hygiensituationer och dels att följa med på akt... Visa mer
Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu kvinnliga personliga assistenter som antingen vill arbeta på schema ca 70-80% eller som timvikarier hos en av våra kunder i Helsingborg. Kunden är en glad, aktiv och viljestark tjej på 19 år. Hon söker dig som är påhittig, flexibel, utåtriktad och inte är allergisk mot djur då familjen har både katter och hästar.

Arbetsuppgifterna innebär dels att hjälpa kunden i mat- och hygiensituationer och dels att följa med på aktiviteter såsom att spela/tävla i boccia och racerunning, vattengymnastik, voltige, rida, hänga med kompisar, åka iväg och fika, gå på fester/discon, göra läxor och interagera med övriga familjen.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Bil finns till förfogande.

Ingen direkt sjukvård är aktuell i uppdraget och därför krävs ingen vårdutbildning, men erfarenhet av tidigare assistentjobb är bra. Viktigast är din personlighet.

Arbetstider

Du kommer ha ett treveckorsschema där arbetspassen är förlagda eftermiddagar/kvällar måndag till fredag, samt var tredje helg lördag-söndag kl. 10.00-18.00. Under lov och lediga dagar kan arbetstiderna komma att justeras.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Visstidsanställning (så länge uppdraget varar)

- Omfattning: Deltid (ca. 70-80%) + timvikare/behovsanställning

- Arbetstid: Måndag-fredag ca. 14.30-21.00 samt lördag-söndag var tredje vecka kl. 10.00-18.00

- Tillträde: Omgående

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Sista ansökningsdag

2022-09-25

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Jennifer Ericsson, Verksamhetschef
Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent i Helsingborg

Kronan Assistans AB är ett företag med kontor i Landskrona. Vi har varit verksamma sedan 2011 och vi arbetar efter valfrihet, delaktighet, integritet och glädje. Kronan Assistans erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, som präglas av ett stort engagemang för våra arbetsuppgifter. Vi söker dig som är lugn, pålitlig, punktlig, ansvarsfull och har lätt för att samarbeta. Du tar egna initiativ och ser möjligheter istället för p... Visa mer
Kronan Assistans AB är ett företag med kontor i Landskrona. Vi har varit verksamma sedan 2011 och vi arbetar efter valfrihet, delaktighet, integritet och glädje. Kronan Assistans erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, som präglas av ett stort engagemang för våra arbetsuppgifter. Vi söker dig som är lugn, pålitlig, punktlig, ansvarsfull och har lätt för att samarbeta. Du tar egna initiativ och ser möjligheter istället för problem. Du skall ha förståelse för kunden och dennes situation och på ett professionellt sätt kunna lösa uppkomna problem. Vi söker en person som vill arbeta som personlig assistent till en man i 25-års ålder i Helsingborg.
Vår kund kräver att assistenten är uppmärksam och även fysiskt stark. Kunden behöver hjälp med av- och påklädning, träning och stretching, hushållssysslor, personlig hygien och övrigt som uppkommer i vardagen. Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta med personer med autism.


Dina arbetstider är både vardagar och helger, dagtid, kvällstid.
Vi erbjuder all nödvändig introduktion för samtliga nyanställda för att du ska känna dig trygg i din arbetsroll.


De ansökningshandlingar som du skickar till oss läses av Kronan assistans rekryteringsansvarig samt av kunden. Urvalsprocessen sker löpande. Visa mindre

PERSONLIGA ASSISTENTER/ ARBETSLEDARE HELSINGBORG

Ansök    Sep 16    Fmf Assistans AB    Personlig assistent
Vi söker nya härliga assistenter till en kund i Helsingborg. Teamet behöver utökas och här gäller det att förstå vikten av att jobba lågaffektivt. Man behöver ha förståelse för kunden som snabbt pendlar i både humör och förmågan att förstå det som händer. Vi söker nu både en arbetsledare och flera assistenter till vår kund. Han är rullstolsburen och behöver hjälp med allt i sin vardag. Sköta hemmet, daglig verksamhet, nöjen och integritets nära situatione... Visa mer
Vi söker nya härliga assistenter till en kund i Helsingborg. Teamet behöver utökas och här gäller det att förstå vikten av att jobba lågaffektivt. Man behöver ha förståelse för kunden som snabbt pendlar i både humör och förmågan att förstå det som händer.
Vi söker nu både en arbetsledare och flera assistenter till vår kund. Han är rullstolsburen och behöver hjälp med allt i sin vardag. Sköta hemmet, daglig verksamhet, nöjen och integritets nära situationer. Vår kund har ett stort musikintresse, högst upp står Gyllene Tider och sommaren bjuder på många härliga konserter.
Här erbjuder vi tjänster hos en kund som har assistans dygnet runt. Man jobbar dygnspass och är med kunden överallt. Du erbjuds trevliga kollegor och en aktiv kund som verkligen uppskattar att vara ute på olika nöje. Du kommer att få individanpassad introduktion/utbildning i alla delar kring kundens hjälpbehov och rutiner.

Assistentens roll och erfarenhet
Du som person behöver vara noggrann, ansvarstagande, lyhörd, initiativrik och positiv. Det är bra om du har grundläggande datakunskaper då man som assistent och arbetsledare arbetar med viss dokumentation. Som arbetsledare får du fördjupade kunskaper i bland annat schema och kundens assistans. Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser oftast bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter
· Intresserad av musik.
· Grundläggande datakunskap.
· Svenska i tal och skrift.
· Lågaffektivt bemötande.
· Bipolär.
· Psykoser.
· Medfödd hjärnskada.
· Medicin hantering.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad
· Arbetsledare, tjänstgöringsgrad hel- eller deltid beroende på överenskommelse.
· Assistent, hel- eller deltid beroende på överenskommelse.
· På timmar – extra vid behov vid ordinarie assistents sjukfrånvaro och semester.
· Start omgående för introduktion.

Om lön
· Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
· Vi erbjuder friskvård.

Kontaktperson
Kundansvarig: Jonas Wanker
Tel: 072-183 97 87
E-post: [email protected]
Märk din ansökan med referens: Helsingborg
Ansök till tjänsten, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee
På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder.
Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret
Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter. Visa mindre

Personlig assistent sökes till 15-årig kille i Höganäs! (ca. 45%)

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en personlig assistent som vill arbeta ca. 45% tillsvidare till en av våra kunder i Höganäs. Kunden är en glad, energisk och viljestark 15-årig kille med Angelmans syndrom. Han söker dig som är pigg, alert och vill ha ett aktivt jobb, men som samtidigt är trygg och stabil i dig själv. Du behöver kunna ligga steget före då han behöver ständig påpassning och övervakning. Det är viktigt att du inte har någon djurallergi då ... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en personlig assistent som vill arbeta ca. 45% tillsvidare till en av våra kunder i Höganäs. Kunden är en glad, energisk och viljestark 15-årig kille med Angelmans syndrom. Han söker dig som är pigg, alert och vill ha ett aktivt jobb, men som samtidigt är trygg och stabil i dig själv. Du behöver kunna ligga steget före då han behöver ständig påpassning och övervakning. Det är viktigt att du inte har någon djurallergi då familjen har en katt.

Arbetsuppgifterna innebär att hjälpa pojken med allt i vardagen, från mat- och hygiensituationer till att följa med på aktiviteter såsom gymnastik och bad, eller diverse lokala festivaler och evenemang.

