Lediga jobb som Säkerhetschef i Helsingborg

Se lediga jobb som Säkerhetschef i Helsingborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Helsingborg som finns hos arbetsgivaren.

Säkerhetschef

Ansök    Jun 28    Helsingborgs kommun    Säkerhetschef
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi ... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten. 
Om arbetsplatsen
Vi söker en utvecklingsinriktad säkerhetschef för uppdraget att bedriva ett systematiskt säkerhetsarbete på socialförvaltningen.

Säkerhetschefen kommer verka på en övergripande och strategisk nivå med målet att minska sårbarheten i verksamheten och skapa förutsättningar för att kunna förebygga, motstå och hantera verksamhets- och samhällsstörningar. Vidare kommer du även utgöra förvaltningens primära kontaktperson till stadsledningsförvaltningen i frågor avseende systematiskt säkerhetsarbete och krisberedskap.

Rollen tillhör förvaltningens ekonomienhet och rapporterar till ekonomichefen.

 

Arbetsuppgifter
Som säkerhetschef kommer du, med stöd från stadsledningsförvaltningen, leda, samordna och utveckla förvaltningens systematiska säkerhetsarbete med fokus på riskhantering, kontinuitetshantering och hantering av inträffade händelser. Genom ett proaktivt arbetssätt blir du ett stöd till förvaltningsledningen och verksamheterna.

Rollen innebär bland annat

• Vara processledare för förvaltningens risk- och sårbarhetsanalys
• Hålla ledningsgruppen på förvaltningen och övrig arbetsledning informerad om arbetet med krisberedskap samt nyheter inom området genom omvärldsbevakning
• Utveckla och förvalta en krisledningsplan
• Arbetsledning av receptionen inom förvaltningen, vilket innebär personal, budget- och verksamhetsansvar
• Arbeta med det systematiska brandskyddsarbetet
• Arbeta brottsförebyggande inklusive hot & våld
• Bevaka och vara lyhörd för organisationens behov av utbildning och övning samt svara för planering och genomförande av relevanta aktiviteter
• Ansvara för framtagande av lägesbild som rapporteras till stadsledningsförvaltningen
• Samverka med olika aktörer i syfte att förebygga, motstå och hantera verksamhets- och samhällsstörningar inom nämndens ansvarsområde
• Viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma i akuta situationer

 
Kvalifikationer
För att trivas hos oss bör du vara självgående och initiativtagande och ha lätt för att kommunicera och knyta kontakter. Du är trygg i dig själv och med din kompetens och kan lyfta blicken för att se helhetsperspektiv och finna goda lösningar. Vidare är du resultatinriktad med fokus på nytta för de invånare som vi finns till för. Struktur och ordning faller sig naturligt för dig. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För tjänsten vill vi att du har:

• Eftergymnasial utbildning inom trygghet och säkerhet eller motsvarande erfarenhet
• Process- och projektledarkompetens
• God analytisk och kommunikativ förmåga
• Körkort B och kör bil
• Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet
• Erfarenhet av ledarskap är meriterande

 
Övrig information
Sista ansökningsdag:  15 augusti 2021

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Urval sker löpande. Vi kommer att kalla till digitala intervjuer under v. 27.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Helsingborgs stad söker en säkerhetschef

Ansök    Jun 23    Helsingborgs kommun    Säkerhetschef
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Är du en relationsbyggande och resultatinriktad ledare? Har du erfarenhet av säkerhetsa... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Är du en relationsbyggande och resultatinriktad ledare? Har du erfarenhet av säkerhetsarbete och vill ha ett varierat arbete som spänner över ett brett kunskapsområde? Läs vidare, detta kan vara jobbet för Dig!

Om rollen 
Enheten för trygghet och säkerhet består av nio medarbetare, enheten har av nuvarande säkerhetschef delats upp i två övergripande team. Ett team jobbar med brotts- och skadeförebyggande arbete och det andra med krisberedskap och civilt försvar. Teamen arbetar nära varandra. Enheten är en del av avdelningen för strategisk samhällsutveckling - tillsammans med enheten för mark och exploatering och enheten för samhälle och infrastruktur. Som säkerhetschef sitter du i avdelningens ledningsgrupp.

