Lediga jobb Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten i Helsingborg

Se alla lediga jobb från Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten i Helsingborg. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Helsingborg som finns inom det yrket.

Kursledare inom keramik

Om tjänsten Vi söker nu cirkelledare för undervisning inom det keramiska hantverket i våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken i Helsingborg. I tjänsten ingår även verkstadsarbete, så som att sätta och tömma ugnar, blanda glasyr och översyn av kursmaterial. Kurserna anordnas på dagtid, kvällar och helger och riktar sig i första hand till vuxna deltagare. Arbetsuppgifter Som cirkelledare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att... Visa mer
Om tjänsten


Vi söker nu cirkelledare för undervisning inom det keramiska hantverket i våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken i Helsingborg. I tjänsten ingår även verkstadsarbete, så som att sätta och tömma ugnar, blanda glasyr och översyn av kursmaterial. Kurserna anordnas på dagtid, kvällar och helger och riktar sig i första hand till vuxna deltagare.


Arbetsuppgifter


Som cirkelledare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du trivs i mötet med människor, är driven och van att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.• Planera och genomföra kurser inom keramik
• Skapa en lärandemiljö som är engagerande och inspirerande för eleverna
• Enklare administration
• Verkstadarbete


Din kompetens och bakgrund


Vi söker dig som har en relevant utbildning och mycket goda kunskaper inom det keramiska hantverket. Du behärskar och kan lära ut både byggtekniker och drejning. Du känner dig trygg i en keramisk verkstad och kan sätta ugnar, blanda glasyr och hjälpa till med utvecklingen av verkstaden.


Eftersom undervisningen sker på svenska är goda kunskaper i svenska ett krav. Det är meriterande om har du har tidigare erfarenhet av att undervisa.


Kvalifikationer• Relevant utbildning inom keramik eller flerårig yrkeserfarenhet
• Goda ämneskunskaper
• Pedagogisk förmåga
• Förmåga att skapa en positiv och stödjande lärandemiljö


Meriterande


• Pedagogisk erfarenhet
• Kunskaper inom lerskulptur
• Goda kunskaper i engelska


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och gärna en portfolio med dina alster.


Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Lärare i matematik

Södra Folkhögskolan Helsingborg söker lärare i matematik på deltid till våra kurser Allmän kurs med inriktning demokrati/samhälle och Allmän kurs med inriktning Service och bemötande. Södra folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår sko... Visa mer
Södra Folkhögskolan Helsingborg söker lärare i matematik på deltid till våra kurser Allmän kurs med inriktning demokrati/samhälle och Allmän kurs med inriktning Service och bemötande. Södra folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg.
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.
På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan finns idag allmän kurs med inriktning demokrati och en allmän kurs med inriktning Service och bemötande.
Vi driver också särskild kurs för framtida entreprenörer, en studiemotiverande kurs och har insatser för minoritetsspråk, men vår verksamhet växer med tiden. Våren 2025 kommer vi även att starta vår särskilda kurs Upplevelsevärd.
Dina arbetsuppgifter som lärare kommer att vara att undervisa i matematik (alla nivåer). Många av våra deltagare tycker att det är svårt med matematik och behöver motiverande metoder för att de ska lyckas med den. Du kommer också att få vara mentor för dina mentorsdeltagare. Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger och annan personal.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.


Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. Som en ny folkhögskola får förmånen att påverka, vara med att bygga samt utveckla skolan tillsammans med dina kollegor.

Vår förväntan på dig:
- Du har en pedagogisk examen, helst inom folkhögskollärarprogrammet
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Du har erfarenhet av arbete på folkhögskola

För tjänsten gäller:
Anställningen är en deltidstjänst på 20 % av heltid, med tillträde den 5 augusti. Tjänsten inleds med provanställning 6 månader och kan komma att öka i omfattning efter 6 månader.
Frågor om tjänsten, kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected] Visa mindre

Pedagog Södra Folkhögskolan

Södra Folkhögskolan Helsingborg söker en pedagog eller studie- och yrkesvägledare till vår Allmän kurs. Södra Folkhögskolan Helsingborg driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Pedagogen eller alternativt SYV är en stödperson till våra deltagare med särskilda behov. Södra Folkhögskolan Helsingborg präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig... Visa mer
Södra Folkhögskolan Helsingborg söker en pedagog eller studie- och yrkesvägledare till vår Allmän kurs. Södra Folkhögskolan Helsingborg driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Pedagogen eller alternativt SYV är en stödperson till våra deltagare med särskilda behov.
Södra Folkhögskolan Helsingborg präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som stödperson på vår folkhögskola mitt i centrala Helsingborg.
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd. Vi arbetar ständigt för jämlikhet och en inkluderande arbetsmiljö och strävar efter att personalen avspeglar den mångfald som finns bland våra deltagare.
På Södra Folkhögskolan Helsingborg sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan Helsingborg finns idag en två allmänna kurser, en studiemotiverande kurs, insatser för minoritetsspråk och en särskild kurs för framtida entreprenörer, men vår verksamhet växer med tiden med nya uppdrag.
Dina arbetsuppgifter som pedagog/SYV är att agera som stödperson. Det handlar framförallt om studiehandledning och vägledning för deltagare med funktionsvariationer. Det kommer också att innebära studieplanering och organisering av deltagarnas studier och dag. En stor del av arbetsuppgifterna är att motivera deltagaren till studier. Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger och annan personal.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.


Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska.


Våra krav för tjänsten:
- Du har eftergymnasial utbildning inom pedagogik med lärarexamen eller du har studie- och yrkesvägledarexamen
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Det är en fördel att du har erfarenhet av målgruppen med funktionsnedsättning (NPF)
- Du har erfarenhet av att arbeta med studiemotivering och studiehandledning
- Det är en fördel att du har kunskap och erfarenhet med att arbeta inom hälsa
- Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete på folkhögskola
För tjänsten gäller:
Anställningen är en visstidsanställning, deltid 45% av heltid med tillträde 21 mars- 31 dec 2024, med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.
Frågor om tjänsten: Kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected] Visa mindre

Lärare till uppdragsutbildning inom livsmedelsproduktion

Folkuniversitet startade 2023 utbildningen Processoperatör inom livsmedelsproduktion på uppdrag av kommuner i familjen Helsingborg. Åstorps kommun är huvudman för utbildningen och den bedrivs i lokaler hos Folkuniversitetet i Helsingborg.  I januari 2024 kommer vi att starta en andra omgång av utbildningen så vi söker en lärare för undervisning i följande gymansiekurser: -Hygien -Människan i industrin -Livsmedels- och näringskunskaper 1 & 2 -Ind... Visa mer
Folkuniversitet startade 2023 utbildningen Processoperatör inom livsmedelsproduktion på uppdrag av kommuner i familjen Helsingborg. Åstorps kommun är huvudman för utbildningen och den bedrivs i lokaler hos Folkuniversitetet i Helsingborg. 


I januari 2024 kommer vi att starta en andra omgång av utbildningen så vi söker en lärare för undervisning i följande gymansiekurser:


-Hygien


-Människan i industrin


-Livsmedels- och näringskunskaper 1 & 2


-Industritekniska processer


Dina arbetsuppgifter 

I tjänsten ingår 20h lärarledd undervisning/vecka. Du undervisar, genomför bedömning och betygsättning i de kurser du ansvarar för och du har särskilt ansvar för anskaffning och uppföljning av praktik hos våra externa samarbetspartners i nordvästra Skåne. Även studiebesök med elever ingår i tjänsten. Undervisningen ska vara tydligt ”branschorienterad” och det är viktigt att du implementerar arbetsmarknadsperspektivet i undervisningen. Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.


Vår förväntan på dig:  

-Du har högskoleutbildning som är relevant för livsmedelsbranschen.


-Du är erfaren lärare med kontakter inom livsmedelsbranschen.


-Du har erfarenhet av undervisning av vuxna elever i yrkesutbildningar eller motsvarade.


-Du är engagerad, flexibel och har ett modernt tänk kring undervisning, där syftet med utbildningen är att eleverna ska bli anställningsbara i branschen.


-Du har lätt för att knyta kontakter med elever och samarbetspartners och är mån om att hålla en god kvalitet.


-Du kommer att arbeta som ensam lärare på utbildningen och är strukturerad, lösningsfokuserad och självgående.


Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  


Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och dina utbildningsbevis redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför våren och läser ansökningarna kontinuerligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.


För tjänsten gäller:  

Placeringsort är  Helsingborg. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till den 14 juni 2024 . Tjänstens omfattning är 100% av heltid med tillträde 10 januari eller enligt överenskommelse. 


Frågor om tjänsten

Kontakta Lisa Thorén, [email protected]


Välkommen med din ansökan!  


Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Sfi, Vikariepool

Extrajobb som sfi-lärare    Läser du till lärare med inriktning svenska som andraspråk? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare? Eller är du behörig sfi-lärare som inte jobbar heltid, har gått i pension eller av annan anledning har lite tid över till annat?   Folkuniversitetet söker nu flera engagerade och självständiga sfi-vikarier till verksamheten i Helsingborg. Tjänstegraden varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka le... Visa mer
Extrajobb som sfi-lärare   


Läser du till lärare med inriktning svenska som andraspråk? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare?


Eller är du behörig sfi-lärare som inte jobbar heltid, har gått i pension eller av annan anledning har lite tid över till annat? 


Folkuniversitetet söker nu flera engagerade och självständiga sfi-vikarier till verksamheten i Helsingborg. Tjänstegraden varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst eftersom vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre och mer omfattande planerade perioder.


Du tar ett stort eget ansvar och möter våra elever och kollegor med ödmjukhet och respekt. Du är lösningsfokuserad, har en god social förmåga, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll. 


Kompetenskrav

- Du studerar till lärare med inriktning svenska som andraspråk, har högskolepoäng i svenska som andraspråk eller är behörig lärare i sfi.


- Du har kunskap om och intresse för att arbeta med digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen.  


Meriterande

- Erfarenhet av undervisning inom sfi eller sva grund  


- 30 högskolepoäng i svenska som andraspråk


- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  


 


Ansökan  

Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. 


 


Kontaktperson  

Lisa Thorén


Biträdande rektor


[email protected] Visa mindre

Lärare i svenska och engelska

Södra Folkhögskolan i Helsingborg lärare i svenska och engelska till våra kurser Allmän kurs med inriktning demokrati/samhälle och Allmän kurs med inriktning Service och bemötande. Södra folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola... Visa mer
Södra Folkhögskolan i Helsingborg lärare i svenska och engelska till våra kurser Allmän kurs med inriktning demokrati/samhälle och Allmän kurs med inriktning Service och bemötande. Södra folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg. På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd. På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan.
På Södra Folkhögskolan finns idag allmän kurs med inriktning demokrati och en allmän kurs med inriktning Service och bemötande. Vi driver också en studiemotiverande kurs men vår verksamhet växer med tiden. Våren 2024 kommer vi även att starta vår särskilda kurs för framtida entreprenörer.
Dina arbetsuppgifter som lärare kommer att vara att undervisa i svenska och engelska. Du kommer också att få vara mentor för dina mentorsdeltagare. Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger och annan personal. Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.


Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. Som en ny folkhögskola får förmånen att påverka, vara med att bygga samt utveckla skolan tillsammans med dina kollegor.


Vår förväntan på dig:
- Du har en pedagogisk examen, helst inom folkhögskollärarprogrammet
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Du har erfarenhet av arbete på folkhögskola


För tjänsten gäller:
Anställningen är en tillsvidareanställning på 60% av heltid, som inleds med provanställning 6 månader. Tillträde den 8 januari 2024.
Frågor om tjänsten välkommen att kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected] Visa mindre

Sfi-lärare, kväll Helsingborg

Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du som söker är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling i fokus samt brinner för att vara med och utveckla vår verksamhet. Om vår verksamhet Folkuniversitetet bedriver sfi i Helsingborg i samarbete med Jämshögs folkhögskola. Lärare, administratör och skolledning arbetar tillsammans för att varje elev ska lyckas. Sfi-verksamh... Visa mer
Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du som söker är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling i fokus samt brinner för att vara med och utveckla vår verksamhet.


Om vår verksamhet


Folkuniversitetet bedriver sfi i Helsingborg i samarbete med Jämshögs folkhögskola. Lärare, administratör och skolledning arbetar tillsammans för att varje elev ska lyckas. Sfi-verksamheten har ett gott samarbete med Folkuniversitets arbetsmarknads- och folkbildningsverksamhet samt med Folkuniversitetets övriga sfi-verksamheter i regionen.  


Dina arbetsuppgifter 


Tjänsten består till huvudsak av undervisning på sfi D med flexibelt upplägg. Våra elever ska ha en kvalitativ och snabb progression med god insikt i sin kunskapsutveckling även om de har andra åtaganden såsom andra studier eller arbete. Formativ bedömning och sambedömning är viktiga inslag i det dagliga arbetet. Lektionerna är förlagda på kvällstid, måndagar 17:00 – 19:30 på skolan och onsdagar 17:00 – 19:00 via Zoom. Utöver det erbjuder vi individuell handledning (via Zoom och på skolan), test-tillfällen och språkcafé på skolan samt ett digitalt läromedel där eleverna får återkoppling av läraren. Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.


Vår förväntan på din kompetens


- Du är legitimerad och behörig lärare i svenska som andraspråk alternativt har minst 30 högskolepoäng i svenska som andraspråk.


- Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt elevfokus samt drivs av att se människor utvecklas och nå sina mål.


- Du har erfarenhet av och kan hantera löpande intag och olika nivåer.


- Du har bred erfarenhet av att använda och undervisa med hjälp av digitala verktyg. Du är nyfiken på att lära dig nya program och lärplattformar och har förmågan att få med dig dina elever på en digital utvecklingsresa.


- Du har en positiv attityd till kollegialt lärande och är prestigelös. 


Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! 

Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss. Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personliga brev och en kopia av din lärarlegitimation.


Om tjänsten


Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid (30%) förlagd på två eftermiddagar/kvällar i veckan (måndagar och onsdagar) och inleds med 6 mån provanställning. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är den 15 december 2023. Tillträde januari 2024 eller enligt överenskommelse.


Frågor om tjänsten


Kontakta biträdande rektor Lisa Thorén, [email protected]


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lärare särskild kurs för framtida entreprenörer

Södra Folkhögskolan Helsingborg söker lärare till vår särskilda kurs för framtida entreprenörer. Södra folkhögskolan Helsingborg driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg. På skolan finns en kultur som är viktig att... Visa mer
Södra Folkhögskolan Helsingborg söker lärare till vår särskilda kurs för framtida entreprenörer. Södra folkhögskolan Helsingborg driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg. På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.
På Södra Folkhögskolan Helsingborg sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan Helsingborg finns idag två allmänna kurser, en Studiemotiverande kurs och SMU (studiemotiverande uppdrag), men vår verksamhet växer med tiden. Våren 2024 kommer vi även att starta en särskild kurs för framtida entreprenörer. Tanken är att pedagogen som får tjänsten driver och utvecklar vår särskilda kurs för framtida entreprenörer. Den särskilda kursen ska resultera i att deltagarna startar eget företag eller projekt.
Dina arbetsuppgifter som lärare kommer framför allt att vara att undervisa i entreprenörskap men även vara med och bygga och utveckla den särskilda kursen. Syftet med kursen är att deltagarna får både teorin och praktik. En stor del av din roll kommer att innebära samverkan med företag, organisationer och aktörer för att skapa nätverk men det handlar också om att bygga en bro och skapa möjligheter för praktiskt arbete på olika aktörer som gynnar deltagarnas framtid och mål. Du rör dig i entreprenöriella miljöer.
Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger, annan personal, företag, organisationer, andra folkhögskolor och andra aktörer. Vår pedagogiska idé bygger på att bland annat bygga broar mellan deltagarna och samhället och skapa nätverk genom samverkan med olika aktörer.Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs. Vi arbetar ständigt för jämlikhet och en inkluderande arbetsmiljö och strävar efter att personalen avspeglar den mångfald som finns bland våra deltagare.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. Som en ny folkhögskola får förmånen att påverka, vara med att bygga samt utveckla skolan tillsammans med dina kollegor.

Vi förväntar oss att:
- Du har en eftergymnasial examen som givit dig gedigna kunskaper inom entreprenörskap
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Du är en entreprenör med ett brett nätverk

Ett extra plus är om:
- Du har erfarenhet av folkhögskola.
- Du har varit med och byggt upp utbildningar.

För tjänsten gäller:
Anställningen är en tillsvidareanställning på 75% av heltid som inleds med provanställning 6 månader. Tillträde den 8 januari 2024. Frågor om tjänsten: Kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected] Visa mindre

Elevassistent

Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en elevassistent till vår Allmän kurs. Södra Folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Södra Folkhögskolan präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som stödperson på vår skola mitt i centrala Helsingborg. På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av... Visa mer
Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en elevassistent till vår Allmän kurs. Södra Folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.
Södra Folkhögskolan präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som stödperson på vår skola mitt i centrala Helsingborg. På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd. Vi arbetar ständigt för jämlikhet och en inkluderande arbetsmiljö och strävar efter att personalen avspeglar den mångfald som finns bland våra deltagare.
På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan finns idag en två allmänna kurser och en studiemotiverande kurs men vår verksamhet växer och våren 2024 startar vi vår särskilda kurs för framtida entreprenörer.
Dina arbetsuppgifter som stödperson kommer att framförallt handla om studiehandledning och vägledning för deltagare med funktionsvariationer Det kommer också att innebära studieplanering och organisering av deltagarnas studier och dag. En stor del av arbetsuppgifterna är att motivera deltagaren till studier. Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger och annan personal. Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.


Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska.