Kvalifikationer/Utbildning/Erfarenhet

Vi ser helst att du på något sätt har erfarenhet av arbete inom LSS, alternativt har personliga erfarenheter av personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Du behöver ständigt arbeta utifrån ett lågaffektivt bemötande och förstå innebörden av det. Pojken är kontaktsökande och kommunikativ, så vi ser det meriterande att du har erfarenhet av bildstöd och TAKK då pojken inte har något tal.

Har du erfarenhet av och/eller ett brinnande intresse för att arbeta med barn och unga är det ett stort plus. Viktigast är dina personliga egenskaper och att du har en genuin vilja att lära dig och utvecklas tillsammans med pojken.

Arbetstider

Arbetspassen innefattar såväl eftermiddagar, kvällar och nätter. Du som assistent hämtar pojken i skolan på eftermiddagen samt lämnar honom i skolan på morgonen. På helger, lov samt röda dagar innefattar arbetstiderna även dagtid.Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
- Anställningsform: Visstidsanställning så länge uppdraget varar.
- Omfattning: Ca. 45%
- Arbetstid: Dag/kväll/natt/vardagar/helger
- Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS: Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Sista ansökningsdag
2022-09-30

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Jennifer Ericsson, Verksamhetschef, Tel: 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Aktiv assistent sökes till 25-årig kille med autism i Helsingborg (60-80%)

Beskrivning av tjänsten Jag söker nu en personlig assistent som vill arbeta hos mig i Helsingborg. Jag är glad, energisk och aktiv kille på 25 år. Jag har ett stort inre driv att få möjligheten att lyckas med det jag tar mig an. Jag kommunicerar med tal, men jag önskar att du som söker denna tjänst, är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga då det kan vara svårt att förstå mig ibland. Jag söker dig mellan åldrarna 25-50 år som både har erfarenhet, sa... Visa mer
Beskrivning av tjänsten


Jag söker nu en personlig assistent som vill arbeta hos mig i Helsingborg. Jag är glad, energisk och aktiv kille på 25 år. Jag har ett stort inre driv att få möjligheten att lyckas med det jag tar mig an. Jag kommunicerar med tal, men jag önskar att du som söker denna tjänst, är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga då det kan vara svårt att förstå mig ibland. Jag söker dig mellan åldrarna 25-50 år som både har erfarenhet, samt ett genuint intresse av att arbete med autism och utmanande beteende. Det är av stor vikt att du som söker denna tjänst är trygg i dig själv.

Jag har ett stort behov av fysisk aktivitet, vilket innebär att du som min assistent behöver tycka om att vara aktiv och där din inställning är: att ha kläder efter väder. I dina arbetsuppgifter ingår det att stödja mig i min vardag, mat- och hygiensituationer, hushållssysslor, följa med på mina aktiviteter såsom promenad-löp- och cykelturer, simning och ridning.Kvalifikationer/Utbildning/Erfarenhet

Då många av aktiviteterna kräver resa, är körkort ett krav. Bil finns till förfogande. Utbildning och/eller erfarenhet av autism, utmanande beteende och lågaffektivt bemötande är ett krav.

Arbetstider

Du kommer ha ett 4-veckorsschema där arbetstiderna är förlagda såväl dagtid, kvällar, nätter och helger. Dygnspass såväl som delade turer förekommer. Nätterna innefattar 7,75 h jour.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
- Anställningsform: Visstidsanställning så länge uppdraget varar.
- Omfattning: Deltid 60-80%
- Arbetstid: Dagar/Nätter/Dygn/Vardagar/Helger
- Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag
2022-09-30

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:
Jennifer Ericsson, Verksamhetschef, Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent sökes till 2 årig tjej i Helsingborg

Nu söker vi på Move & Walk personlig assistent till en 2-årig tjej i Helsingborg. Hon behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Hon bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem samt kan ha ett gott samarbete med föräldrarna.  Vår kund söker dig som vill vara med henne i hennes vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter såväl som att assistera henne i hemmet. Hon behöver bland annat hjälp vid sondmat... Visa mer
Nu söker vi på Move & Walk personlig assistent till en 2-årig tjej i Helsingborg.

Hon behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Hon bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem samt kan ha ett gott samarbete med föräldrarna. 

Vår kund söker dig som vill vara med henne i hennes vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter såväl som att assistera henne i hemmet. Hon behöver bland annat hjälp vid sondmatning och med sina andningshjälpmedel. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att hjälpa till med sondmatning, inhalationer och andningsgymnastik. Då arbetet innebär en hel del hjälp vid förflyttningar ser vi gärna att du har en god fysik. Vi vill även att du har förmåga att arbeta självständigt, samt att du är initiativrik och framåt. 

Arbetstiderna är förlagda, eftermiddag, kvällstid och helger. Tjänsten är på 35-75% beroende på hur den läggs upp, vi söker även en timanställning för inhopp vid behov. 

Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att våra kunder, utöver den självklara personliga assistanssamordningen, kan använda konduktiv pedagogik i vardagen. Conductorer i teamet ger stöd i det dagliga livet till kunden/familjen samt utbildning/stöd till assistenten.

Genom vårt gedigna utbildningspaket och kontinuerlig kontakt med våra conductorer får du kunskap som är mycket värdefull i ditt arbete som personlig assistent. Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt arbete med en trygg anställning och goda personalförmåner. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdförbundet Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med vår kund. Visa mindre

Personlig Assistent till 18-årig tjej i Rydebäck!

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta en helgdag i veckan samt extra under sommarlovet och andra skollov. Kunden är en lugn och glad 18-årig tjej som bor med sin familj i Rydebäck. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta en helgdag i veckan samt extra under sommarlovet och andra skollov. Kunden är en lugn och glad 18-årig tjej som bor med sin familj i Rydebäck. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens dagsform och kan känna av när det är läge att ta det lugnt och vila.

Arbetsuppgifterna innefattar att vara ett stöd i vardagen samt följa med henne på olika fritidsaktiviteter så som ridning, simning, gymnastik och träffa kompisar.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet
Erfarenhet av tidigare assistentjobb eller arbete med barn/ungdomar är bra men viktigast är din personlighet.

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Tillgång till egen bil är en fördel.

Arbetstider
Du behöver vara tillgänglig för arbete söndagar kl. 12.00-18.00. Är du flexibel med att göra om tiderna samt ta på dig extra arbete under lov när tjejen är ledig från skolan är det ett stort plus.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Sista ansökningsdag
2022-09-30

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Sara Thronée, Verksamhetschef, Tel. 010-1303758

Jennifer Ericsson, Verksamhetschef, Tel. 010-1303967

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Glada assistenter sökes till kvinna i Helsingborg

Ansök    Sep 9    Humana AB    Personlig assistent
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor. Nu söker vi timanställda som kan jobba vid behov till en kvinna bosatt i Helsingborg. Kvin... Visa mer
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Nu söker vi timanställda som kan jobba vid behov till en kvinna bosatt i Helsingborg. Kvinnan är runt 70 år och har till följd av en hjärnskada behov av hjälp i sin vardag både med personlig omsorg, sköta hemmets sysslor samt aktiviteter utanför hemmet. Sedan hjärnskadan kommunicerar kvinnan främst genom kroppsspråk samt ett fåtal ord.

Vi söker dig som vill jobba vid behov när ordinarie assistenter är sjuka eller lediga. Kvinnan är rullstolsburen och har adekvata hjälpmedel i hemmet för att underlätta arbetsmomenten, bl.a. används golvlift, hygienstol och vårdsäng. Vi söker assistenter som kan skämta och bjuda på sig själva, är trygga och ansvarsfulla samt uppskattar att vara aktiva. Viktigt att besitta förmågan att läsa av personen du hjälper och får henne att känna sig delaktig.