Säkerhetschefens huvuduppdrag:


• Leda enheten och medarbetarna mot uppsatta mål och aktiviteter i enhetens verksamhetsplan, vilket omfattar verksamhet, ekonomi och medarbetarnas utveckling.
• Leda och samordna stadsövergripande utvecklingsprojekt och processer som ofta involverar externa samarbetspartners såsom Länsstyrelsen, MSB, Polismyndigheten, Tullverket m.fl.
• Leda och samordna stadens säkerhetsskyddsarbete samt säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med säkerhetsskyddslagen och säkerhetsskyddsförordningen.
• Rapportera till stadsdirektören och kommunstyrelsen.

Om oss 
Vi tillhör stadsledningsförvaltningen som har cirka 400 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen för att nämna några. Stadsledningsförvaltningen ska:
• Leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• Erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• I samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Kommunfullmäktige har nyligen beslutat att förstärka arbetet med trygghetsfrågor genom dels två olika trygghetspaket som genomförs under 2021, men också med en längre satsning för att stärka den operativa myndighetssamverkan. Det senare möjliggör en förstärkning av personalstyrkan med 1-2 personer. Helsingborg ligger i nationell framkant med sitt trygghets- och säkerhetsarbete och deltar bl.a. i ett nationellt pilotprojekt med syfte att stärka kommunernas förmåga att upptäcka och förhindra att de utsätts för brottsliga angrepp riktade mot deras ekonomier tillsammans med fyra andra kommuner.

Om Dig 
Som säkerhetschef hos Helsingborgs stad brinner du för utveckling, ledarskap och förändringsarbete. Du har en stark drivkraft att leda, inspirera och motivera dina medarbetare genom att ge dem ansvar och befogenhet. Du har intresse för akademi och forskning och är mån om att förvalta allt det positiva som är upparbetat på enheten samtidigt som du är kreativ och kan tänka nytt.

Du har:


• Relevant högskoleutbildning inom ramen för något av de områden som enheten ansvarar för eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Erfarenhet från andra ledar- och chefsroller.
• Erfarenhet från trygghets- och säkerhetsarbete
• Erfarenhet av budgetarbete och resultatansvar
• Hög social kompetens
• God svenska i tal och skrift
• Engagemang, kreativitet, lyhördhet och ett positivt förhållningssätt
• Svenskt medborgarskap, eftersom anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Kandidaten förväntas lämna in utdrag från belastningsregister i samband med ansökan.

Meriterande:


• Erfarenhet från trygghets- och brottsförebyggande arbete.
• Erfarenheter från samarbete med relevanta myndigheter för uppdraget

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos Helsingborgs stad eftersträvar vi nytänkande, engagemang och resultatfokus i kombination med balans i livet. Om du tycker det är spännande och intressant att vara en del i byggandet av Sveriges mest attraktiva och innovativa stad välkomnar vi Din ansökan!

Vi tillämpar löpande urval så ansök gärna redan idag! 

Praktisk information
Sista ansökningsdag: 2021-08-05. Urval sker löpande. 

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid 

Start: Tillträde snarast enligt överenskommelse 

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Safety, Health and Environment Manager - Zoégas Factory

Ansök    Nov 24    Nestlé Sverige AB    Säkerhetschef
The health and safety of our employees is our top priority! To enable the team to take the next step towards an accident-free environment driven by the mindset “Safety by choice” we are looking for a strong leader with the right attitude to further elevate our safety culture. Are you looking for a new challenge in an international company? Fantastic, we are looking for a new SHE Manager to our fully automated coffee factory in Helsingborg. Main purpose... Visa mer
The health and safety of our employees is our top priority! To enable the team to take the next step towards an accident-free environment driven by the mindset “Safety by choice” we are looking for a strong leader with the right attitude to further elevate our safety culture. Are you looking for a new challenge in an international company? Fantastic, we are looking for a new SHE Manager to our fully automated coffee factory in Helsingborg.