Våra krav för tjänsten:
- Du har eftergymnasial utbildning som till exempel socialpedagog och/eller lärarassistent
- Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Du har erfarenhet av att arbeta med studiemotivering och studiehandledning
- Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete på folkhögskola


För tjänsten gäller:
Anställningen är en visstidsanställning på deltid 50% under perioden den 8 januari till den 31 maj 2024, med möjlighet för förlängning under hela 2024. Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten: Kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected] Visa mindre

Kursledare inom konstnärliga ämnen

Till våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken söker Folkuniversitetet i Helsingborg nu cirkelledare för undervisning i måleri, teckning, skulptur, kroki, acrylic pouring och akvarell. Vi vill gärna ha kontakt med dig som uppskattar att arbeta i cirkelform mot målgruppen vuxna där deltagarna får lära sig grundtekniker och framförallt utveckla sin lusta att skapa. Vi söker dig som har pedagogisk förståelse eller erfarenhet och ett stort intres... Visa mer
Till våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken söker Folkuniversitetet i Helsingborg nu cirkelledare för undervisning i måleri, teckning, skulptur, kroki, acrylic pouring och akvarell. Vi vill gärna ha kontakt med dig som uppskattar att arbeta i cirkelform mot målgruppen vuxna där deltagarna får lära sig grundtekniker och framförallt utveckla sin lusta att skapa. Vi söker dig som har pedagogisk förståelse eller erfarenhet och ett stort intresse och sakkunskap inom ämnesområdet.   


 Som cirkelledare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 


 


Om tjänsten

Anställningsform är en objektsanställning/timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Omfattning varierande. 


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är 8 januari 2024.  Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Rektor Johannes Hedberggymnasiet

Då vår nuvarande rektor går vidare till nya utmaningar som Regionchef Skolor inom Folkuniversitetet söker vi nu en ny rektor som tillsammans med skolans personal vill fortsätta att driva skolans verksamhet och pedagogiska arbete.  Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet som präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, o... Visa mer
Då vår nuvarande rektor går vidare till nya utmaningar som Regionchef Skolor inom Folkuniversitetet söker vi nu en ny rektor som tillsammans med skolans personal vill fortsätta att driva skolans verksamhet och pedagogiska arbete. 


Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet som präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som rektor på vår skola i centrala Helsingborg.


Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. VI har cirka 30 lärare fördelade i tre team och cirka 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet.


På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd. 


 


Vi erbjuder dig


Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Du får också jobba på en fristående skola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska.


I uppdraget som rektor ingår att:


- leda skolans pedagogiska arbete


- ha ansvar för personalen och arbetsmiljön


- se till att den dagliga verksamheten fungerar och utvecklas


- arbeta med rekrytering, schemaläggning och tjänstefördelning


- planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och utveckling av skolan


 


Vår förväntan på dig


-du är behörig lärare med erfarenhet av undervisning


-du har gärna en rektorsexamen


-du är bra på att skapa relationer med både elever och personal


-du är engagerad, flexibel och har ett tydligt helhetsperspektiv och drivs av att bidra till att människor utvecklas


-du har dokumenterad flerårig erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet med ekonomiskt resultatansvar


-du har erfarenhet och genuint intresse av att utveckla verksamhet tillsammans med andra och ser dig själv som en processledare i sådana eller snarlika processer


-du är prestigelös och har en positiv attityd till kollegialt lärande och samarbete  


-du är nyfiken, kreativ och vågar se möjligheter


Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bidrar till för verksamheten.


 


För tjänsten gäller


Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% som inleds med 6 mån provanställning. Tjänsten är placerad i Helsingborg. Tillträde enligt överenskommelse. 


 


Ansökan


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2024-01-03. Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande. Intervju steg ett kommer att äga rum i Helsingborg i mitten av januari 2024.


 


Frågor om tjänsten


Kontakta nuvarande rektor Marie Andersson, tel: 042-385614, [email protected]


Facklig representant Maria Hansson, Unionen, tel: 040-691 93 66,  [email protected]


Inför rekryteringsarbetet har Folkuniversitetet, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


 Välkommen med din ansökan Visa mindre

Projektledare Södra Folkhögskolan i Helsingborg

Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en projektledare till vårt nationella minoritetsspråksprojekt vid namn: Om romer, för romer av romer. Vi vill satsa på olika stärkande insatser och projekt med syfte att stärka romers identitet, kulturarv men också språk. Vår plan är att bedriva stärkande workshops på romani. I det här stärkande arbetet ingår också olika uppdrag och projekt som kommer att genomföras av deltagare och personal i samverkan med förening... Visa mer
Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en projektledare till vårt nationella minoritetsspråksprojekt vid namn: Om romer, för romer av romer. Vi vill satsa på olika stärkande insatser och projekt med syfte att stärka romers identitet, kulturarv men också språk. Vår plan är att bedriva stärkande workshops på romani. I det här stärkande arbetet ingår också olika uppdrag och projekt som kommer att genomföras av deltagare och personal i samverkan med föreningslivet i Helsingborg och framför allt romska föreningar. Ett av de stora projekten kommer att planeras och utföras är en romsk festival den 8 april, på romernas dag.
Södra Folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.
Vi präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som stödperson på vår skola mitt i centrala Helsingborg.
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.
Vi arbetar ständigt för jämlikhet och en inkluderande arbetsmiljö och strävar efter att personalen avspeglar den mångfald som finns bland våra deltagare.
På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan finns idag Allmän kurs och en studiemotiverande kurs.
Dina arbetsuppgifter som projektledare kommer att varierande men kommer framförallt handla om att projektleda, hålla i stärkande workshop och samverka med andra föreningar och aktörer. Du kommer att vara spindeln i nätet och ha många bollar i luften. Du är lösningsfokuserad och arbetar med både smått och stort.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska.

Våra krav för tjänsten:
- Du har eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten
- Du har erfarenhet som koordinator, samordnare eller projektledare för liknande projekt
- Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete på folkhögskola
- Du samverkar med andra föreningslivet i Helsingborg eller i närområdet
- Du har kunskaper i språket romani och har ett kontaktnät bland målgruppen

För tjänsten gäller:
Tidsbegränsad anställning, 40% från och med 1 december. Tjänsten ökar till 60% från januari till april och därmed sänks till 40% resten av året.
Tillträde den 1 december 2023
Frågor om tjänsten: Kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217 Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärare i Biologi 40% -aug och sept

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i biologi 40%  14/8-25/9   Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmåg... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i biologi 40%  14/8-25/9


 


Om dig 


Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "


"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."


"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."


Vi söker dig som är behörig lärare och som vill vara med och bidra till detta. Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Du brinner för dina ämnen, ämnesintegration och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till den goda stämningen.


 


Dina arbetsuppgifter 


Vår ordinarie lärare i biologi är föräldraledig 14/8- 25/9 -2023 och vi söker någon som kan vikariera under denna tid. Tjänsten är på 40% och lektionerna ligger måndagar och onsdagar.


 


Om oss 


Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Sedan hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också i nya fräscha lokaler på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg


Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast den 10 augusti 2023.


Ange referens Gymnasielärare Bi. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Södra Folkhögskolan Helsingborg söker en erfaren studie-och yrkesvägledare/kurator som brinner för att motivera och vägleda unga vuxna. Sedan 1 januari 2023 är Södra Folkhögskolan inte en filial längre, och bedriver folkhögskolan i egen regi under en försöksperiod på tre år. Södra Folkhögskolan har Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi... Visa mer
Södra Folkhögskolan Helsingborg söker en erfaren studie-och yrkesvägledare/kurator som brinner för att motivera och vägleda unga vuxna. Sedan 1 januari 2023 är Södra Folkhögskolan inte en filial längre, och bedriver folkhögskolan i egen regi under en försöksperiod på tre år. Södra Folkhögskolan har Folkuniversitetet som huvudman.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som studie- och yrkesvägledare på vår skola mitt i centrala Helsingborg.
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd. På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan finns idag två allmänna kurser med olika inriktningar och en studiemotiverande kurs.
Dina arbetsuppgifter som studie- och yrkesvägledare innebär att du genomför individuella vägledningssamtal och stimulerar deltagarnas egen valkompetens. Du planerar och hittar lösningar för enskilda deltagare såväl som du initierar och planerar aktiviteter som berör alla skolans deltagare. Du är intresserad av att samarbeta med pedagoger och annan personal för att inkludera studie- och yrkesvägledning i de allmänna ämnena och på så sätt bidra till skolans utveckling. Du samarbetar också gärna med andra – internt och externt - där det finns positiva synergieffekter och vi kan lära av varandra och nå goda resultat tillsammans. I din tjänst ingår också en del administrativa uppgifter som innebär att man som SYV behöver ha kunskap i systemet Schoolsoft.
En liten del av tjänsten (25%), utgör kuratorsamtal.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer höga krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten och ny folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en arbetsplats med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska.
Vår förväntan på dig:
- Du har studie- och yrkesvägledarexamen
-Du har arbetat med rekrytering av deltagare, antagning till utbildningar och uppstart av kurser och utbildningar
- Du har minst tre års erfarenhet som SYV för unga/unga vuxna, med erfarenhet av arbete på folkhögskola
- Du har erfarenhet av att föra motiverande samtal, kuratorsamtal, vägledning mot vidare utbildning och arbete
- Du har tydlig inblick i folkhögskolornas utbud, särart, pedagogik och rutiner
- Du har ett brett nätverk med andra folkhögskolor i Skåne, med kommuner i NV Skåne och med skolor där presumtiva deltagare går
- Du har erfarenhet av att upprätta studieplaner och behörighetsintyg för deltagare på folkhögskola
- Du har erfarenhet av administrativt arbete, gärna i SchoolSoft
- Du har erfarenhet av att söka externa medel och bidrag
För tjänsten gäller:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning, deltid, på 85%. Registerutdrag ska kunna visas upp inför anställning. Tillträde den 11 december eller enligt överenskommelse
Frågor om tjänsten: Kontakta biträdande rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected]
Ansök senast den 24 november Visa mindre

Kursledare inom keramik

Till våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken söker Folkuniversitetet i Helsingborg nu cirkelledare för undervisning i keramik.  Vi vill gärna ha kontakt med dig som uppskattar att arbeta i cirkelform där deltagarna får lära sig grundtekniker och framförallt utveckla sin lusta att skapa. Vi söker dig som har pedagogisk förståelse eller erfarenhet och ett stort intresse och sakkunskap inom ämnesområdet.    Som cirkelledare på Folkuniversite... Visa mer
Till våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken söker Folkuniversitetet i Helsingborg nu cirkelledare för undervisning i keramik.  Vi vill gärna ha kontakt med dig som uppskattar att arbeta i cirkelform där deltagarna får lära sig grundtekniker och framförallt utveckla sin lusta att skapa. Vi söker dig som har pedagogisk förståelse eller erfarenhet och ett stort intresse och sakkunskap inom ämnesområdet.   


Som cirkelledare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap


Om tjänsten

Folkuniversitetet söker en engagerad och kunnig lärare till kurser inom keramik.Tjänsten är på deltid och är en objektsanställning. 


Arbetsuppgifter


• Planera och genomföra kurser inom keramik
• Blanda glasyr och bränna
• Skapa en lärandemiljö som är engagerande och inspirerande för eleverna
• Föra närvaro och logg under kursens gång


Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har en relevant utbildning och mycket goda kunskaper inom keramik och drejning. Eftersom undervisningen sker på svenska är goda kunskaper i svenska ett krav. Det är meriterande om har du har tidigare erfarenhet av att undervisa.


Kvalifikationer


• Relevant utbildning inom keramik och drejning
• Goda ämneskunskaper
• Pedagogisk förmåga
• Förmåga att skapa en positiv och stödjande lärandemiljö


Meriterande


• Erfarenhet av att leda kurser för vuxna och barn
• Goda kunskaper i engelska 
• Öppen för enskild undervisning 


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och gärna bilder på alster du skapat via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är 31/10-2023.Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker tim- och lovvikarie i matematik

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg tim- och lovvikarie i matematik. Mest aktuell är en lovskola i matematik 7-10/8.   Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyt... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg tim- och lovvikarie i matematik.


Mest aktuell är en lovskola i matematik 7-10/8.


 


Om dig 


Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "


"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."


"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."


 


Dina arbetsuppgifter 


Under en vecka i augusti (v. 32) och en vecka i oktober (v. 44) planerar vi att erbjuda eleverna lovskola i främst matematik några timmar om dagen och vi behöver då någon som är duktig på matematik och som är duktig på att lära ut, ex lärarstudent. Det kan också bli aktuellt med vikarietimmar i matematik om behov uppstår under terminen.


 


Om oss 


Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Sedan hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också i nya fräscha lokaler på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg


Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt.


Ange referens Lovskola ma. Visa mindre

Lärare till SMU - Studiemotiverande Uppdrag

Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en engagerad lärare till vår SMU (Studiemotiverande Uppdrag). Södra folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar mellan 18-24 år på vår skola mitt i centrala Helsingborg. På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten a... Visa mer
Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en engagerad lärare till vår SMU (Studiemotiverande Uppdrag). Södra folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar mellan 18-24 år på vår skola mitt i centrala Helsingborg.
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.
På Södra Folkhögskolan Helsingborg sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan finns idag en Allmän kurs och en Studiemotiverande kurs men vår verksamhet växer med tiden. Hösten 2023 kommer vi även att driva Allmän kurs med inriktning Service och bemötande, samt SMU på uppdrag av Arbetsmarknadsförvaltningen, Helsingborgs kommun.
Dina arbetsuppgifter som lärare kommer att vara att undervisa i olika ämnen så som till exempel SV, ENG, MA, och du tar dig an olika insatser för att motivera deltagarna. Huvudsyftet är att motivera deltagarna till att påbörja studier efter uppdraget. Insatsen börjar i september och slutar i mitten av januari. Du kommer också att få vara mentor för ca 15 deltagare. Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger och annan personal.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.
Vi arbetar ständigt för jämlikhet och en inkluderande arbetsmiljö och strävar efter att personalen avspeglar den mångfald som finns bland våra deltagare.


Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. Som en ny folkhögskola får förmånen att påverka, vara med att bygga samt utveckla skolan tillsammans med dina kollegor.

Vi förväntar oss att:
- Du har en pedagogisk examen
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Du har erfarenhet av att arbeta och motivera unga
- Du är utåtriktad och engagerad

Ett extra plus är om:
- Du har pedagogisk examen inom folkhögskollärarprogrammet
- Du har erfarenhet av folkhögskola

För tjänsten gäller:
Visstidsanställning 1 september- 15 januari på 60% av heltid. Tillträde den 1 september
Frågor om tjänsten: Kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected]
Sök via länken:
https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=223&departmentId=5209&ProjectId=191023 Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärare i sh och hi -augusti 2023

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i historia och samhällskunskap under augusti 2023.   Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapac... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i historia och samhällskunskap under augusti 2023.


 


Om dig 


Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "


"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."


"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."


Vi söker dig som är behörig lärare och som vill vara med och bidra till detta. Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Du brinner för dina ämnen, ämnesintegration och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till den goda stämningen.


 


Dina arbetsuppgifter 


Vår ordinarie lärare i sh och hi är föräldraledig 14/8- 3/9 -2023 och vi söker någon som kan vikariera under denna tid. Tjänsten är heltid och det är följande kurser som ingår sh1, sh2, sh3, hi 1 och gymnasiearbete.


Sök redan idag då intervjuer sker löpande.


 


Om oss 


Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Sedan hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också i nya fräscha lokaler på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg


Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast den 10 augusti 2023.


Ange referens Gymnasielärare Sh/Hi Visa mindre

Lärare inom Service och bemötande

Södra Folkhögskolan Helsingborg söker lärare inom Service och bemötande till vår Allmän kurs med inriktning Service och bemötande. Södra folkhögskolan Helsingborg driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg. På skola... Visa mer
Södra Folkhögskolan Helsingborg söker lärare inom Service och bemötande till vår Allmän kurs med inriktning Service och bemötande. Södra folkhögskolan Helsingborg driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg.
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.
På Södra Folkhögskolan Helsingborg sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan Helsingborg finns idag en Allmän kurs och en Studiemotiverande kurs men vår verksamhet växer med tiden. Hösten 2023 kommer vi även att driva Allmän kurs med inriktning Service och bemötande, samt SMU (Studiemotiverande Uppdrag).
Tanken är att pedagogen som får tjänsten bygger upp våra särskilda kurser som vi kallar: Upplevelsevärd och Entreprenörskap för eldsjälar med start hösten 2023. Våra särskilda kurser är yrkeskurser som ska resultera i arbete i slutet av kursen.
Dina arbetsuppgifter som lärare kommer att vara att undervisa i Service och bemötande men även vara med och bygga och utveckla våra särskilda kurser. Syftet med kursen är att deltagarna får både teorin och praktik. En stor del av din roll kommer att innebära samverkan med företag, organisationer och aktörer för att skapa nätverk men det handlar också om att bygga en bro och skapa möjligheter för praktiskt arbete på olika företag inom Service och bemötande.
Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger, annan personal, företag, organisationer, andra folkhögskolor och andra aktörer.
Vår pedagogiska idé bygger på att bland annat bygga broar mellan deltagarna och samhället och skapa nätverk genom samverkan med olika aktörer.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.
Vi arbetar ständigt för jämlikhet och en inkluderande arbetsmiljö och strävar efter att personalen avspeglar den mångfald som finns bland våra deltagare.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. Som en ny folkhögskola får förmånen att påverka, vara med att bygga samt utveckla skolan tillsammans med dina kollegor.

Vi förväntar oss att:
- Du har en eftergymnasial examen som givit dig gedigna kunskaper inom service och entreprenörskap
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Du är en entreprenör med ett brett nätverk

Ett extra plus är om:
- Du har erfarenhet av folkhögskola.
- Du har varit med och byggt upp utbildningar.