Assistans utförs dygnet runt. Arbetspassen är förlagda kl. 08.00-09.00 med väntetid kl. 00.00-07.00. Väntetid innebär att du sover i kvinnans hem med beredskap att vid behov hjälpa henne om hon behöver det under natten, jourersättning utgår för dessa timmar. Kvinnan har mestadels enkelassistans med viss dubbelassistans som förekommer två gånger under dagen vid förflyttningar.

Urval och intervjuer sker fortlöpande under rekryteringen. Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Vi söker efter vår nya engagerade och varma stjärna som personlig assistent

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och som brinner för att hjälpa dem som behöver det som allra mest.  Ibland är det svårt att veta vilken av alla tjänsterna som personlig assistent man ska söka till och då kan du skicka din ansökan här så ser vi om vi har en matchande tjänst för dig hos oss! Kanske kommer du från en helt annan bransch och är nyfiken på assistansyrket och att verkligen hjälpa andra människor? Eller så jobbar du redan inom perso... Visa mer
Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och som brinner för att hjälpa dem som behöver det som allra mest. 

Ibland är det svårt att veta vilken av alla tjänsterna som personlig assistent man ska söka till och då kan du skicka din ansökan här så ser vi om vi har en matchande tjänst för dig hos oss!

Kanske kommer du från en helt annan bransch och är nyfiken på assistansyrket och att verkligen hjälpa andra människor? Eller så jobbar du redan inom personlig assistans eller liknande men känner att du inte är på helt rätt plats?

Hos oss är det viktigaste att du och kunden trivs ihop och att ni helt enkelt är en riktigt bra match! För att du ska trivas så bra som möjligt hos oss så får du vid en anställning en bra och trygg onboarding med 1-3 bredvid gångar beroende på hur många du själv känner att du behöver innan du påbörjar en anställningen officiellt (som så klart är betalda). Du får också en arbetsgivare som bryr sig och finns där bara ett telefonsamtal eller träff bort. 

Oavsett om du har erfarenhet som personlig assistent eller inte så är du varmt välkommen att skicka din ansökan! Erfarenhet är väldigt meriterande men inget krav och det viktigaste är din personlighet och ditt intresse för att hjälpa andra och göra skillnad. 


Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor så är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Våra ledord är omtanke, enkelhet, öppenhet och inflytande. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se


Varmt välkommen! Visa mindre

Positiv och varm personlig assistent på 50% till en tonårskille i Helsingbo

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, men du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget (enligt God Assistans policy kräver vi belastningsutdraget för arbete på HVB-hem) från polisens hemsida här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Personlig assistent - timanställning - till en social man i Ramlösa.

Ansök    Sep 7    Humana AB    Personlig assistent
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro?  I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Vi söker en personlig assistent - för en timanställning - till vår kund i Ramlösa. Arbetspassen är förlagda på vardagar 15,30-20,00 och på fredagar 19-01 och lördagar 19-02. Vår kund är i 40 års åldern och är en glad och social kille som på grun... Visa mer
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro?  I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.
Vi söker en personlig assistent - för en timanställning - till vår kund i Ramlösa. Arbetspassen är förlagda på vardagar 15,30-20,00 och på fredagar 19-01 och lördagar 19-02.
Vår kund är i 40 års åldern och är en glad och social kille som på grund av sitt funktionshinder behöver hjälp sin dagliga livsföring såsom personlig omvårdnad, hjälp vid matsituationer, social anpassning, vardagliga sysslor och fritidsaktiviteter. Han är en mycket aktiv kille som tycker om att simma, gå på gym, bowla. Han är intresserad av bilar och racing och att träffa folk och det innebär umgänge i krogmiljö på helgerna.
Du kommer att arbeta i mannens hem.
För att trivas i rollen som personlig assistent tror vi att du är påhittig, social, glad, lugn och pålitlig. Du är socialt kompetent och bestämd och tydlig i ditt sätt. Du har ett stort människointresse och är omhändertagande och lyhörd. Har du erfarenhet av personlig assistans eller liknande ser vi som meriterande. Vår kund trivs bra med både kvinnliga och manliga assistenter i ungefär samma ålder som honom. Störst vikt läggs dock vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav i denna assistans.
En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid/nattid samt arbete på vardag och helg. Timanställning. 
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:Omgående. Timanställning.

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Timvikarier sökes i Helsingborg med omnejd!

Beskrivning av tjänsten som personlig assistent Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd. Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag. Utbildning, erfarenhet och personliga ege... Visa mer
Beskrivning av tjänsten som personlig assistent

Just nu söker vi timvikarier till våra kunder runt Helsingborg med omnejd.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Just nu söker vi dig med eller utan erfarenhet av personlig assistans till våra kunder.

Då tiderna är förlagda på dygnets alla tider behöver du vara flexibel och lyhörd.

Körkort är ett stort plus!

Du måste kunna göra dig förstådd på svenska i tal och skrift.

Erfarenhet av vård och omsorg, elevassistent är också meriterande.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information

- Anställningsform: Timanställning

- Omfattning: DELTID

- Arbetstid: dag/kväll/natt/Dygn

- Tillträde: ENLIGT ÖVERENSKOMMELSE

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: 010 130 30 50

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent sökes till 18 årig kille i Helsingborg

Nu söker vi på Move & Walk en assistent till en 18-årig kille i Helsingborg. Han är en aktiv kille som älskar när det händer saker, men han behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Han bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem. Träning är en viktig del i hans liv. Han söker dig som vill vara med honom i hans vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter som ridning och bad såväl som att assistera h... Visa mer
Nu söker vi på Move & Walk en assistent till en 18-årig kille i Helsingborg.

Han är en aktiv kille som älskar när det händer saker, men han behöver din hjälp och stöttning i sin vardag. Han bor tillsammans med sin familj, så det är viktigt att du kan fungera i deras hem.

Träning är en viktig del i hans liv. Han söker dig som vill vara med honom i hans vardag som inkluderar att följa med på olika aktiviteter som ridning och bad såväl som att assistera honom i hans hem. Han behöver bland annat hjälp vid matsituationer och med personlig hygien. Då arbetet innebär en hel del hjälp vid förflyttningar ser vi gärna att du har en god fysik. Vi vill även att du har förmåga att arbeta självständigt, samt att du är initiativrik och framåt. Vi ser både kvinnliga och manliga sökande mellan 20-30 år.

Move & Walk Assistans är ett företag som administrerar personlig assistans. Det ligger under koncernen Move & Walk i Sverige AB som bedriver bland annat träningsverksamhet och särskola. Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska skador. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att våra kunder, utöver den självklara personliga assistanssamordningen, kan använda konduktiv pedagogik i vardagen. Conductorer i teamet ger stöd i det dagliga livet till kunden/familjen samt utbildning/stöd till assistenten.

Genom vårt gedigna utbildningspaket och kontinuerlig kontakt med våra conductorer får du kunskap som är mycket värdefull i ditt arbete som personlig assistent. Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt arbete med en trygg anställning och goda personalförmåner. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdförbundet Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med vår kund. Visa mindre

Engagerad och varm personlig assistent på 50% till en glad tonårskille i He

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, men du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget (enligt God Assistans policy kräver vi belastningsutdraget för arbete på HVB-hem) från polisens hemsida här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Helgarbete som personlig assistent till 17-årig tjej

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta en helgdag i veckan samt extra under sommarlovet och andra skollov. Kunden är en glad 17-årig tjej som bor med sin familj i Mörarp. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens dagsform o... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent till en av våra kunder i Helsingborg som vill arbeta en helgdag i veckan samt extra under sommarlovet och andra skollov. Kunden är en glad 17-årig tjej som bor med sin familj i Mörarp. Hon söker dig som själv är lugn, positiv och bra på att ta initiativ till kontakt och kommunikation. Du gillar att vara aktiv och hitta på roliga aktiviteter men samtidigt är du lyhörd för kundens dagsform och kan känna av när det är läge att ta det lugnt och vila.