Main purpose of the job

As a SHE Manager, you will be responsible for Safety, Health and Environment at Zoégas Factory and our Swedish head office, both located in Helsingborg. ?You Inspire and empower excellence in safety and health across both sites with a heavier focus in the factory. You develop the sites S&H master plan and drive its implementation through application of the Nestlé Management Systems. You provide leadership across all parts of the site to enable staff to realize their S&H goals and create pride in their achievements. You understand the needs of the factory by working closely with all functions in order to provide a customized support. On top of the S&H responsibilities – you will work to reduce the environmental impact our operation has aligned with Nestlé net zero roadmap.

You will be a part of the factory leadership team as well as the Nordic SHE-team and you have dedicated colleagues across the globe! You report to Factory Manager - Zoégas.

Your responsibilities

?Inspire Change by creating a compelling understanding of the Nestlé S&H values and promote a behavioral approach to S&H, based on our leadership values.
Create Strategy by identify S&H priorities, current & future challenges, and opportunities for change. Develop a holistic strategy and implementation plan, aligned with Market priorities & objectives, and with the overall master plan. Guide implementation and communication of the strategy.
Manage standards by guiding implementation of new standards for SHE. Develop and continuously improve site S&H programs to deliver compliance and performance improvement.
Develop Capability of Managers by ensuring training and coaching is provided to managers and team leaders to help them take ownership, and lead & manage S&H within their area of responsibility. Provide personal coaching and support to Management Team.
Develop S&H Networks: by developing & coordinating S&H networks of professionals, champions, and SMEs for the site. Develop their functional and leadership competencies and ensure robust succession plans for key S&H positions.
Provide Guidance and support by ensuring managers receive trusted guidance & support on relevant S&H matters. Identify expertise and good practices from inside and outside Nestlé and communicate them internally. Co-ordinate internal & external resources to ensure delivery of high quality and efficient S&H support, eg exposure monitoring, health promotion, health surveillance, training. Leverage SHE network and other tools to monitor & analyze performance and improve decision making.
Audit & Review by ensuring compliance is regularly audited and performance assessed, and the results used to drive further improvement. Promote effective communication of successes and learnings, and recognition for strong performers and contributors.
Drive Engagement by engaging with external stakeholders (eg trades unions, local regulators, local communities, and local NGOs) on S&H topics to build long term, positive relationships. Participate in external forums to benchmark with other companies and share Nestlé practices.


What will make you successful

We believe that you have prior experience within a relevant field related to the SHE area with a good understanding of the Swedish regulations related to safety, health and environment. It is a great advantage if you have worked in a similar role towards both a factory and an office. Additionally, we expect you to have:

A positive energy and willingness to adapt to ever changing environments
Good communication skills
Structure and ability to deliver quality work within short and at times demanding deadlines
Strong Swedish and English communication skills, verbal as well as written.


To succeed in this role you should be outgoing, have a positive attitude and can-do mentality. We are looking for a candidate who will make our employees feel safe, healthy, and ready to work, creating the right surroundings and meeting the right requirements.

Be a Force for Good

At Nestlé we touch millions of people’s lives every single day through the work we do and the products we create. This way we’re helping to shape a happier, healthier future for individuals and families, for communities and for the planet. Working at Nestle? means you are part of something bigger; a community of people that comes together with a shared purpose and an organization committed to delivering good. Good food, good life.Is this the right job for you?

We will interview suitable candidates as they apply, so please don't hesitate to take this opportunity to submit your application and CV as soon as possible, and by 11th of December, at the latest. If you have any questions regarding the job, please do not hesitate to contact Factory Manager Rickard Lindstrom, +46 761 41 59 05 or [email protected] For questions to the union, please contact [email protected] (Unionen). Please note that we will only accept applications that are sent to us via our Careers site. Visa mindre

Helsingborgs stad söker en säkerhetschef

Ansök    Jun 1    Helsingborgs kommun    Säkerhetschef
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Är du en relationsbyggande och resultatinriktad ledare? Har du erfarenhet av säkerhetsa... Visa mer
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.Är du en relationsbyggande och resultatinriktad ledare? Har du erfarenhet av säkerhetsarbete och vill ha ett varierat arbete som spänner över ett brett kunskapsområde? Läs vidare, detta kan vara jobbet för Dig!