För tjänsten gäller:
Anställning: Provanställning 6 månader på 40% med möjlighet till ca 80% våren 2024.
Tillträde: 7 augusti
Frågor om tjänsten: Kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected]
Ansök genom att gå in på länk:
https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=223&departmentId=5209&ProjectId=191022https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=223&departmentId=5209&ProjectId=191022 Visa mindre

Kursledare sång och dans

Till våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken söker Folkuniversitetet i Helsingborg nu cirkelledare för undervisning i måleri, teckning, skulptur, kroki, acrylic pouring och akvarell.  Vi vill gärna ha kontakt med dig som uppskattar att arbeta i cirkelform mot målgruppen vuxna där deltagarna får lära sig grundtekniker och framförallt utveckla sin lusta att skapa. Vi söker dig som har pedagogisk förståelse eller erfarenhet och ett stort intre... Visa mer
Till våra vackra och inspirerande lokaler på Chokladfabriken söker Folkuniversitetet i Helsingborg nu cirkelledare för undervisning i måleri, teckning, skulptur, kroki, acrylic pouring och akvarell.  Vi vill gärna ha kontakt med dig som uppskattar att arbeta i cirkelform mot målgruppen vuxna där deltagarna får lära sig grundtekniker och framförallt utveckla sin lusta att skapa. Vi söker dig som har pedagogisk förståelse eller erfarenhet och ett stort intresse och sakkunskap inom ämnesområdet.   


Som cirkelledare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 


 


Om tjänsten

Tjänsten är en objektsanställning, timanställning där omfattningen är varierande. Tillträde enligt överenskommelse. Lön enligt avtal. 


 


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är 15/8-2023.  Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Lärare svenska och engelska

Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker lärare i svenska och engelska till våra allmänna kurser med inriktning ”Demokrati/samhälle” och ”Service och bemötande”. Skolan drivs med Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Södra Folkhögskolans pedagogiska idé bygger på att, bland annat, bygga broar mellan deltagarna och samhället och skapa nätverk genom ... Visa mer
Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker lärare i svenska och engelska till våra allmänna kurser med inriktning ”Demokrati/samhälle” och ”Service och bemötande”. Skolan drivs med Folkuniversitetet som huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Södra Folkhögskolans pedagogiska idé bygger på att, bland annat, bygga broar mellan deltagarna och samhället och skapa nätverk genom samverkan med olika aktörer. Nu söker vi på Södra Folkhögskolan dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg!


Om skolan
På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker, digitala plattformar och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På skolan finns en kultur som är viktig att utveckla och förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas och att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.

Våra kurser
Idag finns en allmän kurs och en studiemotiverande kurs på skolan, men vår verksamhet växer och redan hösten 2023 kommer vi även att driva allmän kurs med inriktning ”Service och bemötande”. Tillsammans utvecklar vi våra särskilda kurser som vi kallar: ”Upplevelsevärd” och ”Entreprenörskap för eldsjälar”. Våra särskilda kurser är yrkeskurser som ska resultera i arbete i slutet av kursen.


Din roll
Dina arbetsuppgifter som lärare kommer att vara att undervisa i svenska och engelska. Du kommer också att vara mentor för dina mentorsdeltagare. Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger, annan personal, företag, organisationer, andra folkhögskolor och andra externa aktörer.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.


Vi erbjuder dig
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. Som anställd på en ny folkhögskola får du förmånen att påverka från grunden, vara med att bygga samt utveckla skolan tillsammans med dina kollegor.


Våra krav på dig
- Du har en pedagogisk examen, helst inom folkhögskollärarprogrammet
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete på folkhögskola


För tjänsten gäller
Anställningen är på deltid 60% med tillträde den 7 augusti. Vi tillämpar alltid 6 mån provanställning.
Frågor om tjänsten ställs till Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected]
Sök tjänsten på länken nedan:
HTTPS://CANDIDATE.HR-MANAGER.NET/APPLICATIONINIT.ASPX?CID=223&PROJECTID=190988&DEPARTMENTID=5209&SKIPADVERTISEMENT=TRUE Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärare i biologi och kemi

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärare i kemi och biologi.   Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärare i kemi och biologi.


 


Om dig 


Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "


"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."


"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."


Vi söker dig som är behörig lärare och som vill vara med och bidra till detta. Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Du brinner för dina ämnen, ämnesintegration och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till den goda stämningen.


 


Dina arbetsuppgifter 


Tjänsten består av undervisning i kemi och biologi. Du handleder också elever i naturvetenskaplig specialisering och gymnasiearbete och är mentor för ca 17 elever. Du jobbar i nära samarbete med dina kollegor i kemii, biologi och specialisering, men också med entreprenörskapslärare för att skapa naturvetenskaliga projekt. Du kommer att tillhöra ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och du ämnesintegrerar och samarbetar nära dina kollegor även i andra ämnen.


Tjänsten en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Tjänsten är fereietjänst.


Sök redan idag då intervjuer sker löpande.


 


Om oss 


Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Sedan hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också i nya fräscha lokaler på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg


Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast den 31 maj 2023.


Ange referens Gymnasielärare Bi/Ke. Visa mindre

Cirkelledare spontanansökan

Har du ett färdigt kurskoncept eller är du duktig på ett ämne och vill starta en kurs i det? Isåfall är vi intresserade av att knyta kontakt med dig. Beskriv gärna i vilket ämne vill du undervisa, skicka även kort beskrivning av din utbildning i ämnet samt din (pedagogiska) erfarenhet av att undervisa så kontaktar vi dig. Våra kurser utgår från en vetenskaplig grund och vi verkar för ett internationellt synsätt och pedagogisk förnyelse. Just nu håller vi... Visa mer
Har du ett färdigt kurskoncept eller är du duktig på ett ämne och vill starta en kurs i det? Isåfall är vi intresserade av att knyta kontakt med dig.

Beskriv gärna i vilket ämne vill du undervisa, skicka även kort beskrivning av din utbildning i ämnet samt din (pedagogiska) erfarenhet av att undervisa så kontaktar vi dig.

Våra kurser utgår från en vetenskaplig grund och vi verkar för ett internationellt synsätt och pedagogisk förnyelse. Just nu håller vi kurser framför allt inom språk, arbetsliv/data/ekonomi/HR och estetiska ämnen. Våra cirkelledare och lärare som vi engagerar i verksamheten ska ha en dokumenterad kompetens inom eller i nära anslutning till ämnesområdet.

Arbetet kräver goda kunskaper i svenska.
Placeringsort: På någon av våra orter Helsingborg, Landskrona, Halmstad eller Falkenberg
Ansökan: Välkommen med ditt CV och ett presentationsbrev! Vi sparar dessa i vår databas och kontaktar dig vid behov. 
Anställningsform: Objektsanställning deltid
Lön: timlön enligt avtal Visa mindre

Vikarie på Södra Folkhögskolan

Lärarvikarie Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker vikarier till våra kurser Allmän kurs och SMF (studiemotiverande folkhögskolekurs). Södra Folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman.  Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som vikarierande pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg. ... Visa mer
Lärarvikarie

Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker vikarier till våra kurser Allmän kurs och SMF (studiemotiverande folkhögskolekurs). Södra Folkhögskolan driver skolan med Folkuniversitetet som huvudman. 
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som vikarierande pedagog på vår skola mitt i centrala Helsingborg.  
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.  
På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan finns idag en allmän kurs och en studiemotiverande kurs men vår verksamhet växer med tiden. 
Dina arbetsuppgifter som vikarie kommer att vara lärare vid behov. Det kommer att innebära att du får möjlighet att undervisa i olika ämnen, t.ex. svenska, engelska , historia, samhällskunskap, religion, historia, matematik m.m. Du är intresserad av att samarbeta med andra pedagoger och annan personal. 
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.
Vi erbjuder dig  
Du erbjuds att arbeta med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. 

Vår förväntan på dig:  
- Du har exaken i pedagogik
- Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete på folkhögskola 

För tjänsten gäller:
Anställning: Timanställning, anställning vid behov. 
Tillträde:?Enligt överenskommelse
Frågor om tjänsten: Kontakta Rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected] Visa mindre

Jobbcoach

Vi söker timvikarier för att förstärka vårt arbetslag inom Krom - Kundval rusta och matcha. Dina arbetsuppgifter Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du k... Visa mer
Vi söker timvikarier för att förstärka vårt arbetslag inom Krom - Kundval rusta och matcha.

Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.

Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
- Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter

Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med. Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är en merit om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher. Det är även meriterande med språkkunskaper i andra språk än svenska.

Anställningen
Timanställning för orter som Landskrona, Helsingborg och Ängelholm men arbete kan även förekomma på ytterligare orter. Tillträde av tjänst under 2023
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetsledare Niclas Eckered Göransson, [email protected] Visa mindre

Sfi, Vikariepool

Extrajobb som sfi-lärare    Läser du till lärare med inriktning svenska som andraspråk? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare? Eller är du behörig sfi-lärare som inte jobbar heltid, har gått i pension eller av annan anledning har lite tid över till annat? Folkuniversitetet söker nu flera engagerade och självständiga sfi-vikarier till verksamheten i Helsingborg. Tjänstegraden varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner t... Visa mer
Extrajobb som sfi-lärare   
Läser du till lärare med inriktning svenska som andraspråk? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare?
Eller är du behörig sfi-lärare som inte jobbar heltid, har gått i pension eller av annan anledning har lite tid över till annat?


Folkuniversitetet söker nu flera engagerade och självständiga sfi-vikarier till verksamheten i Helsingborg. Tjänstegraden varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst eftersom vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre och mer omfattande planerade perioder.
Du tar ett stort eget ansvar och möter våra elever och kollegor med ödmjukhet och respekt. Du är lösningsfokuserad, har en god social förmåga, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll.

Kompetenskrav
- Du studerar till lärare med inriktning svenska som andraspråk, har annan relevant erfarenhet eller är behörig lärare i sfi.
- Du har kunskap om och intresse för att arbeta med digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen. 

Meriterande
- Erfarenhet av undervisning inom sfi eller sva grund  
- Arbetserfarenheter från interkulturella miljöer  
- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  
Ansökan  
Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. 
Kontaktperson  
Lisa Thorén
Biträdande rektor
[email protected] Visa mindre

Cirkelledare gitarr

Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.  Just nu söker vi en kursledare för individuell ... Visa mer
Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 

Just nu söker vi en kursledare för individuell undervisning i gitarr. Undervisningen är planerad till en till flera eftermiddagar-och kvällar i veckan med start så snart som möjligt. Med våra gitarrkurser erbjuder vi deltagarna individuell- och gruppundervisning och riktar oss till både barn och vuxna. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.

Vår gitarrundervisning bedrivs i centralt belägna lokaler i Helsingborg. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv har möjlighet att påverka undervisningen. I vår gitarrundervisning kommer du möta deltagare på olika nivåer från nybörjare till fortsättningsnivå.    

Vi söker dig som: 
-Har erfarenhet av att undervisa barn och vuxna i gitarr
-Har bra hand med människor och kan jobba både enskilt och med grupper 
-Gärna har pedagogisk utbildning 
-Kan undervisa på både svenska och engelska

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.  

Placeringsort är Helsingborg och anställningen är i form av en timanställning. 
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-02-25 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.    

För frågor och information, välkommen att kontakta:
[email protected]
[email protected] Visa mindre

Sfi-lärare Helsingborg

Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du som söker är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas progression i fokus samt brinner för att vara med och utveckla vår verksamhet. Om vår verksamhet Folkuniversitetet bedriver sfi i Helsingborg enligt Helsingborg stads auktorisationsvillkor. Vi har ett starkt fokus på arbetslivet och erbjuder orienteringskurs samt gymnasiala yrkeskurs... Visa mer
Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du som söker är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas progression i fokus samt brinner för att vara med och utveckla vår verksamhet.

Om vår verksamhet
Folkuniversitetet bedriver sfi i Helsingborg enligt Helsingborg stads auktorisationsvillkor. Vi har ett starkt fokus på arbetslivet och erbjuder orienteringskurs samt gymnasiala yrkeskurser inom service och förskola/skola i kombination med sfi. Lärare, administratör och skolledning arbetar tillsammans för att varje elev ska lyckas. Sfi-verksamheten har ett gott samarbete med Folkuniversitets arbetsmarknads- och folkbildningsverksamhet samt med Folkuniversitetets övriga sfi-verksamheter i regionen.  

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består i dagsläget av undervisning dagtid på kurs D. I tjänsten ingår samarbete och samplanering med våra yrkeslärare. Formativ bedömning och sambedömning är viktiga inslag i det dagliga arbetet. Lektionerna är förlagda på dagtid med all undervisning på plats. Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

Vår förväntan på din kompetens
- Du har lärarlegitimation och är behörig lärare i svenska som andraspråk.
- Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt elevfokus samt drivs av att se människor utvecklas och nå sina mål.
- Du har erfarenhet av och kan hantera löpande intag och olika nivåer.
- Du har bred erfarenhet av att använda och undervisa med hjälp av digitala verktyg. Du är nyfiken på att lära dig nya program och lärplattformar och har förmågan att få med dig dina elever på en digital utvecklingsresa.
- Du har en positiv attityd till samarbete och kollegialt lärande samt är prestigelös. 

Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! 
Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en kopia av din lärarlegitimation.

Om tjänsten
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) och inleds med 6 mån provanställning.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är den 18 september 2022. Tillträde september 2022 eller enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten
Kontakta biträdande rektor Lisa Thorén, [email protected]
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Verksamhetschef

Är du en affärsmässig ledare som brinner för verksamhetsutveckling? Tror du på att kunskap förändrar? Vill du göra skillnad på riktigt, i en idéburen organisation?  Om tjänsten Vi söker en verksamhetschef till vårt verksamhetsområde Arbetsliv, i distrikt Väst. Ledorden i tjänsten består till lika delar av samarbete, möjliggörande och målfokus som matchning, omställning, rehabilitering och utbildning. Med ett högt tempo och djupt engagemang arbetar du lösn... Visa mer
Är du en affärsmässig ledare som brinner för verksamhetsutveckling? Tror du på att kunskap förändrar? Vill du göra skillnad på riktigt, i en idéburen organisation? 

Om tjänsten
Vi söker en verksamhetschef till vårt verksamhetsområde Arbetsliv, i distrikt Väst. Ledorden i tjänsten består till lika delar av samarbete, möjliggörande och målfokus som matchning, omställning, rehabilitering och utbildning.
Med ett högt tempo och djupt engagemang arbetar du lösningsfokuserat för att skapa fler och bättre förutsättningar för fler att växa och lyckas i sitt arbetsliv. Du leder personal som möter personer som står inför frivillig eller tvungen omställning eller som står helt utanför arbetsmarknaden. Det är personer med skiftande bakgrund. Hög- och lågutbildade, med eller utan särskilda behov, från olika platser i världen och med olika språkkunskaper med sig. Vi på Folkuniversitetet bidrar med aktiviteter, åtgärder och utbildningar för att möjliggöra för dem att ta ett arbete, börja studera eller komma vidare i karriären. Vi arbetar också med kommuner, regioner, Länsstyrelser, myndigheter, företag och andra organisationer för att på bästa sätt bidra till kompetensförsörjning och matchning av arbetsmarknadens behov och personers kompetens.
Som verksamhetschef leder du och ansvarar för verksamhetsområdets ekonomiska och kvalitetsmässiga resultat, har personal- och arbetsmiljöansvar och driver det administrativa och affärsutvecklande arbetet framåt. Du ingår i distriktets styrgrupp och rapporterar till distriktschefen. Din placeringsort är Helsingborg, men ditt verksamhetsområde täcker hela distriktet – från Landskrona till Falkenberg.
Vi erbjuder dig ett riktigt roligt jobb, där du kommer att göra skillnad. Hos oss på Folkuniversitetet möter du en mångfacetterad organisation, kollegor med olika bakgrund och från många kulturer. Alla med samma önskan - att ge människor möjlighet att växa och utvecklas genom kunskap och delaktighet.

Om dig
Att du är taktisk, affärsmässig och pedagogisk i ditt ledarskap ser vi som en självklarhet. Du är en person som i förhållande till ditt verksamhetsområde förmår dra nytta av alla delar av Folkuniversitetet, och du ser såväl interna som externa samarbeten som en möjlighet till utveckling.
Du är en inspirerande, lyhörd och engagerad ledare som med van hand leder och utvecklar verksamheten på ett glädjefyllt, hållbart och målinriktat sätt. För att lyckas med det ser vi att du är en målmedveten, driven, nytänkande och utvecklingsorienterad ledare som har vanan och förmågan att leda på distans. Du har en god kommunikativ förmåga och ett brett kontaktnät i södra Halland och Nordvästra Skåne och har ett uppsökande arbetssätt som snabbt ger resultat. Du är en ”doer” som kan delegera uppgifter, befogenheter och mandat och som motiverar genom att skapa sammanhang och riktning. Du brinner för att tillsammans med din personal skapa möjligheter för människor att växa och utvecklas.