Arbetsuppgifterna innefattar att vara ett stöd i vardagen samt följa med henne på olika fritidsaktiviteter.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet
Erfarenhet av tidigare assistentjobb eller arbete med barn/ungdomar är bra men viktigast är din personlighet.

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Tillgång till egen bil är en fördel.

Arbetstider : Dagtid.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)".

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Personlig assistent till en tjej i Helsingborg, tim vid behov.

Ansök    Aug 31    Humana AB    Personlig assistent
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro?  I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.   Vi söker nu dig som står med båda fötterna på jorden, har ett glatt humör, är initiativrik och social samt ett stort hjärta för ett extrajobb som tim vid behov i Helsingborg. Start kommer att ske omgående. Jobbet är perfekt för dig som pluggar... Visa mer
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro?  I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.  
Vi söker nu dig som står med båda fötterna på jorden, har ett glatt humör, är initiativrik och social samt ett stort hjärta för ett extrajobb som tim vid behov i Helsingborg. Start kommer att ske omgående. Jobbet är perfekt för dig som pluggar eller har en annan huvudsaklig sysselsättning. Arbetstiderna är varierande men framförallt förlagda måndagar ca kl 15-19.30 och torsdagar ca kl 18-21 samt helger enligt överenskommelse. 
Du kommer att vara anställd som personlig assistent, men uppdraget är mer av ledsagarkaraktär. Arbetet består av att följa med vår kund på hennes fritidsaktiviteter.
Vår kund är en tjej på 26 år som på grund av downs syndrom behöver stöttning i sitt vardagliga liv. Kunden är allt som oftast glad och tycker om saker som musik och att röra på sig.
Arbetet innebär främst att vara ett stöd för kunden på hennes fritidsaktivitet som består av musik och idrott. På musikaktiviteten finns du med som stöd om kunden behöver dig. På idrottsaktiviteten förväntas du själv vara delaktig för att stötta och pusha på henne att delta i övningarna.
Det krävs ingen särskild erfarenhet för jobbet utan det viktigaste är att personkemin stämmer mellan dig och tjejen. Viktigt är att du är intresserad av att arbeta med ungdomar med funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har vana av kontakt med funktionshindrade ungdomar och teckenkommunikation.
Körkort är ett krav då du kommer få låna familjens egen bil för att ta er till aktiviteterna.
En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid på vardag och helg. Tjänsten är en timanställning vid behov. 
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:Omgående. Anställningen är en timanställning.

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Behöver du en extra inkomst? Inhoppare/vikarie

Beskrivning - Vikariat med stor möjlighet att få hoppa in redan nu. - Vill du arbeta på ett arbete som gör skillnad för en annan människa? - Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig är jag beredd att anställa ändå. - Läs vidare för du är kanske den jag söker för att anställa snarast, så ansök nu! Jag söker 1 vikarie/inhoppare nu som kan hoppa in en hel del i höst och framåt. Upplärning få... Visa mer
Beskrivning
- Vikariat med stor möjlighet att få hoppa in redan nu.

- Vill du arbeta på ett arbete som gör skillnad för en annan människa?
- Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig är jag beredd att anställa ändå.
- Läs vidare för du är kanske den jag söker för att anställa snarast, så ansök nu!

Jag söker 1 vikarie/inhoppare nu som kan hoppa in en hel del i höst och framåt. Upplärning får du när du börjar och jag som har assistans kan även förklara själv så du känner dig trygg med arbetsuppgifterna. Det finns mer eller mindre mycket morgon-, dag-, kväll-, vaken natt- och helgpass. 7-10 timmar jobbar man men även kortare pass kan ibland vara viktiga men utan kluvna pass.

Är du beredd på att lägga dina egna åsikter lite åt sidan för att kunna assistera mig personligt? Jag arbetsleder och tar ansvaret här på plats men tar mycket hjälp av vana assistenter vid upplärning. På schemat finns en del dubbelbemanning för att assistera mig rätt.

Du behöver kunna ta ett steg tillbaka om jag vill vara själv - utan att känna dig åsidosatt -  om än du behöver vara tillgänglig pga mitt assistansbehov. På grund av mitt funktionshinder tar en hel del dagliga moment mer tid och är ibland ett ”hinder” i det flyt som man annars har i livet, med tålamod och förståelse brukar detta lösa sig.

Jag bor ganska centralt i Höganäs, men om du inte bor i Höganäs måste du ha säker tillgång till bil pga att schemat här och busstiderna ofta krockar. Förklara i ditt personliga brev om du har en seriös möjlighet att lösa detta, även utan bil och körkort mm.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att bistå mig i det jag pga att jag är rörelsehindrad behöver assistans till. Arbetet är mycket aktivt en hel del av dessa pass. Jag är utåtriktad med många kontakter mm vilket innebär att jag inte hinner och orkar med en "vanlig" vänskapsrelation till dig, men räknar med en trevlig relation oss emellan. Pga att jag har assistans dygnet runt så är tempot olika vid olika tider.

Arbetet innebär t ex att bistå mig aktivt och praktiskt: arbete i trädgården, aktivt bistå mig vid datorn och mobilen där jag dikterar, matlagning där jag lagar min mat med dina händers hjälp, fotografera mina foto och redigera foton. Du följer med mig och handlar och jag är noga i affärer pga diabetes mm.

Som assistent kommer man mycket nära mig i mitt hem och liv. Det är viktigt att lära sig förstå sin arbetsroll i mitt hem och liv. Service med nära personliga behov ingår och bla  därför behöver du ha god fysik och hälsa. Jag är dock noga med en god arbetsmiljö.

Det är för de allra flesta inte svårt att lära sig bistå mig väl, om du är praktisk, har viljan att lyssna, våga fråga och lära dig hur just jag vill och behöver få fungerande assistans.

Som assistent kommer man mycket nära inpå mig i mitt hem och liv, det får man vara beredd på. Därför behöver man kunna förstå om jag tydlig i arbetsbeskrivning och dyl ang mina behov mm. 

Vem är då jag som söker en assistent?
Jag är en 66-årig kvinna som själv kan berätta och förklara hur jag vill ha det. Jag använder rullstol efter en olycka 1973, men lever ett rikt och engagerat liv, trots funktionshindret inte minst pga assistans när den fungerar bra.

Obs, jag har inte slutat skratta och njuta av dagen för det! Obs, jag gillar att vara ute så mycket jag hinner.

Jag är aktivt kristen med respekt för andras tro. Kan du respekterar min tro och tänka på att man arbetar hos mig, i mitt hem, kan du bistå mig i köket med samtliga råvaror då detta är en del av mitt assistans behov? Du behöver inte dela mina intressen men ändå bistå mig. En respektfull men ändå trevlig relation mellan mig och dig är den grunden vi bygger på. Mat och paus, ja. Ständig fika och mobilchatt mm, nej.

Jag bestämmer själv hur jag vill lägga upp mina dagar och hur jag vill leva mitt liv för att få bästa tänkbara livskvalitet. Det är inte alltid jag vill ta emot råd dygnet runt i mitt eget hem och liv. Hänsyn tas här till god arbetsmiljö. Vanlig arbetsmoral, insikt om hur man beter sig på en arbetsplats är av största vikt, för allas bästa. Jag är van att förklara både hur jag vill ha min mat gjord, ang min trädgård, hur mina foto ska se ut mm..