Om rollen 
Enheten för trygghet och säkerhet består av nio medarbetare, enheten har av nuvarande säkerhetschef delats upp i två övergripande team. Ett team jobbar med brotts- och skadeförebyggande arbete och det andra med krisberedskap och civilt försvar. Teamen arbetar nära varandra. Enheten är en del av avdelningen för strategisk samhällsutveckling - tillsammans med enheten för mark och exploatering och enheten för samhälle och infrastruktur. Som säkerhetschef sitter du i avdelningens ledningsgrupp.

Säkerhetschefens huvuduppdrag:


• Leda enheten och medarbetarna mot uppsatta mål och aktiviteter i enhetens verksamhetsplan, vilket omfattar verksamhet, ekonomi och medarbetarnas utveckling.
• Leda och samordna stadsövergripande utvecklingsprojekt och processer som ofta involverar externa samarbetspartners såsom Länsstyrelsen, MSB, Polismyndigheten, Tullverket m.fl.
• Leda och samordna stadens säkerhetsskyddsarbete samt säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med säkerhetsskyddslagen och säkerhetsskyddsförordningen.
• Rapportera till stadsdirektören och kommunstyrelsen.

Om oss 
Vi tillhör stadsledningsförvaltningen som har cirka 400 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen för att nämna några. Stadsledningsförvaltningen ska:
• Leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• Erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• I samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Kommunfullmäktige har nyligen beslutat att förstärka arbetet med trygghetsfrågor genom dels två olika trygghetspaket som genomförs under 2021, men också med en längre satsning för att stärka den operativa myndighetssamverkan. Det senare möjliggör en förstärkning av personalstyrkan med 1-2 personer. Helsingborg ligger i nationell framkant med sitt trygghets- och säkerhetsarbete och deltar bl.a. i ett nationellt pilotprojekt med syfte att stärka kommunernas förmåga att upptäcka och förhindra att de utsätts för brottsliga angrepp riktade mot deras ekonomier tillsammans med fyra andra kommuner.

Om Dig 
Som säkerhetschef hos Helsingborgs stad brinner du för utveckling, ledarskap och förändringsarbete. Du har en stark drivkraft att leda, inspirera och motivera dina medarbetare genom att ge dem ansvar och befogenhet. Du har intresse för akademi och forskning och är mån om att förvalta allt det positiva som är upparbetat på enheten samtidigt som du är kreativ och kan tänka nytt.

Du har:


• Relevant högskoleutbildning inom ramen för något av de områden som enheten ansvarar för eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Erfarenhet från andra ledar- och chefsroller.
• Erfarenhet från trygghets- och säkerhetsarbete
• Erfarenhet av budgetarbete och resultatansvar
• Hög social kompetens
• God svenska i tal och skrift
• Engagemang, kreativitet, lyhördhet och ett positivt förhållningssätt
• Svenskt medborgarskap, eftersom anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Kandidaten förväntas lämna in utdrag från belastningsregister i samband med ansökan.

Meriterande:


• Erfarenhet från trygghets- och brottsförebyggande arbete.
• Erfarenheter från samarbete med relevanta myndigheter för uppdraget

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos Helsingborgs stad eftersträvar vi nytänkande, engagemang och resultatfokus i kombination med balans i livet. Om du tycker det är spännande och intressant att vara en del i byggandet av Sveriges mest attraktiva och innovativa stad välkomnar vi Din ansökan!

Vi tillämpar löpande urval så ansök gärna redan idag! 

Praktisk information
Sista ansökningsdag: 2021-06-22. Urval sker löpande. 