Vi vill att du
-Är en trygg ledare med erfarenhet av att rekrytera och att utveckla högpresterande team, med goda vitsord från chefer, kollegor och medarbetare
-Är en bra förebild och kulturbärare, med en värdegrund som överensstämmer med Folkuniversitetets
-Har erfarenhet av att konceptualisera nya verksamhetsidéer, skriva och vinna upphandlingar och söka projektmedel
-Har erfarenhet av att starta, driva och avsluta verksamhet
-Har erfarenhet av utbildnings- och arbetsmarknadsuppdrag och är van vid kontakter och samarbete med civilsamhället, näringslivet, myndigheter och offentlig sektor
-Har erfarenhet av att driva affärsmässiga verksamheter med ansvar för budget, ekonomisk uppföljning, intäktskrav och resultatansvar
-Har en akademisk utbildning eller motsvarande erövrad kompetens inom relevant område, med goda kunskaper inom ekonomi- och ledarskapsområdet

Det är meriterande om du
-Är van att leda på distans
-Har erfarenhet av att leda digitala möten och workshops
-Har erfarenhet av internationella samarbeten
All Folkuniversitetets verksamhet präglas av folkbildningens förhållningssätt. Vi förutsätter därför att du har ett genuint intresse för människor och deras utveckling och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vill du arbeta för en idéburen, oberoende och icke vinstdrivande organisation, med att driva och utveckla verksamhet för människor inför och under arbetslivet? Välkommen med din ansökan!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månader provanställning. Heltid 100% med placering i Helsingborg, med verksamhetsområde från Landskrona till Falkenberg. Tillträde 1 december eller enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten
Ställs till Annika Segerlund, distriktschef, [email protected]
Facklig kontaktperson är Maria Hansson på Unionen, telefon 040-691 83 66

Välkommen med din ansökan och CV via vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är den 9 november. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en erfaren studie-och yrkesvägledare som brinner för att motivera och vägleda unga vuxna. Södra Folkhögskolan är filial till Södra Stockholms Folkhögskola och Folkuniversitetet är skolans huvudman. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och i... Visa mer
Södra Folkhögskolan i Helsingborg söker en erfaren studie-och yrkesvägledare som brinner för att motivera och vägleda unga vuxna. Södra Folkhögskolan är filial till Södra Stockholms Folkhögskola och Folkuniversitetet är skolans huvudman.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som studie- och yrkesvägledare på vår skola mitt i centrala Helsingborg.  
På skolan finns en kultur som är viktig att förvalta, där vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till genomsyrar verksamheten. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som deltagare eller som anställd.  
På Södra Folkhögskolan sker lärandet i mötet med verkligheten, lika mycket som i arbetet med läroböcker och i klassrummet. Det medför att vi rör oss i staden lika mycket som vi arbetar på skolan. På Södra Folkhögskolan finns idag en allmän kurs och en studiemotiverande kurs.
Dina arbetsuppgifter som studie- och yrkesvägledare innebär att du genomför individuella vägledningssamtal och stimulerar deltagarnas egen valkompetens. Du planerar och hittar lösningar för enskilda deltagare såväl som du initierar och planerar aktiviteter som berör alla skolans deltagare. Du är intresserad av att samarbeta med pedagoger och annan personal för att inkludera studie- och yrkesvägledning i de allmänna ämnena och på så sätt bidra till skolans utveckling. Du samarbetar också gärna med andra – internt och externt - där det finns positiva synergieffekter och vi kan lära av varandra och nå goda resultat tillsammans.
Folkhögskolans deltagare utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrunder, förutsättningar, erfarenheter och behov. Det ställer höga krav på din förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje individs förutsättningar och behov. Vi är en liten folkhögskola där alla hjälps åt och är flexibla, vi stöttar varandra i teamet när det behövs.
Vi erbjuder dig  
Vi erbjuder dig en arbetsplats med engagerade eldsjälar i en modern folkhögskola med höga ambitioner och ett utåtriktat arbete. Du får arbeta på en fristående folkhögskola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. 
Vår förväntan på dig:  
- Du har studie- och yrkesvägledarexamen
-Du har arbetat med rekrytering av deltagare, antagning till utbildningar och uppstart av kurser och utbildningar 
- Du har minst tre års erfarenhet som SYV för unga/unga vuxna, med erfarenhet av arbete på folkhögskola 
- Du har erfarenhet av att föra motiverande samtal, vägledning mot vidare utbildning och arbete  
- Du har tydlig inblick i folkhögskolornas utbud, särart, pedagogik och rutiner
- Du har ett brett nätverk med andra folkhögskolor i Skåne, med kommuner i NV Skåne och med skolor där presumtiva deltagare går 
- Du har erfarenhet av att upprätta studieplaner och behörighetsintyg för deltagare på folkhögskola
- Du har erfarenhet av administrativt arbete, gärna i SchoolSoft 
- Du har erfarenhet av att söka externa medel och bidrag
För tjänsten gäller:
Anställning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning, deltid 40%. Registerutdrag ska kunna visas upp inför anställning.
Tillträde:?Enligt överenskommelse
Frågor om tjänsten: Kontakta biträdande rektor Midia Osman Taha, tel: 073 04 77 217, mail: [email protected] Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker studie- och yrkesvägledare(vikariat 22 ...

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en vikarierande studie- och yrkesvägledare under läsår 22-23 och hösten 23.  Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en vikarierande studie- och yrkesvägledare under läsår 22-23 och hösten 23. 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare, gärna med några års erfarenhet inom yrket. Du är engagerad och uppdaterad vad gäller näringsliv, utbildningar och antagningsregler. Du är flexibel, strukturerad och noggrann, bra på att skapa relationer och gillar att samarbeta med elever, kollegor och skolledning. Som en del av skolans elevhälsoteam är du en person med en utvecklad empatisk förmåga. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl personal som elever och du är med och bidrar till detta. 

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten är 50% där din främsta uppgift är att hjälpa och stötta eleverna att göra väl underbyggda val inför framtiden gällande yrken och studier inom och efter gymnasietiden. Vägledningen bedrivs i både bred och snäv bemärkelse - individuella samtal och information inför klasser. Även administrativa uppgifter är en del av arbetet. 
Tjänsten är en visstidsanställning  och varar den 5:e augusti 2022 till den 20:e december 2023.
Tjänsten är en deltidstjänst.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi är också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi i höstas flyttade in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt.
Ange referens SYV. Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärare i estetisk kommunikation -freda ...

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärare i estetisk kommunikation på fredag förmiddagar inför läsåret 22-23. Genom åren har vi bedrivit olika former av estetisk kommunikation, bla bild och foto. Vi ser gärna att du har en lärarlegitimation, men även annan bakgrund kan vara intressant. Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärare i estetisk kommunikation på fredag förmiddagar inför läsåret 22-23. Genom åren har vi bedrivit olika former av estetisk kommunikation, bla bild och foto. Vi ser gärna att du har en lärarlegitimation, men även annan bakgrund kan vara intressant.

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Du brinner för de estetiska ämenena och kombinerar gärna olika estetiska utryckssätt.  Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till den goda stämningen.

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består av undervisning i estetisk kommunikation med en estetgrupp på ca 16 elever och underviningen äger rum på skolan mellan 8 och 11:15 varje fredag under läsåret.
Tjänsten är en visstidsanställning som startar så fort som möjligt och varar till och med maj 2023. Tjänsten är  företrädesvis en timanställning.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Sedan hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi precis flyttat in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt.
Ange referens estetlärare. Visa mindre

Sfi-lärare, kväll Helsingborg

Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du som söker är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling i fokus samt brinner för att vara med och utveckla vår verksamhet. Om vår verksamhet Folkuniversitetet bedriver sfi i Helsingborg enligt Helsingborg stads auktorisationsvillkor. Lärare, administratör och skolledning arbetar tillsammans för att varje elev ska lyckas. Sfi-ver... Visa mer
Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du som söker är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling i fokus samt brinner för att vara med och utveckla vår verksamhet.
Om vår verksamhet
Folkuniversitetet bedriver sfi i Helsingborg enligt Helsingborg stads auktorisationsvillkor. Lärare, administratör och skolledning arbetar tillsammans för att varje elev ska lyckas. Sfi-verksamheten har ett gott samarbete med Folkuniversitets arbetsmarknads- och folkbildningsverksamhet samt med Folkuniversitetets övriga sfi-verksamheter i regionen.  
Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består till huvudsak av undervisning på sfi kurs C och D kvällstid. Våra elever ska ha en kvalitativ och snabb progression med god insikt i sin kunskapsutveckling. Formativ bedömning och sambedömning är viktiga inslag i det dagliga arbetet. Lektionerna är förlagda på kvällstid måndag till torsdag med undervisning 17:30 – 20:00. Kurs C läser tisdag och torsdag, kurs D läser måndag och onsdag. Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.
Vår förväntan på din kompetens
- Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller på väg mot behörighet.
- Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt elevfokus samt drivs av att se människor utvecklas och nå sina mål.
- Du har erfarenhet av och kan hantera löpande intag och olika nivåer.
- Du har bred erfarenhet av att använda och undervisa med hjälp av digitala verktyg. Du är nyfiken på att lära dig nya program och lärplattformar och har förmågan att få med dig dina elever på en digital utvecklingsresa.
- Du har en positiv attityd till kollegialt lärande och är prestigelös. 
Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! 
Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en kopia av din lärarlegitimation.
Om tjänsten
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid (50%) förlagd på fyra kvällar i veckan och inleds med 6 mån provanställning. Alternativt kan tjänsten också delas på två lärare och då uppgå till 25 % förlagt på två kvällar i veckan.Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är den 28 augusti 2022. Tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
Frågor om tjänsten
Kontakta biträdande rektor Lisa Thorén, [email protected]
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärarvikarie i historia (och svenska) 22-23

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i historia och/eller svenska under läsåret 22-23.  Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i historia och/eller svenska under läsåret 22-23. 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är behörig lärare i historia och/eller svenska och som vill vara med och bidra till detta. Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Du är flexibel, bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten är 80% och består av undervisning i historia 1 och svenska 1.  Du kommer att tillhöra ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och du samarbetar nära dina kollegor i svenska och historia, men vi ser gärna att man också ämnesintergrerar.  Vi ser gärna att tjänsten är sv/hi, men den kan också delas och vara 50% historia och 30% svenska, om du endast är behörig i ett ämne.
Tjänsten är en visstidsanställning  och varar den 5:e augusti 2022 till den 16:e juni 2023.
Tjänsten är ferietjänst och en deltidstjänst.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi är också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi i höstas flyttade in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast 1 augusti.
Ange referens Gymnasielärare Hi/Sv. Visa mindre

Lärarvikarie Johannes Hedberggymnasiet

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i ämnena ledarskap/organisation, sociologi/psykologi och samhällskunskap inför läsåret 22-23. Vi ser gärna att du har lärarlegitimation. Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektor... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i ämnena ledarskap/organisation, sociologi/psykologi och samhällskunskap inför läsåret 22-23. Vi ser gärna att du har lärarlegitimation.
Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är behörig lärare och som vill vara med och bidra till detta. Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Du brinner för dina ämnen, ämnesintegration och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till den goda stämningen.
Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består av undervisning i ledarskap/organisation, sociologi/psykologi och samhällskunskap. Du är mentor för ca 16 elever och tillhör ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och där du ämnesintegrerar och samarbetar nära dina kollegor.  
Tjänsten är ett vikariat under läsåret 22-23 med start den 5 augusti.
Tjänsten är en heltidstjänst.
Tjänsten är fereietjänst.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.
Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Sedan hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, där vi i höstas flyttade in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast den 5 juni 2022.
Ange referens Gymnasielärare ledarskap/organisation, sociologi/psykologi och samhällskunskap. Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker studie- och yrkesvägledare(vikariat 22 ...

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en vikarierande studie- och yrkesvägledare under läsår 22-23 och hösten 23.  Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en vikarierande studie- och yrkesvägledare under läsår 22-23 och hösten 23. 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare, gärna med några års erfarenhet inom yrket. Du är engagerad och uppdaterad vad gäller näringsliv, utbildningar och antagningsregler. Du är flexibel, strukturerad och noggrann, bra på att skapa relationer och gillar att samarbeta med elever, kollegor och skolledning. Som en del av skolans elevhälsoteam är du en person med en utvecklad empatisk förmåga. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl personal som elever och du är med och bidrar till detta. 

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten är 50% där din främsta uppgift är att hjälpa och stötta eleverna att göra väl underbyggda val inför framtiden gällande yrken och studier inom och efter gymnasietiden. Vägledningen bedrivs i både bred och snäv bemärkelse - individuella samtal och information inför klasser. Även administrativa uppgifter är en del av arbetet. 
Tjänsten är en visstidsanställning  och varar den 5:e augusti 2022 till den 20:e december 2023.
Tjänsten är en deltidstjänst.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi är också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi i höstas flyttade in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast 1 augusti.
Ange referens SYV. Visa mindre

Jobbcoach

Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom Krom - Kundval rusta och matcha. Dina arbetsuppgifter Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet... Visa mer
Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom Krom - Kundval rusta och matcha.

Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.

Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
- Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter

Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med. Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är en merit om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher. Det är även meriterande med språkkunskaper i andra språk än svenska. 

Anställningen
Tillsvidareanställning  på heltid 100 %, (provanställning sex månader tillämpas) med tillträde snarast. Placeringsort är Helsingborg men arbete sker även i Landskrona. 
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetsledare Niclas Eckered Göransson, [email protected]

Ansökan
Sista dag för ansökan 15 juni  2022. Urval sker löpande.Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. 
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker förstelärare i Ma/Fy läsår 22-23

Johannes Hedberggymnasiet söker förstelärare i Ma/Fy läsår 22-23 Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg förstelärare i matematik/fysik inför läsåret 22-23. Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli... Visa mer
Johannes Hedberggymnasiet söker förstelärare i Ma/Fy läsår 22-23
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg förstelärare i matematik/fysik inför läsåret 22-23.

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är behörig lärare och som vill vara med och bidra till detta. Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Du brinner för dina ämnen, ämnesintegration och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till den goda stämningen.

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består av undervisning i matematik och fysik. Du handleder också elever i i matematisk och naturvetenskaplig specialisering och gymnasiearbete och är mentor för ca 16 elever. Du kommer att tillhöra ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och du ämnesintegrerar och samarbetar nära dina kollegor.
Som förstelärare driver du ett utvecklingsarbete för att öka måluppfyllelsen i matematik. Du leder detta arbete och samarbetar bland annat med dina kollegor i matematik.

Tjänsten en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Tjänsten är fereietjänst.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Sedan hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, där vi i höstas flyttade in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast den 3 juni 2022.
Ange referens Gymnasielärare Ma/Fy. Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärarvikarie i engelska läsår 22-23

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i engelska och ev annat ämne inför läsåret 22-23. Vi ser gärna att du både har lärarlegitimation och att engelska är ditt modersmål.  Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorie... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärarvikarie i engelska och ev annat ämne inför läsåret 22-23. Vi ser gärna att du både har lärarlegitimation och att engelska är ditt modersmål. 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är behörig lärare och som vill vara med och bidra till detta. Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Du brinner för dina ämnen, ämnesintegration och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till den goda stämningen.

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består av undervisning i engelska och ev ytterligare ett annat ämne. Du är mentor för ca 16 elever och tillhör ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och där du ämnesintegrerar och samarbetar nära dina kollegor.  
Tjänsten är en visstidsanställning  under läsåret 22-23.
Tjänsten kan vara både heltid och deltid.
Tjänsten är fereietjänst,.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi finns också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi precis flyttat in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast 23:e mars 2022.
Ange referens Gymnasielärare Eng. Visa mindre

Arbetsvägledare

Är du en resultatdriven arbetsvägledare med ett lokalt arbetsgivarnätverk och hög samverkansförmåga? Nu söker vi en arbetsvägledare till uppdraget Introduktion till arbete; ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier. I rollen ... Visa mer
Är du en resultatdriven arbetsvägledare med ett lokalt arbetsgivarnätverk och hög samverkansförmåga? Nu söker vi en arbetsvägledare till uppdraget Introduktion till arbete; ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier.

I rollen som arbetsvägledare har du tre huvudsakliga kontaktytor: Deltagaren, Arbetsförmedlingen och arbetsgivare. Förmågan att samverka och kommunicera med samtliga intressenter är viktig för att lyckas i uppdraget. 
Arbetsuppgifter innefattar: 
- Handledning av deltagare individuellt och i grupp, kartläggning av nya deltagare, motiverande samtal, genomföra gruppaktiviteter såsom studiebesök m.m. Målgruppen är i behov av rehabiliterande insatser som kan variera stort utifrån deltagarnas enskilda behov. 

-Ha nära kontakt med Arbetsförmedlingen och genomföra både startsamtal med ny deltagare och hens arbetsförmedlare samt kontinuerliga uppföljningssamtal. Kopplat till detta finns även en del administrativa arbetsuppgifter som t.ex. kontakt med handläggare på Arbetsförmedlingen, månadsredovisningar och upprätta handlingsplaner för respektive deltagare.

-Ha löpande kontakt med arbetsgivare med syfte hjälpa deltagaren att hitta arbetsprövningsplats. 
Vår förväntan på dig
De som deltar i INAB är inte en homogen grupp, utan deras bakgrund och förutsättningar kan skilja sig mycket åt. Du som söker bör därför vara en person som är mycket flexibel och som har vana vid att arbeta med personer som är i behov av rehabiliterande insatser. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i samverkan med eller på arbetsförmedlingen och har erfarenhet av att jobba i arbetsförmedlingens webbstöd samt att upprätta gemensamma handlingsplaner, periodisk rapportering med mera. 

Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Det är en fördel om du har ett lokalt arbetsgivarnätverk. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Du är en självständigt individ med en god samarbetsförmåga som är stresstålig. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team som bland annat består av andra arbetsvägledare och studie- och yrkesvägledare där alla har sin respektive roll men samverkar runt varje enskild deltagare.
Kvalifikationer

- Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik, Medicin
- Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren
-Minst tre 3 års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar, Rekrytering, Omställningsarbete för arbetssökande, Studie- och yrkesvägledning, Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration), Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, Arbete med social- och grupp-psykologi, Karriärvägledning. 
Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem 5 åren. 
Om tjänsten

En tillsvidareanställning på deltid/heltid, provanställning tillämpas sex månader.  Tillträde snarast. Placeringsort är Helsingborg men arbetet kan förekomma på andra orter. 


Ansökan

Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer kommer att ske löpande.
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetschef Niclas Eckered Göransson, telefon 070-0856346, e-post [email protected]
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare Folkbildning

Folkbildningen är viktigare än någonsin! Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet! I rollen som verksamhetsutvecklare är du den som tillsammans med dina kollegor för folkbildningen in i framtiden. Ni utgör det gäng som bygger vidare på vår breda verksamhet och vår omfattande samverkan samt utvecklar det till något ... Visa mer
Folkbildningen är viktigare än någonsin!

Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!
I rollen som verksamhetsutvecklare är du den som tillsammans med dina kollegor för folkbildningen in i framtiden. Ni utgör det gäng som bygger vidare på vår breda verksamhet och vår omfattande samverkan samt utvecklar det till något mycket mer.

Om tjänsten
Vi söker en verksamhetsutvecklare till folkbildningsverksamheten. Området du arbetar i är Distrikt Väst som idag har verksamhet i Falkenberg, Halmstad, Helsingborg samt Landskrona. Målet är att utveckla verksamheten samt att nå fler deltagare, gärna på fler orter i vårt distrikt.