Kvalifikationer
Du behöver: vara pålitlig o ärlig, ha god vilja, god arbetsmoral, gott omdöme, vara uppmärksam och hänsynsfull, vara praktisk.
Viktiga egenskaper är att du är positiv i ditt sätt, klarar arbetsledning och är läraktig.

Du behöver kunna flytande svenska pga att du ska kunna bistå mig vid datorn och mobilen.
Du trivs med att jobba omväxlande och ibland mycket aktivt, samt kunna ändra tempot efter mitt behov, då jag har assistans dygnet runt och naturligtvis inte är lika aktiv under dygnets alla timmar. Du är serviceminded och utan fördomar mot funktionshindrade.

Tidigare erfarenheter inom vård eller dyl och kunskap av muskler och massage är en merit, om detta används för min räkning. Du tycker om att bistå aktivt, förstående och ärligt.. Du vågar fråga "vad menar du?" om du inte uppfattar något, för att undvika ev missförstånd. Du måste kunna arbeta och bistå mig även fysiskt både inne och ute och ha fysik och hälsa nog för det. Tyvärr innebär vissa moment att det kan vara svårt för den som är under ca 162 cm lång att bistå mig, kan testas på plats. 

Avgörande för tjänstens tillsättande är personlig lämplighet och att personkemin stämmer.

Vi har kollektivavtal, Fremia-Kommunal.

Kooperativet Lila är en av Sveriges första assistansverksamheter. Vårt mål och vision är att ge våra medlemmar den assistans de själva önskar samtidigt som de anställda personliga assistenterna skall erbjudas de bästa förutsättningarna i sin anställning.


Under våra 30 år har verksamheten utvecklats tillsammans med reformen som gav oss personlig assistans i Sverige. Några av våra medlemmar har med sitt politiska engagemang på riksnivå varit med och påverkat den lagstiftning som ger personer med funktionsnedsättning "rätt att leva som andra". 


 


Läs mer om oss på http://www.kooperativetlila.se/. Visa mindre

Personlig assistent på 70 % till en glad tjej i Helsingborg.

Ansök    Aug 30    Humana AB    Personlig assistent
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.   Vi söker nu en personlig assistent till vår kund som är en tjej på 20 år som bor hemma med sin familj på Råå. Tjänsten är på 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar och arbetspassen är förlagda på vardagar och helger och arbetstiden är vardag... Visa mer
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.  
Vi söker nu en personlig assistent till vår kund som är en tjej på 20 år som bor hemma med sin familj på Råå. Tjänsten är på 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar och arbetspassen är förlagda på vardagar och helger och arbetstiden är vardagar 15-20 och helger 8-20. Förekommer även dygnspass med 7 timmars väntetid. 
Kunden är funktionshindrad p.g.a. en kromosomavvikelse. Hon sitter i rullstol, men kan köra själv inomhus och elrullstol utomhus. Kommunikationen fungerar bra med stödtecken, bilder, ljud och kroppsspråk. Passerad mat och dryck går fint via munnen, men får näring som komplement och mediciner via sondknapp på magen. Alla i flickans omgivning upplever henne som glad, positiv, nyfiken och framåt. Älskar djur, att leka med vatten, bada, spela på sin iPad, måla, lyssna på musik, träffa vänner och allt möjligt annat!

Kunden bor på Råå tillsammans med sina föräldrar och ett yngre syskon och hund. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att hjälpa flickan med personlig hygien, matsituationer och övriga aktiviteter i och utanför hemmet.
För att trivas i rollen som personlig assistent tror vi att du är lugn, trygg och ansvarsfull, men också kreativ, initiativrik och flexibel. Du behöver inte ha vårdutbildning, dock ska du inte vara helt främmande för sjukvård och medicinering, samt vara omhändertagande och lyhörd. Vi vill att du ska ha erfarenhet att ta hand om funktionshindrade, helst erfarenhet av funktionshindrade barn och ungdomar / unga vuxna. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om stödtecken och bildkommunikation samt motorisk träning. Viktigast är dock att du är genuint intresserad av människor samt är glad och positiv!
Du har bil och körkort, är en van bilförare, och är inte allergisk mot hundar.

En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid och nattid på vardag och helg. Tjänstgöringsgraden är 70 % med möjlighet att arbeta fler timmar. 
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: 2022 09 24 - upplärning sker innan. Anställningen löper så länge assistansuppdraget varar. 

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Rysktalande assistent sökes till pojke bosatt i Helsingborg

Särnmark är ett av Sveriges äldsta företag inom personlig assistans och grundades av nuvarande ägare i början av 1990-talet. Vi arbetar med utgångspunkt i en tydlig och uttalad värdegrund och vår främsta drivkraft är att skapa de bästa förutsättningarna för en individanpassad personlig assistans utifrån varje persons unika behov. Särnmark har idag över 3500 medarbetare och våra kunder och medarbetare finns över hela Sverige. Särnmarks huvudkontor ligger i ... Visa mer
Särnmark är ett av Sveriges äldsta företag inom personlig assistans och grundades av nuvarande ägare i början av 1990-talet. Vi arbetar med utgångspunkt i en tydlig och uttalad värdegrund och vår främsta drivkraft är att skapa de bästa förutsättningarna för en individanpassad personlig assistans utifrån varje persons unika behov. Särnmark har idag över 3500 medarbetare och våra kunder och medarbetare finns över hela Sverige. Särnmarks huvudkontor ligger i Solna men vi har även kontor i Uppsala, Gävle, Höör, Linköping, Kinna, Uddevalla, Karlstad och Visby.

Jag har en cp-skada, så du som assistent ska bara omhändertagande, lugn och harmonisk. Jag önskar också att du är flexibel för mamma ska få en liten bebis så jag kommer att behöva dig rätt mycket från och med slutet på september. Jag vill gärna komma ut på promenader och andra aktiviteter. Anledningen att jag önskar att du är rysktalande är för att jag själv är född i Ryssland och mina föräldrar pratar ryska med mig, jag har själv inget tal men förstår vad du säger. Det kan vara ganska mycket rutiner kring mig, och det blir lättast om mamma och pappa kan förklara på ryska.

Hoppas att vi ses, kontakta min kundansvaring på Särnmark om du vill börja jobba hos mig.

Hennes uppgifter står nedan.

 


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Visa mindre

Personlig assistent på 50 % sökes till 42 årig kvinna

Ansök    Aug 25    Stil Assistans AB    Personlig assistent
STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se. Du som assistent är k... Visa mer
STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se.

Du som assistent är kvinna i 40 års åldern eller äldre och du är trygg och lugn i dig själv. Du talar flytande svenska, är rökfri och tål pälsdjur. Du lär dig lätt rutiner, men kan också ta egna initiativ utan att för den delen bestämma
över mig. Du är lyhörd för mina behov, ansvarstagande, flexibel och du har förmågan att lösa problem ifall det skulle behövas. Du har en god förmåga att se när du ska vara aktiv och när du ska dra dig tillbaka och finnas mer i bakgrunden.

Jag bor med min man, som även han har assistans, och vår katt i vårt enplans hus 1,5 mil utanför Helsingborg. Vi har egen anpassad bil som vi själva kör när vi ska någonstans, du följer med i vår bil.

Jag är rullstolsburen och lever med bl.a. reumatisk- och nervsmärtor. Som person är jag självständig, men behöver ibland lite organisationshjälp då jag har en del kognitiva svårigheter p.g.a. av min hjärntrötthet.

