Lediga jobb som Maskör/Sminkör i Helsingborg

Se lediga jobb som Maskör/Sminkör i Helsingborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Helsingborg som finns hos arbetsgivaren.

Helsingborgs stadsteater söker erfaren maskör

Om bolaget Vi på Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som vår arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag, året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner. Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Convention & Event Burea... Visa mer
Om bolaget
Vi på Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som vår arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag, året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner. Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Convention & Event Bureau ingår i bolaget som är helägt av staden. Bolaget har därtill en produktionsavdelning för evenemang, drift och service samt centrala funktioner för marknadsföring och kommunikation, ekonomi, HR och administration. Även den kommande stadsmässan H22 ingår i bolagets uppdrag.

Med vår stadsteater som arbetsplats
Helsingborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater med fast ensemble och bedriver sedan 1921 teaterverksamhet för en först och främst lokal och regional publik. Teatern producerar mellan åtta och tio uppsättningar per spelår, oftast på egen hand men även genom samproduktioner med andra scenkonstinstitutioner och med det fria kulturlivet. Utöver de egna produktionerna erbjuds även gästspel vilka syftar till att bredda repertoaren ytterligare. Under ett verksamhetsår har teatern ungefär 120 personer anställda varav cirka 50 är tillsvidareanställda.

Nu söker vi en ny kollega till teatern och till vår verkstadsavdelning. Avdelningen är består av en mängd olika kompetenser, däribland måleri, scenografi, rekvisita, snickeri och givetvis också mask. Avdelningen leds av vår verkstadschef Malin. Tillsammans med dina kollegor blir du en viktig del av vår helhet. 

 

Arbetsbeskrivning
Som maskör på Helsingborgs stadsteater blir du en av tre tillsvidareanställda maskörer. Tillsammans med teaterns kollegor skapar ni kultur av allra högsta kvalitet. 

Du kommer att arbeta med framtagande av produktioner, men även köra mask inför och under föreställningar. I arbetsuppgifterna ingår också att ta ansvar för underhåll av mask- och perukmaterial samt budgetansvar. Arbetet är förlagt såväl dag som på kvällstid samt helger och kan tidvis ha ett högt tempo. Hos oss står även maskören för maskdesign i förekommande fall.

Kvalifikationer
Du har relevent maskörutbildning samt flera års erfarenhet som maskör och perukmakeri med stor kunnighet och bredd inom yrket.


• Du har en stor problemlösningsförmåga och ett gott öga för lösningar. 
• Du har genom din erfarenhet skaffat dig god materialkunskap och förmåga att behärska materialet. 
• Du trivs med att arbeta nära dina kollegor och en god förmåga att samarbeta med andra inom avdelningen och med våra konstnärliga team. 
• Du är kreativ, flexibel och att bidrar till ett positivt och glädjefullt arbetsklimat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Friskvårdsbidrag 3000:-/helår samt kontorsmassage till reducerat pris 2 ggr/månad.

Urval sker löpande, ansök dock senast den 28 februari 2022. 


Läs mer om bolaget på:
www.stagebackstage.se Visa mindre