För att lyckats i din roll är det fördel om du:
-    är nyfiken på folkbildningens stora potential och kan tillvarata den i ditt utvecklingsarbete
-    är en modig, utåtriktad och kontaktskapande doer med ett stort engagemang
-    kan skapa positivt och innovativt klimat och har en smittande entusiasm

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
-    utveckla och planera verksamheten utifrån gemensamma riktlinjer och fastställa mål
-    ta initiativ till och genomföra interna och externa samarbeten
-    medverka vid rekrytering, introduktion och uppföljning av cirkelledare
-    löpande kontakt med grupper och föreningar

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har lämplig utbildning och/eller erfarenhet inom service och administration, gärna inom utbildningsområdet. Du bör ha intresse för bildning och kultur, samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. 
Som verksamhetsutvecklare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Du har ett kundorienterat arbetssätt och förmåga att hantera en händelserik miljö. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, initiativrik samt har ett intresse för att utveckla och förbättra det dagliga arbetet. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till en tillsvidare anställning. Vikariatet sträcker sig till och med 30 juni 2022. 
Tjänstens omfattning är på 75-100%  med start enligt överenskommelse. 
Placeringsort är Helsingborg

För ytterligare information och frågor
Verksamhetschef Anna-Karin Sjöström
[email protected]
Fackliga representanter
Maria Hansson , Unionen
[email protected]
telefon 040-69 18 366

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är den 30 januari 2022. 
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Jobbcoach

Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom Krom - Kundval rusta och matcha. Dina arbetsuppgifter Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet ... Visa mer
Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom Krom - Kundval rusta och matcha.
Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.
Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
- Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter
Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med. Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är en merit om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher. Det är även meriterande med språkkunskaper i andra språk än svenska. 
Anställningen
Tillsvidareanställning  på heltid 100 %, (provanställning sex månader tillämpas) med tillträde snarast. Placeringsort är Helsingborg men arbete sker även i Landskrona. 
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetsledare Niclas Eckered Göransson, [email protected]
Ansökan
Sista dag för ansökan 10 mars 2022. Urval sker löpande.Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. 
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Cirkelledare i Koreanska

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Vi söker nu cirkelledare i koreanska till våra kvällskurser i Helsingborg med start under våren. Kurserna är förlagda vardagskvällar efter överenskommelse.Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.  Är förnyelse och viljan att pröva nya vä... Visa mer
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Vi söker nu cirkelledare i koreanska till våra kvällskurser i Helsingborg med start under våren. Kurserna är förlagda vardagskvällar efter överenskommelse.Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. 
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!

Om tjänsten
Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Huvudsakliga arbetsuppgifter 
-undervisning

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av att undervisa vuxna i koreanska. Helst ska du ha koreanska som modersmål och ha kunskap om landets kultur och samhälle. I annat fall att du bott en längre tid i Korea. Vi vill gärna även att du har kunskap om eller är intresserad av digitala medier. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.  
Kvalifikationer
-Du har koreanska som modersmål eller motsvarande nivå. 
-Du har kunskap om kultur och samhälle i Korea. 
Meriterande
-Du har intresse för digitala medier. 

Om anställningen
Tjänsten är en objektsanställning. Timanställning och lön efter avtal. Tillträde i början av 2022. 

För ytterligare information och frågor
Anna-Karin Sjöström, verksamhetschef


Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är [project.applicationdue]
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärarvikarie i filosofi, sociologi och ...

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i filosofi, sociologi och/eller psykologi från 1 mars 2022.  Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i filosofi, sociologi och/eller psykologi från 1 mars 2022. 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är behörig lärare (eller motsvarande) i filosofi, sociologi eller psykologi och som vill vara med och bidra till detta. Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består av undervisning i filosofi 1 och sociologi 1. Du handleder också ca 18 elever i humansistisk- och samhällsvetenskaplig specialisering och gymnasiearbete, varav många har en psykologi- eller sociologiinriktning, och är mentor för ca 16 elever i trean. 
Tjänsten är en visstidsanställning  och varar den 1:e mars  till den 16:e juni, eventuellt med möjlighet till förlängning en bit in i höst
Tjänsten är ferietjänst på heltid, men kan anpassas till 80/90%
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi är också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi precis flyttat in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast 10 januari 2022.
Ange referens Gymnasielärare Fi/soc/Ps Visa mindre

Koordinator

Folkuniversitetets Folkuniversitetet i nordvästra Skåne och Halland söker en koordinator för arbetsmarknadsuppdrag. Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi en koordinator som brinner för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och affärsmässighet tar sig an uppgiften som koordinator inom vår uppdragsverksamhet. Om tjänsten Som koordinator strukturerar du det ... Visa mer
Folkuniversitetets Folkuniversitetet i nordvästra Skåne och Halland söker en koordinator för arbetsmarknadsuppdrag.
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi en koordinator som brinner för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och affärsmässighet tar sig an uppgiften som koordinator inom vår uppdragsverksamhet.

Om tjänsten
Som koordinator strukturerar du det dagliga arbetet för verksamheten och ansvarar för resursplanering och -optimering i fråga om intag av deltagare, bildande av grupper, bemanning, schemaläggning och lokalutnyttjande.
I arbetsuppgifterna ingår också:
-löpande rapportera ekonomi, avvikelser och statistik
-kvalitetssäkra att verksamheter följer handboken, avtalet och regelverket
-hålla all personal kontinuerligt uppdaterad kring uppdragen
-bidra med ekonomiska underlag till närmsta chef inför prognos och budgetarbete
-vara kontaktperson gentemot kund - uppföljningsmöten, fakturering mm.
-medverka i utvecklings- marknadsföring- och försäljningsarbetet
-medverka vid rekrytering av personal samt att rekrytera vikarier vid behov

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av samordning och administration. Du är nyfiken, kreativ och vågar se möjligheter.    
Kvalifikationer
-Minst 2 års högskoleutbildning 
-Tidigare erfarenhet av samverkansroll
-Flerårig erfarenhet av samordning och administration
-Formell kunskap och erfarenhet av projektledning och projektarbete
-Goda ledaregenskaper
-Ekonomisk och analytisk kompetens samt dokumenterad erfarenhet av budgetering, kalkylering och uppföljning
-Mycket god kunskap i digitala system
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.    
Inte minst så vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Du möter en brokig organisation med många facetter och kollegor med olika bakgrund och från många kulturer, alla med samma önskan att ge människor möjlighet att växa och utvecklas. Vår förväntan på dig är samma som våra kunders förväntan på oss: att du möter varje uppgift med nyfikenhet, engagemang och mod!

Om anställningen
Placering i Helsingborg, arbetat kräver att du kan arbeta i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm samt Halland Tillsvidareanställning 100 %, provanställning 6 månader tillämpas. Din närmsta chef är Verksamhetschef för arbetsmarknadstjänster.

För ytterligare information och frågor
Nicklas Eckered Göransson, verksamhetschef. 

Fackliga representanter
Facklig kontaktperson är Maria Hansson, Unionen, telefon 0736-44 77 70

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är den 31 december 2021. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Cirkelledare keramik

Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling.  En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Vi söker nu cirkelledare i keramik till vår verksamhet i Helsingborg. . Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund... Visa mer
Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling.  En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Vi söker nu cirkelledare i keramik till vår verksamhet i Helsingborg. .
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling till universiteten. 
Om tjänsten
I centralt belägna lokaler på Chokladfabriken i Helsingborg erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans. Arbetstiden är främst kvällstid och helger.
Din kompetens och bakgrund  
Vi söker dig som:
-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 
-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 
-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 
-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 
-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 
-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet
Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.
Om anställningen
Arbetstiden är främst kvällstid och helger. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.Tillträde 2022. 
För information och frågor
Anna-Karin Sjöström, verksamhetschef. 
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är [project.applicationdue]
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Frivillg text att ta med: (Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.) Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärarvikarie i svenska och historia vt22

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i svenska och historia under våren 2022.  Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckl... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i svenska och historia under våren 2022. 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är behörig lärare i svenska och historia och som vill vara med och bidra till detta. Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består av undervisning i svenska 1, 2 och 3 och historia 1 och 2. Du handleder också ca 18 elever i humansistisk- och samhällsvetenskaplig specialisering och gymnasiearbete och är mentor för ca 13 elever i ettan. Du kommer att tillhöra ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och du samarbetar nära dina kollegor i svenska och historia, men vi ser gärna att man också ämnesintergrerar.  
Tjänsten är en visstidsanställning  och varar den 10:e januari till den 16:e juni.
Tjänsten är ferietjänst på heltid.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi är också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi precis flyttat in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast 22 november 2021.
Ange referens Gymnasielärare Sv/Hi. Visa mindre

Cirkelledare keramik

Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling.  En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Vi söker nu cirkelledare i keramik till vår verksamhet i Helsingborg. . Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund... Visa mer
Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling.  En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Vi söker nu cirkelledare i keramik till vår verksamhet i Helsingborg. .
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling till universiteten. 

Om tjänsten
I centralt belägna lokaler på Chokladfabriken i Helsingborg erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans. Arbetstiden är främst kvällstid och helger.

Din kompetens och bakgrund  
Vi söker dig som:
-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 
-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 
-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 
-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 
-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 
-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet
Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Arbetstiden är främst kvällstid och helger. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.Tillträde 2022. 

För information och frågor
Anna-Karin Sjöström, verksamhetschef. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är [project.applicationdue]
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Legitimerad yrkeslärare inom Skola/Förskola

Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en vikarierande  yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser, som är aktuella inom vårt yrkesspår Skola/Förskola: -Pedagogiskt arbete -Skapande verksamhet -Aktivitetsledarskap -Retorik -Kommunikation -Lärande och utveckling -Människors miljöer -Pedagogiskt ledarskap -Pedagogiska teorier och praktiker -Barns lärande och växande Dina arbetsuppgifter  ... Visa mer
Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en vikarierande  yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser, som är aktuella inom vårt yrkesspår Skola/Förskola:

-Pedagogiskt arbete
-Skapande verksamhet
-Aktivitetsledarskap
-Retorik
-Kommunikation
-Lärande och utveckling
-Människors miljöer
-Pedagogiskt ledarskap
-Pedagogiska teorier och praktiker
-Barns lärande och växande
Dina arbetsuppgifter 
Våra sfi-elever ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden, utbildningsbranschen samt fördjupa sig inom gymnasiala kurser kopplade till yrkesspåret Skola/Förskola, där du undervisar, genomför bedömning och betygsättning i den/de kurser du ansvarar för.Du har särskilt ansvar för vår yrkeskurs, studiebesök inom utbildningsbranschen och vår integrerade ”branschundervisning” i sfi, som innebär att du är ett stöd för våra sfi-lärare genom att implementera arbetsmarknadensperspektivet i den dagliga sfi-undervisningen. Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.
Vår förväntan på dig
-Du är behörig, legitimerad lärare inom någon av de angivna gymnasiala kurserna.
-Erfarenhet av undervisning av elever som är svaga i svenska språket är ett stort plus.
-Du är engagerad, flexibel och har ett modernt tänk kring undervisning.  
-Du har tydligt elevfokus och drivs av att se dem utvecklas.  
-Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt.
Om oss 
Folkuniversitetet har bedrivit sfi-verksamhet i Helsingborg sedan 2012 och har under den tiden varit en pålitlig och skicklig utförare av uppdraget med fokus på individen och vägen in i det svenska samhället. Vi har en väl fungerande verksamhet med duktiga lärare och administrativ personal som arbetar för elevernas bästa. Verksamheten kommer vid årsskiftet genomgå en förändring för att matcha vår huvudmans behov och därför söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som tar med sig nya idéer och perspektiv.
På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd.  
För tjänsten gäller
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är ett vikariat från 1 november till 31 december med möjlighet till förlängning. Omfattning 50-100% Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse. 
Frågor om tjänsten ställs till Annika Segerlund. 

Välkommen med din ansökan!  
Sista dag för ansökan är den 10 november. Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Vi behandlar ansökningar löpande. Visa mindre

Sfi, Vikariepool

Extrajobb som Sfi-lärare    Läser du till lärare med inriktning SvA? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare? Eller är behörig sfi-lärare som inte jobbar heltid, har gått i pension eller av annan anledning har lite tid över till annat? Folkuniversitetet bedriver sfi-verksamheter i Helsingborg och Landskrona. Vi söker flera engagerade och självständiga sfi-vikarier till skolorna på båda orter. Tjänstegraden varierar och det finns möjlighet till ... Visa mer
Extrajobb som Sfi-lärare   
Läser du till lärare med inriktning SvA? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare?
Eller är behörig sfi-lärare som inte jobbar heltid, har gått i pension eller av annan anledning har lite tid över till annat?

Folkuniversitetet bedriver sfi-verksamheter i Helsingborg och Landskrona. Vi söker flera engagerade och självständiga sfi-vikarier till skolorna på båda orter. Tjänstegraden varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst eftersom vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre och mer omfattande planerade perioder.
Du tar ett stort eget ansvar och möter våra elever och kollegor med ödmjukhet och respekt. Du är lösningsfokuserad, har en god social förmåga, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll.
Kompetenskrav
- Du studerar till lärare med inriktning SvA  eller har annan relevant erfarenhet ELLER är behörig lärare i sfi
- Du har kunskap om och intresse för att arbeta med digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen  
Meriterande
- Erfarenhet av undervisning inom sfi eller SvA grund  
- Arbetserfarenheter från interkulturella miljöer  
- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  
- Personlig lämplighet är av mycket stor betydelse för oss, varför det är meriterande om du delar en länk till en 2-5 min videopresentation av dig.
Ansökan  
Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. Genom att ansöka kan du komma att skrivas in i vår vikariepool.
Kontaktperson  
Lisa Thorén
Biträdande rektor
[email protected] Visa mindre

Legitimerad yrkeslärare inom Service

Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en vikarierande yrkeslärare med lärarlegitimation med behörighet för den gymnasiala kursen Service och Bemötande 1.  Dina arbetsuppgifter  Våra sfi-elever ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden, servicebranschen samt fördjupa sig inom gymnasiala kurser kopplade till yrkesspåret Service, där du undervisar, genomför bedömning och betygsättning i den/de kurser du ansvarar för. Du har särs... Visa mer
Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en vikarierande yrkeslärare med lärarlegitimation med behörighet för den gymnasiala kursen Service och Bemötande 1. 
Dina arbetsuppgifter 
Våra sfi-elever ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden, servicebranschen samt fördjupa sig inom gymnasiala kurser kopplade till yrkesspåret Service, där du undervisar, genomför bedömning och betygsättning i den/de kurser du ansvarar för. Du har särskilt ansvar för vår yrkeskurs, studiebesök inom servicebranschen och vår integrerade ”branschundervisning” i sfi, som innebär att du är ett stöd för våra sfi-lärare genom att implementera arbetsmarknadensperspektivet i den dagliga sfi-undervisningen. Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

Vår förväntan på dig
-Du är behörig, legitimerad lärare i Service och Bemötande 1.
-Erfarenhet av undervisning av elever som är svaga i svenska språket är ett stort plus.
-Du är engagerad, flexibel och har ett modernt tänk kring undervisning.  
-Du har tydligt elevfokus och drivs av att se dem utvecklas.  
-Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag, vi läser ansökningarna kontinuerligt.
Om oss 
Folkuniversitetet har bedrivit sfi-verksamhet i Helsingborg sedan 2012 och har under den tiden varit en pålitlig och skicklig utförare av uppdraget med fokus på individen och vägen in i det svenska samhället. Vi har en väl fungerande verksamhet med duktiga lärare och administrativ personal som arbetar för elevernas bästa. Verksamheten kommer vid årsskiftet genomgå en förändring för att matcha vår huvudmans behov och därför söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som tar med sig nya idéer och perspektiv.
På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd.  
För tjänsten gäller
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är ett vikariat på heltid 100%.  Tillträde den 1 november eller enligt överenskommelse. Varaktighet mellan sex veckor och tre månader med möjlighet till förlängning. 
Frågor om tjänsten ställs till Annika Segerlund
Välkommen med din ansökan!  
Sista dag för ansökan är den 10 november. Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Cirkelledare programmering

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi söker nu cirkelledare i programmering till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser i programmering är allt i från grund till lite mer avancerade kurser. Din bakgrund och komptens Vi ser gärna att du har: - Pedagogisk erfarenhet. - Sakkunskap i ämnet/arbetslivserfarenhet i ämnet - Gärna erfarenhet av och ett aktivt intresse för... Visa mer
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi söker nu cirkelledare i programmering till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser i programmering är allt i från grund till lite mer avancerade kurser.
Din bakgrund och komptens
Vi ser gärna att du har:
- Pedagogisk erfarenhet.
- Sakkunskap i ämnet/arbetslivserfarenhet i ämnet
- Gärna erfarenhet av och ett aktivt intresse för vuxenpedagogik
- Kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik.

Som pedagog på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas.
Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet
bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en spännande miljö där du själv kan vara med att påverka innehållet och verksamhetens utveckling.
För tjänsten gäller
Anställningen är en objektanställning. Timanställning och lön efter avtal.  
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Cirkelledare spanska

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Vi söker nu cirkelledare i spanska till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser i spanska är allt i från nybörjare till konversationskurser. Din bakgrund och komptens Vi vill att du som ska vara språklärare har språket du undervisar i som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar ... Visa mer
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Vi söker nu cirkelledare i spanska till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser i spanska är allt i från nybörjare till konversationskurser.
Din bakgrund och komptens
Vi vill att du som ska vara språklärare har språket du undervisar i som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott en längre tid i ett land där språket talas. Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.
Som pedagog på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas.
Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet
bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en spännande miljö där du själv kan vara med att påverka innehållet och verksamhetens utveckling.
För tjänsten gäller
Anställningen är en objektanställning. Timanställning och lön efter avtal.  
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Biträdande rektor

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet biträdande rektor.  Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet som präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som biträdande rektor på vår skola i centrala Helsingborg. ... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet biträdande rektor. 

Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet som präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som biträdande rektor på vår skola i centrala Helsingborg.

Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare fördelade i tre team och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet.

På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd. 

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Du får också jobba på en fristående skola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska.
I uppdraget som biträdande rektor ingår att:
-tillsammans med rektor leda skolans pedagogiska arbete
-tillsammans med rektor ha ansvar för personalen
-tillsammans med rektor se till att den dagliga verksamheten fungerar och utvecklas
-tillsammans med rektor arbeta med schemaläggning och tjänstefördelning
-vara delaktig i planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och utveckling av skolan

Vår förväntan på dig
-du är behörig lärare med erfarenhet av undervisning
-du är bra på att skapa relationer med både elever och personal
-du är engagerad, flexibel och har ett tydligt helhetsperspektiv och drivs av att bidra till att människor utvecklas
-du har erfarenhet och genuint intresse av att utveckla verksamhet tillsammans med andra och ser dig själv som en processledare i sådana eller snarlika processer
-du är prestigelös och har en positiv attityd till kollegialt lärande och samarbete  
-du är nyfiken, kreativ och vågar se möjligheter

Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bidrar till för verksamheten.