Mina intressen är broderi, trädgård, Reiki och spiritualitet. För att jag ska må bra behöver jag hitta min inre harmoni och därför har jag också som mål att komma ut i naturen lite mer. Det kan underlätta om du har liknande intressen, men är inget krav.

Dina arbetsuppgifter är att hjälpa mig med min personliga omvårdnad som ex. på- och avklädning, dusch och förflyttningar m.m. Lyft finns i hemmet, men är vi utanför hemmet behöver jag stöd av dig vid förflyttningar. Du följer med mig och träffar vänner och familj och då är det bra om du kan dra dig tillbaka och finnas lite mer i bakgrunden. Hushållsarbete som ex. städa, tvätta och veckohandla samt trädgårdsarbete delar du med min mans assistenter.

Ordinarie assistenter går på ett rullande 4 veckors schema som innefattar dagspass med varierade tider ex. 9-18 el 9-21 och kvällspass 19-22, dessutom har jag beredskap under nätterna 24-09. Under helgerna är passen 11-22.

P.g.a rådande samhällssituation vill jag poängtera att våra rutiner kring hygien i vårt hem och omkring oss är otroligt viktiga att följa. Det var dem även innan pandemin, men nu ännu viktigare.

Rekrytering sker löpande. Visa mindre

Timvikarie sökes till 10-årig pojke i Helsingborg

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent med ett driv till en av våra kunder. Kunden är en aktiv 10-årig pojke som bor tillsammans med sin familj i Helsingborg. Pojken har autism och behov av struktur och motivation i sin vardag. Vi söker därför dig som är trygg i dig själv och har en personlig mognad, då du behöver kunna vara självgående och kunna aktivera pojken. Vidare bör du kunna vara lyhörd för kundens behov och dagsform sa... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent med ett driv till en av våra kunder. Kunden är en aktiv 10-årig pojke som bor tillsammans med sin familj i Helsingborg. Pojken har autism och behov av struktur och motivation i sin vardag. Vi söker därför dig som är trygg i dig själv och har en personlig mognad, då du behöver kunna vara självgående och kunna aktivera pojken. Vidare bör du kunna vara lyhörd för kundens behov och dagsform samt att vara pedagogisk i samspelet med pojken.

Arbetsuppgifterna innefattar att vara ett stöd i vardagen samt följa med pojken på olika aktiviteter.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet
- Erfarenhet av tidigare assistentjobb och kunskap om autism är önskvärt.

- Det är också meriterande att ha kunskap om TAKK samt bildstöd.

- B-körkort

Arbetstider
Vikarie vid behov. Förekommande arbetstider är eftermiddag/kväll under vardagar samt helger.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)". Visa mindre

ansvarfull Assistent till tonåring (omgående tillsättning)

Ansök    Aug 22    Together HB    Personlig assistent
Nu finns möjligheten till en tjänst som assistent till en livlig kille i tonåren som söker en assistent på deltid/heltid. Där du arbetar dygnspass exemvis: 09:00-09:00 Du kommer att arbeta med pojken i familjens hem. Du bör ha vana att förstå och hantera utåtagerande beteende. Vad som krävs av dig Du har förmåga att agera både lugnt och tydligt. där du behöver vara trygg som person. Du kommer behöva ha full fokus på situationen och alltid finns i närheten.... Visa mer
Nu finns möjligheten till en tjänst som assistent till en livlig kille i tonåren som söker en assistent på deltid/heltid. Där du arbetar dygnspass
exemvis: 09:00-09:00
Du kommer att arbeta med pojken i familjens hem. Du bör ha vana att förstå och hantera utåtagerande beteende.
Vad som krävs av dig
Du har förmåga att agera både lugnt och tydligt. där du behöver vara trygg som person. Du kommer behöva ha full fokus på situationen och alltid finns i närheten.
Du behöver kunna hantera dig själv i situationer där dett förekommer vommering/uppkastning.
Det förekommer hygien insatser där du behöver vara behjälplig med blöjbyten.
En viktig del i det här uppdraget är att du ska ha förmågan till goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.
Arbetsapssen är planenrade till dygnspass. där det förekommer sovande jour (väntetid) under natten
För tjänsten krävs att du har kunskaper i matlagning. (hushållsmat)
Omfattning: 50-90 %
Om dig:
Vi tror att du som söker den här tjänsten är en glad och kreativ person. Med vana vid NPF diagnoser. Där du vill arbeta dygnspass.
Det som kännetecknar dig hoppas vi är engagemang, förmågan att skapa trygghet och viljan att alltid hitta personliga lösningar där utgångspunkten att personlig assistans ska vara individuellt anpassad efter egna förutsättningar.
Tjänsten ligger ett par mil utanför helsingborg
VI ser gärna att du är en fysiskt aktiv person. man eller kvinna, Att du tycker om att arbeta med människor.
Som person ser vi gärna att du är lyhörd, noggrann och har förmåga att samarbeta. stor vikt läggs på personlig lämplighet.
Att vara Personliga assistent innebär här att du finns som en resurs i vardagen, hjälper till med vardagssysslor följer med på olika aktiviteter. finns till handa vidi personnära hjälp, personlig hygien.
Om Together Assistans
Vi är en arbetsplats där vi är stolta över att få möjligheten att göra skillnad. Våra medarbetare är motiverade, initiativrika, positiva och ser möjligheter istället för hinder.
Vi vet hur man med eget inflytande kan ge, våra kunder och därmed våra medmänniskor, det lilla extra. Som personlig assistent har du en unik möjlighet att göra skillnad. En frihet under ansvar. Där du får förtroendet att möjliggöra någon annans vardag.
Vi tror att nöjda, glada medarbetare presterar bättre. Därför satsar vi helt enkelt på att du ska trivas hos oss. Både med genomtänkta trivselaktiviteter och med bra avtal. Vi tillämpar kollektivavtal, med konkurrenskraftiga löner tjänstepension, utöver den allmänna pensionen.
Vad vi erbjuder dig som vår medarbetare:
• Konkurrenskraftiga löner
• Kollektivavtal
• Friskvårdsbidrag
• Kompetensutveckling
• Laganda med tilltänkta trivselaktiviteter i ditt arbetsteam
• Inflytande och möjlighet att påverka din arbetsplats Vi tror att du som söker den här tjänsten är en mogen individ som drivs av att göra skillnad och finner tillfredställelse att hjälpa andra. Vi tror att du har en stor empatisk förmåga. Där viktiga ledord för dig är laganda, mänsklighet och att alla har rätt till ett kvalitativt liv oavsett funktionsnedsättning Visa mindre

Kramgo och aktiv kille söker personlig assistent (RE05)

Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett a... Visa mer
Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

.

Jag är en kille på 15 år och bor med min familj, hund och katter i en villa utanför Höganäs. Du kommer att hjälpa mig både på skolan och i hemmet. Efter skolan kommer du följa med på olika aktiviteter som jag tycker om. Så som promenader, simma/bada, ridning och cykelturer. Då jag gillar att vara ute i alla väder och är mycket aktiv så är det ju bra om du också gillar det. Du kommer vara ett stöd för mig både när jag är hemma och iväg.

Jag har en fantastisk familj som kommer välkomna dig in i familjen med öppna armar. Då du även kommer att vara en del i deras vardag, är det därför viktigt att du trivs med ett socialt arbete och kan samarbeta med andra.

Jag har grav autism och grav utvecklingsstörning, vilket innebär att jag behöver din hjälp att skapa struktur i min vardag. Jag behöver stöd i att veta vad jag ska göra och när, jag kommunicerar framförallt med bilder, men förstår allt du säger och jag kan själv använda en del ord.