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid 

Start: Tillträde snarast enligt överenskommelse 

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

ICA Sverige söker Sitesäkerhetschef

Ansök    Dec 29    ICA AB    Säkerhetschef
ICA Sverige söker nu en Sitesäkerhetschef med fokus på våra lager och kontor i Sverige. Risk och Säkerhet ICA Sveriges huvuduppgift är att stödja lager, kontor och butik i säkerhetsrelaterade frågor och säkerställa att rätt säkerhetsnivå upprätthålls i ICA Sveriges verksamhet, att detta arbete bedrivs systematiskt och försöker förhindra att oönskade händelser uppstår. Vi söker nu en Sitesäkerhetschef inom ICA Sverige för vår Logistik och E-handelslogis... Visa mer
ICA Sverige söker nu en Sitesäkerhetschef med fokus på våra lager och kontor i Sverige.Risk och Säkerhet ICA Sveriges huvuduppgift är att stödja lager, kontor och butik i säkerhetsrelaterade frågor och säkerställa att rätt säkerhetsnivå upprätthålls i ICA Sveriges verksamhet, att detta arbete bedrivs systematiskt och försöker förhindra att oönskade händelser uppstår. Vi söker nu en Sitesäkerhetschef inom ICA Sverige för vår Logistik och E-handelslogistik. Rollen ingår i ICA Sveriges risk och säkerhets ledningsgrupp.

Det här är ditt blivande jobb

Som Sitesäkerhetschef har du ansvar för att stödja, driva och tillsammans med ledningsgruppen utveckla risk och säkerhetsarbetet på våra totalt sju olika Logistik och E-handelslogistik siter som spridda över hela landet. Till din hjälp har du en risk och säkerhetsansvarig på varje site för vilka du också har personalansvaret.Det innebär att dina medarbetare är spridda över landet och det förekommer därmed en del resor i tjänsten.Dina arbetsgifter är varierande och bedrivs i en verksamhet i ständig förändring. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:

* Ledarskap på distans för teamet
* Skadeförebyggande/loss prevention arbete
* Soft security inkl personssäkerhet
* Säkerhetssystem
* Utredningar och riskanalyser
* Logistik specifika säkerhetsfrågor
* Taktiskt FM arbete avseende säkerhetDu kommer att arbeta proaktivt genom att ge verktyg, stöd och utbildning till siterna och logistiken så att de kan säkerställa sitt arbetsgivaransvar inom säkerhetsområdet.Du kommer att arbeta mycket med att utveckla och stödja medarbetarna inom teamet att utvecklas och utmanas för att ta nya kliv i en föränderlig verksamhet samtidigt som vi tillsammans skapar en trygg arbetsplats för alla våra medarbetare i bolaget.Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling är det också rätt bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge - och ha kul längs vägen.Vem är du?

Du är en ledare, och har redan haft medarbetaransvar i tidigare roller. Du har således stor erfarenhet vad gäller risk- och säkerhetsarbete i ledande befattning.

Du har en högskoleutbildning, eller erfarenhet som bedöms som likvärdig, med inriktning mot Risk och Säkerhet.

Du har erfarenhet av säkerhetsarbete och Risk Management samt erfarenhet från detaljhandeln eller logistik.Rollen innehåller en stor bredd av arbetsuppgifter och därför är det viktigt att du är prestigelös och flexibel och värnar om människors integritet. Du har förmågan att arbeta proaktivt samtidigt som du kan hantera att det ibland är kort framförhållning där vardagen inte går att planera i alla delar. Du är en utåtriktad, driven och lyhörd person som har lätt att skapa förtroende och en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.Tjänsten innebär en del resor inom Sverige. Placeringsort kan diskuteras.Anställningsform

TillsvidareanställningTillträde

snarastKontaktperson

Ulrika Dahlin

Chef Risk och Säkerhet ICA Sverige

Telefon 08-561 511 05

[email protected]Sista dag för ansökan

2020-01-17

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet. Visa mindre