För tjänsten gäller
Anställningen är 100% tillsvidare som inleds med 6 mån provanställning. Tjänsten är placerad i Helsingborg. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2021-11-14. Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Frågor om tjänsten
Kontakta rektor Marie Andersson, tel: 042-385614, [email protected]
Facklig representant Maria Hansson, Unionen, [email protected]
Inför rekryteringsarbetet har Folkuniversitetet, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärarvikarie i biologi och kemi vt22

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i biologi och kemi under våren 2022.  Om dig  Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla di... Visa mer
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i biologi och kemi under våren 2022. 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är lärare i biologi och kemi och som vill vara med och bidra till detta. Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består av undervisning i biologi 1 och 2 och kemi 1 och 2. Du kommer att tillhöra ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och du samarbetar nära dina kollegor i biologi och kemi, men vi ser gärna att man också ämnesintergrerar.  Du kommer också att vara mentor för ca 17 elever.
Tjänsten är heltid och på grund av en föräldraledighet under våren.
Vikariatet startar den 10:e januari och avslutas den 16:e juni.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Från och med hösten 2021 har vi ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Vi är också på en ny och gemensam adress i centrala Helsingborg, då vi precis flyttat in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast 24 oktober 2021.
Ange referens Gymnasielärare Bi/Ke. Visa mindre

Cirkelledare svenska som främmande språk

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi söker nu cirkelledare i svenska som främmande språk till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Kurserna är utformade utifrån den Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk (GERS). Vi har kurser på alla nivåer i vårt utbud, från A1 till C1. Våra kursdeltagare är vuxna och und... Visa mer
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi söker nu cirkelledare i svenska som främmande språk till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Kurserna är utformade utifrån den Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk (GERS). Vi har kurser på alla nivåer i vårt utbud, från A1 till C1. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. 
Din bakgrund och komptens
Vi söker dig som har erfarenhet av att undervisa vuxna i svenska.
-Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna.
-Det är avgörande att du har mycket god kunskap om det svenska språket och att du kan omsätta detta i undervisningssituationen. 
-Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning. Kurserna kan äga rum i våra lokaler eller på distans. 
Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas.
Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet
bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en spännande miljö där du själv kan vara med att påverka innehållet och verksamhetens utveckling.
För tjänsten gäller
Anställningen är en objektanställning. Timanställning och lön efter avtal.  
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Cirkelledare navigation

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi märker en ökad efterfrågan på kurser inom båtliv och söker nu cirkelledare i navigation till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser inom området är allt ifrån grundläggande Prova-på-kurser i segling till Förarintyg och Kustskepparintyg. Din bakgrund och komptens Vi ser gärna att du har: - Pedagogisk erfarenhet. - Sakkunskap i... Visa mer
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi märker en ökad efterfrågan på kurser inom båtliv och söker nu cirkelledare i navigation till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser inom området är allt ifrån grundläggande Prova-på-kurser i segling till Förarintyg och Kustskepparintyg.
Din bakgrund och komptens
Vi ser gärna att du har:
- Pedagogisk erfarenhet.
- Sakkunskap i ämnet/arbetslivserfarenhet i ämnet
- Gärna erfarenhet av och ett aktivt intresse för vuxenpedagogik
- Kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik.

Som pedagog på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas.
Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet
bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en spännande miljö där du själv kan vara med att påverka innehållet och verksamhetens utveckling.
För tjänsten gäller
Anställningen är en objektanställning. Timanställning och lön efter avtal.  
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Sfi-lärare Helsingborg

Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling och progression i fokus, är ansvarstagande och brinner för att vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna. Om vår verksamhet Folkuniversitetet bedriver sedan 2012 sfi-verksamhet i Helsingborg, i dagsläget med ca 300 elever. Vi har en väl fungerande verksamhet m... Visa mer
Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling och progression i fokus, är ansvarstagande och brinner för att vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna.
Om vår verksamhet

Folkuniversitetet bedriver sedan 2012 sfi-verksamhet i Helsingborg, i dagsläget med ca 300 elever. Vi har en väl fungerande verksamhet med professionella lärare och administratörer som arbetar tillsammans med rektor och biträdande rektor för elevernas bästa. Från januari 2021 förändrade kommunen upplägget för sfi och vi bedriver därför sfi med yrkesspår mot förskola/skola respektive service framgent. 

Övergripande profil

Då verksamheten vid årsskiftet genomgick en förändring i enlighet med kommunens beslut så söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som kommer till oss med nya idéer och perspektiv. Vi vill därför att du som söker är kreativ, intresserad av att ta ett ansvar för det gemensamma utvecklingsarbetet och är lösningsfokuserad. Du har en positiv attityd till kollegialt lärande och är prestigelös. 

Dina arbetsuppgifter 

Tjänsten består till huvudsak av undervisning i sfi, med fokus på att våra sfi-elever ska ha en kvalitativ och snabb progression. Vår undervisning riktar sig till elever i studieväg 1 (C och D), 2 och 3. Din undervisning bedrivs måndag - torsdag. Sfi-utbildningen är tydligt yrkes-/branschinriktad och bedrivs i nära samarbete med våra yrkeslärare. Eleverna introduceras för den svenska arbetsmarknaden och yrkesspårets bransch, med stöd av våra yrkeslärare, för att arbetsmarknadensperspektivet ska vara tydligt i den dagliga undervisningen. Vissa administrativa uppgifter ingår också i tjänsten.
Medan Covid-19 pågår sker undervisning till viss del via fjärrundervisning, för att senare återgå till platsförlagd undervisning. 
Vår förväntan på din kompetens

- Du är behörig lärare i svenska som andraspråk (lärarlegitimation samt minst 30 hp i Svenska som andra språk).
- Du ser digitala verktyg som ett självklart inslag i undervisningen och är en van it-användare samt positivt inställd till att lära dig nya program och lärplattformar.
- Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt elevfokus och drivs av att se människor utvecklas.
- Du har erfarenhet eller genuint intresse av att utveckla verksamhet tillsammans med andra och ser dig själv som en bidragande del i sådana eller snarlika processer.
- Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrkes-sfi eller sfi med inriktning mot yrkesliv eller särskilda branscher. Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.

Varmt välkommen att bifoga in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi är i full gång med rekryteringen och läser ansökningarna kontinuerligt.

För tjänsten gäller

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50-100%, som inleds med 6 mån provanställning. Placeringsort är Helsingborg. Tillträde 2021-08-16 eller enligt överenskommelse.  
Frågor om tjänsten

Kontakta verksamhetschef Annika Segerlund, [email protected](observera att det är semestertider vilket innebär att svar kan dröja några dagar)
Välkommen med din ansökan!  
Vänligen observera att ansökningar endast tas emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Arbetsvägledare

Är du en resultatdriven arbetsvägledare med ett lokalt arbetsgivarnätverk och hög samverkansförmåga? Nu söker vi en arbetsvägledare till uppdraget Introduktion till arbete; ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier. I rollen ... Visa mer
Är du en resultatdriven arbetsvägledare med ett lokalt arbetsgivarnätverk och hög samverkansförmåga? Nu söker vi en arbetsvägledare till uppdraget Introduktion till arbete; ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier.

I rollen som arbetsvägledare har du tre huvudsakliga kontaktytor: Deltagaren, Arbetsförmedlingen och arbetsgivare. Förmågan att samverka och kommunicera med samtliga intressenter är viktig för att lyckas i uppdraget. 
Arbetsuppgifter innefattar: 
- Handledning av deltagare individuellt och i grupp, kartläggning av nya deltagare, motiverande samtal, genomföra gruppaktiviteter såsom studiebesök m.m. Målgruppen är i behov av rehabiliterande insatser som kan variera stort utifrån deltagarnas enskilda behov. 

-Ha nära kontakt med Arbetsförmedlingen och genomföra både startsamtal med ny deltagare och hens arbetsförmedlare samt kontinuerliga uppföljningssamtal. Kopplat till detta finns även en del administrativa arbetsuppgifter som t.ex. kontakt med handläggare på Arbetsförmedlingen, månadsredovisningar och upprätta handlingsplaner för respektive deltagare.

-Ha löpande kontakt med arbetsgivare med syfte hjälpa deltagaren att hitta arbetsprövningsplats. 
Vår förväntan på dig
De som deltar i INAB är inte en homogen grupp, utan deras bakgrund och förutsättningar kan skilja sig mycket åt. Du som söker bör därför vara en person som är mycket flexibel och som har vana vid att arbeta med personer som är i behov av rehabiliterande insatser. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i samverkan med eller på arbetsförmedlingen och har erfarenhet av att jobba i arbetsförmedlingens webbstöd samt att upprätta gemensamma handlingsplaner, periodisk rapportering med mera. 

Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Det är en fördel om du har ett lokalt arbetsgivarnätverk. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Du är en självständigt individ med en god samarbetsförmåga som är stresstålig. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team som bland annat består av andra arbetsvägledare och studie- och yrkesvägledare där alla har sin respektive roll men samverkar runt varje enskild deltagare.
Kvalifikationer

- Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik, Medicin
- Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren
-Minst tre 3 års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar, Rekrytering, Omställningsarbete för arbetssökande, Studie- och yrkesvägledning, Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration), Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, Arbete med social- och grupp-psykologi, Karriärvägledning. 
Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem 5 åren. 
Om tjänsten

En tillsvidareanställning på deltid/heltid, provanställning tillämpas sex månader.  Tillträde snarast. Placeringsort är Helsingborg. 


Ansökan

Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer kommer att ske löpande.
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetschef Niclas Eckered Göransson, telefon 070-0856346, e-post [email protected]
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Cirkelledare ekonomi

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi söker nu cirkelledare i ekonomi till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser i ekonomi är allt ifrån grundläggande Bokföringskurser till mer avancerade kurser. Din bakgrund och komptens Vi ser gärna att du har: - Pedagogisk erfarenhet. - Sakkunskap i ämnet/arbetslivserfarenhet i ämnet - Gärna erfarenhet av och ett aktivt intre... Visa mer
Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande.  Vi söker nu cirkelledare i ekonomi till våra kurser i Helsingborg med omnejd.  Våra kurser i ekonomi är allt ifrån grundläggande Bokföringskurser till mer avancerade kurser.
Din bakgrund och komptens
Vi ser gärna att du har:
- Pedagogisk erfarenhet.
- Sakkunskap i ämnet/arbetslivserfarenhet i ämnet
- Gärna erfarenhet av och ett aktivt intresse för vuxenpedagogik
- Kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik.

Som pedagog på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas.
Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet
bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en spännande miljö där du själv kan vara med att påverka innehållet och verksamhetens utveckling.
För tjänsten gäller
Anställningen är en objektanställning. Timanställning och lön efter avtal.  
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Arbetsvägledare

Är du en resultatdriven arbetsvägledare med ett lokalt arbetsgivarnätverk och hög samverkansförmåga? Nu söker vi en arbetsvägledare till uppdraget Introduktion till arbete; ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier. I rollen s... Visa mer
Är du en resultatdriven arbetsvägledare med ett lokalt arbetsgivarnätverk och hög samverkansförmåga? Nu söker vi en arbetsvägledare till uppdraget Introduktion till arbete; ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier.
I rollen som arbetsvägledare har du tre huvudsakliga kontaktytor: Deltagaren, Arbetsförmedlingen och arbetsgivare. Förmågan att samverka och kommunicera med samtliga intressenter är viktig för att lyckas i uppdraget. 
Arbetsuppgifter innefattar: 
- Handledning av deltagare individuellt och i grupp, kartläggning av nya deltagare, motiverande samtal, genomföra gruppaktiviteter såsom studiebesök m.m. Målgruppen är i behov av rehabiliterande insatser som kan variera stort utifrån deltagarnas enskilda behov. 
-Ha nära kontakt med Arbetsförmedlingen och genomföra både startsamtal med ny deltagare och hens arbetsförmedlare samt kontinuerliga uppföljningssamtal. Kopplat till detta finns även en del administrativa arbetsuppgifter som t.ex. kontakt med handläggare på Arbetsförmedlingen, månadsredovisningar och upprätta handlingsplaner för respektive deltagare.
-Ha löpande kontakt med arbetsgivare med syfte hjälpa deltagaren att hitta arbetsprövningsplats. 
Vår förväntan på dig
De som deltar i INAB är inte en homogen grupp, utan deras bakgrund och förutsättningar kan skilja sig mycket åt. Du som söker bör därför vara en person som är mycket flexibel och som har vana vid att arbeta med personer som är i behov av rehabiliterande insatser. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i samverkan med eller på arbetsförmedlingen och har erfarenhet av att jobba i arbetsförmedlingens webbstöd samt att upprätta gemensamma handlingsplaner, periodisk rapportering med mera. 

Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Det är en fördel om du har ett lokalt arbetsgivarnätverk. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Du är en självständigt individ med en god samarbetsförmåga som är stresstålig. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team som bland annat består av andra arbetsvägledare och studie- och yrkesvägledare där alla har sin respektive roll men samverkar runt varje enskild deltagare.
Kvalifikationer

- Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik, Medicin
- Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren
-Minst tre 3 års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar, Rekrytering, Omställningsarbete för arbetssökande, Studie- och yrkesvägledning, Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration), Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, Arbete med social- och grupp-psykologi, Karriärvägledning. 
Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem 5 åren. 
Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid, 100 %, provanställning tillämpas sex månader.  

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Placering

Helsingborg, tjänstgöring kan även förekomma i Landskrona. 

Ansökan

Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer kommer att ske löpande.
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetsledare Niclas Eckered Göransson, telefon 070-0856346, e-post [email protected]
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärarvikarie i svenska och kommunikation

Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten.  Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärar... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten. 
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärarvikarie i svenska  och kommunikation under läsåret 21-22. Senast den 5:e september behöver du vara på plats, men du får gärna börja redan den 5:e augusti.

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 25 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är lärare i svenska och kommunikation och som vill vara med och bidra till detta. Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till vår skola på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Dina arbetsuppgifter 
Huvudsakligen består tjänsten av undervisning i svenska, men även någon kurs i kommunikation. Du kommer att tillhöra ett team, där du har din huvudsakliga undervisning och du samarbetar nära dina kollegor i svenska, men vi ser gärna att man också ämnesintergrerar. Kommunikationskursen ingår i beteendeinriktningen och samarbetar med kursen i organisation och ledarskap. Du kommer också att vara mentor för ca 17 elever.
Tjänsten är heltid och ett graviditetsvikariat under ett år.
Start från och med Ht 21, mellan 5/8 och 5/9 beroende på vad som passar dig.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. I höst  kommer vi att ha ca 30 lärare, fördelade i tre team, och ca 450 elever i 18 klasser fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. I höst kommer vi  för första gången att vara på samma adress i centrala Helsingborg, då vi flyttar in i nya lokaler som rymmer oss alla, på Gasverksgatan 17. Läs mer på http://folkuniversitetet.se/jhg
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför hösten och läser ansökningarna kontinuerligt, men allra senast 13 juni 2021.
Ange referens Gymnasielärare Svenska. Visa mindre

Biträdande rektor med särskilt pedagogiskt uppdrag

-Är du en entreprenöriell och driven sfi-lärare med några års erfarenhet som vill både undervisa och växa in i ledarrollen utan att vara chef med personalansvar? -Brinner du för det pedagogiska ledarskapet, skolutveckling och vill vara del av ett sfi-ledningsteam i vårt distrikt? -Får du saker att hända, har tydliga ledaregenskaper och är nyfiken på nya möjligheter, tillsammans med andra? Som biträdande rektor i Folkuniversitetets sfi-verksamhet i regio... Visa mer
-Är du en entreprenöriell och driven sfi-lärare med några års erfarenhet som vill både undervisa och växa in i ledarrollen utan att vara chef med personalansvar?
-Brinner du för det pedagogiska ledarskapet, skolutveckling och vill vara del av ett sfi-ledningsteam i vårt distrikt?
-Får du saker att hända, har tydliga ledaregenskaper och är nyfiken på nya möjligheter, tillsammans med andra?

Som biträdande rektor i Folkuniversitetets sfi-verksamhet i regions Syd, distrikt Väst, är du den pedagogiska ledaren. Sfi-verksamheten bedrivs i Helsingborg och Landskrona och uppdraget innebär bland annat att se till att den pedagogiska verksamheten utvecklas pedagogiskt och metodiskt i relation till huvudmännens önskemål och krav, att vara ett pedagogiskt stöd och bollplank för den pedagogiska personalen. 
Biträdande rektor ingår i ett nystartat sfi-ledningsteam består av rektor, biträdande rektor, koordinator och administratörer. Tjänsten är delad i två delar. 75% biträdande rektor för sfi-verksamheterna i Helsingborg och Landskrona samt 25% undervisning i sfi. Vid behov kan det i tjänsten tidvis ingå mer undervisning.
Tjänsten innebär
-Att vara ettpedagogiskt stöd för personalen med samordningsansvar för det pedagogiska arbetet inkl. nationella prov, betygsprocesser och bedömning.
-Som del i sfi-ledningsteamet bidra till att samordna planering, genomförande och utveckling av verksamheten.
-Att medverka vid rekrytering och introducering av nya kollegor och elever.
-Kontakt med elever, kollegor och stundtals med huvudmän, hemkommuner, myndigheter och samarbetspartners.
-Att i delen som pedagog, undervisa med fokus på att våra elever ska ha en kvalitativ och snabb progression.
Vi förutsätter att du är skicklig pedagog som är flexibel, prestigelös, effektiv, och har mod och vilja att ta ställning i och driva olika frågor. Din förmåga att på ett inkluderande sätt driva utveckling över de geografiska gränserna är viktiga egenskaper för den vi söker. Du trivs med att leda utvecklingsprocesser i stort och smått och att arbeta för att nå god måluppfyllelse. 
Vår förväntan på dig
-Du är behörig lärare i svenska som andraspråk (lärarlegitimation samt minst 30 hp i Svenska som andraspråk).
-Du ser digitala verktyg som ett självklart inslag i undervisningen och är en van användare. Du är nyfiken och positivt inställd till att lära dig nya program och lärplattformar.
-Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt helhetsperspektiv och drivs av att bidra till att människor utvecklas.
-Du har erfarenhet eller genuint intresse av att utveckla verksamhet tillsammans med andra och ser dig själv som en processledare i sådana eller snarlika processer.
-Du har en positiv attityd till kollegialt lärande, samarbete och är prestigelös.
-Krav på körkort och tillgång till egen bil då resor framförallt mellan verksamhetsorterna ingår i arbetet.  

Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt.
Om anställningen

100%, tjänsten är tillsvidare men inleds med 6 mån provanställning. Tjänsten lyder under verksamhetschef för vuxen- och yrkesutbildning, tillika rektor för sfi och har huvudplacering i Helsingborg. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. 
Frågor om tjänsten

Annika Segerlund, [email protected]
Verksamhetschef för vuxen- och yrkesutbildning, tillika rektor för sfi Visa mindre

Legitimerad yrkeslärare inom Skola/Förskola

Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt sfi-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser, som är aktuella inom vårt yrkesspår Skola/Förskola: -Pedagogiskt arbete -Skapande verksamhet -Aktivitetsledarskap -Kommunikation -Lärande och utveckling -Människors miljöe... Visa mer
Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt sfi-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser, som är aktuella inom vårt yrkesspår Skola/Förskola:
-Pedagogiskt arbete
-Skapande verksamhet
-Aktivitetsledarskap
-Kommunikation
-Lärande och utveckling
-Människors miljöer
-Pedagogiskt ledarskap
-Pedagogiska teorier och praktiker
-Barns lärande och växande
Dina arbetsuppgifter 
Våra sfi-elever ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden, utbildningsbranschen samt fördjupa sig inom gymnasiala kurser kopplade till yrkesspåret Skola/Förskola, där du undervisar, genomför bedömning och betygsättning i den/de kurser du ansvarar för.
Du har särskilt ansvar för våra orienteringskurser, studiebesök inom utbildningsbranschen och vår integrerade ”branschundervisning” i sfi, som innebär att du är ett stöd för våra sfi-lärare genom att implementera arbetsmarknadensperspektivet i den dagliga sfi-undervisningen.
Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.
Vår förväntan på dig
-Du är behörig, legitimerad lärare inom någon av de angivna gymnasiala kurserna.
-Erfarenhet av undervisning av elever som är svaga i svenska språket är ett stort plus.
-Du är engagerad, flexibel och har ett modernt tänk kring undervisning.  
-Du har tydligt elevfokus och drivs av att se dem utvecklas.  
-Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför våren och läser ansökningarna kontinuerligt.
Om oss 
Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten. 
Folkuniversitetet har bedrivit sfi-verksamhet i Helsingborg sedan 2012 och har under den tiden varit en pålitlig och skicklig utförare av uppdraget med fokus på individen och vägen in i det svenska samhället. Vi har en väl fungerande verksamhet med duktiga lärare och administrativ personal som arbetar för elevernas bästa. Verksamheten kommer vid årsskiftet genomgå en förändring för att matcha vår huvudmans behov och därför söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som tar med sig nya idéer och perspektiv.
På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd.  
För tjänsten gäller
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning, med tiillträde 15 februari eller enligt överenskommelse Omfattning 50-100%
Frågor om tjänsten: Kontakta rektor Andreas Olsson tel: 042-385601, [email protected]

Välkommen med din ansökan!  
Sista dag för ansökan är den 24 januari. Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Sfi-lärare

Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling och progression i fokus, är ansvarstagande och brinner för att vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna. Om vår verksamhet Folkuniversitetet bedriver sedan 2012 sfi-verksamhet i Helsingborg, i dagsläget med ca 300 elever. Vi har en väl fungerande verksamhet m... Visa mer
Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg! Du är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling och progression i fokus, är ansvarstagande och brinner för att vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna.
Om vår verksamhet

Folkuniversitetet bedriver sedan 2012 sfi-verksamhet i Helsingborg, i dagsläget med ca 300 elever. Vi har en väl fungerande verksamhet med professionella lärare och administratörer som arbetar tillsammans med rektor för elevernas bästa. Från januari 2021 förändrade kommunen upplägget för sfi och vi bedriver därför sfi med yrkesspår mot förskola/skola respektive service framgent. 

Övergripande profil

Då verksamheten vid årsskiftet genomgick en förändring i enlighet med kommunens beslut så söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som kommer till oss med nya idéer och perspektiv. Vi vill därför att du som söker är kreativ, intresserad av att ta ett ansvar för det gemensamma utvecklingsarbetet och är lösningsfokuserad. Du har en positiv attityd till kollegialt lärande och är prestigelös. 

Dina arbetsuppgifter 

Tjänsten består till huvudsak av undervisning i sfi, med fokus på att våra sfi-elever ska ha en kvalitativ och snabb progression. Vår undervisning riktar sig till elever i studieväg 1 (C och D), 2 och 3. Verksamheten bedrivs måndag till torsdag på förmiddagar, eftermiddagar eller kvällar samt digitalt via fjärrundervisning. Undervisningen är tydligt yrkes-/branschinriktad och bedrivs i nära samarbete med våra yrkeslärare. Eleverna introduceras för den svenska arbetsmarknaden och yrkesspårets bransch, med stöd av våra yrkeslärare, för att arbetsmarknadensperspektivet ska vara tydligt i den dagliga undervisningen. Vissa administrativa uppgifter ingår också i tjänsten.
Medan Covid-19 pågår sker undervisning till stora delar via fjärrundervisning, för att senare återgå till platsförlagd undervisning. 
Vår förväntan på din kompetens

- Du är behörig lärare i svenska som andraspråk (lärarlegitimation samt minst 30 hp i Svenska som andra språk).
- Du ser digitala verktyg som ett självklart inslag i undervisningen och är en van användare av dator, Chromecast m.m. samt är nyfiken och positivt inställd till att lära dig nya program och lärplattformar.
- Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt elevfokus och drivs av att se människor utvecklas.
- Du har erfarenhet eller genuint intresse av att utveckla verksamhet tillsammans med andra och ser dig själv som en bidragande del i sådana eller snarlika processer.
- Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
Vi ser också gärna att du har erfarenhet av yrkes-sfi eller sfi med inriktning mot yrkesliv eller särskilda branscher alternativt har arbetat tematiskt. Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.

Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi är i full gång med rekryteringen och läser ansökningarna kontinuerligt.

För tjänsten gäller

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50-100%, som inleds med 6 mån provanställning. Placeringsort är Helsingborg. Tillträde 2021-03-08 eller enligt överenskommelse.  
Frågor om tjänsten

Kontakta verksamhetschef Annika Segerlund, [email protected]
Välkommen med din ansökan!  
Vänligen observera att ansökningar endast tas emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Legitimerad yrkeslärare inom Service

Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt sfi-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser, som är aktuella inom vårt yrkesspår Service: -Service och bemötande (1) -Retorik -Affärsutveckling och ledarskap -Branschkunskap inom handel och administration -Affärskomm... Visa mer
Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt sfi-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. Till Folkuniversitetets sfi-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser, som är aktuella inom vårt yrkesspår Service:
-Service och bemötande (1)
-Retorik
-Affärsutveckling och ledarskap
-Branschkunskap inom handel och administration
-Affärskommunikation
-Entreprenörskap
-Städservice
Dina arbetsuppgifter 
Våra sfi-elever ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden, servicebranschen samt fördjupa sig inom gymnasiala kurser kopplade till yrkesspåret Service, där du undervisar, genomför bedömning och betygsättning i den/de kurser du ansvarar för.
Du har särskilt ansvar för våra orienteringskurser, studiebesök inom servicebranschen och vår integrerade ”branschundervisning” i sfi, som innebär att du är ett stöd för våra sfi-lärare genom att implementera arbetsmarknadensperspektivet i den dagliga sfi-undervisningen.
Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.
Vår förväntan på dig
-Du är behörig, legitimerad lärare inom någon av de angivna gymnasiala kurserna.
-Erfarenhet av undervisning av elever som är svaga i svenska språket är ett stort plus.
-Du är engagerad, flexibel och har ett modernt tänk kring undervisning.  
-Du har tydligt elevfokus och drivs av att se dem utvecklas.  
-Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför våren och läser ansökningarna kontinuerligt.
Om oss 
Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten. 
Folkuniversitetet har bedrivit sfi-verksamhet i Helsingborg sedan 2012 och har under den tiden varit en pålitlig och skicklig utförare av uppdraget med fokus på individen och vägen in i det svenska samhället. Vi har en väl fungerande verksamhet med duktiga lärare och administrativ personal som arbetar för elevernas bästa. Verksamheten kommer vid årsskiftet genomgå en förändring för att matcha vår huvudmans behov och därför söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som tar med sig nya idéer och perspektiv.
På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd.  
För tjänsten gäller
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning med som inleds med 6 mån provanställning. Omfattning 50-100%. Tillträde den 15 februari eller enligt överenskommelse
Frågor om tjänsten: Kontakta rektor Andreas Olsson tel: 042-385601, [email protected]

Välkommen med din ansökan!  
Sista dag för ansökan är den 24 januari. Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Arbetsvägledare till ett rehabiliteringsuppdrag

Folkuniversitetet bedriver sedan i juni 2019 ett uppdrag med rehabiliterande inslag som heter Introduktion till Arbete. Introduktion till arbete är ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier. Vi ser att vi kommer få ett större ... Visa mer
Folkuniversitetet bedriver sedan i juni 2019 ett uppdrag med rehabiliterande inslag som heter Introduktion till Arbete. Introduktion till arbete är ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier.
Vi ser att vi kommer få ett större inflöde av deltagare under den närmaste tiden och söker därför en arbetsvägledare till uppdraget i Helsingborg.
I rollen som arbetsvägledare handleder du deltagare individuellt samt i grupp. Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning av nya deltagare, motiverande samtal, genomföra gruppaktiviteter, anordna studiebesök samt hjälpa deltagarna att hitta en arbetsprövningsplats. Målgruppen är i behov av rehabiliterande insatser som kan variera stort utifrån deltagarnas enskilda behov. Du kommer även ha nära kontakt med Arbetsförmedlingen och genomföra både startsamtal med ny deltagare och hens arbetsförmedlare samt kontinuerliga uppföljningssamtal. Kopplat till detta finns även en del administrativa arbetsuppgifter som t.ex. kontakt med handläggare på Arbetsförmedlingen, månadsredovisningar och upprätta handlingsplaner för respektive deltagare.

Kvalifikationer
- Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik, Medicin
- Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren
-Minst tre 3 års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar, Rekrytering, Omställningsarbete för arbetssökande, Studie- och yrkesvägledning
Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration, Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, Arbete med social- och grupp-psykologi, Karriärvägledning. 
Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem 5 åren. 


Vår förväntan på dig
De som deltar i INAB kommer inte att vara en homogen grupp, utan deras bakgrund och förutsättningar kan skilja sig mycket åt. Du som söker bör därför vara en person som är mycket flexibel och som har vana vid att arbeta med personer som är i behov av rehabiliterande insatser. En viktig del av Introduktion till arbete är att hitta arbetsprövningsplatser till deltagarna. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsgivarkontakter och att hitta arbetsprövningsplatser.Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i samverkan med eller på arbetsförmedlingen och har erfarenhet av att jobba i arbetsförmedlingens webbstöd samt att upprätta gemensamma handlingsplaner, periodisk rapportering m.m.

Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Du är en självständigt individ med en god samarbetsförmåga som är stresstålig. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team som bland annat består av andra arbetsvägledare och studie- och yrkesvägledare där alla har sin respektive roll men samverkar runt varje enskild deltagare.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid, 100 %, provanställning tillämpas sex månader.  


Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse


Placering
Helsingborg, tjänstgöring kan även förekomma i Landskrona. 

Ansökan
Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer kommer att ske löpande.
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetsledare Niclas Eckered Göransson, telefon 070-0856346, e-post [email protected]
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Jobbcoach till Stöd och matchning

Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom Stöd och matchning. Dina arbetsuppgifter Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande a... Visa mer
Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom Stöd och matchning.
Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.
Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
- Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter
Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med. Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är en merit om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher.
Anställningen
Tillsvidareanställning  på heltid 100 %, (provanställning sex månader tillämpas) med tillträde i februari/mars. Placeringsort är Landskrona/Helsingborg. 
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetsledare Niclas Eckered Göransson, [email protected]
Ansökan
Sista dag för ansökan 15 januari 2021. Urval sker löpande.Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. 
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Sfi lärare

Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg. Du är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling och progression i fokus, är ansvarstagande och brinner för att vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna. Om vår verksamhet Folkuniversitetet bedriver sedan 2012 sfi-verksamhet i Helsingborg, i dagsläget med ca 300 elever. Vi har en väl fungerande verksamhet me... Visa mer
Vi söker en entusiastisk, driven och målfokuserad sfi-lärare till vår sfi-verksamhet i Helsingborg. Du är självgående men trivs med att arbeta i team, har elevernas utveckling och progression i fokus, är ansvarstagande och brinner för att vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna.
Om vår verksamhet
Folkuniversitetet bedriver sedan 2012 sfi-verksamhet i Helsingborg, i dagsläget med ca 300 elever. Vi har en väl fungerande verksamhet med professionella lärare och administratörer som arbetar tillsammans med rektor för elevernas bästa. Från januari 2021 förändrar kommunen upplägget för sfi och vi kommer därför att bedriva sfi med yrkesspår mot förskola/skola respektive service framgent.
Din profil
Då verksamheten vid årsskiftet genomgår en förändring i enlighet med kommunens beslut så söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som kommer till oss med nya idéer och perspektiv. Vi vill därför att du som söker är kreativ, intresserad av att ta ett ansvar för det gemensamma utvecklingsarbetet och är lösningsfokuserad. Du har en positiv attityd till kollegialt lärande och är prestigelös.
Dina arbetsuppgifter 
Tjänsten består till huvudsak av undervisning i sfi, med fokus på att våra sfi-elever ska ha en kvalitativ och snabb progression. Vår undervisning riktar sig till elever i studieväg 1 (C och D), 2 och 3. Verksamheten bedrivs på förmiddagar, eftermiddagar och kvällar samt digitalt via fjärrundervisning och på distans. Undervisningen är tydligt yrkes-/branschinriktad och bedrivs i nära samarbete med våra yrkeslärare. Eleverna ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden och yrkesspårets bransch, med stöd av våra yrkeslärare, för att arbetsmarknadensperspektivet ska vara tydligt i den dagliga undervisningen. Vissa administrativa uppgifter ingår också i tjänsten.
Medan Covid-19 pågår sker undervisning till stora delar på distans, för att senare återgå till platsförlagd undervisning. 
Vår förväntan på din kompetens
-Du är behörig lärare i svenska som andraspråk (lärarlegitimation plus 30 hp svenska som andra språk).
-Erfarenhet av undervisning av elever som är svaga i svenska språket är ett stort plus.
-Du ser digitala verktyg som ett självklart inslag i undervisningen och är en van användare av dator, Chromecast m.m. samt är nyfiken och positivt inställd till att lära dig nya program och lärplattformar.
-Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt elevfokus och drivs av att se dem utvecklas.  
-Du har erfarenhet eller genuint intresse av att utveckla verksamhet och ser dig själv som en bidragande del i sådana eller snarlika processer.
-Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
-Vi ser också gärna att du har erfarenhet av yrkes-sfi eller sfi med inriktning mot yrkesliv eller särskilda branscher alternativt har arbetat tematiskt.

Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför våren och läser ansökningarna kontinuerligt.
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60-100% beroende på elevvolym. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort är Helsingborg. Tillträde den 4 januari 2021. 
Frågor om tjänsten
Kontakta rektor Andreas Olsson, tel: 042-385601, [email protected]  
Välkommen med din ansökan!  Vänligen observera att ansökningar endast tas emot via vårt rekryteringsverktyg. Visa mindre

Legitimerad yrkeslärare inom Skola/Förskola

Till Folkuniversitetets SFI-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser: -Pedagogiskt arbete -Skapande verksamhet -Aktivitetsledarskap -Kommunikation -Lärande och utveckling -Människors miljöer -Pedagogiskt ledarskap -Pedagogiska teorier och praktiker -Barns lärande och växande Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt SFI-upplägg, där kurserna inom Svenska för invand... Visa mer
Till Folkuniversitetets SFI-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser:
-Pedagogiskt arbete
-Skapande verksamhet
-Aktivitetsledarskap
-Kommunikation
-Lärande och utveckling
-Människors miljöer
-Pedagogiskt ledarskap
-Pedagogiska teorier och praktiker
-Barns lärande och växande
Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt SFI-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. I det yrkesspår vi avser bedriva, Skola/Förskola, är ovan nämnda kurser applicerbara. Vi söker därmed en legitimerad lärare som kan arbeta tätt tillsammans med våra I-lärare för att fortsätta erbjuda god kvalitet från Folkuniversitetet som SFI-anordnare i Helsingborg.

Dina arbetsuppgifter 
Huvudsakligen består tjänsten av undervisning inom yrkesspåret Skola/Förskola med fokus på att våra SFI-elever dels ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden, branschen skola/förskola samt fördjupa sig inom gymnasiala kurser kopplade till vår yrkesväg. Du ska utöver det vara ett stöd för våra SFI-lärare för att implementera arbetsmarknadensperspektivet i den dagliga undervisningen samt kunna genomföra bedömning och betygsättning i den/de kurser du ansvarar för. Vissa administrativa sysslor ingår i tjänsten.

Vår förväntan på dig:  
-Du är behörig, legitimerad lärare inom någon av de angivna gymnasiala kurserna. Erfarenhet av undervisning av elever som är svaga i svenska språket är ett stort plus.
-Du är engagerad, flexibel och har ett modernt tänk kring undervisning.  
-Du har tydligt elevfokus och drivs av att se dem utvecklas.  
-Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.

Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför våren och läser ansökningarna kontinuerligt.

Om oss 
Folkuniversitetet har bedrivit SFI-verksamhet i Helsingborg sedan 2012 och har under den tiden varit en pålitlig och skicklig utförare av uppdraget med fokus på individen och vägen in i det svenska samhället. Vi har en väl fungerande verksamhet med duktiga lärare och administrativ personal som arbetar för elevernas bästa. Verksamheten kommer vid årsskiftet genomgå en förändring för att matcha vår huvudmans behov och därför söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som tar med sig nya idéer och perspektiv. På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd.  

För tjänsten gäller:  
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid 100%, som inleds med 6 mån provanställning, med tillträde 2021-01-04
Frågor om tjänsten ställs tillrektor Andreas Olsson tel: 042-385601, [email protected]
Välkommen med din ansökan!  
Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Arbetsvägledare till ett rehabiliteringsuppdrag

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Folkuniversitetet är en partipolitiskt obunden stiftelse, fristående från religiösa och fackliga intressen som drivs helt utan vinstintresse. Folkuniversitetet bedriver sedan i juni 2019 ett uppdrag med rehabiliterande inslag som heter Introduktion till Arb... Visa mer
Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Folkuniversitetet är en partipolitiskt obunden stiftelse, fristående från religiösa och fackliga intressen som drivs helt utan vinstintresse.

Folkuniversitetet bedriver sedan i juni 2019 ett uppdrag med rehabiliterande inslag som heter Introduktion till Arbete. Introduktion till arbete är ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier.

Vi ser att vi kommer få ett större inflöde av deltagare under den närmaste tiden och söker därför en arbetsvägledare till uppdraget i Helsingborg.
I rollen som arbetsvägledare handleder du deltagare individuellt samt i grupp. Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning av nya deltagare, motiverande samtal, genomföra gruppaktiviteter, anordna studiebesök samt hjälpa deltagarna att hitta en arbetsprövningsplats. Målgruppen är i behov av rehabiliterande insatser som kan variera stort utifrån deltagarnas enskilda behov. Du kommer även ha nära kontakt med Arbetsförmedlingen och genomföra både startsamtal med ny deltagare och hens arbetsförmedlare samt kontinuerliga uppföljningssamtal. Kopplat till detta finns även en del administrativa arbetsuppgifter som t.ex. kontakt med handläggare på Arbetsförmedlingen, månadsredovisningar och upprätta handlingsplaner för respektive deltagare.

Kvalifikationer
- Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik, Medicin
- Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren
-Minst tre 3 års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar, Rekrytering, Omställningsarbete för arbetssökande, Studie- och yrkesvägledning
Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration, Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, Arbete med social- och grupp-psykologi, Karriärvägledning. 

Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem 5 åren. 


Vår förväntan på dig
De som deltar i INAB kommer inte att vara en homogen grupp, utan deras bakgrund och förutsättningar kan skilja sig mycket åt. Du som söker bör därför vara en person som är mycket flexibel och som har vana vid att arbeta med personer som är i behov av rehabiliterande insatser. En viktig del av Introduktion till arbete är att hitta arbetsprövningsplatser till deltagarna. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsgivarkontakter och att hitta arbetsprövningsplatser.Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i samverkan med eller på arbetsförmedlingen och har erfarenhet av att jobba i arbetsförmedlingens webbstöd samt att upprätta gemensamma handlingsplaner, periodisk rapportering m.m.

Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Du är en självständigt individ med en god samarbetsförmåga som är stresstålig. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team som bland annat består av andra arbetsvägledare och studie- och yrkesvägledare där alla har sin respektive roll men samverkar runt varje enskild deltagare.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid, 100 %, provanställning tillämpas sex månader.  


Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse


Placering
Helsingborg, tjänstgöring kan även förekomma i Landskrona och Ängelholm. 

Ansökan
Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer kommer att ske löpande.
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetsledare Niclas Eckered Göransson, telefon 070-0856346, e-post [email protected]
Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Legitimerad yrkeslärare inom Service

Till Folkuniversitetets SFI-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser: -Service och bemötande (1) -Retorik -Affärsutveckling och ledarskap -Branschkunskap inom handel och administration -Affärskommunikation -Entreprenörskap -Städservice Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt SFI-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. I de... Visa mer
Till Folkuniversitetets SFI-verksamhet i Helsingborg söker vi en yrkeslärare med lärarlegitimation, med behörighet för någon av följande gymnasiala kurser:
-Service och bemötande (1)
-Retorik
-Affärsutveckling och ledarskap
-Branschkunskap inom handel och administration
-Affärskommunikation
-Entreprenörskap
-Städservice

Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt SFI-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. I det yrkesspår vi avser bedriva, Skola/Förskola, är ovan nämnda kurser applicerbara. Vi söker därmed en legitimerad lärare som kan arbeta tätt tillsammans med våra I-lärare för att fortsätta erbjuda god kvalitet från Folkuniversitetet som SFI-anordnare i Helsingborg.
Helsingborg Stad förändrar per januari 2021 sitt SFI-upplägg, där kurserna inom Svenska för invandrare ska kombineras med yrkesspår. I det yrkesspår vi avser bedriva, Service (inriktning mot restaurang, hotell, handel och lokalvård), är ovan nämnda kurser applicerbara. Vi söker därmed en legitimerad lärare som kan arbeta tätt tillsammans med våra SFI-lärare för att fortsätta erbjuda god kvalitet från Folkuniversitetet som SFI-anordnare i Helsingborg.

Dina arbetsuppgifter 
Huvudsakligen består tjänsten av undervisning inom yrkesspåret Service med fokus på att våra SFI-elever dels ska introduceras för den svenska arbetsmarknaden, servicebranschen samt fördjupa sig inom gymnasiala kurser kopplade till vår yrkesväg. Du ska utöver det vara ett stöd för våra SFI-lärare för att implementera arbetsmarknadensperspektivet i den dagliga undervisningen samt kunna genomföra bedömning och betygsättning i den/de kurser du ansvarar för. Vissa administrativa sysslor ingår i tjänsten.

Vår förväntan på dig:  
-Du är behörig, legitimerad lärare inom någon av de angivna gymnasiala kurserna. Erfarenhet av undervisning av elever som är svaga i svenska språket är ett stort plus.
-Du är engagerad, flexibel och har ett modernt tänk kring undervisning.  
-Du har tydligt elevfokus och drivs av att se dem utvecklas.  
-Du kommer att arbeta i ett arbetslag varför god samarbetsförmåga är viktig.
Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför våren och läser ansökningarna kontinuerligt.

Om oss 
Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten. 
Folkuniversitetet har bedrivit SFI-verksamhet i Helsingborg sedan 2012 och har under den tiden varit en pålitlig och skicklig utförare av uppdraget med fokus på individen och vägen in i det svenska samhället. Vi har en väl fungerande verksamhet med duktiga lärare och administrativ personal som arbetar för elevernas bästa. Verksamheten kommer vid årsskiftet genomgå en förändring för att matcha vår huvudmans behov och därför söker vi dig som vill vara med och skapa något nytt och som tar med sig nya idéer och perspektiv.
På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man jobbar där som elev eller som anställd.  

För tjänsten gäller
Placeringsort är Helsingborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%) som inleds med 6 mån provanställning, tillträde 2021-01-04
Frågor om tjänsten: Kontakta rektor Andreas Olsson tel: 042-385601, [email protected]

Välkommen med din ansökan!  
Sista dag för ansökan är den 1 oktober. Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. Visa mindre

Jobbagent

Vi söker en hungrig och resultatfokuserad jobbagent till våra arbetsmarknadsuppdrag Vi söker dig som med brett kontaktnät, stort engagemang och hög kompetens vill ta dig an uppgiften att ”jaga” arbetsprövningsplatser, praktikplatser och arbetsplatser som arbetsgivare rekryterar till – officiellt eller inofficiellt. Du arbetar över hela distriktet, som sträcker sig från Landskrona till Falkenberg där dina geografiska och branschöverskridande kontakter är en... Visa mer
Vi söker en hungrig och resultatfokuserad jobbagent till våra arbetsmarknadsuppdrag
Vi söker dig som med brett kontaktnät, stort engagemang och hög kompetens vill ta dig an uppgiften att ”jaga” arbetsprövningsplatser, praktikplatser och arbetsplatser som arbetsgivare rekryterar till – officiellt eller inofficiellt. Du arbetar över hela distriktet, som sträcker sig från Landskrona till Falkenberg där dina geografiska och branschöverskridande kontakter är en nyckel till framgång.

Vi erbjuder dig…  
…den inspirerande och utmanande uppgiften att jaga platser för våra sökande inom arbetsmarknadsprojekten. Du driv av att ro affärer i hamn och att lyckas med en framgångsrik matchning.
…att vara vårt ansikte utåt gentemot ett stort antal befintliga och blivande samarbetspartners och kunder, med fokus på att hjälpa människor ut i sysselsättning.
…ett samarbete med övriga kollegor inom arbetsmarknadsuppdragen som innebär att du är en del av den röda tråden från internt till externt arbete.

Vi erbjuder en varierande och spännande tjänst där du får ta stort ansvar, har tydliga mandat och befogenheter och positiva kolleger som väntar på dig! 

Vem söker vi?  
-Som person har du en hög ambitionsnivå och brinner för ”jakten”. Du kan kommunicera professionellt med personer oavsett vilken roll de har och har lätt för att matcha behov mot efterfrågan.
-Du är metodisk och engagerad i ditt arbete, där du arbetar proaktivt och är självgående, ständigt med målet framför dig.
-Du har gedigen erfarenhet av liknande roller, vilket gör att du känner dig trygg i din roll och självständigt kan driva dina arbetsuppgifter framåt.
-Du är kontaktskapande och tar aktiv del i teamarbetet med fokus på att ni tillsammans ger människor möjlighet att växa, genom att komma ut på en arbetsplats och bidra med sina kunskaper och erfarenheter. Du har lätt för att förstå din roll i arbetsprocesser och kan både ta emot stafettpinnen och lämna över den på ett sömlöst sätt.
-För att trivas i rollen ska du vara en ihärdig jobbagent och tycka om att arbeta med människors utveckling. Det är en fördel om du har lätt för att prioritera om i ditt arbete samt att du är prestigelös, vilket gör att du gärna hjälper till när och där det behövs.  

Vår förväntan på den sökande
-Du har gedigna erfarenhet av en eller flera liknande roller.
-Du har ett brett geografiskt och branschöverskridande nätverk som bidrar till din måluppfyllelse.
-Du är duktig på att kommunicera professionellt, både verbalt och skriftligt, på svenska och engelska. Det är positivt om du behärskar även andra språk.
-Du är målinriktad, förändringsbenägen, ansvarstagande och effektiv. I oväntade situationer fattar du egna beslut och tar initiativ inom ramarna för verksamheten och uppsatta mål.
-Du har möjlighet att förlägga din arbetstid till flera orter i vårt distrikt eller i vår region.
-Du har körkort och tillgång till egen bil.
-Du besitter en god datorvana och har dokumenterad erfarenhet av att i Office (gärna 0365) och har ett genuint intresse av digitalisering.
-Du har relevant utbildning och flerårig arbetslivserfarenhet.
-Du lockas av att arbeta i ett engagerat team som delar kunskap och idéer och som tillsammans tar ansvar för att leverera det kunden efterfrågar och därmed att få människor i våra verksamheter att växa.  

För tjänsten gäller  
Huvudplacering  är Helsingborg, med kontinuerligt resande inom hela distriktet. Anställning är en tillsvidareanställning på heltid 100% med tillträde enligt överenskommelse (provanställning 6 månader tillämpas). 
Frågor om tjänsten: Niclas Eckered Göransson, verksamhetsledare i distrikt Väst, [email protected]
Facklig kontaktperson: Maria Hansson 040-691 83 66
Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Karin Sjöholm 046 - 19 77 67 Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärare i SV i kombination med annat ämne

Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten.  Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärar... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten. 
Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg en lärare i svenska  i kombination med annat ämne från och med höstterminen 2020. Ämnen som skulle vara extra intressanta i kombination med svenskan är entreprenörskap, kommunikation, ledarskap och organisation, medieproduktion och journalistik, men alla ämnen är välkomna att söka.

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 24 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."
Vi söker dig som är lärare i svenska i kombination med annat ämne och som vill vara med och bidra till detta. Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik.  Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till skolan på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Dina arbetsuppgifter 
Huvudsakligen består tjänsten av undervisning i svenska, men gärna i kombination med ett annat ämne. 
Tjänsten är heltid och tillsvidare.
Start från och med Ht 20.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Idag har vi totalt 350 elever fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Skolan har ca 30 lärare lokaliserade på två olika adresser centralt i Helsingborg men under 2020 flyttar vi in i nya gemensamma lokaler med ingång från södergatan. Just nu är vi i ett expansivt skede och 2021 räknar vi med att ha 450 elever.
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför hösten och läser ansökningarna kontinuerligt. 
Ange referens Gymnasielärare Svenska

Om Folkuniversitetet
Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Folkuniversitetet drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. Folkuniversitetet är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen. Folkuniversitetet består av fem olika stiftelser med säte i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå.
Läs mer om folkuniversitet som arbetsgivare https://www.folkuniversitetet.se/jobb

Arbetsgivarens webbplats
http://folkuniversitetet.se/jhg Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker gymnasielärare i idrott och hälsa

Johannes Hedberggymnasiet söker gymnasielärare i idrott och hälsa Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Idag har vi totalt 400 elever fördel... Visa mer
Johannes Hedberggymnasiet söker gymnasielärare i idrott och hälsa
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.

Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Idag har vi totalt 400 elever fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Skolan har ca 30 lärare lokaliserade på två olika adresser centralt i Helsingborg. Just nu är vi i ett expansivt skede och under 2021 flyttar vi ihop i nya, fräscha och gemensamma lokaler med ingång från Södergatan. Vi räknar med att vara ha ca 450 elever 2021.

Så här skriver vi till potentiella elever:
"På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "

"Våra små klasser med ca 24 elever gör att alla blir sedda."

"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."

Just nu är vi i ett expansivt skede och vi behöver förstärkning i idrott och hälsa. Brinner du för entreprenöriiellt lärarnde är det meriterande.
Hälsa och välmående är något vi satsar mycket på. Vi jobbar förebyggande ur flera perspektiv med bl.a "Hälsobanken". Hälsobanken är en prisbelönt satsning och en möjlighet för eleverna att utöva regelbunden fysisk aktivitet.  Läs gärna om vår satsning "Hälsobanken". 
http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/gymnasieskolor/Johannes-Hedberggymnasiet/Var-skola/Halsobanken/

Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande.
Vi ser gärna att du tycker det är kul att jobba hälsofrämjande med fokus på ett livslångt lärande.
Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning.
Våra elever har höga meritpoäng och är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov.
Här trivs vi ihop och att komma till skolan på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Meriterande är även att du har god datorvana och är insatt i Google Suites. 

Tjänsten är 100% och tillsvidare.
Sök gärna tjänsten redan idag. Vi tittar på ansökningarna löpande.Arbetsgivarens webbplats
http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/gymnasieskolor/Johannes-Hedberggymnasiet/

KontaktinformationKontaktpersoner
Linda Strand, Bitr. Rektor
[email protected]
042 385605
0721 432023 Visa mindre

Johannes Hedberggymnasiet söker lärare i Ma i kombination med annat ämne

Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten.  Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärare ... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten. 

Vi söker till Folkuniversitetets gymnasieskola Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg lärare i Ma i kombination med annat ämne på 100% 

Om dig 
Så här skriver vi till potentiella elever: "På Johannes Hedberggymnasiet förbereder vi dig för framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande och projektorienterat och du tränas i att bli en skicklig tänkare, utnyttja din fulla kapacitet, utveckla dina förmågor, studera, diskutera och producera. Varje dag får du möta andra människor, lärare liksom elever, som brinner för att hela tiden få lära sig mer. "
"Våra små klasser med ca 24 elever gör att alla blir sedda."
"När du väljer Johannes Hedberggymnasiet väljer du en av Folkuniversitetets skolor, som med sin universitetsanknytning ger dig alla möjligheter att få en gymnasietid du bär med dig under resten av ditt liv."

Vi söker dig som är lärare i matematik i kombination med annat ämne och som vill vara med och bidra till detta. Du brinner för dina ämnen och dina elevers lärande. Du håller dig uppdaterad om det senaste inom dina ämnen och pedagogik. Vi ser gärna att du tycker det är kul att jobba laborativt och kreativt. Du är bra på att skapa relationer och gillar att utveckla undervisningen i samarbete med elever, kollegor och skolledning. Våra elever är studiemotiverade, nyfikna och gillar att utmanas och du gillar att möta deras behov. Här trivs vi ihop och att komma till skolan på morgonen ska vara lustfyllt för såväl lärare som elever och du är med och bidrar till detta.

Meriterande är:
* om du har arbetat med GeoGebra (alt annat liknande program),
* kunskap om programmering, 
* god datorvana och är insatt i Google Suites. 

Dina arbetsuppgifter 
Huvudsakligen består tjänsten av undervisning i matematik men andra ämnen kan också vara aktuella. Naturvetenskaplig och matematisk specialisering, gymnasiearbete och undervisning på samhällsprogrammet kan också bli aktuell. 
Tjänsten är heltid och tillsvidare.
Start från och med Ht 20.
Sök redan idag då intervjuer sker löpande.

Om oss 
Johannes Hedberggymnasiet är en del av Folkuniversitetet. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en stiftelse som är fri från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium, som har funnits sedan 1994. Idag har vi totalt 350 elever fördelade på samhällsprogrammet och naturvetenskapliga programmet. Skolan har ca 30 lärare lokaliserade på två olika adresser centralt i Helsingborg men under 2020 flyttar vi in i nya gemensamma lokaler med ingång från södergatan. Just nu är vi i ett expansivt skede och 2021 räknar vi med att ha 450 elever.
Varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag då vi är i full gång med tjänstefördelningen inför hösten. 
Ange referens Gymnasielärare Matematik Visa mindre