Jag söker dig som har kunskap och erfarenhet i tydliggörande pedagogik, är fysiskt stark med ett gott tålamod och förståelse för att det ibland kan bli lite rörigt för mig. Har du dessutom erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt en god förmåga att läsa av din omgivning så tror jag att du är helt rätt person för jobbet.

Tjänsten kommer att vara på 50% och arbetstiderna förlagda, dag, kväll och helg. Du kommer arbeta både i skolan och i hemmet. Jag och min familj välkomnar alla att söka tjänsten och vi uppskattar att du precis som vi kan se ett samarbete under en längre tid.

För att arbeta med barn med funktionsnedsättning krävs att du kan uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Det beställer du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Vi kommer endast att kontakta kandidater som är aktuella för intervju.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Matilda på [email protected] Visa mindre

Personlig assistent till kvinna i Helsingborg

ELFA Assistans i Sverige AB bedriver personlig assistans och vänder sig till personer med funktionsnedsättning som vill leva ett aktivt och utvecklande liv. All verksamhet bedrivs med utgångspunkt i LSS intentioner om individens rätt till delaktighet, självbestämmande, integritet och inflytande. Vår vision är att företaget ska betraktas som ett kompetent och personligt assistansbolag som genom samverkan uppnår höga resultat vad gäller nöjdhet hos brukare, ... Visa mer
ELFA Assistans i Sverige AB bedriver personlig assistans och vänder sig till personer med funktionsnedsättning som vill leva ett aktivt och utvecklande liv. All verksamhet bedrivs med utgångspunkt i LSS intentioner om individens rätt till delaktighet, självbestämmande, integritet och inflytande. Vår vision är att företaget ska betraktas som ett kompetent och personligt assistansbolag som genom samverkan uppnår höga resultat vad gäller nöjdhet hos brukare, anhöriga och medarbetare.
Jag är en 55 årig kvinna med en muskelsjukdom som söker en assistent för ett långtidsvikariat. Jobbet utgår från Påarp eller där jag befinner mig. Just nu jobbar jag både hemifrån och på kontor.
Som min personliga assistent kompenserar du mina svaga muskler, - tänka, ta besluta och initiera, gör jag själv. Däremot gillar jag dock om du kommer med egna initiativ. Jag lever ett aktivt liv där jag jobbar, rider, tränar i bassäng, trädgårdsarbete, gillar bilar, shopping och hitta på en massa annat.
Du måste uppfylla samtliga nedanstående kriterier.
Kvinna (Du bör vara ca 165cm)
Mycket god fysik (inga rygg-, nack-, knäbesvär osv)
God svenska
Kunna arbeta såväl dagar, kvällar och helger
Kunna följa med på resor både i Sverige och utomlands om det blir aktuellt
Ha körkort och vana med bilkörning

Du behöver vara trygg i dig själv, kunna anpassa dig till olika situationer och trivas med högt likväl lågt tempo. Det är viktigt är att du är lyhörd, serviceinriktad, lojal, flexibel och har hög känsla för integritet. Du behöver vara ordningsam och ha lätt för att ta instruktioner.
I ansökan vill jag att du berättar om dig själv med utgångspunkt från det jag skrivit i denna annons. Jag lägger stor vikt vid personlighet och ingen tidigare erfarenhet krävs. All nödvändig intro får du av mig.
Vikariatet är ca 75% men kan komma att bli en 80%- tjänst samt utöver det extra timmar vid behov. Visa mindre

Jobb varannan vecka, personlig assistent 40%

Rekryteringen pågår direkt så vänta inte med ansökan, men beskriv noga vem du är och hur du tänker. Beskrivning - Vill du arbeta på ett arbete som gör skillnad för en annan människa? - Kan du vara ansvarstagande - utan att ta över - praktiskt assistera mig, så mitt liv blir ännu rikare? - Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig, är jag ev beredd att anställa ändå. - Är du en ärlig, klar... Visa mer
Rekryteringen pågår direkt så vänta inte med ansökan, men beskriv noga vem du är och hur du tänker.

Beskrivning

- Vill du arbeta på ett arbete som gör skillnad för en annan människa?
- Kan du vara ansvarstagande - utan att ta över - praktiskt assistera mig, så mitt liv blir ännu rikare?
- Utbildning och tjänsteår är inte nödvändigt. Har du öppna öron, ett gott omdöme och vilja att lära dig, är jag ev beredd att anställa ändå.
- Är du en ärlig, klarsynt, arbetsglad, praktisk och snabbtänkt person?

Såhär är schemat förlagt på denna 40 % tjänst 4-veckors schema rullande: V1: mån 20-06, fre 6-12, lör 6-12 sön 20-06. V2: ledig. V3: mån 20-06, fre 6-12, lör 6-12, sön 20-06. V4: ledig.

 

OBS! Schemat innehåller vaken natt vilket innebär att du får ob hela natten, enligt kollektivavtal! Motivera varför detta passar dig.

 

Om du kan jobba både morgonpass och även nätter då kan detta arbete passa dig!

Arbetsbeskrivning

Jag är en 66-årig kvinna som själv kan förklara hur jag behöver ha den personliga assistans som betyder så oerhört mycket för mig. Jag har oftast många järn i elden. Jag lägger själv upp dagen, hur jag vill leva för att få bästa tänkbara livskvalitet.

När den som är anställd visar sig seriös och förstår mina behov och hur jag vill och behöver ha det, så delegerar jag gärna uppgifter.

Jag gillar att fotografera, aktivt trädgårdsarbete i egen trädgårdshörna, jag är politiskt aktiv, väldigt samhällsengagerad och mycket annat.

Jag är kristen med respekt för andras tro. Jag förväntar mig att den som jobbar hos mig respekterar min tro och tänker på att man arbetar hos mig, i mitt hem. Du måste kunna bistå mig i köket med samtliga råvaror då detta är en del av mitt assistans behov.

Du behöver inte dela mina intressen men ändå bistå mig seriöst.

Jag använder datorn och mobilen mycket med din hjälp, så detta måste du kunna bistå mig med. Du måste därför kunna prata, skriva, stava och läsa flytande svenska.

Obs, jag har inte slutat skratta och njuta av dagen för det! Obs, jag gillar att vara ute oavsett väderlek.

Jag ihop med vana assistenter hjälper dig in i arbetet här tex ang lyftteknik mm.

En bra och respektfull relation mellan mig och dig är den grunden vi bygger på. Mat uppehåll och paus, ja. Ständig fika, nej.

Vi blir inte ”vanliga” vänner, men jag utgår från att vi kommer att ha en god relation.

Jag bor ganska centralt i Höganäs, men om du inte bor i Höganäs behöver du ha egen bil eller säker tillgång till bil pga att schemat här och busstiderna ofta krockar. Förklara i ditt personliga brev om du har en seriös möjlighet att lösa detta, även utan bil och körkort mm.

 Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att bistå mig i det jag på grund av att jag är rörelsehindrad behöver assistans till.

Du får vara beredd på att arbetet är mycket aktivt en hel del av dessa pass. Jag är utåtriktad med många kontakter mm.

Pga att jag har assistans dygnet runt så är tempot olika vid olika tider!

Som assistent kommer man mycket nära inpå mig i mitt hem och liv, ibland vill jag vara själv, det är viktigt att förstå sin roll i mitt hem och liv.

Detta fungerar precis som i andra service yrke, där man måste se sin arbetsroll.

 

Service med nära personliga behov ingår och därför behöver du ha god fysik och hälsa. Jag är dock noga med en god arbetsmiljö. Jag behöver assistans också med det som alla naturligt behöver göra i livet.

Det är för de allra flesta inte svårt att lära sig bistå mig väl även med dyl, om du har viljan att lyssna, våga fråga och lära dig hur just jag vill och behöver få assistans. Vi tar det steg för steg.
På grund av mitt funktionshinder tar en hel del dagliga moment mer tid och blir lite av ett ”hinder” i det flyt som man annars har i livet. Steg för steg får du lära dig hur just jag behöver assistans, för att jag ska kunna få flyt och kunna fungera i mitt liv.

Det finns möjligheter till att utvecklas inom detta arbete och därmed få delegationer mm.

 

 Kvalifikationer

Viktiga egenskaper är:

- Du är ärlig, pålitlig, positiv i ditt sätt, du behöver ha är ett gott hjärta, praktiskt handlingssätt, vara kreativ och förstå humor. Du är tydlig och lugn som person men du tycker ändå om att bistå aktivt och engagerat, har gott omdöme och är läraktig.
- ”Navelsträngen ska vara kapad”, du ska vara vuxen nog att arbeta, alltså har du god arbetsmoral.
- Du måste ha en god och respektfull ton mot mig och dina kollegor.
- Att du kan se och respektera mig som den vuxna kvinna jag är i mitt eget hem och liv.
- Tidigare erfarenhet av assistans eller dyl, om du har erfarenhet och utbildning är det klart ett plus, om du kan använda det i linje med mina behov.
- Tidigare erfarenhet och kunskap av muskler och massage är en merit, om detta används för min räkning.
- Du behöver ha viljan att förstå och våga fråga om något är oklart, för att också på detta sätt bidra till att aktivt lära dig arbetet.

Avgörande för arbetets tillsättande är inte minst personlig lämplighet och att personkemin stämmer. Jag som har assistans är den som kommer att avgöra vem jag ska anställa, tillsammans med personalen på Kooperativet Lila.

 Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV, ett foto och 2 referenser. Skriv en bra och ärlig ansökan, sanningen kommer alltid fram.

Tänk igenom vilka referenter du har som är lämpliga för uppdraget. Detta är viktigt också för att vi ska få rätt info om vem du är, vilket är bäst för oss alla i längden.

Kooperativet Lila är en av Sveriges första assistansverksamheter. Vårt mål och vision är att ge våra medlemmar den assistans de själva önskar samtidigt som de anställda personliga assistenterna skall erbjudas de bästa förutsättningarna i sin anställning.


Under våra 30 år har verksamheten utvecklats tillsammans med reformen som gav oss personlig assistans i Sverige. Några av våra medlemmar har med sitt politiska engagemang på riksnivå varit med och påverkat den lagstiftning som ger personer med funktionsnedsättning "rätt att leva som andra". 


 


Läs mer om oss på http://www.kooperativetlila.se/. Visa mindre

Timvikarie sökes till 10-årig pojke i Helsingborg

Beskrivning av tjänsten Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent med ett driv till en av våra kunder. Kunden är en aktiv 10-årig pojke som bor tillsammans med sin familj i Helsingborg. Pojken har autism och behov av struktur och motivation i sin vardag. Vi söker därför dig som är trygg i dig själv och har en personlig mognad, då du behöver kunna vara självgående och kunna aktivera pojken. Vidare bör du kunna vara lyhörd för kundens behov och dagsform sa... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent med ett driv till en av våra kunder. Kunden är en aktiv 10-årig pojke som bor tillsammans med sin familj i Helsingborg. Pojken har autism och behov av struktur och motivation i sin vardag. Vi söker därför dig som är trygg i dig själv och har en personlig mognad, då du behöver kunna vara självgående och kunna aktivera pojken. Vidare bör du kunna vara lyhörd för kundens behov och dagsform samt att vara pedagogisk i samspelet med pojken.

Arbetsuppgifterna innefattar att vara ett stöd i vardagen samt följa med pojken på olika aktiviteter.

Kvalifikationer / Utbildning / Erfarenhet
- Erfarenhet av tidigare assistentjobb och kunskap om autism är önskvärt.

- Det är också meriterande att ha kunskap om TAKK samt bildstöd.

- B-körkort

Arbetstider
Vikarie vid behov. Förekommande arbetstider är eftermiddag/kväll under vardagar samt helger.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OBS - Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS-verksamhet)". Visa mindre

Positiv och varm man sökes som personlig assistent till en glad tonårskille

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se Till en tonårskille i Helsingbo... Visa mer
God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Till en tonårskille i Helsingborg söker vi nu en assistent som vill jobba 50%. Schemat är måndag-fredag 14:00-18:00.
Det kan i vissa fall förekomma helger, men är då efter överenskommelse. Mestadels kommer du att arbeta på vardagar.
Vid skollov eller andra ledigheter så kan arbetstiderna förändras till 10:00-18:00, så bra om du är flexibel.

Killen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp med förflyttningar till och från sin rullstol, hjälp med personlig hygien och hjälp vid matsituationer och dylikt. Han sondmatas och har epilepsi.
Han är en kille som nästan alltid har ett leende på läpparna och är väldigt lätt att arbeta med. Som person förväntar vi oss att du är aktiv, pigg, positiv och initiativtagande till olika aktiviteter som passar denna killes dagsform efter skolan.  
  
Det är ett krav att du är rökfri!
Har du sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller inom LSS så är det ett stort plus men vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara trygg och inkännande, men också aktiv, kreativ och ha en härlig och positiv energi som smittar av sig på din omgivning! 
Du får gärna vara i 25-35 års åldern samt behärska svenska språket mycket väl.

Enligt lagen om registerkontroll ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget (enligt God Assistans policy kräver vi belastningsutdraget för arbete på HVB-hem) från polisens hemsida här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/
Gör det gärna så fort som möjligt, eftersom det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregistert. 

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

God Assistans månar om sina assistenter, har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag på upp till 4000:- /år. 

Välkommen! Visa mindre

Personlig assistent för till kvinna i Helsingborg, vardag och dagtid 32,5%

Ansök    Aug 18    Humana AB    Personlig assistent
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Vi söker nu en personlig assistent till en av vår kund i Helsingborg. Tjänsten är 32,5% och arbetstiderna?är förlagda mellan kl 10.20-15.30 måndag till fredag.??  Vår kund är en kvinna i 62-års ålder som 2008 drabbades av en stroke. Det har medfö... Visa mer
Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.
Vi söker nu en personlig assistent till en av vår kund i Helsingborg. Tjänsten är 32,5% och arbetstiderna?är förlagda mellan kl 10.20-15.30 måndag till fredag.?? 
Vår kund är en kvinna i 62-års ålder som 2008 drabbades av en stroke. Det har medfört att vår kund idag?har svårigheter att röra sig samt kommunicera. Hon behöver således hjälp med?det mesta i den dagliga livsföringen. Kunden?har ett stort intresse av heminredning, matlagning, fika?och shopping. Det innebär att matkunskaper samt att vara pedantisk och ha en känsla för?hus, hem, ordning och reda?är mycket meriterande.? 
Vi ser gärna att du delar kundens intresse samt?besitter egenskaper som noggrann, flexibel, lyhörd och positiv.?Om du har tidigare erfarenhet som personlig assistent är det ett plus. Vår kund trivs bäst med kvinnliga assistenter och vi välkomnar därför kvinnliga sökanden. Vi ser gärna att du bifogar ett foto till din ansökan.? 
En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten är en SLUV på 32,5% med arbetstiderna måndag till fredag 10.20-15.30. Tjänsten är även förlagd så att du kommer arbeta två veckor och sedan ledig två veckor, detta på ett rullande schema.
Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:Enligt överenskommelse. Anställningen löper så länge assistansuppdraget varar.

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. Visa mindre